Designate This Commentary(הפרשנות)

karms20

New member
Designate This Commentary(הפרשנות)

אז ככה לח'ברה הותיקים פה - אמרתי שאני יעשה את זה, אבל לקח לי קצת זמן! אז מה תעשו??? הא הא?? תגידו תודה ושקט!
ולחבר'ה החדשים - לפני מספר חודשים הוציאו FOX (
%^$#@#@#@!!! פויה FOX פויה
) את ה-DVD של דארק בארה"ב. במהדורה של ארה"ב יש 4 פרשנויות ל-4 פרקים. הפרשנויות נעשות ע"י כותבים, מפיקים ובמאים של הסידרה. עשיתי כבר 2 פרשנויות לפרקים שעדיין לא שודרו מהעונה השנייה, הם נמצאים בטאגליינס. ושוב כמו הפרשנות הקודמת:
כמובן שמכיוון שאין בדיוק תמונה, אני כותבת מדיי פעם על מה הם מדברים, אבל ברוב המקומות אפשר להבין עפ"י השיחה וגם זה הולך עפ"י הסדר הכרונולוגי בפרק. אז פשוט תעקבו. נקווה שיהיה בסדר. אם משהו לא ברור או אין לכם מושג על איזה חלק בפרק הם מדברים - אתם מוזמנים לשאול
הערות שלי עדיין בסוגריים עם ק (ק- משהו משהו) (מה לעשות עדיין לי שינתי את השם לגונזילה אם כן אז זה היה (גונ - משהו משהו).
ולסיום והכי חשוב
חכו עד שאני אסיים לכתוב את ככככלללל הפרשנות ורק אז תגיבו, תיתאזרו בסבלנות כדי שנוכל לשמור על רצף אזהרה: יש מספר ספויילרים בפרשנות
הפרשנות: Designate This נשית ע"י: מיירו דקר - כותבת (ק- ממה שאני הבנתי היא אחת היוצרים המרכזיים של אלק) רנה טרווריה - מפיק בפועל (ק- ושוב ממה שאני הבנתי מפיק/ כותב ובעצם אחד האחראים המרכזיים בסידרה.) ג'ף וולנו – במאי הפרק (ק- ביים גם את Hello, Goodbye) ו- קן בילר – מפיק שותף מפיק שותף. ועוד משהו להבהרה - הכותבים וחלק המפיקים יושבים ב-LA ועושים עבודם (הנאמנה) משם, הם מקבלים מה שנקרא Dailies שזה חומר שצולם קודם והם רואים אותו למחרת ב-LA. ועכשיו לפרשנות:
הם צוחקים על התספורת של מייקל, ושהשיער שלו תפס הרבה זמן בדיוני ההפקה. מה שמייקל רצה לעשות – הוא רצה להיראות יותר "מבולגן". וזה עבד בפרק הזה. הרעיון הוא שמקס כבר שבויה חודשים, הוא לא יודע אם היא חיה או מתה, והרעיון הוא שהדמות שלו מזניחה עניינים כמו ההופעה החיצונית שלו לאור הדברים היותר חשובים שקורים בחיים שלו. גם המשקפיים שלו הם מעונה הראשונה – מייקל רצה להחליף אותם כבר הרבה זמן, אבל שכנעו אותו שיישאר עם המשקפיים בפרק הזה, כדי שהוא יוכל לקבל "מראה חדש" ברגע שהוא יקבל את מקס בחזרה.
הקטע עם התא בידוד עלה הרבה כסף (ק- מתברר שלא קל לצלם דבר כזה).
הם דיברו על לשבור את מקס במנטיקור אבל לא היה להם מספיק זמן להכניס את זה לעלילה בפרק אחד.
כשמראים את זאק במסכה – הם אומרים שהמסכה לא כל-כך מתאימה, כי השחקן שהמסכה הוכנה בשבילו היה לו "התקף" קלסטרופוביה והוא לא היה מוכן לשים את המסכה. וברגע האחרון החליפו אותו במישהו אחר.
הרעיון המקורי הציג את אשה בדרך שונה לגמרי – בפארק. ושהיא תהיה אחותו של בלינג אבל ברגע שהם מצאו את אשלי הם שינו את הרעיון.
רצו לבסס את אשה כמישהי ששותפה לדעותיו הפוליטיות ופעילה ושהקהל יסתכל עליה ויחשוב האם היא ה- side kick החדשה שלו. ויכול להיות שהיא מעוניינת בו אבל היא יודעת שהוא אוהב את מקס ויודעת שהוא צריך זמן, וככה התחילו את היחסים בניהם, עם הרמיזה שהם עובדים כבר זמן מה ביחד. והייתי חייבת להוסיף את זה

