DNR (פרק 1X09) בשעה 19:52

olgosh

New member
לא, לא משם.../images/Emo129.gif

אבל תודה על הקישור, נזכרתי שהוא שיחק בגברתי הנשיא. (פיו.
)

lola666

New member
דעתי לפרק המצוין הזה:

האוסי ,האוסי,האוסי (ככה אני קוראת להאוס בזמן האחרון, זה מראה שהתחרפנתי על הסידרה סופית) חחחח. פרק מדהים, הייתי מרותקת למסך כול הזמן! פרק שגרם לי לחשוב והראה צד קצת יותר אנושי ואמפטי של האוס (נחמד לראות את הצד הזה לפעמים). הקטעים במשפט היו חמודים במיוחד הערת האידיוטים חיחחח אריק חחח אוח אני לא יודעת הפרק הזה גרם לי להכיר את הדמות של פורמן קצת וגרם לי לחשוב עליו קצת לשם שינוי ומה הרקע שלו בסיפור, הוא עדיין רחוק מלהיות אהוב עלי אבל אחרי הפרק הזה לא הייתי מוותרת עליו, הוא היחד משלושת המתמחים שמתעמת עם האוס. זהו בערך אממ עוד פעם פרק מצוין שאני לא אתנגד לראות עוד כמה פעמים (חבל שאין שידורים חוזרים ביום ראשון)

randomguy

New member
השאלה הגדולה: מה חשוב יותר להאוס?

המשפט של האוס היה באמת מצחיק...גם כשהוא הפחיד את השופט בקשר למחלות לב
וכן...גם כשהוא אמר "הצוות שלי אידיוטים!"
כתבת על הצד האנושי והאמפתי של האוס, אבל אני דווקא חשבתי שהפרק הדגיש יותר את הצד האחר של האוס (תקראי את ההודעה "ווילסון נותן אבחנה להאוס"), לדעתי רואים בפרק הזה שלהאוס לא כל כך אכפת מה החולה שלו רוצה, אכפת לו בעיקר לפתור את הפאזל. בסוף יצא גם שהוא הציל את החיים של החולה, אבל זאת השאלה הגדולה: האם להאוס חשוב יותר לרפא את החולים או לפתור את הפאזל?

randomguy

New member
יש בפרק גם דיאלוג של האוס עם פורמן

שבו האוס אומר שהעבודה שלו משנה לו, שאכפת לו...אבל הוא לא אומר במפורש שאכפת לו מהחולים, אלא שאכפת לו שהוא יעשה עבודה טובה (בלי שגיאות), בניגוד למארטי (הבוס הקודם של פורמן)..זה מה שהאוס אומר לפורמן: House: You took a chance, you did something great. You were wrong, but it was still great. You should feel great that it was great. You should feel like crap that it was wrong. That’s the difference between him and me. He thinks you do your job, and what will be, will be. I think that what I do and what you do matters. He sleeps better at night. He shouldn’t.

ציטוט גאוני../images/Emo99.gif|מלך|

זה מראה את האופי החזק של האוס...
...את הנחישות הייתי אומרת...

Elizabell

New member
נכון. ואני חושבת שיש בו את שניהם.

האמת?! כל אחד רואה את זה בצורה אחרת.

lola666

New member
אממ זה נכון אבל זאת לא השאלה

בפרק אמרו ברור שהאובססיה של האוס, הפתירה של הפאזל זה הדבר היחיד שיש לו ומן הסתם היא חשובה לו הרבה יותר מהחולה. אבל קורה בחלק מהמקרים שהחולה גם משפיע על האוס ורואים על הפנים שלו שכן אכפת לו מהחולה וזה היה אחד הפרקים שראו את זה הכי בברור (ובמיוחד עם הקטע של החצוצרה).

randomguy

New member
../images/Emo45.gif את צודקת שזה אחד החולים שלהאוס

היה יחס מיוחד אליהם ועכשיו שהזכרת לי את הקטע בסוף שג'ון הנרי נותן להאוס את החצוצרה שלו (אני לא בטוח מה השם המדוייק של כלי הנגינה הזה) באמת רואים שלהאוס אכפת ממנו, בקטע בסוף, האוס מדבר איתו על המקל (שניהם נעזרו במקל כדי ללכת), כנראה האוס הרגיש רמה גבוהה של הזדהות איתו.

randomguy

New member
גם בפרק הזה יש את הספל האדום! ../images/Emo3.gif

לפני שהאוס מתגנב לחדר של ג'ון הנרי רואים אותו מחזיק את הספל האדום שלו
ונזכרתי בעוד ציטוט מעולה של האוס: You could think I’m wrong, but that’s no reason to stop thinking

randomguy

New member
גם בפרק הזה האבחנה הסופית הוזכרה

כבר בהתחלה (אבל לא בתור רמז כמו בפרקים הקודמים, אלא בתור אבחנה לנפסלה): Foreman: Hamilton tested for it. Negative. And he was negative for masses, and AVM, and – האבחנה הסופית היתה AVM שזה מאלפורמציה של כלי דם (עורק מחובר ישירות לוריד ונוצר לחץ בנקודת החיבור).

