CSharp Vs Java Vs Cpp

zagzagzag

New member
ומהי בעצם המטרה של המקצוע?

ללקוח או למשתמש לא אמור להיות אכפת באיזה שפה כתבתי לו תוכנה. לא אכפת לו אם יש שם GC או אין, או אם בכלל כתבתי אותה בפורטן. כן אכפת לו אם התוכנה לא עושה מה שהיא אמורה לעשות, אם היא לא יציבה או מלאה באגים, ואם הביצועים שלה לא מספקים המטרה של המקצוע היא לא פשטות, היא לעשות מה שנדרש ממך.

אלדד28

New member
פספסת שתי דרישות,

שהתוכנה תעבוד ושיהיו לה ביצועים סבירים

amiramdil

New member
המטרה

מסכים לגמרי רק ש... פשטות = יעילות = מה-שהמשתמש/מתכנן/לקוח רוצה וממש לר מעניין אותו אם זה נכתב ב-C, ASM או VB. בניגוד לאלדדנו הלקוח אינו 'גזעני' לקבל השפה, סביבת הפיתוח או מחולל היישומים (רחמנא לצלן) שבו התשמש המפתח (אז זה תכניתן או מתכנת?). בכלל כל ההיררכייה המטופשת הזאת בין עמי המתכנתים היא ילדותית (אינפנטילית בלע"ז) במקרה הטוב ורעה במקרה השני. אתם באמת חושבים שמתכנת MAGIC פחות מיקצועי ממתכנת CPP???

אלדד28

New member
תגיד, אתה טרול, או סתם ליצן?!

"אתם באמת חושבים שמתכנת MAGIC פחות מיקצועי ממתכנת CPP???" לא, מה פתאום. אנחנו באמת חושבים שמשתמשי התוכנה הזו עם ה-13 פקודות שלה הם אנשים מוכשרים מאין כמותם
עכשיו אני מבין מאיפה אתה בא. עכשיו פתאום הכל ברור
חביבי, אין שום "עמי תוכניתנים". יש תוכניתנים - אלו אנשים שעוסקים בשפות תכנות, דוגמת CPP או JAVA, ויש מחוללי יישומים - אלו אנשים שעוסקים ב-MAGIC וב-VB וב-FLASH וב-DIRECTOR. תפנים.

mooznach

New member
אכן.

זה באמת ככה. זה באמת נשמע שאתה עוסק בשפות תכנות דוגמת C++ וJAVA. לדעתי, אולי כדאי שתעסוק בתוכנות.

voguemaster

New member
MAGIC מתה, פחות או יותר

בוא נשאל ככה: האם מתכנת VB פחות מקצועי ממתכנת ++C ? לדעתי הסיכוי גבוה בהרבה שמתכנת ++C יהיה מקצועי יותר.

אלדד28

New member
סיכוי? מה יש פה לדבר על סיכוי?

CPP בסדרי גודל יותר מורכבת מכל הקקות האלו. תוכניתן ++C מקצוען הוא פי כמה וכמה עדיף על תוכנית VB מקצוען, מהטעם הפשוט שתוכניתן ++C טוב יכול לשלוט על VB הרבה, הרבה יותר מהר מאשר תוכניתן VB שצריך ללמוד ++C על מורכבותה.

amiramdil

New member
Magic VB וכל השאר

הנקודה היא לא אם MAGIC מתה או לא. MAGIC זה דוגמא לכלי פיתוח תכנה ומבחינתי כל השפות המכובדות הנזכרות כאן הן כלי פיתוח תכנה ותו לא. בניגוד למה שנאמר כאן (ע"י הליצנים למעלה) בקלות אפשר להשוות בין מתכנת MAGIC (או כל מחולל יישומים אחר) לכל שפת תיכנות כלשהיא והתשובה בפירוש לא פשוטה. 'מקצועיות' היא לא בהכרח פעלולים במחרוזות C (כל עקרון ה string ב:C מתוכנן בצורה פרימיטיבית להפליא ולכן צריכים האלדדים למיניהם להתעסק בזה כל כך הרבה) אלא לדעת לתכנן ולכתוב תכנה יעילה, פשוטה ונקייה זה אפשר לעשות גם ב-UML או בשפה אלגוריתמית מופשטת. לכן מתכנת VB אינו בהכרח טוב יותר מקוסם C. ועוד משהו קטן - תוציאו בבקשה את המקל מישבנכם ותפסיקו להעליב.