karms20

New member
2

ג'ניבה – השחקנית ששיחקה את מקס הצעירה, עוד בעיה שהיה צריך להתמודד איתה העונה זה שהיא פשוט התחילה לגדול. ושהיא התחילה להשתנות מלהיראות כמו ג'סיקה. איבדו את הפלאשבקים של הילדות כשלא יכלנו להשתמש בה יותר.
אלק (ק- היי הייתי חייבת לעשות את זה [ הכוונה להדגיש]
)- ציטוט מפיה של מיירו: דוריס איגן (ק- שנראה לי כתבה את Pollo Loco ) ואני דיברו על שיהיה כיף להוסיף דמות כמו אלק, X5 שהוא מעיין לא מוסרי ו- fun alecky, ופשוט כיף ולא מעוניין להציל את העולם. אז כשהתחלנו לדבר על העונה השנייה דיברנו על להביא את הדמות הזאת וג'נסן היה פשוט נהדר ב-PL שהיה אחד הפרקים הטובים היותר שלנו בעונה 1, אז פשוט החלטנו שמיכוון שאנחנו מדברים על העתיד ויש שיבוטים ושיכפולים פשוט נשכור את ג'נסן ונגיד שהוא התאום. מה שהיה מצחיק זה שאף אחד לא ראה את ג'נסן במשהו חוץ מדרמה, ושכרו אותו בלי אודישן, וגם לא עברו איתו על הדמות פשוט כולנו אמרנו שנשמח לעבוד ביחד. לא היה לנו מושג אם הוא מסוגל לעשות קומדיה. וכשה- Dailies הגיעו והסצנה שמקס ואלק נפגשים לראשונה זאת הסצנה הראשונה שראינו ב-LA, ושהייתה אנחת רווחה בחדר. ראו שיש בניהם כימיה.
ועוד בקשר לסצנה הראשונה שלהם ביחד: זאת הסצנה הראשונה שצילמו בעונה ביום הראשון של העבודה וג'סיקה הייתה מסוייגת בגלל השינויים בקאסט למרות שהיא אהבה את ג'נסן מהפרק שהם עבדו ביחד בעונה הראשונה, אבל אף אחד לא ידע בדיוק איך זה יעבוד וזה היה רווחה לראות את מה שיצא. ורנה הוסיף שהוא פורץ כ- great part מהעונה השנייה.
יש לו מין עסקים משלו, הוא הולך למשימות כדי להרוג אנשים ומביא סיגרים. קן סיפר שמחלקת האביזרים נכנסה לצרות בגלל הקטע הזה, הם הלכו וקנו סיגרים קובניים שהם מאוד יקרים אך בלתי- חוקיים בקנדה, אבל שהוא ג'ף שמחו כי הם עישנו אותם כשהם לא היו יותר אביזרים.
(הקטע שרואים את מקס מול הדמות הצעירה המזדקנת שלה) – זאת הייתה הסצנה האחרונה של ג'ניבה , לא היו לה שאיפות להפוך לשחקנית, ונמאס לה מצילומים והיא מצאה את כל התהליך משעמם. ובסצנה הזאת היא הייתה צריכה לבלות שעתיים בשביל המסכה ואז להיות מתחת שקי קרח בקנדה ואז כבר נמאס לה לגמרי. פלוס הם היו צריכים לשמור את השיער שלה מגולח והיא כבר הייתה בת 13. וגם את זה הייתי חייבת להוסיף

QueenMaria

New member
../images/Emo45.gif יפההה!! איזה השקעה!

