תודה ../images/Emo13.gif
תודה שענית, קיוויתי שתראי ותעני
. קודם כל - אני יודעת וגם שמחה על כך שאני עדיין בטווח הנורמלי לקליטה ב-IVF - אבל עם זאת, מאחורי גם 10 הזרעות (5 מהן עם זרע משובח של תורם) ועוד שנה 'בבית' - ורוב הנשים אינן עושות מספר כזה של הזרעות לפני מעבר ל-IVF. איך שלא מסתכלים על זה, שנתיים וחצי איני נכנסת להריון וזה כבר מעבר לטווח הנורמלי. ובכל מקרה - את ענין הקרישיות אני בודקת אך ורק משום ש*אפשר* לבדוק אותו. מאוד מתסכל להיות 'בלתי מוסברים' ואך טבעי שאחפש הסבר בכל זאת. גם לאבחון ברטוב הלכנו מאותה הסיבה (ונמצאנו מתאימים וננסה את המיון בפעם הבאה שאנסה הורמונים כי חבל לי להוציא כל כך הרבה כסף על ביצית אחת). אם יש עוד רעיונות מה אפשר לבדוק, אשמח לקבל
. לענין ההורמונים - אני לא שוכנעתי שהתועלת בהם עולה על הסיכון שבלקיחתם, והסיבה היחידה שאקח היא בגלל קופות החולים כדי שלא יפסיקו לממן לי את הטיפולים. אני שמחה על ואף מעריכה את זה שאני במצב בו אני יכולה להחזיק את הקלף הזה של ההורמונים בידיעה שכן אגיב להם (כי הגבתי בעבר). אני גם שמחה ומעריכה מאוד שבארץ טיפולי הפוריות הם חינם, הרי ברור שאם הייתי משלמת לא הייתי מרשה לעצמי לא לקחת הורמונים ולהתבסס על עובר אחד. כפי שהמצב כרגע, אני מעדיפה לעשות 2 טיפולים בלי הורמונים עם עובר אחד בכל טיפול על פני טיפול אחד עם הורמונים בו אני מחזירה 2 עוברים (ואני ממש ממש בחרדה מהחזרה של יותר מ-2 עוברים אבל כבר למדתי ש-never say never ולכן לא אגיד שלא אעשה את זה בעתיד
). בפרט אם אין מוקפאים - ונכון שניסיתי רק מחזור IVF אחד עם הורמונים ובו לא היו מוקפאים (מה שגרם לי לאכזבה גדולה מאוד), ויתכן שבמחזור אחר כן יהיו, אבל לצערי רבות מחברותי לא זכו שעובריהן יוקפאו, כך שזה כנראה לא דבר כל כך נדיר. אגב - ב-IVF הראשון שלי (טבעי) מתוך ביצית אחת היה עובר אחד מדרגה 1 ללא שברים. ב-IVF השני (עם הורמונים) מתוך 9 ביציות היו 7 עוברים כשרק שתיים מהן היו בדרגה 1. ולאחר כל הדיון הזה - עדיין אשמח לדעת, אם מישהי יודעת, מה משמעות הערך שקיבלתי למשלים C4
. אני לא בטוחה שרופא המשפחה/ראומטולוג שלי ידע מה המשמעות של זה, אם קיימת, מבחינת פוריות. שוב תודה, ורד
תודה שענית, קיוויתי שתראי ותעני