(Control (House 1X14-חלק 1

Elizabell

New member
1X14 - שליטה - "Control" ב 19:50

תקציר הפרק: אייל הון משתלט על מועצת המנהלים של ביהח, ומיד פוצח במלחמה נגד האוס. במקביל, מטפל האוס באשת קריירה מצליחנית הסובלת משיתוק מסתורי, ונאלץ לסכן את משרתו ורשיונו הרפואי כדי להציל את חייה. צפייה מהנה! שרשרו לפה תגובות על הפרק.

HLAddict

New member
(Control (House 1X14-חלק 1

(מוגש כפיצוי לחברי הפורום על הריב האינפנטילי שפרץ עקב חזרתי לפורום ולרגל תחילת ה-Vogler arc, אחת מקשתות העלילה המושמצות ביותר בתולדות הסדרה, שעם זאת הניבה כמה מהפרקים הטובים ביותר. יש לציין שההודעה מכילה
קטנטן לפרק התשיעי בעונה השלישית (בחלק המתייחס לצ'ייס, בסעיף "האלמנט הסבוני/אנושי") וכן שורה ומינוח לחלוטין בלתי מספיילרים מהפרק השביעי בעונה השלישית) שם הפרק: Control פרק מספר: 14 שודר לראשונה: 15/3/05 נכתב ע"י: Lawrence Kaplow בוים ע"י: Randall Zisk שחקן אורח לכל קשת העלילה: Chi McBride (אדוארד ווגלר) ישודר היום (יום שבת) ב-19:50 וב-00:35, ערוץ 3. Give me the reader's digest condensed version, או תקציר הפרק: אשת עסקים בעלת חיים מושלמים לכאורה מתאשפזת בבית החולים עקב שיתוק של רגלה הימנית. כשהאוס מאבחן אותה ומגלה את סודה, הוא נאלץ לסכן את משרתו ואת רשיונו לעסוק ברפואה על מנת להציל את חייה. במקביל, ביליונר בשם אדוארד ווגלר תורם לבית החולים 100 מיליון דולר בתמורה להפיכתו ליושב ראש מועצת המנהלים של PPTH. כאיש עסקים, הוא מבקש להתייחס גם לבית החולים כאל עסק ומעונין להיפטר ממחלקת הדיאגנוסטיקה גוזלת המשאבים הפיננסיים בראשותו של ד"ר האוס. בחזית הקליניקה, האוס מטפל באדם שהפך לאילם עקב ניתוח בברך וקיבל כתוצאה מכך פיצויים בסך למעלה ממיליון דולר. (תורגם ועובד ברובו מ-tv.com) Let's discuss the wonder of the human body, או הרפואה בפרק: בעיקרון, הרפואה אינה החלק המרכזי בפרק, ואת הבמה הראשית תופסת עלילת ווגלר, אבל בכל זאת, האוס זה האוס. קרלי מתאשפזת בבית החולים עקב שיתוק פתאומי של רגלה הימנית. בדיקות המעבדה תקינות והרדיולוגיה לא מגלה דבר. בעת בדיקת כלי הדם (אנג'יו) השניה, שמבוצעת עקב פאשלה של צ'ייס באנג'יו הראשון, קרלי נכנסת למצוקה נשימתית ונמצא שהגורם הוא תפליט פלאורלי, כלומר נוזל בקרום הריאות (בעוד שההצגה של המקרה והאנימציה בסדרה מתאימות דווקא לבצקת ריאתית. שני המצבים יכולים להיגרם כתוצאה מכשל לבבי. עם זאת, הטיפול-שאיבת הנוזל (thoracentesis) והחדרת צינור ניקוז לחזה-הגיוני ומתאים למצב של נוזל בקרום הריאה). בשלב מסוים האוס זונח את הסימפטומים הפיזיים ומתמקד בניתוח אופייה של קרלי: העובדה שהיא מסתירה כאבים, העובדה שהיא סירבה לעבור קולונוסקופיה רגילה כשסרטן המעי הגס היה באבחנה המבדלת-מה שמעיד על מבוכה ובושה, והצורך האובססיבי שלה בשליטה. כאישוש למסקנותיו הוא מחפש ומוצא סימנים לכך שקרלי חותכת את עצמה, ומסתבר שהיא בולמית המשתמשת מזה שנים באיפקק (חומר מעורר הקאה שנועד לשימוש במקרים של בליעת רעל). האיפקק גרם לנזק שרירי, ומכאן נובעים הכאבים, השיתוק והכשל הלבבי. האוס מופיע בפני ועדת ההשתלות של בית החולים על מנת להכניס את קרלי לראש רשימת הממתינים לאיברים, ומשקר לשם כך באומרו שלא ידוע לו על הפרעות פסיכיאטריות אצלה (בעוד