Papito

New member
הפרק עם אחד הדיאלוגים החשובים בסדרה

ואני מדבר על הדיאלוג בין ג'ון הנרי להאוס. לדעתי ובנימה אישית, הדיאלוג הזה שבו ג'ון הנרי ג'יילס מסביר להאוס מי הוא זה אחד הדברים שהכי עזרו לי להבין את הדמות של האוס. כי הוא צודק, רק מי שקולל (או בורך, תלוי את מי שואלים) באובססיה\גאונות\שליטה אבסולוטית בתחום מסוים נמצא במצב של האוס, הקללה הזו שלו, הפכה אותו למי שהוא, לא הרגל, לא סטייסי ולא שומדבר אחר. אותו דבר ג'ון הנרי, שהוא אחד החולים הפייבוריטיים שלי. מעולם לא ראיתם גאון מוזיקלי, שבא הבייתה כל יום ב5 בערב, יושב לקרוא עיתון ורואה חדשות ב8. כנ"ל גם לגבי גאון במתמטיקה, וכל אחד אחר. אותם אנשים נמצאים בעולם משלהם, אבל הם האלוהים הכל יכול בעולם הזה. אנשים סוגדים להם מבחוץ אבל מבפנים זה נראה אחרת.

randomguy

New member
../images/Emo45.gif אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת

אני מסכים שזה אחד הדיאלוגים החשובים בסדרה. יש בפרק הזה הרבה מידע חשוב על הדמות של האוס, ואני חושב שמה שווילסון אומר להאוס בבית המשפט (שיש להאוס תסביך רוביק) ומה שג'ון הנרי אומר להאוס הם שני הדברים הכי חשובים בפרק. אני חושב שצריך לחבר את שני הדברים יחד, כי ג'ון הנרי אומר להאוס שיש לו את הדבר היחיד הזה, ולא מפרט, וווילסון מפרט ואומר ש"הדבר" של האוס זה התסביך של לפתור את הפאזל (פאזל של אבחנה רפואית מסובכת). זה מעניין מה שאתה כותב על הגאונים בתחומם (מוזיקה, מתמטיקה וכו'), ואני מסכים עם זה. אני גם מסכים שזה הדבר העיקרי שהופך את האוס למה שהוא ולא הרגל או סטייסי, וכאן שנינו בדעה שחולקת על דעה יותר פופאלרית של מעריצי האוס. אבל לדעתי הרגל וסטייסי היו דברים שהשפיעו עליו מאוד וגרמו לו להשתנות ודחפו אותו עוד יותר לקיצוניות בניגוד לנורמה. השאלה היא עד כמה הם השפיעו, אני חושב שבמידה מסויימת אבל לא גדולה מדי, וזה גם מה שג'ון הנרי אומר להאוס בסוף הפרק: John: I’m guessing you weren’t exactly Mr. Sunshine even before your leg got messed up.

randomguy

New member
תוספת

גם סטייסי אמרה פעם לקמרון שהרגל לא כל כך שינתה את האוס (פרק 1X22): Stacy: Our first date didn’t, either. I was never going to see him again. Week later I moved in. 5 years. What would you like to know? Cameron: What was he like before his leg? Stacy: Pretty much the same.

Elizabell

New member
נכון, זה היה קטע מאוד טוב.

לדעתי הקטע הזה היה טוב לא רק בגלל שהוא קלע בדיוק בול באופיו של האוס ונתן לנו צד נוסף אלה זה גם הראה לנו את התגובות של האוס עצמו. אני אוהבת להתסכל על תזוזות הפנים ולראות עד כמה הרגש וההבעה באמת מובעים. והקטע הזה היה כל כך טוב. אני ממש נכנסתי לתוך הקטע. משאני אוהבת בנוסף בקטע הזה ובכלל בכל הקטעים שבהם המטופל מבביע את דעתו העמוקה על אופיו של האוס, שתמיד זה נראה כל כך נכון. נמשל חשבתי לעצמי בהתחלה למה שהוא יגיד דבר כזה? או זה או זה...הרי במציאות, למי איכפת? ואז הבנתי, שהשיחות האלה נוצרות דווקא בגלל התנהגותו של האוס ולא ההפך. שהדעות האלה נובעות בגלל הקשר שנוצר, הוא לעולם לא היה נוצר אלא אם כן האוס לא היה מתנהג כך אל המטופל. >< :]

randomguy

New member
היה מצחיק איך שראו שהאוס ממש שונא

את מארטי (הרופא של ג'ון הנרי, שהיה הבוס הקודם של פורמן) הוא כל פעם אמר את השם שלו בצורה מלגלגת "מארטי" מודגש כזה

../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

זה היה מאד משעשע. אהבתי את מה שהאוס אמר עליו בסוף עם פורמן :) בכלל, כמו שאמרו למעלה, השיחה עם פורמן הייתה פשוט מצויינת. אחד מהדיאלוגים הטובים.

randomguy

New member
הדבר הכי מצחיק שהאוס אמר על מרטי

היה זה: Foreman: You’re both excellent doctors. House: Thank you. And humility is an important quality. Especially if you’re wrong a lot.
נראה לי שזה אחד הציטוטים הכי מצחיקים בסדרה!

למעלה