אלדד28

New member
וואו, כל יום לומדים דברים חדשים.

תגיד, יש לך המלצות לקומפיילרים של UML? אתה משעשע אותי. אני מקווה שלא תברח עם הזנב בין הרגליים שכן אתה מספק לי בידור רב. ולגבי מקלות בתחת, קושקוש, מאיפה הרעיונות האלו? זה לא הסטייל שלי אישית אבל אני מכיר כמה אנשים שיכולים לעשות לך טוב

code-generator...../images/Emo26.gif

חלק גדול מכלי ה-case מאפשרים code-generating. אם אני זוכר נכון rational-rose מאפשרת את זה עם UML (ל CPP ו-JAVA לפחות). במודלים שמאפשרים לך תיאור מפורט יותר של התוכנית שלך (עדיין בצורה מופשטת) - אפשר "לקמפל" (או "לג'נרט"...
) אפילו קוד מפורט ומלא יותר.

אלדד28

New member
ניסית פעם? ../images/Emo6.gif

זה יוצר לך קוד שנראה יותר גרוע מהקוד שנוצר מה-WIZARD-ים של MFC. מלא הערות קריפטיות שדופקות לך את כל הקריאות של הקוד. מה שבטוח, אין קומפיילר מ-UML ל-NATIVE

אלדד28

New member
חוץ מזה,

מאיפה הבאת את פשטות=יעילות?! מהתוכנה למחשוב המכולת של יוסף בקצה הרחוב? אתה פשוט חי בבועה. אלגוריתם, מכיר את ההגדרה? ממליץ לך לבדוק כמה אלגוריתמים מאוד, מאוד מסובכים, ומאוד, מאוד יעילים. ואח"כ ליישם אותם במג'יק
.

amiramdil

New member
אלגוריתמים מאוד, מאוד מסובכים

לא שאני כזה מומחה ב-MAGIC אבל כל אלגוריתם ניתן ליישם ב-MAGIC ובכמעט כל כלי שיודע לממש לולאה, תנאי קונטרול ורקורסייה.

אלדד28

New member
מה אתה אומר ../images/Emo13.gif

בוא וחדש לי, איך עושים רקורסיה ב-MAGIC? וחוץ מזה, מה קשור רקורסיה? רקורסיה היא לא תנאי סף לכלום. אתה יכול לממש כל אלגוריתם בכל שפת תכנות, אבל MAGIC זו לא שפת תכנות. זה אפילו לא קרוב. כנראה שיש לך קצת memory leak.

לא יפה + אתה טועה....../images/Emo26.gif

מה אתה רוצה מהבן-אדם?... למה אתה תוקף ככה?... יש לך יופי של טיעונים, למה לרפד אותם בעקיצות אישיות? מתכנת היא מילה נרדפת לתוכניתן והיא כשרה למהדרין בשפה העברית. נכון, היא גם פועל. בדיוק כמו מנהל של תאגיד או מרצה באוניברסיטה. גם פועל וגם שם מקצוע.

galh

New member
עכשיו אתה מתקן אותו?

אחרי שהזמנתי חבילה חדשה של כרטיסי ביקור?

אלדד28

New member
חחחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

אוריארד - תמצא לי במילון "מתכנת" כשם תואר, בבקשה.

OK - הנה:../images/Emo26.gif

מתכנת כמו כל שם אחר של מקצוע הוא לא תואר אלא שם עצם (כבאי, מנהל, שוטר, מתכנת וגם תוכניתן - הם שמות-עצם).

למעלה