DIY Guitars

NadSR5

New member
DIY Guitars

התחלתי להתעניין לאחרונה בבניית גיטרות ויצא לי להתקל בפרוייקטים יפים כמו זה למשל גיטרה סגנון סטראט' על בסיס ווארמות' http://www.crazydog.co.uk/warmoth_fender_strat_stratocaster_guitar.html התרשמתי מאוד ורציתי לדעת עם יש בינינו פה בפורום אנשים שהתנסו בבניה עצמית כזאת ומה דעתם על זה גם מבחינת התוצאה הסופית ביחס לגיטרות קנויות מייצרנים פופולארים וכמובן האם זה משתלם מבחינת מחיר?

NadSR5

New member
בנוסף יש לי שאלה לגבי Tremolo Springs

יש כמה שיטות להשתמש בTremolo Springs את זה אני יודע... ואני מתכוון כרגע לגיטרות Stratocaster, יש אפשרות לשים עד 5 קפיצים, כמה קפיצים ובאיזו קונפיגרציה צריך על מנת שהטרמולו יצא כמה שפחות מכיוון וגם שנגינה במייתר מסויים לא תשפיע על אינטונציה של מייתר אחר בזמן שהוא מנגן, לדוגמא לפרוט על מייתר E בבס ולהרים את מיתר E בלי שמייתר E בבס יתעוות בצליל, ברור לי שבשביל תוצאה כזאת צריך גשר Fixed, Hardtail אבל איזו קונפיגרציה של קפיצים לטרמולו צריך לעשות בסטרטוקאסטר על מנת שהמצב יהיה כמה שיותר דומה?

doc monti

New member
זה תלוי במתח המיתרים

ככל שהמיתר עבה יותר, המתיחות שהוא מפעיל על הגשר גדולה יותר, וצריך יותר קפיצים כדי לאזן את זה. בסטראט עם מיתרים 009 או 010 מספיקים 3 קפיצים.

NadSR5

New member
ובנוגע למיקום שלהם?

חלק בצורת "אוהל" וחלק בצורה יישרה, איך זה משפיע על האינטונציה ?

doc monti

New member
אמממ

אני לא יודע. אבל אפשר לשער שיש קצת יותר לחץ כאשר הקפיץ במצב אלכסוני, מאחר והוא יותר מתוח... ממה שיצא לי לראות, בד"כ שמים את זה ישר

ההגיון פה פשוט

מיתרים דקים = פחות לחץ מהקפיצים = גשר משוחרר יותר = תזוזה גבוהה יותר שאתה מזיז מיתר. מיתרים עבים יותר = יותר לחץ מהקפיצים = גשר מקובע יותר (בא לידי ביטוי בעיקר שמשתמשים בוואמי) = הגשר זז טיפה פחות. במיתרים עבים פשוט הבנדים פחות קיצוניים, וככה בא לידי ביטוי רוב השינוי. אין פה פיתרון פשוט. יש את הוינטג' טרמולו, שזה הגשר עם הברגים, שאיתו אתה יכול לחזק את הטרמולו שיזוז פחות. ככה הגשר עובד, בשביל למנוע את זה, תחליף גשר. או לחילופין, תתרגל למתוח את המיתרים האחרים שמתנגנים בהתאם. זכור שככל שאתה מקבע את הגשר והוא זז פתוח בתגובה למיתרים, יהיה יותר קשה להזיז אותו עם הוואמי.

Katarzis

New member
אתה רוצה גשר קבוע?

שים 5 קפיצים מתוחים עד הסוף, או, כמו קלפטון, שאתה יכול לשים חתיכת עץ בין החלק האחורי של הגשר לגוף ואז אתה לא צריך קפיצים בכלל.

Katarzis

New member
נו אז יופי אתה יודע בדיוק מה צריך לעשות

בקשר לבניה אני לא יודע מה הרמה של הקורסים שיש בארץ. בהצלחה!

Virons

New member
המורה שלי בונה גיטרות

יש לו משהו כמו 24 גיטרות שהוא בנה בעצמו ... בקשר לאם זה שווה את זה ? אם אתה יודע איך אז כן! הגיטרות שהוא בונה מדהימות כי הן מתאימות במיוחד בשביל דברים שהוא צריך

NadSR5

New member
בבקשה אנשים הדף כבר ירד לעמוד השני...

חייב עזרה בנושאים האלה, איך לעשות אופטימציה לטרמולו והקפיצים של הגשר וגם מי שיודע בקשר לבניית גיטרות, חנויות רכיבים איכותיות ויכול לקשר אליהם זה יעזור מאוד.

Kfitzi

New member
הזויות של הקפיצים לא תשפיע לך על האינטונציה

היא תשפיע על כמה הגשר ימשך אחורה - זה הכל. הזווית (אוהל) רק מגברים את הלחץ. כששלושה קפיצים מקבלים מחוברים הם מושכים יותר חלש משלושה בצורת "אוהל". מי שחיבר אותם ככה חיבר רק כדי לאזן את המתיחה שלהם מול המיתרים מבלי להוסיף קפיץ נוסף. לפעמים זה מספיק. אני לא חושב שיש לך דרך ממש למנוע או אפילו לשנות בצורה משמעותית את נושא ה בנד-על-מיתר-אחד-מוציא-ממתח-את-האחרים-בזמן-הבנד... אחרי הכל, אם תשים סט מיתרים יותר עבה, ויותר קפיצים מאחורה - אתה תצטרך יותר כוח כדי לעשות את אותו הבנד, משמע שהבנד ימשוך יותר חזק את הגשר... נראה לי, שבסופו של דבר העיניין הזה יקזז את עצמו. בניית גיטרות זה ממש לא התחום שלי... אני משתדל לנגן עליהן

NadSR5

New member
תודה רבה על התשובה :)

אני מעוניין ללמוד לבנות גיטרות, ואני לא מוצא בארץ מישהו שיכול ללמד אותי, אני מוכן גם לנסוע ללמוד את זה בארצות הברית אם מישהו יכול להפנות אותי למקומות שמלמדים את המלאכה אני אשמח לאינפורמציה הזאת.

למעלה