Deep Inside Me

לולה 40

New member
תודה מיצי!

ולא רק על המשפט האחרון, מסכימה בכלל עם שאר הדברים שכתבת:)

כן, את ממש אובייקטיבית

הרי מבחינתך אם אני אומרת "בוקר טוב, זה שיפוטי, כי כנראה אפשר להסיק מזה שהבוקר טוב והלילה רע

מתוקה שלי, אם את חושבת שמשפיל=רע - מי השיפוטי כאן, ומה לכל הרוחות את עושה בפורום BDSM?

לא נכון. אני מוחה בתוקף.

בעיניי שיפוטי זה להגיד על משהו שהוא טוב או רע (ואגב - את צודקת כשאת אומרת שלפעמים כולנו שיפוטיים, אחרת לא היינו מגבשים דעות ועמדות לגבי כלום מפוליטיקה ועד ביקורת תיאטרון, טלויזיה, הצבעות סמסים בתכניות ריאליטי וכו').

בכל אופן, אני טוענת, שלהגיד שאני חושבת שיש דברים שהם משפילים כשלעצמם - למה זה שיפוטי? לא אמרתי שזה רע.

חניתה.

לא, זה לא השפיל. כי ככה הוא החליט.
והאמת? הייתי כל כך בתוך העונג של קיין ופלאג בתחת, שלא הרגשתי כלום, רק עונג.
ומאז יש לי בלאק אאוט, אני לא זוכרת כלום.
מזל שיש סרטון שמזכיר לי :)

אותך אני מבינה

אני כן מסכימה עם התפיסה שיש בתמונה אלמנטים שנראים משפילים (למתבונן מהצד שלא יודע מה היה שם בכלל).
ברור לי שאת לא הרגשת ככה

ואני מבינה שעדיין לא נחתת מהקפיצה לחלל... איזה כייף זה כשזה קורה

אבל אם

היא לא הרגישה מושפלת, והוא לא השפיל-
אז איפה הבדיוק קיימת ההשפלה?

בראש של מי שמסתכל?
ומה זה אומר בעצם?
האם ההשפלה קיימת בזכות עצמה?
האם היא תלוייה בתחושה של המשתתפים או בפרשנות של הצופים?

אני חושבת שבעיני המסתכל.

נניח שאת צופה בהצגת תיאטרון, ודמות שם משפילה דמות אחרת (ניח, סצנה של מישהו שצועק על חברה שלו ומעליב אותה מול כל המשפחה שלה).
זאת הצגה - זה לא באמת - המשתתפים וגם הקהל יודעים שזה משחק.
אז יש כאן השפלה? אין כאן? אם ההצגה עוברת טוב - בעיני הצופים היא בהחלט תהיה, לפחות רגשית.
ברגע שמתוך סצנה שלמה נוצרת תמונה ונמסרת לקהל מסויים - הקהל הופך שותף ליצירה. ולכן, הפרשנות שלו, ושל החברה והתרבות שבתוכה כל זה קורה - היא בעלת משמעות רבה.

ואם עדיין לא היה ברור, אציין שוב - אני ממש, אבל ממש(!) - לא חושבת שיש כאן צורך בטיפול או בירור מאיפה זה מגיע (סליחה קיי), אני לא חושבת שזה רע, ואני בטוחה במיליון אחוז שיש המון דברים שאני עושה שייראו בעיני רבים כאן כמשפילים, גם אם בעיניי הם ממש ממש לא, ואש עצמה יודעת את זה. ונראה לי שגם את

אני גם מבינה את ההבטים הפילוסופיים של הדיון הזה. אני שואלת את השאלות האלה בעצמי (ואת עצמי
) לא פעם. בסופו של דבר אני בד"כ פשוט מחליטה שממש לא אכפת לי מה ההגדרה.

את סותרת את עצמך

למעלה אמרת ש:
"בכל אופן, אני טוענת, שלהגיד שאני חושבת שיש דברים שהם משפילים כשלעצמם"
ועכשיו את אומרת שיש דברים שאנשים יראו אותם כמשפילים אבל בעינייך הם ממש לא.

אז יש או אין?

(אפשר להשאיר את זה ככה- ואולי עדיף..)

נכון, כי אני לא סגורה על עצמי

ואני מודה בזה.
אמרתי - אלה שאלות שאני מוצאת את עצמי שואלת לא פעם ומתחבטת בהן...
ואכן מחליטה בד"כ שעדיף להשאיר את זה ככה ולא להחליט, כי זה לא חשוב.

מצד שני, אחת התחושות שלי היא שיש דברים שמבחינה תרבותית וחברתית נחשבים משפילים, ואני כן חושבת שאם מישהו מתחבר לזה וזה מחרמן אותו - זה גם לא נורא כ"כ לא להיתמם ולהודות בזה פשוט.

