condo fee

בוביקון

New member
condo fee

שלום, רציתי לשאול מדוע התשלום הזה הוא כל כך יקר? האם קיימות דירות ללא תשלום זה? האם בדירות שכורות התשלום הזה כלול במחיר או שצריך לשלם על כך בנפרד? אם מחיר שכירות של 3 חדרים באיזור בינוני הטורונטו הוא בסביבות 1500$ ומחיר של דירה לקניה בסיסות 160000$ האם לא כדאי כלכלית כבר לקנות דירה שמחיר השכירות מכסה את עלותה תוך 9 שנים. תודה

drz400e

New member
קונדו פי

קונדו פי לא זהה בכל מקום. יש בניינים , כמו שלנו , שהוא מכסה הכל - חשמל , מים חימום ,כבלים, נקיון , אחזקה , פינוי שלג , גינון , בריכת שחיה, מגרש טניס , חדר כושר ,שומר ועוד. יש בניינים שהוא מכסה רק פינוי שלג , גינון ואחזקה כללית , והמחיר הוא נמוך בהרבה. עוד פקטור הוא גיל הבניין . בניינים ישנים זקוקים ליותר תיקונים , וזה מעלה את המייטננס פי, הבידוד שלהם בד"כ יהיה נחות יחסית לבנינים חדשים - אז גם מחיר החימום עולה , ושוב הקונדו פי עולה איתו.כל הדברים האלה נמצאים בשליטת חבר המנהלים של הבניין , שמורכב מבעלי הדירות , לכן לרוב הוא יהיה מקביל למה שהיית משלם בכל מקרה לבד , וממה שאני מבין משיחות עם בעלי בתים פרטיים - הרבה יותר נמוך מהוצאות שוטפות על בית פרטי. בשכירות הקונדו פי כמעט תמיד כלול במחיר.ומחיר שכירות יהיה פחות או יותר מקביל למה שתשלם כמשכנתא פלוס קונדו פי , או טיפה גבוהה יותר. אגב , בדירות חדשות הפי נמוך מאוד בשנה הראשונה , כיון שהוא נמצא בשליטת הקבלן , וזה לרוב רוצה להראות מחיר נמוך כדי לגרום לקניה להראות אטרקטיבית יותר. בשנה השניה השליטה עוברת לחבר המנהלים , והתשלום נקבע לפי ההוצאות האמיתיות של השנה הראשונה. הממוצע הוא עליה של כ30%. אגב ,העליה הממוצעת בשנים שאח"כ היא בין 2-3%.

בוביקון

New member
תודה רבה על התשובה

עזרת לנו מאוד. רציתי לשאול שאלה נוספת: האם באיזור של טורונטו יש איזורים מומלצים יותר למגורים ואזורים שלא כדאי להתקרב אליהם? אני יודעת שזה תלוי תקציב ומאוד סוביקטיבי אבל הייתי שמחה בכל מקרה לשמוע המלצות על מקומות סבירים (לא שכונות פאר או עוני). רצוי במרחק לא גדול במיוחד מאוניברסיטת טורונטו (עד 30 דקות נסיעה בערך).

EB2

New member
לבוביקון

אני מבינה שאת מעונינת לקנות קונדו. ככל שמדרימים לכוון הדאון טאון מחירי הקונדו עולים. במחיר שציינת מקבלים דירה של 600 פוט מרובע שזו דירה מאד מאד קטנה מספיקה לאדם או זוג האם זו כוונתך?? מה גודל הדירה שאת מחפשת?? אפשר לגור גם בצפון העיר קרוב לרכבת תחתית ותוך חצי שעה להגיע לאוניברסיטת טורונטו ואז הדירה יותר מרווחת והמחירים יורדים. כתבי יותר פרטים ונוכל להמליץ לך על אזורים האם זה חשוב לך להיות באזור יהודי ? או לא ?

בוביקון

New member
ל-eb2

אני ממש לא רוצה להיות קרובה לדאון טאון ולכן היתי שמחה לקבל המלצה על האיזור הצפוני יותר במרחק של חצי שעה נסיעה ברכבת. איזור יהודי יכול להיות בונוס נחמד אך זה ממש לא חובה מבחינתי. חשובה יותר גישה נוחה לרכבת על מנת להגיע לאוניברסיטה. אני מחפשת דירה למשפחה קטנה כלומר משהו כמו 2 חדרי שינה וחשוב לי שהאיזור יהיה טוב מבחינת האוכלוסיה.

למעלה