Deal breakers

bp9mk6

New member
Deal breakers

לפעמים בגלל הקלות בה אפשר להכיר בני זוג פוטנציאליים או אנשים חדשים, העובדה שיש להמון אנשים נטיה לפסול על כל דבר קטן, כאילו הם מחפשים את הבחור האולטימטיבי בשבילם (מישהו שכמובן עוד לא נולד). אלו ועוד הן הסיבות למה אנחנו מוותרים מראש ובקלות על אנשים שיכולנו אולי מאוד להתחבר אליהם אילו לא הינו פוסלים אותם ברגע הראשון שהם לא התנהגו כמו שציפינו.
לכן אני חושב שנכון להגדיר בצורה מדויקת על אילו דברים הם ה-Deal breakers שלנו שעליהם לא נוותר, ועל מה כן אפשר לדון או להתפשר.
השאיפה היא שזה מה שימתן את הקלות שבה אנחנו חותכים ממישהו.

מה דעתכם? חשבתם פעם באמת על אילו דברים(תכונות, מעשים, מאפיינים) הייתם מוכנים להתפשר אצל הבן זוג ועל מה לא?

בהתחלה אני אף פעם לא חושב על בן זוג, אלא על זיון !

אבל !!!
בן זוג טוב זה אחד שאני יכול לסמוך עליו שאם אפרוש לחופש מהחיים, הוא ידע לכבד את זה ולתמוך בי.
חשוב שלא יהיה קרקטורה של דמות אנושית מן הישוב. שיהיה לו הומור. שידע לבכות בכנות.
והכי חשוב שלא יתרגש שבסוך כל דבר מת.

מזכיר לי את Liz Lemon's guide to shutting it down

מבחינתי אני צריך שנוכל ליהנות יחד אז צריך טעם משותף בדברים בסיסיים, ושאני ארגיש בנוח להיות מי שאני. על כל השאר בדר"כ אפשר לדבר.
דברים בסיסיים שהם deakbreakers זה קמצנות (על זה יקום ויפול דבר, לא רק בבן זוג אלא בכלל עם חברים) וחוסר הבנה אחד של חוש ההומור של השני.

לגבי תכונות, מעשים ומאפיינים אחרים אני חושב שתמיד התגמשתי. היו לי בני זוג שמאוד שונים אחד מהשני, אז אני לא חושב שאני יכול לומר שיש לי טעם אולטימטיבי בתכונות ומאפיינים. בדייטים הייתי חותך ממישהו אם הוא לא מחייך, ואם הוא כבד. אין לי סבלנות לאנשים קשים. אבל בדר"כ השתדלתי לתת לאנשים ליהנות מהספק עד שהם מוכיחים אחרת

יש לי כמה בסיסיים לגמרי

לא מסריח. זה פשוט כלל יסוד אצלי. אני לא מסוגל לשכב עם מישהו שגופו מסריח.
מוצץ כמו שצריך, כלומר עד שיפולי הגרון
מתנשק

זהו

Acoustic 3

New member
אני לא אתפשר על זין ענק.

סתם

העלת סוגיה מעניינת.
חלק מהסיבה מדוע הרבה הומואים מוצאים את עצמם לבדם היא באמת כי אין לנו אין המירוץ אחרי הזמן שמכתיב לנו שהגיע הזמן להכות שורשים ולהצמיח ענפים. בדיוק מהסיבה הזאת הרבה הומואים מחפשים את הבחור המושלם שלהם, וככה מוצאים את עצמם דוחים הרבה בחורים טובים שמציעים עולם ומלואו.. אבל האוייב של הדבר הטוב, הוא הדבר הכי טוב.. וככה אנחנו קופצים ממיטה למיטה, משולחן לשולחן, ומחפשים ומחפשים ומחפשים.. בסופו של דבר מעבירים את הזמן בחיפוש ולא במציאה.
אני חושב שהשיר "מישהו פעם" של עברי לידר הוא תיאור ישיר לתופעה הזאת בה קשה לנו להסתפק בבחור אחד טוב, ואנחנו רוצים לטעום מעוד הרבה בחורים אחרים, שאולי יתאימו לנו יותר ויותר ויותר.