שבולמיה היא הפרעה פסיכיאטרית רצינית). (תורגם ועובד ברובו מpolite dissent) הערה: ישנה הקבלה מסוימת בין האוס לקרלי-גם רגלו הימנית פגועה וגורמת לו לכאבים, אם כי מסיבה אחרת. למעשה באבחנה המבדלת הראשונה קמרון מעלה את האפשרות שבדומה להאוס, קרלי סובלת מקריש דם בירך, ואפשרות זו מוזכרת גם בהמשך הפרק. Do you have cable TV here somewhere? General Hospital starts in 8 minutes, או האלמנט הסבוני/אנושי (תלוי בנקודת המבט): ווגלר: ווגלר מוצג בהתחלה כאיש בשורה בעל כוונות טובות, שרוצה להציל את האנושות ולמצוא תרופה למחלות חשוכות מרפא (וילסון, אגב, מלכתחילה לא "קונה" זאת-לאחר הנאום של ווגלר בפני מועצת המנהלים, הוא האחרון למחוא כפיים, ועושה זאת באופן סמלי בלבד, למרות שהמחלקה שלו, מחלקת אונקולוגיה, צפויה רק להרוויח מהגישה של ווגלר). במהרה מתברר שתחושת הבטן של וילסון נכונה, ושווגלר מודד חיים בכסף ומתייחס לבית החולים כאל עסק כלכלי לכל דבר, תוך שהוא מרשה לעצמו להכניס את אפו החטטני לענייניה הפרטיים של קאדי, למשל. החיכוכים של ווגלר עם האוס מתחילים אולי בגלל היויו והיעדר החלוק, אבל ללא קשר לאישיותו ה...אהם... בעייתית משהו של האוס, ווגלר רואה את מחלקת דיאגנוסטיקה כעלוקה מוצצת משאבים שלעולם אינה מחזירה את ההשקעה בה, לא בכסף בכל אופן (וחיי אדם כאמור זה לא כזה להיט). שימו לב שהטיעון המרכזי של האוס כנגד ווגלר הנו שהוא יגרום למדיניות בלתי אתית של בית החולים, אבל הוא עצמו שובר הפרק שיא בכמות המעשים הבלתי אתיים שלו, הן בשקריו לועדת ההשתלות והן באי הדיווח על כך שאבחן את הסיבה לשיתוק מיתרי הקול של ון דר מיר. קמרון: קמרון מוצגת הפרק באופן קצת מעורר רחמים, כצלע הנשית והחלשה של הצוות שמרגישה שאף אחד לא אוהב או מעריך אותה. זאת אגב בניגוד לבטחון שהיא הפגינה בכישוריה כרופאה אל מול אמו של ה-POTW בPoison (שטענה בפני קמרון שהאוס שלח אותה לבקש הסכמה לטיפול רק כי היא אשה). האוס חורג ממנהגו ומעמיד אותה על טעותה באופן כמעט... נחמד. כמו כן, שיפרים של האמרון (האוס/קמרון), זה פרק שלכם-קמרון חושפת לראשונה את רגשותיה כלפי האוס. התגובה של האוס צפויה, ו-Role Model ו-Love Hurts מראים לנו בהמשך שגם די שקרית. צ'ייס: צ'ייס מבצע הפרק מספר טעויות קרדינליות. הוא מאפשר לרדיולוגית שמתחילה אתו לבצע את האנג'יו, ועוד לרגל הלא נכונה, ובשל כך האוס שופך עליו את חמתו עד כדי כך שצ'ייס חושש למשרתו. חשש זה מוביל אותו לביצוע טעות גדולה עוד יותר-בגידה בהאוס וקפיצה ל"ספינה" של ווגלר, טעות שעליה הוא ינסה לכפר ולפצות שוב ושוב מסוף קשת העלילה של ווגלר ועד FJ (הסבר מה זה FJ למי שלא זיהה נמצא בתחתית ההודעה, היות וגורמים מסוימים עלולים לראות זאת כספוילר). אגב, האנג'יו בוצע כדי לשלול קריש דם בירך. זו מלכתחילה היתה אבחנה חלשה (של קמרון) שהאוס לעג לה ואמר מראש שהבדיקה עבורה תחזור שלילית, כך שלכאורה זה לא אמור להיות ביג דיל, אבל לא מן הנמנע שהרשלנות הזו של צ'ייס הזכירה לו את הרשלנות בטיפול בקריש הדם שלו-עצמו, ולכן הוא הגיב באופן כל כך קיצוני. עוד אגב: האוס אומר לקמרון (לגבי צ'ייס) I want him doing everything he can to protect his job. בדיעבד, זה בדיוק מה שצ'ייס עשה. (תורגם ועובד ממוחי הקודח, משמע מדובר בדעות אישיות שלי בלבד)
FJ=Finding Judas

