complement c4 ו-crp גבוהים
שלום לכולן
אני מנסה להכנס להריון מזה שנתיים וחצי. עברתי 10 הזרעות ו-3 IVF ללא הצלחה עד כה (חוץ מהריון כימי קצר מאוד באחת ההזרעות). אנחנו מה'לא מוסברים' (למרות בעיית מורפולוגיה קלה). ביקשתי מרופא המשפחה שלי הפניה לבדיקות קרישיות - הוא נתן לי את אלה שהוא יכול מבחינת הקופה וגם הפניה להמטולוג להמשך הבדיקות. עוד לא הלכתי להמטולוג כי אני חוששת שהוא לא יתייחס אלי - לא עברתי הפלות אלא 'רק' לא נכנסת להריון. בבדיקות שעשיתי נתגלו 2 מחוץ לנורמה complement C4 - התוצאה 49 mg/dl כאשר הנורמה היא בין 10-40 CRP - התוצאה mg/dl 0.86 כאשר הנורמה היא בין 0-0.5 שאר הבדיקות בסדר בינתיים, אני עדיין מחכה לתוצאות ה-LAC. וכאמור, מדובר בבדיקות מצומצמות, לא הרשימה השלמה של הבדיקות (למזלי רופא המשפחה שלי הוא גם ראומטולוג ולכן קיבלתי גם את ה-LAC). מישהי יודעת אם יש משמעות לערכים האלה? חיפשתי ומצאתי מאמר שמראה קשר בין C4 להשתרשות אבל אני לא יודעת אם אני בצד הטוב או הרע של הסקאלה. אתן חושבות שעם הערכים האלה המטולוג כן ישלח אותי להמשך בדיקות קרישיות? האם אפשר ללכת לכל המטולוג בקופה (מכבי) או שכדאי ללכת לאחד שמתמחה גם בפוריות (האם אני צודקת שאלה קופרמינץ וקארפ?). האם אני יכולה ללכת לקופרמינץ/קארפ באופן פרטי גם בלי הפניה? מצד אחד אני מרגישה שאני כאילו מחפשת בנרות מה לא בסדר אצלי, כאילו ממציאה דברים, וכך גם מתייחסים אלי החברים/משפחה, אבל מצד שני, עובדה ששנתיים וחצי אני לא נכנסת להריון, אני בת 38 כך שהזמן לא ממש לצידי... אשמח לכל תשובה
ורד
שלום לכולן