DNR (פרק 1X09) בשעה 19:52

Elizabell

New member
חחחחח כן הקטעים האלה באמת

היו שווים. חחחחחחחחח אהבתי את הקטע שבו האוס ראה GH מרטי כזה ניכנס, והאוס אומר לו שיחזור בעוד חמש דקות, אחרי הפרסומות או משהו כזה... זה הרג אותי... XDDDDDDD

randomguy

New member
שאלה: משהו שלא ממש הבנתי...

הדיאלוג הזה: Wilson: So your philosophy is, “If they don’t want treatment, they get it shoved down their throat, but if it might cure their paralysis, whoa, better slow down.” House: Yeah. [We see that they’re watching General Hospital on the portable TV.] My old philosophy used to be “Live and let live,” but I’m taking this needlepoint class and they gave us these really big pillows. Wilson: What’s your philosophy on employee relations? House: That’s a very tiny pillow. Wilson: Great. Sounds like you know what you’re doing. השאלה היא למה ה"כרית הגדולה" שינתה את הפילוספיה של האוס (מה המשמעות שלה?)...לא הבנתי את זה...ובקשר ל"כרית הקטנה"..הוא מתכוון לבובת וודו?

Elizabell

New member
לא...הוא חילק את זה לשניים:

הכרית הגדולה - המטופלים והכרית הקטנה - האנשים שעובדים איתו יחד ככה אני הבנתי את זה... או שזה לא ככה... נו טוב... שיהיה....>< >< ><

randomguy

New member
לא נשמע היגיוני...כי הכרית הגדולה

היתה כבר הסבר לשינוי בפילוסופיה של האוס, שעומד בפני עצמו, בלי קשר לכרית הקטנה שהיתה כנראה בדיחה.

דנברית

New member
נראה לי...

(וואו, דה-זה-וו לשיעורי רקמה) שככה: הכרית הגדולה כדי שיספיק לו המקום לפילוסופיה של 'אם הם לא רוצים טיפול...וכו'... כדאי להרגע' (בכ"ז פילוסופיה ארוכה) והכרית ליחסים לצוות קטנה כי אין לו פילוסופיה כזו, (או כי אין לו יחס כזה...)

randomguy

New member
נשמע היגיוני, תודה רבה על ההסבר ../images/Emo9.gif

מזל שהיית בשיעורי רקמה!
למרות שהאמת שלא צריך מקום גדול כדי לכתוב פילוספיה ארוכה...שמעתי שמישהו כתב את כל התנ"ך על ביצה (של תרנוגלת) אבל בכתב מאוד מאוד קטן

דנברית

New member
../images/Emo123.gifתודה על הפרח...

רואים שלא רקמת בחיים, אז היית יודע שגם התפר הקטן ביותר הוא די גדול... יחסית לכתב...:)

randomguy

New member
../images/Emo6.gif לא סתם נתתי לך פרח...

לקח לי קצת זמן עד שהבנתי שההסבר שלך היה נכון (לא רק "היגיוני" כמו שחשבתי בהתחלה) ולכן הוספתי עוד הודעה ונתתי לך פרח. הרווחת אותו ביושר
ואני מוסיף עוד פרח למורה לרקמה שלך:

AnGeLiNa JoNsOn

New member
פרק נהדר../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif../images/Emo141.gif

אני לא יודעת איך להסביר, אבל ממש ריגש אותי הרגע שהאוס אמר לפורמן שהוא צריך לדבר איתו. כלומר, בהתחלה, כל הקטע של הפרישה, היה נראה כאילו להאוס לא באמת אכפת מה פורמן יעשה או לא יעשה, אבל זה שהוא ביקש לדבר איתו, הראה שהוא חשוב להאוס. ואז, השיחה ביניהם- אין, אני הייתי פשוט מרותקת לדברים שהאוס אמר. כל כך נכון, וריגש אותי ממש:) בנוסף, אהבתי את ההשוואה של החיים של האוס לחיים של המוזיקאי. מצד שני, זה קצת עצוב...=/

randomguy

New member
תמר, מזל שהפעם לא פספסת את הפרק

כי זה באמת פרק שווה! עזרה לך התזכורת שכתבתי בפורום ביום שישי? אם כן, אני אכתוב כל יום שישי תזכורת (אולי אפילו בחמישי). ואני מסכים עם כל מה שכתבת