HLAddict

New member
(Control (House 1X14-חלק 2

He's a musician?, או המוזיקה בפרק:
קטע ה-air keyboard/drums האגדי של האוס מסוף הפרק מבוצע לצלילי השיר Baba O'riley של the Who.
שיר זה הוא גם שיר הפתיחה של הסדרה CSI: NY.
הקשר היהודי: בסיום הנאום הקטן שלו לווגלר, האוס מפעיל שוב את הip-od (והמבין יבין) שלו בתקווה להשיג אפקט דרמטי, רק כדי להשמיע את הבה נגילה. (תורגם ועובד מ-tv.com) אגב, באחד מהביקורים האחרונים של סטיבן פריי בלוס אנג'לס, הוא ויו לורי הלכו להופעה של ה-Who. מענין אם הוא ניגן על air keyboard/drums כמו האוס כשהם ניגנו את Baba O'riley
. It's just so cool that you know that!, או פרטי טריוויה ורפרנסים:
האילם בו מטפל האוס במסגרת הקליניקה נקרא מר ון דר מיר, על שם גארט ון דר מיר, אחד ממנהלי ההפקה של הסדרה.
קאדי אומרת לווגלר על האוס שהוא מציל מטופל אחד מדי שבוע, התייחסות מרומזת לביקורות על השבלוניות של הסדרה, במסגרתה האוס מטפל ומציל מטופל מדי שבוע.
זו הפעם הראשונה (או בין הפעמים הראשונות) בסדרה שפרוצדורה מבוצעת ע"י איש מקצוע מתאים (רדיולוגית, במקרה זה), והתוצאה היא טעות שעלולה היתה להיות קולוסאלית-צילום של הרגל הלא נכונה. גם את זה אפשר לראות כהתייחסות מרומזת לביקורות על כך שהדאקלינגז הם אלה שמבצעים את כל הבדיקות והפרוצדורות בסדרה.
בנסיון ללגלג על האופטימיות שלה, פורמן שואל את קמרון אם כשהיא צופה באי של גיליגן היא חושבת שהנה הפעם הם יצליחו לצאת מהאי. Gilligan's Island היא סדרה קומית קלאסית של CBS, שבמרכזה שבעה ניצולים שמנסים מדי פרק (במשך כמה וכמה עונות) לצאת מהאי בו נתקעו, ללא הצלחה כמובן.
האוס אומר לוילסון: No, I have seen every scary movie ever made. Six-year-old twins in front of an elevator of blood, boys’ choirs: those are bad omens. בכך הוא מתייחס לשני סרטי אימה מפורסמים: הניצוץ ו-the Omen (אין לי שמץ איך תורגם לעברית).
האוס משדרג הפרק את מכונת המשחקים החביבה עליו מגיים בוי Advance SP לנינטנדו DS.
השמועות אומרות שקשת העלילה של ווגלר הוכתבה לתסריטאי הסדרה ע"י אנשי Fox, בנסיון להעלות את הרייטינג (שבניגוד לרייטינג הנוכחי, דשדש באותה תקופה). אף על פי כן, כמה מהפרקים המוצלחים יותר של העונה (Control, Heavy, Role Model) משתייכים לקשת העלילה הזו. (תורגם ועובד בחלקו מ-tv.com) Oh, I looked into that philosopher you quoted, או ציטוטים נבחרים מהפרק:
Robin: [on the phone] Hello? Oh, hold on. [She hangs up and runs after Carly.] Ben Federman again. Another pre-call. [Carly presses the speaker phone.] Carly: We did the pre-call. This is the post-pre-call-call? House: You read one of those negotiating books, didn’t you? “Getting to Yes: Fifty Ways to Win an Argument.” “The Hitchhiker’s Guide to Being a Pal.” In five seconds you just manipulated these two into agreeing with your point of view. [Chase and Foreman look defensive.] Fellas, this is known as “soft positional bargaining.” It’s not gonna work. House: Read less, more TV. Ricky: He had knee surgery. House: Right… Ricky: About a year ago, and then he couldn’t talk. House: Right, yeah, well, that happens. You know, it’s very dangerous operating so close to the vocal chords. Foreman: Do you ever watch “Gilligan’s Island” reruns and really, really think they’re gonna get off the island this time? Chase: Well, let’s go further outside the box. Let’s say the angio revealed a clot, and let’s say we treated that clot, and now she’s all better, and personally thanked me by performing – Cameron: My Aunt Elisa lives in Philiadelphia. House: Oh, it’s storytime! Let me get my baba. Wilson: Just keep your head down, that’s all I’m saying. And put on your coat. House: It itches. House: Do you get that often? Women would rather die than get naked with you? Wilson: How do you know she needs a heart transplant? House: I got my aura read today. It said someone close to me had a broken heart. Wilson: Since when do I need the secret pass code to talk to you? House: You value our friendship more than your ethical responsibilities. Wilson: Our friendship is an ethical responsibility. Cameron: They just stopped Carly’s heart. And your dumb patient – House: They’re all – oh, the guy who can’t talk.​