עניין הפשרה הוא קבוע אבל הוא עניין של ניסיון.
אני זוכר שהיה לי בן זוג הרבה מאוד זמן והפשרה שלי היתה האינטלגנציה שלו.
הוא כן היה אינטלגנט, אבל בהחלט לא כמוני. הוא גם לא היה דומיננטי כמוני בשיחה - ותמיד הייתי "אוכל אותו" ויוצא עם ידי על העליונה, פשוט כי את כל דעותיו הוא "העתיק" מאנשים חכמים אחרים. זה השתלם לו מאוד, כי בסופו של דבר אנשים פחות אינטלגנטים ממנו החזיקו ממנו כאדם חכם מאוד.
לעומת זאת, כשהוא שוחח איתי, אני בקשתי קבלות לכל הדעות שלו, בקשתי לדעת מאיפה הן מגיעות ומהי הסיבה להסקת המסקנות שלו. לא הסכמתי לשליפת פיסות מידע מהשרוול ותמיד בקשתי לדעת מה הוביל אותו להגיד את הדברים שהוא אמר. כיוון שהדעות שלו היו מועתקות ברובן (גם אם לא התכוון ולא ראה את זה כך), זה לא החזיק מים, והוא לא ידע איך להסביר את עצמו.
הוא גדול ממני בשלוש שנים ותמיד קיוויתי שלפחות בזכות הגיל שלו, אני אאותגר בדרך כזו או אחרת. זה לא קרה.
ידעתי שאני צריך אתגר אינטלקטואלי, שאני צריך גבר יותר חכם ממני, יותר דומיננטי ממני, כזה שאנסה להשתוות אליו ולא שאנסה שלפחות ישתווה אלי.
את האתגר האינטלקטואלי קבלתי דווקא מהחבר הכי טוב שלו, ובסופו של דבר כשנפרדנו, אותו חבר לא הסכים לוותר עלי, דבר שהיווה תירוץ מושלם לפירוק היחסים הרעים שלהם. היום החבר הכי טוב שלו הוא אחד החברים הכי קרובים שלי ואני בקשר יומיומי איתו ואוהב אותו המון. אם יש דבר טוב שיצא לי מהזוגיות הטיפשית הזאת, זה הוא.
אז אחרי שחוויתי את מה שחוויתי, היום אני יודע שאני לא יכול להתפשר על אינטלגנציה.

כמובן שמתווספים לזה עוד הרבה תכונות אחרות.
קמצנות זה דבר רע מאוד ואני לא אוכל אפילו לשבת עם אדם כזה באותו שולחן. (יש לשים לב שיש הבדל בין שיקול כלכלי הגיוני לבין קמצנות אגרסיבית.)
מצד שני, יש הרבה דברים שלא נראים לנו, למשל ההיפך מקמצנות.
לא מזמן הכרתי בחור בעל כסף רב וממון, והוא חשף בפני את הבית הגדול והמפואר שבבעלותו, את הרכב המטורף שלו, את השטויות שהוא קונה רק כי הוא יכול ואת הבגדים שהוא קונה בסכומי עתק..
אני לא אהבתי את זה וגם העזתי להגיד לו.
אבל, הוא כן היה מקסים והתעקש שאקח איתי בספונטניות מתנה יקרה (בעיני) בשווי 300 שקל שלדבריו, סרב להעניק אותה גם לאחיו.
סרבתי למתנה שרצה לתת לי, צחקתי עליו שהוא בזבזן מאוד ופניתי ללכת הביתה.
אבל אם זה דיל ברייקר?
לא. ממש לא.
לא אהבתי את זה, אבל בכל אחד יש דברים שלא אוהבים. זה קצת היה חמוד שהוא ניסה לעשות הרבה כדי להרשים אותי.
הדיל ברייקר איתו היה דווקא המשיכה המינית.. שהיתה בשמיים, עד לרגע בו הוריד חולצה.

Acoustic 3

New member
בן 30....

אין לי בעיה עם שיער בחזה, אבל יש לי בעיה עם חזה רפוי בתוספת שיער שיחסית גם ארוך ומתולתל. זה כל כך מוריד לי שאני לא מסוגל אפילו לגעת.
דווקא החבילה שלו היתה לא רעה בכלל. בכלל בכלל. הרגליים שלו שריריות כי הוא מקפיד על ריצה והפנים שלו היו מקסימות עם עיניים בהירות ועור שחום. בכללי הוא אדם חם ומסביר פנים.
בדיוק אתמול הוא שלח הודעה ובקש שאבוא לפחות לראות איתו סרט וציין שיש לו עוד חדרים בבית וככה אוכל לישון אצלו וללכת ללימודים מהבית שלו. (הוא גר מאוד קרוב).