עדיף

לשאול את עצמנו שאלות ולא להיות סגורים על עצמנו.
זה משאיר מקום לגמישות, שינויים וקבלת האחר.

אני חושבת שדווקא אנחנו שנמצאות בשולי ההסכמות התרבותיות-חברתיות צריכות להיות סופר רגישות וזהירות במקומות האלה, ולא להגרר ל: זה משפיל וזה לא.

ברור.

תראי, אני עדיין נוטה להאמין שכן יש דברים שהם משפילים כשלעצמם (בהתאם להגדרות חברתיות ותרבותיות - זה ברור).

אולי הייתי מגדירה את זה כך:
דברים משפילים הם כאלה שנחשבים משפילים בעיני רוב האנשים (שימי לב לניסוח - "נחשבים" ו"בעיני רוב").

ויש פה עוד עניין - ידוע שבעולם הבדס"מ יש אנשים שנמשכים להשפלות. למה ומה הטעם להתעקש להתחמק מלהודות "יש דברים שנחשבים (בעיני רוב האנשים) כמשפילים ואני נהנית מהם, זכותי"?
גם ככה רבים חושבים שעצם זה שאנחנו מוסרות שליטה זה משפיל. מה אכפת לי? שיהיה.

אגב, דוגמא טובה היא כל הנושא הזה של ליקוק נעליים למשל (
) - לא חושבת שאפשר להתחמק מלהגדיר את זה כהשפלה, סורי. בד"כ גם אלה שעוסקים בזה טוענים כך בעצמם, וזה מטריף אותם לגמרי. אני בטוח לא אתווכח איתם
אבל כן, לדעתי האישית יש דברים שהם בכ"ז מובהקים.

ואין פה שום עניין של שיפוטיות, מבחינתי זה רק עיסוק בהגדרות.

קטניפ

New member
ברגע שהגדרת משהו כמשפיל

נקטת עמדה שיפוטית.
הרי המילה משפיל נועדה לציין שזה דבר שפוגע במישהו.
ואם כל הדבר הרי שאת מסכימה שיש כאן פגיעה.

זאת הטעות שלך.

כי אני לא מתייחסת לזה כך. אני מדברת נטו על הגדרה.
מבחינתי אני יודעת שיש בחורות שנהנות מזה שמשפילים אותן ואומרות את זה בפה מלא.
וזה לא משהו רע, וזאת זכותן.
בפורום השכן אנחנו מציינים לא פעם שיש כאב טוב וכאב רע, השפלה טובה והשפלה רעה, ושליטה טובה שהיא לא השתלטות.
ההתעקשות להגיד "אין דבר כזה השפלה" לא ברורה לי (ודי מעצבנת אותי), בעיקר כשזה בא מאנשים שמכירים את העולם הזה ויודעים שזה חלק ממנו וגם שיש כאלה שממש נהנים מזה.
באיזשהו מקום, כשאנחנו אומרים לאנשים כאלה שזה לא קיים - אנחנו חוטאים להם. מבטלים אותם אפילו.

באשר אליי - לא צריך לייחס לי שיפוטיות במקום שזה לא קיים

קטניפ

New member
ראשית, לא טענתי שאין דבר כזה לא משפיל

להיפך, אמרתי שלכולנו יש דעות בנושא והצורך של אדם להכריז על עצמו כמי שחף מדעות כאלו הוא מגוחך בעיניי.
אבל לאחר שאמרתי זאת, אני אשמח שתגדירי מהו "משפיל" ותסבירי לי איך אין שיפוטיות באמירה שמשהו הוא "משפיל".

אשמח להסביר
זה לא שיפוטי...

כי אני לא טוענת שזה רע או פסול, ומאמינה שזכותם של אנשים לעשות דברים שנחשבים משפילים (שימי לב שוב שכתבתי "נחשבים") אם זה מה שעושה להם טוב.
חוץ מזה, יש מה שנקרא "השפלה טובה". את זה קצת קשה לי להסביר

אז אני אסביר.

למרות שאני והסברים זה מקרי בהחלט.
השפלה טובה, זה השפלה שאת יוצאת ממנה בתחושה טובה. שטוב לך תוך כדי האקט.
אבל השפלה רעה, זה שאת נכנסת למקומות שהם לא טובים לך, מקומות שאת נכנסת אליהם תוך כדי האקט ויכולים להמשיך גם אחריו ולוקח כמה ימים לצאת מזה, נראה לי שזה נקרא סאב דרופ.
אין לי דוגמאות...
אבל חשוב שיהיה חיבוקי אחרי הסשן, שיחה טובה. ומגע.

גם אני הייתי מגדירה את זה ככה.

מה שאומר שכן יש השפלות טובות

גם לי אין דוגמאות (או לפחות - לא כאלה שיש לי אישור לפרסם
).

למעלה