רבה! וקראתי חלקים.
מאוד יפה. ו.. איזה חלק עם בידוד עלה הרבה כסף?

QueenMaria

New member
ועוד משו. שחכתי לרשום מקודם.

ארגגג הייתי בטוחההה שזה לא השחקן שבאמת משחק את זאק בד"כ.

karms20

New member
רק חבל שלא הסתכלת עם מה

שכתבתי במודגש על לחכות עד שאני אסיים את כ-ל- הפרשנות, כדי לא לקטוע אותה באמצע...

karms20

New member
3

ג'ושוע – עומדים לפגוש את אחת הטרנג'סנים, הראשון, זה משהוא שג'יימס רצה לעשות כבר מהעונה הראשונה הוא תמיד הניח שמנטיקור יצרו חיילים למטרות מסויימות, להילחם במדבר, מתחת למים. ג'ושוע הוא לא אחד מהם הוא יותר ניסוי, הפעם הראשונה שעירבבו DNA של בני אדם וחיות.
קווין דוראן שמשחק את ג'ושוע לוהק משהו כמו שבועיים לפני שהתחילו הצילומים של העונה השנייה, והיה בעיות עם העיצוב וההכנה של התחפושת שהוא ילבש למשך העונה. המעניין שהתוצאה הסופית דמוה מאוד לאחד הציורים שג'יימס קאמרון שלח לנו מ-LA על איך הוא חושב שהדמות צריכה להיראות.
הקטע עם השיניים בין מקס וג'ושוע – זה הייתה בקשה של ג'יימס שהיא תעשה את זה.
שינו לו קצת את האיפור מתחילת העונה בהתחלה הוא היה אמור לשים עדשות מגע אבל לשחקן היה בעיה להתרגל אליהן והחליטו שדווקא מעדיפים את העיניים הטבעיות שלו. השחקן היה מוכן לסבות את העדשות אבל הוחלט שהעיניים הטבעיות שלו יותר טובות. והיה לו שני סטים שונים של שיניים כאחד שומש בזמן שהוא היה יותר תוקפני ולקח לו זמן להתרגל לדבר עם השיניים. וחלק מאיך ג'ושוע מדבר נובע מהעניין של השחקן מתרגל לשיניים.
(הקטע שאלק תופס אותה כשהיא חוזרת מהמרתף מג'ושוע) – כאן בעצם מתחילה המזימה של מנטיקור, לתת למקס להאמין שהוא בצד שלה. אלק משחק כאן, מעמיד פנים, המטרה שלו לעזור לה להימלט כדי שהיא תוביל אותם ל- eyes only.
קטע חמוד זה כשהן מתווכחים על מי המציא את המשפט - Good. ‘Cause my second choice was Dick והם צוחקים ורנה אומר למיירו שהוא לא מאמין שהיא המצליחה לעבור עם זה (got away with that). והיא אומרת לו אני? זאת הייתה השורה שלך? אז הוא ענה – אני לא חושב. היא אמרה – טוב, אתה קראת לו אלק. ואז קן אומר – חשבתי שזאת את שבאת עם השם והיא אמרה שלא ושרנה קרא לו אלק. ואני אולי אמרתי משהו בסגנון מה אם היא תגיד -- good cos’ my second choice was dick. אבל כל אחד היה יכול להמציא את זה…
מיירו - אבל זה היה מוזר כי בהתחלה קראנו לו אלקס כי הוא היה אמור להיות מבוסס על הדמות של מלקום מקדונלד ב- Clockwork Orange (ק- אל תישאלו אותי על מה זה) שבסופו של דבר הוא לא דמה בכלל. זה היה מבלבל בהתחלה לאנשים להפסיק לקרוא לו אלקס כשהוא נעשה דמות אמיתית ולהתחיל לקרוא לו אלק.
בקטע בין מקס ורנפרו כשהיא אומרת לה לתעזור לה למצוא את eyes only כי אם הם ייתפסו אותו בעצמם הוא ימות. הייתה שורה שמחקו כי ג'סיקה לא רצתה להגיד. כשרנפרו אומרת – שאי אפשר שהמיקום של מנטיקור יחשף כי זה יפגע בפרוייקטים האחרים של הועדה, מקס הייתה אמורה לענות – you mean the killer robots from the future project? (בדיחה על חשבונו של ג'יימס קאמרון). (קן חשב שהיא לא הבינה את הבדיחה אבל מיירו אומרת לו שהיא בטוחה שג'סיקה הבניה רק לא חשבה שהיא מצחיקה), בכל מקרה הם אהבו את השורה והצטערו כשחתכו אותה (מתברר שאפילו היה להם ויכוח על זה). קן אומר סצחוק שהוא חושב שהתוכנית הייתה עדיין משודרת אם הם היו משאירים את השורה הזאת. והם אומרים שזאת הייתה מחווה לג'ים.
במרתף אלק מעיר על ג'ושוע כאילו הוא לא ראה אותו או את הנומולים, אבל זה חלק מהמשחק כי ב-The Berrisford Agenda הוא נזרק למרתף וראה אותם. זה הכל חלק מהמשחק שלו מול מקס.

