CRAZY - המקורי והחידוש.

Rוית

New member
CRAZY - המקורי והחידוש.

הרבה אנשים שאני מכירה (בפורום ומחוצה לו) טענו "כנגד" אלאניס שהחידוש שלה לא ממש חידוש, שהיא לא שינתה הרבה בשיר. מצד אחד, אנשים אמרו החידוש יבש כי אין בו שום שונה מהביצוע המקורי של סיל, אבל מצד שני אם היא כן היתה משנה את השיר לגמרה אנשים היו מתלוננים שהיא הרסה אותו ולקחה לה את הזכות לעשות איתו מה שהיא רוצה. החלטתי לרדת לעומק הנושא כי לא הבנתי מה כולם רוצים נגד השיר כי אני דווקא כן ראיתי אותו כביצוע שונה למקורי ולא הבנתי את הדימיון שכולם מדברים עליו. לבסוף הגעתי למסקנה שאכן, מבחינת צורת שירה, אין ממש שונה (חוץ מה"צעקות" שאלאניס הוסיפה ברקע שאני אישית מאוד אוהבת אותן) א-ב-ל, וזה הנקודה העיקרית פה, שמבחינת עיבוד ונגינה, אלאניס הפכה את השיר להרבה יותר קופצני וקיצבי (בגירסה של ג'יימס מייקל), או אפילו נתנה לו גוון יותר רוקיסטי (בגירסה של גלן בלארד, שהיא האהובה עלי יותר
). במילים אחרות, אלאניס הפכה שיר פופ קלאסי של תחילת שנות ה90 (משהו כזה, לא זוכרת מתי הוא יצא, היה פה פעם דיון כזה לא?) לשיר פופ-רוק עכשווי של שנות האלפיים. אז להגיד שאין הבדל בין החידוש למקורי? לדעתי זאת אימרה לא נכונה. אשמח לשמוע גם את דעתכם בנושא!

AliceW

New member
../images/Emo13.gif

מעולם לא שמעתי את המקורי (
).. אבל הגרסא של אלאניס קצת אירוויזיונאלית.. כלומר, זה בהחלט שיר שיכול לייצג את רוסיה באירוויזיון
אני רעה

Jagged chaos

New member
...............

הגרסה הארוכה והרגילה של ה-5 דקות פלוס..יבשה, עומדת במקום, לא משהו
הגרסה של גלן בארלד, טובה יותר
, כניסה של גיטרות ותופים, הפכו את זה ליותר רוקיסטי. הגרסה של ג'יימי משהו.. המעודפת עליי, כניסה עם סינטיסייזר, באמת לקחה את שיר-שנות-ה-90, לעיבוד לשנות ה-2000 ונגיעות של דאנס טובות
סבבה, חידוש לא רע

איזו גירסה מוצגת בקליפ?

כי היא דווקא לא רעה... למרות שהיא פופית מידי לטעמי. אלאניס צריכה לחזור לרוק מיינסטרים או אלטרנטיבי לדעתי.

Rוית

New member
הקליפ והגירסה שיש בדיסק אוסף היא

של ג'יימס מייקל.

תודה! ועוד שאלה...

פשוט לא שמעתי את הגירסה של גלן באלארד... מה עושה אותה יותר מיוחדת? איזה סגנון מוזיקלי יש לה? ולמה אלאניס לא בחרה לשים דווקא אותה באוסף?

Jagged chaos

New member
בגרסה של גלן באלרד

יש גיטרות ויותר דגש על התופים...והשירה בפזמון נשמעת יותר מהירה איכשהו

Jagged chaos

New member
הקליפ של Crazy באיכות DVD...

unprodigalalanis כל כך איכות טובה, עד שהקליפ, שהוא 4-3 דקות, שוקל 198 מגה בייט

o0Invisible0o

New member
../images/Emo3.gif

ניסיתי לעלות את זה גם לדיון. רשמתי בעיקרון את דעתי על הגרסא של ג'יימס מייקל, לא אהבתי. פופי מדי. ממש מבאס אותי שזה מה שבקליפ, שזה מה שיהיה בדיסק..שזה מה שברדיו.
את הגרסא ה"יבשה" שד"א אני בכלל לא חושבת שהיא יבשה והצעקות ברקע..מוסיפות המון.
ומכניסות את הייחוד של אלאניס!
אז היא האמת..האהובה עלי!
הגרסא של גלן בלארד גם ממש טובה.
אין לי בעיה איתה, הלוואי והיא הייתה הסינגל ששוחרר.

o0Invisible0o

New member
הרגילה.../images/Emo3.gif

בלי כל עריכה. יש את ההתחלה..והסוף!
ובלה. ובלי מוזיקה ממוחשבת ברקע.
הרגסא הזאת.

