decisions decisions

Ziltoid

New member
decisions decisions

ככל שהרעיון של המשחק שלי מתגבש לו ונהיה יותר ויותר ממשי. ומשהו שאני מרוצה ממנו. אני צריך להחליט על פלטפורמה לפיתוח שלו. בעקרון המשחק הוא tactical turn-based כאשר הוא יתמקד בעיקר במשחקי אחד על אחד [צריך עוד לחשוב על הפורמט של ה-2 על 2 אבל זה לא משנה בינתיים] כאשר כל הלוגיקה של המשחק תתבצע על השרת ובצד לקוח יהיה רק קליינט GUI. גם התגבשתי על סגנון ה- look and feel של המשחק מבחינה גרפית והוא יהיה כמו המשחק phantom brave מהבחינה הזו - http://www.youtube.com/watch?v=tnsYNAMO0hQ&feature=related חשבתי על לבנות את הקליינט בפלאש ושיהיה בדפדפן אבל אני נורא מתלבט בעניין הזה בגלל שאני חושש שייקח הרבה זמן למשחק להיטען בכל שימוש וזה יפגע בחווית המשתמש. עוד אופציה זה בג'אווה, אבל אני קצת סולד מהשפה הזו :p חשבתי גם על פייטון עם OPENGL [אני רוצה שהמשחק יהיה מולטי פלטפורם אז אני שולל C# עם כל הצער שבדבר - לא רוצה לעבוד במונו) למישהו יש הצעות? אין לי בעיה ללמוד שפות חדשות וטכנולוגיות חדשות. תודה.

somebodddy

New member
נראה לי שיותר חשוב

להחליט על הפלטפורמה של השרת, בהתחשב שרוב החישובים יהיו שם, כמו שציינת. לגבי צד הלקוח, בוער לך שזה ירוץ בתוך דפדפן?

Ziltoid

New member
אני נורא רוצה שזה יהיה בדפדפן

זה יותר נגיש ככה לאנשים ואפשר יהיה לשחק במשחק מכל מקום בצורה הזו. אבל אם תהיה פגיעה בחווית המשתמש בגלל זה אני אוותר על זה. לגבי השרת, לא השקעתי בזה יותר מדי מחשבה אני יותר עסוק בצד של השחקן כרגע. אבל אשמח לשמוע הצעות גם בנוגע לזה. שכחתי גם לציין שפיתוח הדבר הזה הוא גם חוויה לימודית שאני רוצה להפיק ממנה כמה שיותר.

somebodddy

New member
לפי מה שכתבת

אני מבין שאתה רוצה להשתמש בפלאש אבל דואג מבחינת הביצועים. אני ממליץ לך להשתמש בפלאש 10(שתומך בהאצת חומרה) ולעשות גם גירסה להורדה למי שרוצה לקצר זמני טעינה. לגבי צד שרת - קודם תבדוק איזה שרת אתה יכול להשיג ובמה הוא תומך.

Ziltoid

New member
אני לא חושב שבזמן המשחק יהיה בעיה עם הביצועים

הדאגה שלי היא בעיקר הזמן טעינה של הקובץ פלאש אצל המשתמשים. המשחק שאני רוצה לפתח לא יהיה לו דרישות מערכת גבוהות מכיוון שזה לא משחק בזמן אמת. מבחינה גרפית הוא יהיה דו cartoonish כמו הסרטון ששלחתי. לגבי השרת. נניח לצורך העניין שאין לי מגבלה במה אני יכול להשיג והעלות. מה שחשוב שאוכל לפתח את זה עם המחשבים הביתיים שלי בינתיים [כרגע אני יותר רוצה להתרכז בפיתוח המשחק עצמו ואפילו תמיכה במספר קטן של משתמשים רק לצורך הבדיקה של המשחק עצמו לבדוק אם כדאי לשנות דברים במכניקה עצמה, ביחידות, דברים כאלה] אח"כ נדאג להעביר את זה למשהו קצת יותר רציני. מה לגבי רובי דר"א? למישהו יש ניסיון בפיתוח משחקים ברובי?

somebodddy

New member
תדאג לשרת כבר עכשיו

חבל שתעבוד ימים על תוכנת צד שרת רק כדי לגלות שהשרת שלך לא תומך בה.