ללא ספק אדם מקסים. אבל אין משיכה.. לא משנה כמה טחון הוא בכסף. אני מקווה שאוכל לשמור על קשר ידידותי איתו אבל לא נראה לי שהוא יהיה מעוניין.

(משיכה מינית היא דיל ברייקר מובן מאליו)

ItsikH

Member
שיער חזה כל כך קל לסדר. ואם הוא יסדר את זה אז כן?
או שעצם זה שתדבר איתו על כך כבר "יהרוס הכל"?

Acoustic 3

New member
אנחנו לא מספיק מכירים מכדי שאעיר לו על דברים כאלה.

הבחור חי בשלום עם השיער שלו בחזה מהרגע בו צמח, כך נראה. מי אני שאבקש ממנו לסדר או להוריד...
בנוסף, פלג גופו העליון (חזה בטן וזרועות) פשוט לא משך אותי. בלשון המעטה.
זה מעבר לשיער, אני חושב.
&nbsp
כשדברנו על מכוני כושר, הוא אמר שהוא מקפיד על ריצות ומעבר לזה כלל לא מתאים לו.
הוא לא אוהב מכוני כושר ומלבד ריצה שמטרתה סיבולת לב ריאה וקצת פעליות לגופו שיושב במשרד כל היום, הוא לא מעוניין בכלום.
כלומר, החזה הרופף ישאר כך לעד.

&nbsp
הוא אדם חכם ומקסים. אבל לא יהיה מעבר לזה כלום... ואני בטח לא אבקש ממנו לשנות את אורח חייו בשבילי..

ItsikH

Member
לא ענין להעיר או בטח שלא לבקש בקשות, אבל שים לב
איך ענין שולי שאפשר בקלות יחסית לשנות, משפיע על משיכתך באופן חריף כל כך. תחשוב גם הפוך, לא מן הנמנע שגבר עם חזה מתוח יתרפט ויתרפס עם הזמן... ומה יקרה אז?
לדעתי דווקא לדבר על זה בכנות לא רק שמותר אלא אף רצוי - לא כהערה ובטח לא כבקשה - החשיפה היא שלך ולא שלו, אתה הוא זה שלא נמשך, ולדבר על מה שמפריע לך בכנות יכול לעזור ולתרום לשניכם ללא קשר לעתיד יחסיכם, זו הזדמנות ללמוד - לא "צריך" לעשות כלום בענין.

Acoustic 3

New member
אני חושב שזה הבדל בין תחילתו של קשר להתהוותו

למשל, קל לנו מאוד לא לקבל "פגמים" כאלה ואחרים בהיכרות ראשונית שלנו עם אדם.. אבל מה נעשה כשפתאום יתגלו או יווצרו פגמים כאלה בעתיד?
גם אם אכיר היום גבר שרירי ויפה תואר, סביר שבעוד 20 שנה הוא לא יהיה שרירי או יפה. אבל תהיה לנו היסטוריה ארוכה ובזכותה כן אוהב אותו וארצה להיות במחיצתו.
זה ההבדל בעצם. יש לנו הרבה "דיל ברייקרס" שאנחנו מכריזים עליהם, אבל בסופו של דבר, אנחנו לא נקום ונעזוב אם אותם אלמנטים יצטרפו לחיים שלנו באיזשהו שלב.
&nbsp
למשל, אין לי שום עניין להכיר אדם דתי שהדת מהווה חלק מהותי מחייו. אבל אם בן זוגי יחליט לחזור בתשובה, האם אקום ואלך? לא. זו לא תהיה הסיבה שבגללה אקום ואלך.
&nbsp
גם עניין המשיכה הוא דומה.
אי אפשר להתייחס למשיכה מינית כדבר שולי, ולא משנה כמה מזערית הסיבה שבגללה מתעוררת אצלך דחיה.
בנוסף, אי אפשר להתייחס לזה כדבר שולי מתוך הנחה שבעתיד הרחוק גם ככה זה יקרה..
&nbsp
בעתיד הרחוק דברים יכולים להיווצר - אבל בעתיד הרחוק תהיה לי מחוייבות מסויימת, יהיה לי עניין מסויים, תהיה בי אהבה מסויימת.
כרגע, אין את כל האלמנטים הללו, ובדיוק משום כך אין סיבה להשאר...

