Dell VS HP

FireBird

New member
Dell VS HP

אוקי, לאחר בירורים רבים נשאלת השאלה: למה דווקא DELL? כמעט תמיד כששואלים כאן שאלה כגון: "אני חדש, רוצה PPC, מה לקנות?" מתקבלת תשובה DELL X30.. המכשיר טוב, אבל לאחר בירורים , אני לא בטוח למה דווקא אותו? לצערי/לשמחתי אני מתחבט באותה השאלה, מה לקנות, ההשוואה הכי טובה שהצלחתי לעשות הינה בינו לבינה ה rx3715: אנא התבוננו בתמונה המצורפת.. והסבירו לי, בבקשה, למה אני צודק/טועה.. נ.ב. שכחתי להוסיף שה HP בנוי ממתכת ולא פלסטיק.

2cookie

New member
תבין- ה-X30 זול יותר מכל המתחרים

הוא גם קומפקטי, גם חזק (אי אפשר להשוות את ה-624 מגה הרץ ב-X30 ל-400 הסמסונגיים ב-RX, זה בערך חצי מהכוח) ומשתלם במיוחד, בעיקר ה-MID. באשר לצג- לא ראיתי RX3715, אבל ל-X30 אין במה להתבייש. בקשר לשלט רחוק- גם ל-X30 יש פיתרונות ויש CIR לשימוש כאחד. אם כבר להתייחס להשוואה שלך, אוכל רק לציין שהיא גרועה מאד מכיוון שהיא מבחינה רק ביתרונות (חלקם שטוטיים מאד) של ה-RX3715. אם הייתי מחפש יתרונות של ה-X30 על פניו, הייתי מוצא את העובי הדק יותר, הארגונומיקה העדיפה (גלגלת בצד, כפתור כיבוי נורמלי), הנרתיק המצורף והמשקל העדיף.

FireBird

New member
אז ככה

דבר ראשון, מבין שתי המכשירים שאני השוותי, דווקא הX30 הוא ה-י-ק-ר יותר.
למיטב הבנתי 624 לחלק ל2 זה פחות מ 400, ככה שאתה בעצם אומר שמעבדים של סמסונג פחות חזקים ממהם שהם מוצהרים?
הצג של הRX יותר טוב, זאת עובדה ידועה.
שלט רחוק? יש פתרונות צד ג'? כאן אני אקבל את עמדתך, למרות שעדיין תוכנה נלוות זה פחות נח.
היתרונות שלך חשובים, לי נראים "שטוטיים" הרבה יותר. העובי הדק עדיף? לפעמים עבה טוב יותר.. הארגונומיקה ? בחיית.. הנרתיק המצורף? לHP אין? ניחה. בכל מקרה אני מתכוון לקנות קשיח. המשקל? בכמה? גרם וחצי? לדעתי אלו יתרונות חסרי משמעות. לדעתי אורך חיי סוללה חשוב הרבה יותר ! זכרון גדול יותר חשוב יותר! יכולת לצלם תמונות ב 1.2MP וודיאו זאת יכולת לא מבוטלת ! צג טוב יותר ! דבר חשוב מאוד ! מה נסגר איתך? שהוא שוקל 10 גרם פחות חשוב יותר מכל אלה?

2cookie

New member
*יש גם MID, על הדגמים הנמוכים

יותר של ה-RX אין מה לדבר- הם חלשים מדי. * אני לא רק אומר. מעבדים של סמסונג במהירות שעון זהה לזו של מעבד אינטל חלשים יותר. כך לדוגמה, X30 MID עם 312 מגה הרץ חזק יותר מה-400 של ה-RX. * עובדה ידועה שמי בדיוק קבע...? * טעות. לא ניסיתי את NEVO, אבל למיטב הבנתי היא לא לומדת. תוכנה שלא לומדת אצלי לא נכנסת לפוקט
* עבה יותר עדיף? מתי, כשאתה רוצה שהמכשיר ימלא נרתיק לקופסת סיגריות? הנרתיק המצורף ל-DELL טוב מאד וחסך לי 150 שקלים לפחות. אורך סוללה חשוב לך? סבבה, קנה סוללה מורחבת. בוא נראה את ה-RX מתמודד מול 2850 MAH (חסכוניים עם מעבד שמתאים את מהירותו לפי הצורך) ב-X30. יכולת צילום וידאו ותמונות בפוקט לדעתי היא שולית לחלוטין. מה תעשה איתן? תשלח כשתגיע הביתה? בשביל זה יש לי מצלמה דיגיטלית.