הו! זה שרשור פרק כמו שצריך!

תודה רבה על כל המידע! אני אגיב בהמשך ..אבל בינתיים, נכון שהחולה האילם הוא אחיו האבוד של דרור קרן?

efratbas

New member
מסכימה, זה שרשור לעניין...

החולה האילם, אכן מזכיר מאוד את דרור קרן
בנוגע לפרק- אני אכן שונאת את קשת העלילה עם ווגלר ואת הפרק הזה במיוחד!!! צ'ייס מתנהג כמו אדיוט וקמרון מעצבנת, אבל לזכותה יאמר שיש לה אומץ. לעמוד לפני האוס ולשאול אותו אם הוא גם מחבב אותה, לבחורה יש ביצים!!! פורמן מתחיל להראות את האופי שלו בפרק בו הוא אומר לצ'ייס שהוא היה מעיף אותו על כזאת טעות וזה רק הולך ומחמיר בהמשך העונה.חבל שדוקא צ'ייס הוא זה שבגד בהאוס ולא פורמן... הפרקים האלו קצת הורידו את הערך שחשתי כלפיו אחרי "cursed", אבל חזרתי לאהוב אותו שוב אחרי "the mistake" בעונה השנייה. ווילסון כהרגלו חמוד, תמיד מתייצב מאחורי האוס, לא משנה מה. הוא ידע שמשהו לא כשורה כאשר האוס הצהיר קבל עם ועדה שהחולה קרלי כשירה מנטלית ובכל זאת לא פצה את פיו. זו תכונה שאני מאוד אוהבת אצלו, הנאמנות שבו. אחרון חביב- האוס. שמתם לב שהוא היה מאוד נחמד אל קרלי, שלא כהרגלו. בד"כ הוא מניאק אל החולים שמגיעים אליו לקלינקה ובכלל. איתה הוא דיבר בגובה העיניים, אפילו כיבד אותה. סיכן את הרשיון הרפואי שלו בשבילה, בכלל זה אחד הפרקים היחידים שבהם אני שונאת את צ'ייס ואוהבת את האוס....

מה גורם להאוס להיות נחמד אל מישהו?

מישהו יכול לחשוב על משהו משותף לכל אלה שאליהם הוא התנהג בצורה אדיבה כלשהי? אני כרגע זוכרת בעיקר את הפרקים מהעונה השלישית... אני חושבת שתנאי הכרחי הוא שלאותו אדם תהיה איזו שמגבלה בולטת: בין אם זה אנורקסיה, או תסמונת מיכהנאוזן... או
מגבלת גובה ! סיום ספוילר הי! הוא בעצמו אוהב damaged people!

