Dire Straits - Sultans Of Swing

MadFrog

New member
Dire Straits - Sultans Of Swing

אני מת על השיר הזה :) בעיקר בגלל קטעי הגיטרה הרבים. תוכלו להמליץ לי בבקשה על שירים נוספים באותו סגנון? ( של אותו זמר או להקות אחרות) תודה מראש. עומרי :)

Ovi Basha

New member
בתור התחלה

לעומרי הייתי ממליץ לך קודם כל לשמוע את השיר Tunnel of love של אותה הלהקה - Dire Straits . אם אהבת את השיר Sultans of swing אז לדעתי גם השיר הזה תפור עליך. תוכל למצוא את הלהיט הזה באלבום Making Movies של דייר סטרייטס משנת 1980. ואם אהבת את הסגנון של "המושלים בסווינג", אז למה לא תנסה להמשיך על אותו קו את שאר להיטי הלהקה בתור שלב ראשון ? הרי אין מחלוקת ואין עוררין לגבי כשרונו הפנומנלי של מארק קנופלר ( גיטריסט הלהקה ) ככשרון שלא יסולא בפז. הוא אחד מהגיטריסטים הטובים ביותר מאז ומתמיד ומגיע לו הרבה מאוד קרדיט על כל יצירות המוזיקה שהוא ביצע.

adiville

New member
אחלה שיר ובכלל.....

דייר סטרייטס ענקיים !!!!!!!!!

Assaf E

New member
אפרורו מארק נופלר.. מי יודע?

לאיזה סרט הוא כתב פס קול?? אין ספק שהוא אחד הגיטריסטים היותר כשרוניים..

greenzg

New member
אני לפחות יודע על אחד

"הנסיכה הקסומה" בבימיו של רוב ריינר

Assaf E

New member
יפה מאוד! כל הכבוד

למי שמסתכל על השורות הקטנות של כל הסרטים הטובים! אלא הדברים הקטנים והטובים.. שעושים את הסרט מושלם!

Assaf E

New member
והנה עוד חידה.. על אדון נופלר..

מי יודע על מה נכתב brothers in arms.. מאיפה מארק קיבל את ההשראה לכתוב את השיר הזה??? אני יכול לתת לכם רמז.. שמדובר במלחמה מאוד מפורסמת.. ואפילו יש לזה קשר לארצינו הקטנטונת.. נ.ב אחד השירים..היותר מוצלחים שלהם.. בעיקר בגרסאות לייב:)

Assaf E

New member
והנה עוד חידה על אדון נופלר...

מי יודע על מה נכתב brothers in arms.. מאיפה מארק קיבל את ההשראה לכתוב את השיר הזה??? אני יכול לתת לכם רמז.. שמדובר במלחמה מאוד מפורסמת.. ואפילו יש לזה קשר לארצינו הקטנטונת.. נ.ב אחד השירים..היותר מוצלחים שלהם.. בעיקר בגרסאות לייב:)

שמש27

New member
אחחח, המלצות כאלה אני אוהב לתת!

אני יותר נהנה מזה שאני ממליץ לו... אכן שיר מופתי ביותר, שמה שמייחד אותו, זה בעצם סולו גיטרה (או יותר נכון, עבודת גיטרה) חשמלית לאורך כל השיר, מתחילתו ועד סופו. אחחח, זה נהדר. תוכל למצוא בדיוק אותו דבר בשירים הבאים: - Eric Clapton - Layla - עוד אבן דרך ברוק-בלוז העולמי, שיר ענק ונצחי. שים לב טוב לגיטרה - היא לא מפסיקה אף לרגע. - Payton Lee Jackson - In a Broken Dream - אמנם לא אייטיז, אבל שיר ענק, של רוד סטיוארט בן 20, עוד שהתחבא מאחורי שמות אחרים... גם, עבודת גיטרה מצוינת. - Snowy White - Bird of Paradise - השיר של הגיטריסטים באשר הם - סנואי הוא גיטריסט בחסד עליון, ניגן עם המון להקות, עד שהוציא את השיר הענק הזה, רומנטי ואגרסיבי כאחד, הפקה מעולה ללא שגיאות. אני מסכים כמובן, לכל ההמלצות כאן - עד שאתה לא מסיים עם ה"דייר" - אל תעבור לשום דבר אחר, יש לך עוד המון לשמוע מהם. והמלצה אישית (למרות שזה נורא קשה, אני אוהב הכל) - Telegraph Road שלהם, בהופעה חיה (מתוך "אלכמי", או האוסף שלהם) - 11 דקות של השתאות, איך אפשר לנגן כל כך מדהים ומדויק בהופעה חיה. חובה לכל מאזין. ובגלל שכל כך נהניתי, אי הולך לשמוע עכשיו את כל השירים האלה, עם להקות השבוע שלי: טוק טוק ולהק שחפים. חג שמח ושבת שלום !

MadFrog

New member
תודה ח'ברה...

על התשובות הרציניות וההמלצות הרבות. אני אשמע לעצתכם, ואתחיל לשמוע את השירים של ה"דייר". תודה ידידי עומרי :)

Metheny

Member
עוד אחת...

שיר מצויין של מארק קנופלר לפני משהו כמו שנתיים-שלוש: What it is

למעלה