FireBird

New member
מעניין

הצהרה כללית: תראה, דבר ראשון, אני לא בא עם העדפה ברורה כלשהיא, ולא בכדי לריב. אני בא בכדי ללמוד ולדעת. ----------- מעניין, בקשר למעבדים, יש "בשר" מאחורי מילים? יש לך איזה BenchMark או מאמר אשר מאשר את עניין מעבדי סמסונג פחות חזקים מאינטל? לגבי הNEVO, מכוון שאני לא מכיר אותה מספיק, שוב, אאלץ לקבל את טענתך, שיש תוכנות נופסות ויעילות, אולי אפילו יותר. העובי היה בצחוק, הכוונה היתה שמבחינתי, בממדים האלה זה חסר משמעות. ויפה שבDELL אתה חוסך 150 שקל על נרתיק, אבל כמה צריך להוסיף עבור הסוללה שציינת? והיא, בעצם, לא עבה יותר?
כמה היא עולה באמת? ומאיפה אפשר להשיג אותה? לגבי יכולת הצילום, שימושית או לא.. היא קיימת. אמת, אם בכל מקרה צריך פלאפון עם IR או BT בכדי להחבר לאינטרנט דרכו אז כנראה שיהיה לו גם מצלמה. לא יודע אם באותה איכות. ואגז, ה"דיגיטלית" שלי היא 300D
ככה שגם אני לא מחפש להפיק תמונות אומנות מהPPC, אבל זה גימיק חמוד שנחמד שיש. אז עם מה נשארנו בעצם? היתרונות החשובים הם: חיי סוללה. מסך. בשביל לדעת עד כמה המסך באמת פחות טוב בDELL או יותר טוב בHP אני אטרך לראות אותם בעצמי. ולהחליט עד כמה ההבדל משמעותי. זה שיש הבדל, יש.

2cookie

New member
../images/Emo26.gif

בנצ'מארק כאן. (החלק הענייני בטבלה הוא ביצועי המעבד והביצועים הגרפיים הגבוהים ב-DELL אודות לטכנולוגיית ה-WMMX במעבדי ה-PXA270) תוספת עבור סוללה: בארה"ב 25$, בארץ 490 שקלים. בהפרש בין ה-MID לבין ה-RX3715 גם תקבל ביצועי מעבד וביצועים גרפיים טובים יותר, וגם חיי סוללה עדיפים. הסוללה באמת עבה יותר, אבל לדעתי היא יותר מיועדת לנסיעות ארוכות ולא לשימוש יומיומי. בגלל המצלמה\מצלמת הוידאו של ה-RX, הוא פשוט צריך סוללה חזקה יותר. בקשר לאיכות המצלמה- יש ויש. בכל מקרה ההפרש בין VGA ל-1.2 מגהפיקסלים לא מצדיק את ההשקעה אם כבר קיימת מצלמת VGA. בעניין הדיגיטלית שלך- היא לא נכנסת לכיס, לכן אולי RX3715 לצילומים מזדמנים מתאים לך.

FireBird

New member
בטח התבלבלת

לא יתכן שרשמת את שתי המילים הללו במשפט אחד :RX3715 ו"מתאים לך" ..
אם אני אקח DELL זה יהיה רק את ה HIGH . ככה שהסוללה תיהיה יחסית חלשה אליו. צילומים מזדמנים זה נחמד, אך בסופו של יום, לא רק בשל זאת אקח את הHP על פני ה DELL.. אני לגמרה עוד לא סגור על מה לקחת וכמה שאני חושב על זה יותר לעומק, נראה שאפשר להקריב את יתרונות של הHP לטובת מעבד פי 2 יותר חזק. אגב, בקשר לBenchMark שצירפת. אכן ה DELL חזק יותק בביצועי הגרפיקה שלו, אבל ברוב הפרמטרים האחרים הוא נופל מה HP? הגרפיקה, עד כדי כך משמעותית? ובגירסת ה 624MHZ שלו, הוא עדיין יהיה מאחורי הHP?

2cookie

New member
הפרמטרים היחידים בהם ה-DELL

מפסיד ל-HP הם בכל מה שקשור לזיכרון (מהירות כתיבה\קריאה), אבל זה הרבה פחות משמעותי מביצועי המעבד.

