DELL AXIM 50v / HP 4700

eranglr

New member
DELL AXIM 50v / HP 4700 ../images/Emo4.gif

טוב, הנה סיפור קטן שיעביר לכם עוד דקה של מחשבה: שמח וטוב לב, אחרי שיחותי הרבות עם קוקי ושאר חברי פורום נחמדים, אחרי שהכעסתי את הדיקטוטרית
בהודעות על משלוחים שונים ומשונים מחו"ל, החלטתי לרכוש את מחשב ה-dell axim 50v הנחשק מהאתר הרשמי של דל בארה"ב, הכל היה מתוכנן כמו מבצע חשוב: אני רוכש את המכשיר עם כרטיס בין-לאומי, הוא נשלח לחברת שליחויות שמבצעת את ההעברה לישראל ואני סופג 17 אחוז במכס + הובלה בגין 100 ש"ח - בסופו של דבר משתלם מאוד (2300 ש"ח כולל מכשיר + כיסוי של רישונקין + סוללה 2200 נוספת.. לעומת כ-4000 ש"ח לכל הטובין הנ"ל בארץ). ביצעתי את הכל כנדרש, חיכיתי וחיכיתי.. קיבלתי אישור למייל ו.. הופ, פתאום אני רואה שההזמנה בוטלה באתר ! בדקתי עם חברת האשראי שלי - והכל בסדר ! העסקה אושרה !
... החלטתי לכתוב מייל כועס לחברת דל.. הם החזירו לי מייל כעבור 3 ימים - סתום משהו - לאף אחד שם אין מושג למה ההזמנה בוטלה.. נו מילא - אני תמים ועברתי את מסכת הבירוקרטיה של הזמנת המכשיר (תואר מחשבים בטכניון קל לקבל יותר) והזמנתי אותו שוב.. הפלא ופלא - שוב בוטלה ההזמנה - אבל רק כעבור שבוע.. החלטתי להתקשר לחברה - חיכיתי 20 דקות (זאת לא שיחה חינם מהארץ) ונציג שירות אמר לי שגם הוא לא יודע מה קרה עם ההזמנה שלי.. הוא פשוט העביר אותי מנציג לנציג עד שנמאס לי !!! חבריי היקרים, מתברר שכשאנחנו אומרים: "באמריקה זה בחיים לא היה קורה, שם מתייחסים ללקוחות כמו שצריך" .. ובכן - האימרה הזאת כנראה לא כ"כ נכונה, מה גם שנכנסתי לפורום שירות לקוחות - ושם קראתי לא פחות מכמה מ-א-ו-ת הודעות של לקוחות מאוכזבים מרחבי ארה"ב / העולם ! אני לא היחיד בסירה.. החלטתי שזה פשוט לא שווה את זה.. בשביל כמה שקלים (הרבה שקלים) עדיף לרכוש מכשיר בארץ ולהיות רגוע ! בחיי ! לכן, בגלל שפער המחירים בארץ בין מכשיר ה-dell axim 50v וה-hp 4700 זניחים יחסית למחירם, עכשיו אני אכן מתלבט. מה עדיף ? ... ולמה ?

eranglr

New member
דרך אגב, אתם בטח שואלים למה אני

ער בשעות כאלו ? ובכן.. אני עובד בשעות הללו... לצערי

amic

New member
כנס ל www.ebay.com . הרץ חיפוש

על המילה anextek וראה מה יש ב 500 דולר

amic

New member
אל תשכח שהוא ממלא מקום של שני

מכשירים כי הוא גם הנייד שלי ,במידות מזעריות יחסית ומתאים לסלקום אורנג'