Ziltoid

New member
אז אני אדאג שהשרת שאני אקנה כן יתמך

אני לא מבין מה הבעיה? [אין לי יותר כ"כ ניסיון עם שרתים חוץ מקצת VPSים ששיחקתי איתם קצת אז אולי תוכל לעזור לי ולשפוך בפניי קצת מהידע שלך בזה]

somebodddy

New member
אין לי נסיון מעשי עם שרתים

אבל אם אני לא טועה לשרתים גדולים יש בדרך כלל תוכנת שרת גדולה שמריצה הרבה תוכנות שרת קטנות - שרתונים. השרתונים לא מקומפלים - הם מקומפלים חלקית(Java,.NET) או מורצים ישירות מהקוד(Pyton, RUBY). לפני שאתה בוחר שפה תבדוק למה יהיה לך יותר קל למצוא שרת טוב. בתור תמריץ דמיין את המנהל הפנתרי שלנו מנסה למצוא שרת שתומך בPascal-Script...

De-Panther

New member
פסקל לא נועדה לעבודה בסביבת WEB, אבל אתה יכול

לכתוב איתה תוכנת שרת או תוכנת קליאנט אם אתה מתעקש, אתה יכול גם לפתח איתה אתר(גם בזה איכשהו היה לי ניסיון), אבל היא לא נועדה לזה, ולכן זה לא יהיה יעיל וירוץ לאט(וחשובה לנו המהירות) כל פלטפורמה והכלים שמתאימים לה אם אתה רוצה להכין משחק שמתבסס על שרתי WEB, תתייעץ בפורום בוני אתרים, איזה שפה טובה יותר. אם אתה הולך לפתח את זה בעצמך, רצוי שתלך על משהו שיש לך בו ידע או ניסיון. לי למשל אין ידע בPHP, ועם כמה שאומרים שהיא פשוטה והכל, בגלל שיש לי ניסיון עם ASP, הייתי הולך על ASP. אם אין לך ניסיון לא בזה ולא בזה. תלמד PHP בקשר לרובי, אני רק שמעתי על זה הרבה, אפפעם לא יצא לי להתעניין מה זה באמת ומה הייתרון של זה על פני אלטרנטיבות אחרות.

itaym02

New member
לphp יהיה הכי קל למצוא שרתים.

אם נכנסים לחישובים מתמטיים כבדים (בצד שרת) אז asp.net ועדיף כבר ג'אווה יהיו יותר מהירות. או php אם תכתוב את הקטע החישובי בc או cpp. רד כרגע מרובי, תן לה כמה שנים.

De-Panther

New member
אם אתה רוצה בדפדפן, פלאש או ג'אווה. אם חשוב..

שזה יהיה קרוספלטפורם - אתה יכול ללכת על פסקל עם אופן ג'יאל תתרחק מסי שארפ בכל מה שקשור לפיתוח משחקים. זה לא יעיל. אמנם יותר קל לכתוב קוד עם זה, ולכן זמן הפיתוח יהיה קצר יותר. אבל התוצאות יהיו איטיות יותר. לא מכיר כל כך פייתון(יצא לי לעשות שינויים בקוד שלו לכמה דברים בלינוקס), ככה שאני לא יודע כמה הוא טוב לך למשחקים. אני מניח שאתה רוצה שכמה שיותר אנשים יוכלו להריץ את המשחק. אז תבדוק כמה קל להתקין תוכנות ומשחקים שמפותחים עם זה

voguemaster

New member
טכנית כן

כי יש קומפיילר ליותר מסביבה אחת. זה עדיין לא אומר שום דבר לגבי תאימות בין הסביבות. לא חושב שיש אפילו סטנדרט לדברים האלה. גם ג'אווה חסרת סטנדרט אבל לפחות אנחנו יודעים שזה מוגדר ע"י חברה אחת שהמטרה שלה זה לא לשנות לך את הAPI כל שני וחמישי (כמו חברה גדולה אחרת שכולנו אוהבים לשנוא
)

IdleThought

New member
הבת שלה דווקא מאוד חזקה בזה

ע"ע ADA.. מתקמפלת לכל סביבה שאתה יכול לחשוב עליה ומאוד מאוד מאוד חזקה האמת שמלחמות הקודש מאוד משעשעות בהתחשב שכל שפה מבוססת על האחרות סי שארפ למדה מ ג'אווה שלמדה מסי++ וגם מעדה שלמדה מפסקל.. אבל אף לוחם קוד לא יעיז להודות שיש קשר כלשהו בין השפות