HLAddict

New member
בולמיה,ואני חושבת שאת צודקת

ולא כי הוא רוצה לתקן אותם (כמו קמרון), אלא כי כפריק בעיני עצמו, הוא מזדהה אתם. לרשימת הדוגמאות אפשר להוסיף גם טירוף ומי שנאלץ לחיות עם טירוף (the Socratic Method). יוצא דופן שאני יכולה לחשוב עליו הוא ג'ון הנרי מDNR שעבורו האוס מסכן את הרשיון שלו מבלי שתהיה לו איזושהי מגבלה אינהרנטית (הוא אמנם משותק, אבל זה חלק מהמחלה שלו, כך ששם זו מן הסתם לא הזדהות, אלא הערצה, תחושת אשמה וחשש מאובדן הסיכוי לפתור את החידה). יש אגב קבוצה נוספת של מטופלים "מיוחדים" (אם כי פחות), אלה שנגעו בו בצורה כלשהי-הוא לאו דווקא היה נחמד אליהם מיוזמתו, אבל התפתח בינו לבינם קשר עמוק מהרגיל. לא הכנסתי אותם לרשימה הקודמת כי הוא לא מבצע הקרבה עצמית בלתי מוסברת לכאורה כמו במקרים שציינת, אבל בקבוצה זו נכללים חולים כמו רבקה אדלר (the Pilot), אשתו של האנק ויגן (Sports Medicine), הסנטור (Role Model), אנדי (Autopsy) וכד'. המכנה המשותף שלהם הוא כנראה העובדה שהם לא אידיוטים, ולא מוכנים לקבל בשתיקה את הסרקזם והמניפולציות של האוס.

Elizabell

New member
בנוסף

גם אני חושבת שהנאמנות של ווילסון היא תכונה מאוד חשובה אצלו, והוא תמיד תומך בהאוס במצבים כאלה ובכלל. צ'ייס בהחלט עשה מעשה לא נחמד במיוחד. גם לצ'ייס היום היה יותר מידי אומץ, גם עם בנות בהתחלה, גם עם האוס כשהוא רצה להוכיח משהו ולשמור על משרתו. קמרון הייתה דביקה יותר מהרגיל הפעם, ואני מסכימה איתך, לבחורה בהחלט יש ביצים :] ווגלר באמת מרגיז, התגובות שלו, ממש מעצבנות. אולי אם שמתם לב, ווגלר נושם בכבידות כאשר הוא מדבר, וזה לא יודעת למה, מציק לי. ><

HLAddict

New member
עכשיו אני מבינה מאיפה הוא מוכר לי!

לגמרי אחיו האבוד!
(אגב, נזכרתי עכשיו שאני חייבת לך מסר-תשובה מלפני איזה... חודש. סליחה, דחיתי את התגובה למצברוח "דברני" וזה פרח לחלוטין מזכרוני
)

Elizabell

New member
תודה על הפרטים המעניינים! ../images/Emo13.gif

בהחלט, Who זו להקה מעולה והשיר הזה בהחלט מוכר לי כבר שנים. היה נחמד לראות את האוס נהנה כל כך מהשיר הזה, אני מאוד אוהבת איך שהמילים משתלבות עם המוזיקה. וכמובן שה-הבה נגילה היה מצחיק מאוד. אבל אני חושבת שקצת מיותר. אך בכל זאות, זה שיעשע
ויש לי בשבילכם עוד מידע, לגבי אחת מהנקודות שציינת בהודעה מספר 2. האוס אומר לוילסון: No, I have seen every scary movie ever made. Six-year-old twins in front of an elevator of blood, boys’ choirs: those are bad omens המשפט הזה קשור לסרט "הניצוץ", לאומן לא כל כך. בניצוץ יש קטע שבו הילד ראה שתי בנות תאומות בנות 6 בערך עומדות בסוף המסדרון. ויש סיפור מאחוריי זה. משראה תסרט יודע על מה אני מדברת. משרוצה עוד פרטים על זה, מוזמן להכינס לקישור הבא: http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=291877&blogcode=5504210

HLAddict

New member
לא ראיתי את האומֶן, וקראתי (אך לא

ראיתי) את הניצוץ, אבל אני חושבת שהקשר לאומֶן הוא בחלק השני של המשפט-boys' choirs.

פרק מצויין

אחד הפרקים שראיתי הכי הרבה פעמים, אני זוכרת חלקים שלמים ממנו בעל פה
כמה קטעים נחמדים בפרק: המניפולציות של קמרון, השיחה של קמרון עם האוס, האיש האילם, וכמובן, איך לא- הקטע שבו האוס מנגן בפסנתר הדמיוני
יש לי דיון מעניין, אני אעלה אותו בהודעה חדשה. HLAddict, תודה רבה על המידע המפורט על הפרק

רקפת6

New member
אהבתי את הפרטים על עלילת הווגלר

אני ואמא שלי כל הזמן תהינו מאיפה השיר ההוא שהאוס עשה עם הפסנתר והתופים (אני חולה על תופים ומנגנת על תופים אז זה קטע שאני ממש אוהבת) כל הכבוד על האינפורמציה! (ותתעלמי מהודעות מעצבנות וחסרות טעם)

למעלה