mikeoreli

New member
באזורי המכירה ובתוכנות ובהטבות

ה4705 נמכר לתושבי ארה"ב וכולל גם את התוכנת הResco File Explorer. ה4700 נמכר בכל שאר העולם (מי שמוכר בארץ 4705, מוכר בעצם באפור) וכולל הטבות בIpaq Choice. כל השאר דומה. לגבי מה עדיף - ה4700 או הX50V - אני קניתי את ה4700 בעיקר בגלל המסך, נתוני המבחנים, המעטפת ממגנזיום, זיכרון הROM הגדול (שדרך אגב מאפשר לשמור גם על הזכרונות במקרה של HR), האחריות הבינלאומית, העיצוב והתוכנות הכלולות כמו תוכנות הגיבוי, תוכנת PI, תוכנה לצפייה בתמונות, מצגות וקריאת PDF. בסה"כ אני מאוד מרוצה מהמכשיר. כרגע אני עובד על זה שאפשר יהיה לגלוש באוניברסיטת בן-גוריון בWIFI ואז זה יהיה בכלל מושלם (לכל המכשירים). אתה לא יודע כמה הקל עלי לסדר טבלת אקסל ברזולוציה של 640X480 במצב אופקי בזמן שעור שלא היה ממש מעניין (בעצם היה מעניין מאוד, אך חבר'ה בעבודה היו לחוצים על הטבלה). האפשרות של הVGA אמיתי במסך 4" מאוד גבולי בגלל גודל האייקונים והפונט (והתמיכה העברית הגרועה) אז במסכים בגודל יותר קטן אני מניח שפחות נוח (אני יודע שמדובר בסה"כ ב0.3", אבל עדיין). לגבי המשטח מגע - נכון שהוא פחות נוח למשחקים, אך לרוב הוא עובד בסדר גמור, רק צריך לדעת איך לכוון אותו לרגישות שלך וזהו.

mikeoreli

New member
עוד משהו גם חשוב מאוד

בעוד זמן לא רב (כך שמעתי ממשהו קרוב לצלחת) הולכת לצאת WM2005 והמכשיר היחיד כיום שיוכל להשתדרג אליה יהיה ה470X. אז כך את זה לתשומת לבך.

2cookie

New member
אני מאמין שלדל יש עוד יותר סיבות

לשדרג את ה-X50V ל-WM2005, בעיקר בגלל התמיכה המושלמת במעבד ה-2700G.

2cookie

New member
מסך- ה-HX יותר טוב, אבל..

ל-X50V מסך CGS של שארפ- אותו אחד שמותקן בדגמי הזאורוס שלהם, לדעתי אין כאן במה להתבייש. זיכרון- אותם נתונים בשני המכשירים. נתוני מבחנים- המעבד של ה-X30 מוכיח את עצמו בביצועי GAPI ובביצועי הוידאו עוקף בהרבה את ה-HX. זה אמנם לא היה ככה כשרכשת, אבל עכשיו זה כן. אחריות- אתה צודק, שיקול שמכריע הרבה לטובת ה-HP. עיצוב- דווקא אתה בדעת מיעוט
ה-X30 נחשב נאה מה-HX4700 לפי דעות המבקרים, והוא קטן ונוח יותר. בסך הכל המכשירים קרובים, והשיקולים העיקריים הם אחריות, משחקים ו-form factor. בשאר הם משתווים בערך.

mikeoreli

New member
אם רק הדברים הללו היו הפרמטרים

אף אחד לא היה קונה את ה4700 או לפחות היית רואה ירידה חדה במחיר של ה4700. משום מה אני לא רואה את הדברים. אתה שוכח פרטים כמו מארז מסגסוגת מגנזיום (מעניין איזו, השבוע אני צריך להציג מצגת על אחת מהן...), איכות הרכיבים, סוללה עצבנית שעובדת הרבה מאוד זמן ועוד... לגבי העיצוב - אני דווקא מת על העיצוב של ה4700, עיצוב שמשדר תחכום שמרני הייטקי, מקצועי ופשוט בעוד שלדעתי העיצוב של הX50V הוא כשל צעצוע (ועם כל הכבוד - לדעתי הX30 זה יצור מכוער, אני לא מבין איפה אתה רואה את היופי?) . אבל תראה, אני גם אוהב את העיצוב של הקסיופיאה E200 (למרות שאני מסכים שה3850 נראה יותר טוב בזמנו) שהרבה אמרו שהחסרון היחיד שלו בזמנו הוא שהוא מכוער (אבל רוב האתרים שמו תמונה שלו כסמל למכשיר כף יד). יאללה... אני סיימתי עם הויכוח הטפל הזה - -אני אוציא עין הרע על ה4700. (מלח מים מלח מים
)

2cookie

New member
אופס, התכוונתי X50...