voguemaster

New member
זה חלק נחמד אך עם זאת קשה

רק דבר אחד - אני לא מבין למה אתה פוסל את ג'אווה אבל ב-#C היית מוכן לפתח אם היא הייתה CROSS PLATFORM, בהתחשב בזה ש-#C זו העתקה גסה ולא יעילה של ג'אווה (להוציא יכולת אחת). מה שכן, אמרו לך כאן דבר חשוב מאוד - השרת הוא החלק החשוב והכי חשוב להבין באיזו טכנולוגיה הכי טוב להשתמש. אם השרת הוא זה שמנהל את המשחק ואתה רוצה להריץ כמה משחקים עליו (ולא רק משחק של שני שחקנים) ושיהיה לך LOBBY וכל הדברים האלו, אתה תצטרך ++C. נכון, אפשר לכתוב גם בג'אווה ביעילות, וגם ב-PERL ו-PHP, אבל ראבק, למטרות האלה צריך להבין את הצרכים. אם חפצך נפשך (נניח) ב-1000 משתמשים בו זמנית, שכח משפות סקריפט למיניהן. אני בכלל לא חושב שיש טעם להעלות על הדעת RUBY ו-PYTHON ל-CORE של המנוע שרץ על השרת. אולי לדברים אחרים מסביב. אל תשכח, השפות האלה לא נוצרו כדי לעשות דברים כאלה, אל תאנוס אותן לעשות דברים שהן לא אמורות לעשות. גם PERL שזו אחת השפות האהובות עליי לא מומלצת למטרה הזו. בג'אווה אפשר אבל כדי לכתוב שרת מאוד ROBUST ועם ביצועים ממש טובים צריך להבין מה אתה עושה וזה לא פשוט בכלל. אם נפשך חשקה בכמה עשרות משתמשים אז זה בסדר. ההמלצה שלי היא להשקיע ב ++C כדי לייצר את השרת עצמו וה-CORE של המנוע. אם ++C לא באה בחשבון, תשקיע בשפה אמיתית כמו ג'אווה או במקסימום #C (לא ממליץ בכלל) אבל לא בשפות סקריפט.

Ziltoid

New member
תודה רבה על התגובה

השאיפה היא כמובן לתמוך בכמה שיותר משתמשים. הסיבה שאני סולד מג'אווה היא פשוט שאני לא אוהב לעבוד בסביבת עבודה שלה [אקליפס\נטבינס]. אני אשקול את השימוש בC++ כרגע זה יותר קורץ לי מלעבוד עם ג'אווה למען האמת. הייתי שמח לשמוע על הדעה שלך גם לגבי הצד לקוח.

adiel666

New member
תראה אתה יכול לפתח את זה בMMF2

שמע, ראיתי את הסרטון שקישרת אליו בyoutube ואת הדרישות שלך. בMMF2 ניתן לייצר משחק כזה, ניתן גם לייצר שרת שיטפל בכל המשתנים שקשורים לאיש שלך וישמור אותם בתור קובץ INI. ניתן גם לשמור הכל כ"Vitalize *.ccn" ולהכניס את המשחק עצמו בתוך העיצוב של עמוד האתר שלך בHTML. וכמו שאחרים אומרים לך אתה גם יכול לבנות את זה בFLASH. Vitalize גם כן יטען כל פעם מחדש אלא אם כן המשתמש לא מחק את הקבצים הזמניים בIE שלו וככה זה כבר יושב לו על המחשב, מעבר לזה תצטרך גם שרת בכל מקרה שיטפל לך באנשים וזה אומר שאתה צריך שרת שיהיה מסוגל להריץ EXE זאת אומרת שרת של Windows עם גישה אליו שתוכל להריץ בו את השרת(הצד שרת) שלך. זה אחד התחומים הקשים יותר בתכנות משחקים, אני מקווה שאתה יודע למה אתה נכנס, בכל מקרה בהצלחה.

De-Panther

New member
הוא יכול גם שרת של לינוקס, ולקמפל את התוכנת..

שרת שלו כך שהיא תרוץ גם על לינוקס דווקא ווינדווז לרוב מגבילה את כמות ההתקשרויות שאפשר לעשות אליה, ולרוב לוקחים מערכות מבוססות יוניקס בתור שרתים הבעיה היא שאני לא יודע איך פלאש ואקשן סקריפט מתממשקים עם שרתים, כבר יצא לי לראות משחקים מבוססי תורות ברשת, כל זמן מסוים השרת פשוט הריץ תוכנה שמעדכנת את המשחק לפי נתונים שנאספו עד כה(למשל בבטלדאון עובדים בצורה דומה)

adiel666

New member
יש לו הרבה הצעות אבל

אני לא חושב שבנאדם אחד, שעוד לא מצא באיזה כלי הוא ישתמש(וכנראה גם לא מתמחה בכלי כלשהו) יצליח להרים פרוייקט כשזה, יכול להיות שאני טועה אבל הסיכוי קטן.

למעלה