Copper shielding או איך שזה נקרא

Copper shielding או איך שזה נקרא

אני מקווה שככה כותבים את זה, קראתי על הנושא והחלטי לעשות לסטראט שלי, ראיתי כמה סוגים וקניתי אחד, עכשיו כמה שאלות איך מרכיבים את זה? כי ראיתי שיש כאלה שפשוט מדביקים ויש כאלה שמחברים בין השכבה(copper shield)הזאת לגראונד של הגיטרה באמצעות כבל קטן ובנוסף מחברים בין הפיקאפים לשכבה הזאתי ( שמחוברת לפיקגארד ולגוף) בקיצור לא הבנתי כל כל מה הולך עם זה... ודבר שני, שמעתי שנייר כסף שיש בכל מטבח עושה את אותה עבודה ואפילו איזה בחור הדגים והוכיח שזה אותו דבר והראה שפנדר גם שמים בגיטרות שלהם נייר כסף רגיל מישהו ניסה? או יודע? מקווה שהייתי מספיק ברור

pazf402

New member
אם הבנתי אותך...

...נכון, אתה מתכוון לסיכוך שנמצא "מסביב" לכל האלקטרוניקה בגיטרה...זה נקרא כלוב פארדיי/Faraday cage...שגילה מייקל פארדיי בזמנו והשיטה(גם עם סתם נייר אלומיניום מהמטבח הביתי) של הסיכוך בגיטרות עובד על בדיוק אותו עקרון... הנה קצת חומר קריאה בנושא אבל על קצה המזלג זה עובד כ"מגן" בפני רעשים/הפרעות חשמליות/רדיו חיצוניות והכלוב פשוט "קולט" אותן וניתן/כדאי לחבר את הארקה שמחוברת לבלוק של הגשר על מנת להקטין את השפעת רעשי הסביבה. http://www.vintagevibeguitars.com/dox/groundingandshielding.pdf בכל מקרה, אני בטוח שיש עוד בנושא...אבל זה בעיקר העניין.

pazf402

New member
זאת לא המטרה...

...של הסיכוך של הכלוב בגיטרה. הסיכוך של הפיקאפ צריך להיות מחובר להארקה הראשית של הגיטרה כמו כל הארקה ולדעתי גם כדאי לחבר את הסיכוך של חלל האלקטרוניקה עם חוט גם להארקה הראשית בגשר, בכלל אני בעד הארקה מרכזית/STAR GROUNDING, כמובן שזה משמעותית פחות קריטי בגיטרה מאשר במגבר למשל. בקיצור, תצפה חלקים בגיטרה שצריכים להיות מצופים לטובת הסיכוך וחבר אותו בסוף להארקה. יש מלא דוגמאות ברשת לזה, הנה עוד אחת: http://www.montesbastides.com/modules/com_google/guitar-shielding-714.html

אם זו פנדר, יש סיכוי טוב שהיא כבר

מסוככת (יכול להיות שגם אצל יצרנים אחרים זה ככה - אין לי מושג). אני יודע שלפחות בחלק מהגיטרות שלהם, פנדר מרססים צבע מוליך בתוך החללים של הפיקאפים והאלקטרוניקה ועליו מרססים את צבע הגיטרה. בשביל לוודא את זה, חפש חוט שנראה כאילו הוא מחובר עם בורג לתוך העץ עצמו (גוף הגיטרה), אם יש כזה, אז הגיטרה כבר מסוככת. מה שקורה בפועל, הוא החוט הזה נוגע בציפוי המוליך ומחבר אותו לאדמה של הגיטרה ובכך יוצר כלוב. בנוסף, אמור להיות ציפוי אלומיניום על הפיגארד עצמו בצידו הפנימי. ><>

ראיתי כמה סרטונים והבנתי את זה

אבל ראיתי שלי אין את זה, ועל הפיקגארד שלי יש חלק שיש בו אלומניום כזה, אבל רק על החלק של הנובים והבורר מצבים, כמה קריטי להדביק מסביב לפיקאפים גם וכשאני מחבר את זה אז לאן לחבר?

תיאורטית, הסיכוך מסביב לפיקאפ תלוי במידה

בה הפיקאפ בולט החוצה (מחוץ לפיק-גארד). ככל שהוא יבלוט יותר, כך השפעת הסיכוך תהיה פחות אפקטיבית. בשביל לסכך יותר טוב את הפיקאפ, צריך לעטוף את הסליל של הפיקאפ (על הבד) בנחושת או אלומיניום ולהאריק את הציפוי הזה. את כל ההארקות מחברים לגוף של אחד הפוטנציומטרים (אם תשים לב, כל גופי הפוטנציומטרים מחוברים בינהם בחוט). אני אנסה לעשות איזה וידאו קצר בערב. ><>

למעלה