בקשר למארז- אני לא כל כך מחבב את המתכתיות של ה-TT שלי למשל. הוא אולי נראה טוב ומרגיש יוקרתי ויציב, אבל הוא קר וחלקלק, והכובד המתווסף מקשה על האחיזה. אה, ועדיין לא נשבר לי מארז פלסטיק באחד ממחשבי כף היד שלי... סוללה: יתרון משמעותי ל-4700, אבל- גם זה בא על חשבון הגודל. ב-X50 אתה יכול לבחור סוללה קטנה יותר ולהשאיר את המכשיר קטן יותר. עיצוב: קודם כל, ה-E200 הוא מכשיר יפה
תמיד אהבתי את העיצוב של המכשירים של קאסיו (ולעומת זאת כמעט את כל מכשירי HP שנאתי... מה הם חשבו כשעיצבו את המקש הרב כיווני המוזר ב-38XX? ומה עבר להם בראש כשהם גרמו ל-2210 תמים להיראות כמו בולדוג?) העיצוב של ה-X50V מזכיר את ה-1910, שהוא בין אחד המכשירים שכן אהבתי מבחינת הלוק. שילוב הפלסטיק הכסוף והשחור המבריק יפה מאד לטעמי, וגורם לו להיראות יותר גאדג'טי. תתחדש ותהנה! נקווה שיפתרו איכשהו את בעיית המשחקים במכשיר הזה.

shahar16i

New member
גם לי היה בלאגן

ההזמנה הראשונה שלי בוטלה בגלת חברת האשראי, ולקח לי שבוע נוסף עד שהצלתי להזמין מחדש ובסוף אושר והגיע. אני מאוד מאושר ממנו, לפי דעתי תתאמץ עוד קצת ותשיג את מה שאתה רוצה במחיר נורמלי. אתה גם יכול לחפש בEBAY מוכר שישלח לך לארץ ויעלה קצת יותר אבל יגיע

strangemily

New member
גם לי היתה את אותה הבעיה בדיוק.

הזמנתי את המכשיר פעמיים ושתי ההזמנות בוטלו. לאחר בירור ארוך מאוד עם מחלקת כרטיסי אשראי של דל התבררה לי הבעיה, דל עושים בדיקה על כל כרטיס אשראי, ובהנחה ובעל הכרטיס אינו גר בכתובת שרשומה באתר הם מבטלים את ההזמנה. רוב האתרים לא עושים זאת, או בודקים רק לעתים רחוקות, ולכן ניתן להזמין מהם. בחברה שמעבירים את המוצר דרכה ארצה נאמר לי שהם מריצים בדיקות במיוחד בחודש הזה ושאחרי תקופת החגים כנראה לא תהיה את הבעיה.

shahar16i

New member
לי עבד למרות שהזמנתי עם כרטיס

שרשום בארץ לכתובת בפילדלפיה

eranglr

New member
ועוד משהו

האם ה-4700 יכול לנגן קבצי וידאו ברזולוציה 640x400 בקצב של 28 פריימים + סאונד סטראו באיכות דיוידי ?

mikeoreli

New member
הם בעצמם לא יודעים (שאלנו אותם)

אפשר היה להגיד שה4705 יותר יקר בגלל שמגיע איתו הResco File Explorer, אך בגלל שעם ה4700 מגיעות נק' (4 אם אני לא טועה - מחר אני הולך לפדות אותם) בIpaq Choice, זה נראה באמת תמוהה. כנראה היה לחברה הזו יותר זול לקנות את ה4700 ולכן הם מוכרים אותו במחיר נמוך יותר.

למעלה