congruency, congruity

דלעת1

New member
congruency, congruity

אני מתרגם עכשיו מאמר על שיווק, והמילה congruity חוזרת בו כמה פעמים בהטיות שונות. אולי אתם יודעים, במקרה, מהם: congruency models self-congruity the self congruency of an ad (כנראה שמדובר על מודעת פרסומת..)

דלעת1

New member
והנה עוד אחד:

ideal congruity. המשפט: Sirgy aimed to test the hypothesis that the effects of self-congruity and ideal congruity on purchase motivation are additive.

august west

New member
זה פחות או יותר האם הפרסומת או המסר

מתאים למוצר? זה נושא למחקר בפסיכולוגיה. אבל לא צריך להיות פסיכולוג כדי לדעת שרוב הפרסומאים מאמינים שצעירות רצות בבגדי ים מתאימות לכמעט כל מוצר שרוצים למכור

דלעת1

New member
הממ..אולי

אבל אני לא בטוח. מדובר על self congruity, דבר שנשמע (לי לפחות) כמו משהו שקשור לעקביות. ומה זה ideal congruity? וחייכתני עם הצעת המחקר שלך למוחות של פרסומאים...

august west

New member
ראה כאן, מתוכן קורס באוניברסיטה

Self-image congruity: when a consumer’s self-image matches brand-user image Actual self-congruity: brand user image is matching with the consumer’s actual self-image Ideal self-congruity: brand user image is matching the consumer’s ideal self-image Social self-congruity: brand user image is matching the consumer’s social self-mage Ideal social self-congruity: brand user image is matching the consumer’s ideal social self-image​

hazelnut

New member
../images/Emo6.gifאז, הם יכולים ללמד את מחברי הספר

שלי דבר או שניים בפרסום - ואז חסל תרגום הספר, והייזלנט יכולה לנוח...

bookish mor

New member
אולי התאמה של הפרסומת למוצר? ניחוש!

או של הפרסומת למה שהקונים רוצים לראות. בעצם, התאמה בין הפרסומת למה שיגרום לקונים לקום מהכורסה ולקנות את המוצר? שוב, זה רק ניחוש.

לא יודע אם זה מתאים גם כאן, אבל

congruent triangles זה משולשים חופפים. אז אולי חפיפה? אולי שווה לגגל.

jasonS

New member
לדעתי המינוח הוא "תאימוּת"

(מודל תאימות), ו"תאימות הפרסומת". צריך לגגל...

למעלה