d20 או 2d10?

DIDGIN

New member
WTF!?

במערכה שלי יש מסדר שחבריו קוראים לעצמם ארכי מיסטיקנים והבסיס שלהם הוא ארמון עשוי קריסטל. סתם צירוף מקרים או קונספירציה?

רמץ

New member
ילדי הנם...

כלום אין יודע אתה כי מרום גלגל העולמות צופה עין הקריסטל וכי זר לה אין בלית ערפילי החידלון...

l o r e

New member
בוא ננסה הסבר אחר...

אולי המנהיגות השלטת האלפית במקום רצתה להשיג את החפץ, אבל בשביל מה להקריב אלפים טובים, כשיש כל כך הרבה גזעים תאבי בצע אחרים. אז הם ציינו שהחפץ קדוש ואדיר, והפריזו בחשיבותו, אבל שכחו פרט קטן - צריך גם אלף בשביל להפעיל אותו. אם הקבוצה תצליח, מה טוב. אם לא, עוד קבוצה של יצורים בעלי חיים קצרים (ביחס לאלפים) סיימה את הקריירה. נעבור לקבוצה הבאה. אם אתה רוצה לסבך את זה עוד קצת, אפשר להפוך את זה למאבק בין שני בתי אצולה אלפיים על השליטה באומה האלפית. חפץ כזה ישיג מספיק תהילה לבית, שיניח עליו את ידיו. בפוליטיקה האמצעים לעתים קרובות לא ממש משנים. החבורה עולה לפני השטח מלאה בתסכול על האלפים הדו פרצופיים, ומסתבכת בתוך הפוליטיקה האלפית. שני בתי האצולה רוצים את החפץ. הראשון רוצה להשתיק את החבורה, כדי שלא תגלה לאומה האלפית עד כמה הם בוגדניים. השני מעוניין בחפץ עצמו, ואם הם ידעו את הסיפור גם לחשוף אותו. קסם, שקרים ואלפים. הרבה פחות בנאלי, וסוגר המון חורים בסיפור. ההסבר של ניאהו משובח :)

רמץ

New member
מגניב... מגניב בהחלט...

עוד אפשרות היא שבמקדש העתיק של אהלונה (נטוש או שמיש לבחירתכם) חבוי כח אדיר שיתגלה רק לאורו של השי-סולרין...
...
אוי, אל תסתכלו עלי ככה...
אני לא הולך להגרר לזה!
...
טוב! בסדר בסדר! ...והם צריכים לגלות את הכח הזה לפני שהאלפים הרמים המושחטים יגלו שהחפץ חולץ מידי האלפים האפלים המושחטים שרצו גם הם את הכח לעצמם. לעזאזל איתכם! שונאי אלפים כולכם! המפף.

ASP zone

New member
פששש

עמוק... עכשיו אנחנו צריכים לדעת מתי להשתמש במה...

מירטל

New member
עכשיו הסברת למה אני שונאת מו"ד -

מה שחשוב ע"פ השיטה שלמעלה היא להצליח יותר בגילגול קוביות ולשבת לחשב חישובים - אין לי כעיה עם חישובים, אבל למה אתה חייב לשמור על סיכויים מחושבנים ולתת בשורה התחתונה אתה מילה האחרונה בסיפור לא לרעיונות טובים של החבורה אלה לאל החדש של מו"ד - הקוביות. קוראים למצב הזה שימוש יתר בשיטה.

רמץ

New member
היי! למי את קוראת חדש?!

הקוביות הנחו את מו"ד הרבה לפני שהחופשיטאים האפיקורסים פלשו לפנטזיה. אהם. בשימוש בקוביות וסיכויים אכן קיים פתח לריקנות מכאנית שלא רלוונטי לחופשיטה. אבל אם כוונתך היתה שמו"ד נותנת משקל רב יותר לקוביות מאשר שיטות אחרות אז אני ממש לא מסכים: מי שנותנים או לא נותנים את המשקל לקוביות הם השה"מ והשחקנים בלבד - וזה נכון באותה מידה לכל השיטות מבוססות הקוביות. בכל אופן, לגלגול הקוביה יש גם יתרונות ברורים המפצים על החסרון שהוזכר לעיל (אחרת לא היו משתמשים בו): הוא משקף באופן הטוב ביותר את כישורי הדמויות בהשוואה לעולם הסובב אותן. ללא קוביות, לא יהיה הבדל בין לוחם טוב ללוחם טוב מאוד. בנוסף, הקוביות מוסיפות מתח ועניין. ללא קוביות, כל ההתקפות של לוחם טוב יהיו זהות: התקפות טובות. אף פעם לא מפספס, אף פעם לא פוגע ממש טוב, אף פעם לא פוגע כנגד כל הסיכויים. חוץ מזה, אני מקווה שלא קיבלת את הרושם שאני יושב עם מחברת ההסתברות שלי ומחשבון מדעי בכל פעם שלשחקן יש רעיון. לא רק שלא אכפת לי אם זה 1+ או 4+ , אני גם מודה בפה מלא שמאחורי המסך לשה"מ שלי עיוותתי וגם אמשיך לעוות הרבה מאוד גלגולים שלא מצאו חן בעיני -לטוב ולרע, או בחרתי תוצאות אקראית תוך שקשוק קוביות כדי לחסוך חישובים ארוכים. כאמור, המשקל הניתן לקוביות הוא תלוי שה"מ ושחקנים.

פקק שעם

New member
אפשרות

חלק טענו שאז פלוסים מוסיפים יותר מדי אחוזים לעיתים (ומעט מדי לעיתים אחרות) אין שום בעיה לשנות את שיטת הפלוסים בעקבות זאת. במקום פלוסים ליניארים לכח, למשל (+1 על כל 2 נקודות כח נוספות), אפשר לעבור לשיטה לוגריתמית (+1 ל-2 נקודות הכח הראשונות, +1 ל-3 הבאות, +1 ל-4 הבאות וכן הלאה). הדבר, כפי שאמרת, יעשה את הכל מציאותי יותר, אך גם טיפה'לה מסורבל יותר (ואולי זה לא נורא), וגם הרבה יותר ממוצע. זה פשוט - אם המציאות ממוצעת, והמשחק מציאותי, המשחק ממוצע.

רמץ

New member
לא לא לא לא לא לא

הפלוסים הם בדיוק כמו שהם צריכים להיות!!! זה כל הרעיון של השיטה!

למעלה