FireBird

New member
הרגע חזרתי מהנדי

הייתי שם, חרשתי על המכשירים והתבאסתי. אין להם את ה DELL. ככה שיצא לי לשחק רק עם ה HP. התבאסתי מהרבה דברים, א. שהמסך ה VGA של הHP החדש ממש יותר יפה.. ב. שהגלישה דרך המכשיר.. לא ממש פרקטית. זה עובד, אבל לא מציאה. ג. שהCALANDER בMODE תצוגה של יותר מיום אחד לא מציג את תוכן הדברים.. ד. שאני ממש מרגיש את ההבדל בין המעבד של הRX3175 לאחיו עם הVGA והמעבד 600+.. שאם ככה אז הDELL בהחלט צריך להיות יותר מהיר משניהים, כשההבדל מורגש.. ה. שהראוטר האלחוטי שלהם עובד כל דקה ראשונה מתוך 10 דקות.. ו. ובכן, היה עוד, לא זוכר.. כנראה שכגודל הצפיות גודל האכזבות.

2cookie

New member
א. מה לעשות../images/Emo13.gif גם המחיר יפה

ב. אני משתמש בזה יומיום וזה טוב מאד אם יודעים למה לצפות. ג. יש תוכנות צד שלישי שכן עושות את זה. ה. גם HX4700 עשה בעיות דומות עם הרשת בארקפה. כל כמה דקות התנתק. לעומת זאת ה-X30 שלי עבד ללא בעיה במשך כל הערב, גם לאחר ניתוק של הרשת בכוונה והתחברות פעם נוספת.. (לא נדרשתי להזין קוד יותר מפעם אחת)

FireBird

New member
בקשר ל VGA

אם אני זוכר נכון, ה VGA גם אוכל יותר סוללה וגם מאיט את הביצועים ! (ענבי בוסר) ב. אמרתי שזה לא טוב עקב שטח הראות שהוא מאוד מאוד קטן. איך אפשר להתשמש בזה ? לגלוש ב YNET ו WALLA למשל? זה מציק... אולי, אחרי התרגלות. אתרים עם FRAMES לא עובדים ממש גם.. ג. איזה תוכנות ? תוכנות יומן שמסתנכרנות מול ה OUTLOOK ? ה. ברצינות? אם כך אין מה לגעת בHP. אני אכן שמתי לב שבזמן שלRX לא היה אינטרנט לגירסת הVGA שלו כן היה..
רשמת "לא נדרשתי להזין קוד", איזה קוד? ולהזין לאן?

2cookie

New member
ב. עובד עם FRAMES דווקא טוב

ב. כן. ה. יש HOT SPOTS שמבקשים להזין קוד דרך האקספלורר, כמו ברשתות ארקפה למשל.

AYELET1

New member
לא ניסיתי בפאלם אבל בפוקט...

ניתן לבחור לצפות ב-FRAME מסויים על כל המסך , וזה דווק יעיל מאד (גם לפוקט יש תכונה או שתיים שמוגדרות כיעילות
)

2cookie

New member
לצערי זה יעיל כי FRAMES

גוזלים שטח מן המסך, ורוב הזמן מעוניינים רק ב-FRAME אחד. אני מתאר לעצמי שבמכשיר עם מסך VGA זה כבר לא ישנה...

2cookie

New member
אגב

X30H עולה 105 שקלים פחות מ-RX3715, אז לא לזרוק השערות בבקשה.

FireBird

New member
צודק

אבל הנקודה כאן היתה שלא בזכות ה100 שקל אני אקנה את האחד או לחילופין את השני.

2cookie

New member
הנקודה שלי היא שהוא עדיין זול יותר

ואתה סתם ציינת שהוא יקר יותר.

gauuli

New member
עיצוב?

קוקי...מבלי לפגוע בך בPPC המחמד שלך - הוא פשוט לא נראה טוב. אפשר רק להסתכל על הX50 ולראות שDELL יודעים לעצב מוצר ארגונומי, יפה ושימושי. ישנם חילוקי דיעות לגבי העיצוב של HP (הם חזרו לעיצוב "הישן" ב2700), אבל הוא הבחלט נעים לעין, בעל קווים נקיים ונוח להפעלה.

2cookie

New member
לא דיברתי על עיצוב

אבל אם אתה שואל אותי, ה-X30 יותר מושך. אמנם לא שיא היופי, אבל הדבר המוזר והשחור שמחזיקים ביד לא עושה לי את זה.

למעלה