חח קטע שהיה לי עם crazy

בדרך חזרה מביצפר (אני נוסעת באוטובוס עם כל הילדים מהישוב שלי) שמעתי (פעם ראשונה ברדיו) את crazy... עכשיו כולי מתלהבת וזה .. ירדתי מהאוטובוס ואני שומעת את הערס של השיכבה "we never gonna survive" ואז הוא התחיל למלמל, למה אף אחד לא יודע בדיוק מה היא אומרת. והוא עוצר אותי(הוא לא יודעת שאני פנאטית אלאניס) ושואל אותי "תגידי, מי שר את השיר שהיה עכשיו באוטובוס?" ואני בשיא ההתלהבות (על השאלה) עונה כזה במהירות "אלאניס מוריסט".. אז הוא אומר לי "לא, לא נראה לי שזאת היא" חח אני כמעט אמרתי לו "תגיד לי! בא לך להתחיל ללמד אותי על אלאניס מוריסט?!" חח אבל ריסנתי את עצמי ... אמרתי "אוויל" כזה בלב .. ואז התחלתי לחפור "לא, הגריסא המקורית זה של סיל והיא חידשה את זה עכשיו ובלה בלה בלה ..." ואז הוא הפליץ לי שם של זמר ואמר "כן חשבתי שזה של ..." ופה זה נגמר ... חזרתי הביתה מרוצה על כך שהשכלתי מישהו .. :)

o0Invisible0o

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

היום שמעתי ב4 שעות ברדיו, פעמיים קרייזי וגם הנדס קלין!!
הייתי פשוט מאושרת!
למרות שאני לא ממש מרוצה מקרייזי הזה.
וגם שמעתי את אחותי שרה לה את הפזמון וחייכתי.
אההההההההה..והלכתי לבהות בדיסק בצליל בקניון. נו סיימתי את המשמרת..רציתי לראות אותו, כמה עולה ואם יש במקרה, בטעות את הגרסא עם הדיוידי. אין, כשתגיע יתקשרו אלי..והיא תגיע, נכון?
וזהו. בשמות השירים מאחורה רשום HOF וזה הכל בכתב יד כזה ומצוייר לב ליד.
כ"כ התלהבתי.
אה, ורשום כזה 18 שירים של אלאניס ביניהם הלהיטים בלהבלהבלה [נו, הלהיטים.XD] וגם כמה מהשירים האהובים על אלאניס!
וזהו. נראה מעניין.XD
והייתי חייבת להוציא את זה.
נראה שהמוכרת מזה צחקה עלי אחרי שעזבתי.XD

כן המוכרים מה זה לא נחמדים ..

באתי לשאול לפני שבוע אם יצא הדיסק החדש של אלאניס .. אז היא אמרה לי כן והביאה לי את jlpa אז אמרתי לה, "לא, החדש" אז היא אמרה "זה החדש, אחריי זה עוד לא יצא" ... אמרתי לה טוב .. בטח את מבינה יותר טוב ממני ... אני שונאת את המוכרים האלו שחושבים שהם יודעים הכי טוב ...

smgfan

New member
הגרסה של ג'יימס מייקל הכי יפה לדעתי

בכלל לא יבשה!! על מה אתם מדברים?! הגרסה הרגילה די יבשה וארוכה כזו, זה נכון!
והם צדקו שלקחו את הגרסה של ג'יימס מייקל לוידאו - הכי מתאימה לקהל היום! אלקטרונית, קצבית - גרסה מעולה!
של גלן באלארד גם טובה. אהבתי את הקול המהדהד הזה שיש בתחילת השיר ובעוד איזה מקום איפשהו בשיר... יפה!

o0Invisible0o

New member
אף אחד לא אמר שהיא יבשה.../images/Emo12.gif

אמרו שהרגילה די יבשה.
[למרות שאני לא מסכימה.
] ואלקטרוני? קיצבי? מתאימה לקהל? למי אכפת בכלל? למה לאלאניס אכפת?
אני יותר אוהבת מיוחד, לא יודעת מה איתך..
גלון בלארד אכן טובה!
לפחות על זה יש פה הסכמה..נראה לי של כולם..

Jagged chaos

New member
זה ידוע ../images/Emo6.gif

שמוכרי חנות דיסקים הם בדרך כלל אנשים שנואים..זו בדיחה ישנה
כי הם בדרך כלל מתנשאים ומעבירים ביקורת על המוזיקה של הלקוח.. בטאוור רקודס בקיריון יש מוכר... לבן-שמן-מטאליסט-עם שיער קצוץ-נאצי גזע הארי ומפוצץץץץ בקעקועים... אני חייב יום אחד לריב עם מוכר דיסקים זה חובהההה...

Rוית

New member
היי אל תלכלך

המוכרים בטאוור בקריון הם דווקא די סבבה...

למעלה