karms20

New member
4

הם מדברים על סצנת הבריחה באור יום ומיירו אומרת שכל אחד שמבין משהו על בריחה ממתקן ממשלתי סודי יגיד לך שעדיף לעשות את זה בלילה. והם מספרים שהבעיה בקנדה ביולי יש שם אור עד ל- 11 בלילה. אז אין מספיק זמן לילה לצלם זמן ארוך. ומיירו אומרת שזה אשמת קנדה שזה לא צולם בלילה שהוא בעצם זמן יותר לבריחה כזאת (ק- תדעו לכם שהבחורה הזאת מצחיקה ביותר).
הקטע שהיא פשוט מופיע אצלו יפה, כי זה בעצם כמו שעונה ראשונה שהיא פשוט צצה אצלו.
הם צוחקים שזה כמובן הוירוס שפועל הכי מהר בכל היסטוריית הוירוסים, ושג'ים (ג'ימס קאמרון, הם כל הזמן קוראים לו ג'ים) שלך להם אי מייל בעל 4 דפים על איך וירוסים לא עובדים ככה. אבל שהם היו חייבים לשחק את זה ככה.
על הסיבה לוירוס (ק- היי, גם זה חייב להיות מודגש. רנה - זה יצא ככה כי בסוף העונה הראשונה לקחנו את היחסים של רחוק יותר ממה שתכננו. חלקית בגלל שבטלוויזיה ככותב אתה מגיב למה שאתה רואה על המסך וראינו את הרומנטיקה מתפתחת בין השחקנים, וגם הדמויות, ולקחנו את האהבה יותר ממה שתכננו. והיינו צריכים להפריד בניהם, כי בטלוויזיה ברגע שאתה ממש יחסים בין הדמויות זה מוציא את כל המתח. מיירו – אני רציתי לחבר אותם ואז להפריד אותם מסיבות ריגשיות או משהו כזה, אבל הייתי במיעוט.
רנפרו מדברת צרפתית – שלא יצא להם להראות ולפרש למה היא מדברת צרפתית, אבל שידעו שהייתה לזה סיבה, היא לא סתם מדברת צרפתית.
הם רצו לעשות פרק פתיחה של שעתיים, או לחלק אותו שלני פרקים. ואז לבלות יותר במנטיקור ולשבור את מקס שם ולגרום לה לצאת מזה. אבל לרשת היה חשוב מאוד שהתוכנית תהיה בת שעה.
זהוווווו עכשיו סימתי עכשיו אפשר להגיב

ברודי

New member
סחטיין אחותי!!!../images/Emo45.gif

רגע מה בDVD רואים אותם יושבים ואומרים את זה? בכל אופן סחטיין שישבת ותירגמת זה אשכרה מעניין לראות אותם מסבירים קצת על למה הם עשו כל דבר. מצחיק איך שדברים כ"כ בסיסיים (לנו הצופים) נקבעים בטעות או סתם במקריות, כמו השם של אלק וכאלה..

Nico Tine

New member
וואלה השקעת ../images/Emo13.gif

יצא ממש יפה קבלי צל"ש.
(זה האייקון הכי קרוב לצל"ש שמצאתי)

למעלה