ItsikH

Member
לדעתי ומנסיוני זו טעות עקרונית, המחשבה שהסטוריה משותפת תפצה
אותך על אובדן מה שהגדרת כ"דיל ברייקר" - כי אם הוא אכן דיל ברייקר באמת, הוא יישאר כזה לנצח. מה שיכול באמת להשתנות הוא הגדרת אותו גורם כ"דיל ברייקר" - אבל זה אפשר לעשות מראש, או שאי אפשר יהיה לעולם - ולא ההסטוריה המשותפת היא זו שתשנה פתאום את יכולתך לשנות את ההגדרה הזו.

ItsikH

Member
תחשוב מה יקרה אלמלא כן, נניח שהיה לך קשר זוגי מאושר
וכמו שקורה לא פעם, הוא נגמר, אתה בן 50, ואם ברצונך בזוגיות נוספת, או - לשיטתך - תאלץ לנסות ולמצוא לך צעיר ממך בהרבה שהוא עצמו טעמו שונה משלך, או שלא תוכל עוד ותהיה חייב להשאר לבד.

מסכים עם אקוסטיק

כשמדובר ביחסים רציניים אין בעיה לדבר בכנות. אין לי בעיה להגיד לבן זוג שלי שהוא עלה במשקל ויאללה בוא נלך לחדר כושר/ נבשל בריא יחד ונשמור על עצמנו. אבל עם כל הכבוד לחשיבות של כנות, זה לא לעניין לומר למישהו "חדש" שהוא בעצם עדיין בהגדרת זר מה מפריע לי בו. זה יגרום בעיקר לאנטי וכעס בסגנון של "לא מתאים לך אז אל תצא איתי, מה אתה מתלונן?"

ItsikH

Member
לא מדובר על הערה בנוסח עדות פולניה, משהו כמו
"תסלח לי, אבל המרפקים שלך נורא יבשים" [ציטוט מגידי גוב].
אם הצד השני לא רוצה לדעת ולא רוצה לשמוע, אין סיבה לומר לו. אבל חוסר היכולת הזו לתקשר מאוד אופייני לגברים - מה קשה כל כך ברעיון לענות במפורש ובכנות על שאלה כמו "אתה נמשך אלי?" וגם אין סיבה שהצד השני ירוץ לשנות כל מה שכל מי שדוחה אותו עונה על שאלה כזו.
דווקא הדוגמא שהבאת במקרה הזוגיות מטרידה אותי הרבה יותר, כי הרי אתה לא אומר לו [אני מאוד מקווה] "תשמע, אתה לא מושך אותי יותר ככה, כדאי מאוד שתתחיל דיאטה". מבחינתי, לומר לבן הזוג שלי מה בו יפה בעיני יותר ומה פחות - אחד הדברים הקשים ביותר להשגה אבל בהחלט שאיפתי, אבל להציע לו לשנות דברים? כי משהו לא מוצא חן בעיני? בלתי נסבל ממש. אחד הדברים הראשונים שלומדים בזוגיות משמעותית זה לקבל את החיצוניות כמות שהיא - גם מה שפחות יפה בה.

ItsikH

Member
המושג עצמו לא מקובל עלי, אין Deal breaker כי אין Deal
תכונות - הן חלק מהזהות של האדם, מראש מקבלים אותו כמו שהוא. יש רק תכונה פיזית אחת שממש "נחוצה" לי

מה שקובע הוא הליך ה"חיזור", עד כמה שאפשר להשתמש במילה כל כך ארכאית בהקשר זה - אבל שום מלאכותי לא יעבור, אי אפשר לאמץ גישה שאיננו מזדהים איתה [אם כי לשפץ אפשר].
ברגע שכבר יחד... לא שופטים יותר, לומדים אחד את השני, ואז גם מציבים גבולות תוך כדי התהליך - אין טעם לחתום חוזה מראש עם כל הפרטים, לכן זה לא Deal.

bp9mk6

New member
אין שחור ולבן

כל מערכת יחסים שאתה נכנס אליה היא למעשה החלטה שלך להיכנס אליה.
עצם העובדה שיש לך אפשרות בחירה להיכנס אליה זה מה שהופך את זה לדיל.
בסופו של דבר זה תלוי בך.

