היי! למי את קוראת חדש?!
הקוביות הנחו את מו"ד הרבה לפני שהחופשיטאים האפיקורסים פלשו לפנטזיה. אהם. בשימוש בקוביות וסיכויים אכן קיים פתח לריקנות מכאנית שלא רלוונטי לחופשיטה. אבל אם כוונתך היתה שמו"ד נותנת משקל רב יותר לקוביות מאשר שיטות אחרות אז אני ממש לא מסכים: מי שנותנים או לא נותנים את המשקל לקוביות הם השה"מ והשחקנים בלבד - וזה נכון באותה מידה לכל השיטות מבוססות הקוביות. בכל אופן, לגלגול הקוביה יש גם יתרונות ברורים המפצים על החסרון שהוזכר לעיל (אחרת לא היו משתמשים בו): הוא משקף באופן הטוב ביותר את כישורי הדמויות בהשוואה לעולם הסובב אותן. ללא קוביות, לא יהיה הבדל בין לוחם טוב ללוחם טוב מאוד. בנוסף, הקוביות מוסיפות מתח ועניין. ללא קוביות, כל ההתקפות של לוחם טוב יהיו זהות: התקפות טובות. אף פעם לא מפספס, אף פעם לא פוגע ממש טוב, אף פעם לא פוגע כנגד כל הסיכויים. חוץ מזה, אני מקווה שלא קיבלת את הרושם שאני יושב עם מחברת ההסתברות שלי ומחשבון מדעי בכל פעם שלשחקן יש רעיון. לא רק שלא אכפת לי אם זה 1+ או 4+ , אני גם מודה בפה מלא שמאחורי המסך לשה"מ שלי עיוותתי וגם אמשיך לעוות הרבה מאוד גלגולים שלא מצאו חן בעיני -לטוב ולרע, או בחרתי תוצאות אקראית תוך שקשוק קוביות כדי לחסוך חישובים ארוכים. כאמור, המשקל הניתן לקוביות הוא תלוי שה"מ ושחקנים.