AnGeLiNa JoNsOn

New member
זה לא זה,../images/Emo141.gif

אני זוכרת כשאין לי דברים על הראש, לא משנה אם כתוב בפורום או לא. אבל תודה!
ושמתי תזכורת קבועה בפלאפון לימי שבת, מקווה שיעזור...:)

randomguy

New member
סבבה

מקווה שהתזכורת בפלאפון תעזור לך...נראה לי שאני בכל מקרה אתחיל לכתוב בפורום תזכורות (אני אשתדל) כדי שאנשים לא יפספסו...ונקווה שעוד אנשים יצטרפו אלינו לדבר על הפרקים כי ככה יהיה יותר נחמד

sacrament

New member
שיניתי חתימה

אבל אם כבר נכנסתם...
הפרק היה פרק טוב. רואים את הדמות של האוס כמקריבה עצמה למען המטופל (או לפחות למען הגילוי של מה יש לו) ואפילו להסתכן בכלא. ומסתבר שקאדי שמרה בשבילו 50 אלף דולר לתביעות
בכל אופן, רק לידע כללי- האישום של האוס לא סתם היה "תקיפה". התירגום היה נכון, מדובר במונח משפטי שנקרא "תקיפה רפואית". זה תחום נזיקי שמאפשר לתבוע רופאים בגינו. לגבי הדמות של פורמן-משהו בו קצת לא מסתדר לי. אם מביטים בפורמן של עונה ראשונה ופורמן של כמעט סוף עונה שניה- זה 2 יצורים שונים. מה פתאום איכפת לפורמן מסביבת עבודה נחמדה? מבוס שיהיה מיודד איתו? מכללי אתיקה לגבי הDNR? איפה פורמן הדורסני שגונב באופן מאוד לא אתי/מוסרי מאמר לקמרון ואומר לה שהם אף פעם לא היו ידידים, אלא רק קולגות. בפרק הקודם ניסו להראות את הדימיון שלו להאוס. אין ספק שמכל הדמויות יש בו את הכי הרבה דימיון, אבל גם הכי הרבה שוני. ונראה לי שמשהו בבניית הדמות מאוד לא עיקבי איתו, או לפחות לא מתורץ פה טוב.

randomguy

New member
תתחדשי על החתימה עדי ../images/Emo13.gif

גם אני מעריך מאוד את השופט חשין בגלל האישיות והדעות שלו (יותר מאשר את ברק למשל), וכל הכבוד לו על הצניעות שלו בציטוט שבחתימה שלך. רק תיקון קטן של שגיאות הדפסה: "מידיהם" ולא "מדיהים", "לקט" ולא "לקא"
והבדיחה של האוס בחתימה...מאוד מצחיקה! את צודקת שפרק הזה רואים עד כמה רחוק האוס הולך בשביל לרפא את החולה (או בשביל לפתור את הפאזל) תודה על התיקון המשפטי של התרגום, באמת זה נשמע מוזר להגדיר את מה שהאוס עשה כ"תקיפה" כי הרי הוא הציל את החיים של החולה.."תקיפה רפואית" יותר מסתדר...אבל אם יש כזה דבר "תקיפה רפואית" בטח ההתנהגות של האוס עומדת בקריטריונים לזה כמעט בכל פרק של הסדרה!
באמת בפרקים האחרונים של העונה השנייה פורמן עובר מטא-מורפאזה מאוד רצינית, למרות שזה מתמקד בעיקר בקונפליקט שהיה לו עם קמרון. בכל העונה הראשונה וברוב השנייה הוא מתייחס לקמרון הכי יפה מכל הדמויות האחרות! הוא ממש חבר טוב שלה
זה היה מאוד מוזר מה שקרה לו פתאום...ובאמת מבחינת התסריט, לא תירצו את זה בצורה טובה..זה היה קצת לא הגיוני שפורמן נהיה פתאום כזה מגעיל...אבל זה אולי היה רק כדי להראות את השינוי שחל בו בעקבות המחלה, כשהוא החלים הוא חזר להיות נחמד יחסית (בפרט ביחס לקמרון). ובקשר להתנהגות של פורמן בפרק הזה, היא לא כל כך חריגה לעונה 1, כי רק לפני שני פרקים (או פרק קודם בעצם) פורמן התלונן שהאוס כל הזמן יורד עליו. לגבי הדימיון - כן יש הכי הרבה דימיון בין האוס ופורמן, אבל שוני, אני חושב שיש הכי הרבה שוני בין האוס וקמרון. לגבי הרמה האתית\מוסרית של פורמן, אז זה משהו באמת מאוד לא עקבי לאורך כל הסדרה, גם לפי דעתי

למעלה