למיטב הבנתי
-זה עניין של עלות מול תועלת.
-לא קיים מצב של התאמה מוחלטת של 100% בין שני אנשים.

התובנות שלי
-לפני שאתה נכנס לקשר חדש אתה זה שמחליט אם אתה מעונין להיכנס אליו (עלות מול תועלת).
-כל מערכת יחסים היא התפשרות במידה כלשהי.

--
לגבי המשפט האחרון - אתה לא יכול לחתום חוזה מראש על הפרטים כי אתה לא יכול לדעת את כולם.
חלק מהדברים רק אחרי שאתם כבר ביחד. ופה אתה מחליט אם אתה נשאר וביחד מנסים לפתור את המחלוקת, או ממשיך הלאה.
שוב פעם עלות מול תועלת (דיל).

ItsikH

Member
דוחה על הסף. מרכיב החישוב נוגע לשיקולים חומריים, והוא אכן
קיים, אבל ממש לא קובע, ודאי שרחוק מלהיות יחיד. את השיקולים הרגשיים אינך יכול לסכם בחישוב כזה, אלא אם תכפיף את כל הווייתך ותודעתך לצורת החשיבה הזו - ואז לא תוכל כלל לנהל תקשורת סבירה עם בני אדם, כל הזמן תנהל משא ומתן
"תעביר לי את המלח בבקשה"
יתבטא מיד בחישוב עלות-תועלת וניהול משא ומתן...
הכפפת כל הקיום שלנו לחישובי עלות-תועלת מתכחשת לחלוטין להיותנו בני תמותה - ואכן רבים עושים זאת, מעדיפים להמנע מלחשוב על זה - וזו אכן סיבה שרבים כל כך נשארים לבד, כי לזוגיות תכליתית שכזו אין מספיק תועלת בכדי להצדיק אותה, ואם כבר נכנסת לזוגיות כזו - כל משבר מצדיק פירוקה, כי מחיר ההתמודדות עבורך כצד אחד בעסקה גדול מהתועלת האפשרית - אלא אם אתה מעמיד את הזוגיות עצמה כתועלת, ולא תמורה כלשהי שהיא מעניקה לך. ראייתך כצד נפרד בעסק הופכת את הזוגיות ללא כדאית בטווח הארוך.

aשרון

New member
אני חושב על השאלה הזו מאז עלתה לפורום לפני כמה ימים.

החיים הם מלאי פשרות וגם בזוגיות אנחנו מתפשרים כי ככה הטבע של הדברים, לא הכל יכול להיות מושלם.

אבל אצל כל אחד ואחת מאיתנו יש דברים שהם שווים לעקרונות ועל זה מדובר כאן.
על מה אתה לא מוכן לוותר מתוך עקרון. הדבר הזה שעליו יקום ויפול דבר במערכת יחסים.

הגעתי למסקנה שאני לא יכול להתפשר על כנות. זה הדבר היחיד שיעלה ויוריד לי מהבנאדם.
אני חייב לבטוח בבחור שלי, אני רוצה שתהייה כנות, בלי להסתיר אחד מהשני דברים, שנוכל לדבר על הבעיות ולמצא להן פתרונות.
אם יש משהו שמפריע לנו שבן הזוג עושה או אומר, אפילו אם שנינו עושים דברים שאנחנו לא גאים בהם, אני רוצה שתהייה היכולת לפתוח את הפה ולהגיד במקום לשתוק ולצבור כעס. ובכלל בחיים, מאוד חשוב לי לעבוד עם אנשים שאני יודע שאני יכול לבטוח בהם.

ItsikH

Member
אז זהו שלא בדיוק: בתהליך ההיכרות וההתקרבות בהחלט יתכן מצב
של גילויי חוסר כנות או חוסר אמינות. כדברי הביטוי, כל משבר הוא גם הזדמנות: בכל מקרה כזה, יש הזדמנות לברר את הגורמים להסתרה, ולנסות לשנות. הזמן שלוקח לבסס אמון וכנות יכול להמשך כמה חודשים טובים.

למעלה