complement c4 ו-crp גבוהים

שושונלה

New member
complement c4 ו-crp גבוהים

שלום לכולן
אני מנסה להכנס להריון מזה שנתיים וחצי. עברתי 10 הזרעות ו-3 IVF ללא הצלחה עד כה (חוץ מהריון כימי קצר מאוד באחת ההזרעות). אנחנו מה'לא מוסברים' (למרות בעיית מורפולוגיה קלה). ביקשתי מרופא המשפחה שלי הפניה לבדיקות קרישיות - הוא נתן לי את אלה שהוא יכול מבחינת הקופה וגם הפניה להמטולוג להמשך הבדיקות. עוד לא הלכתי להמטולוג כי אני חוששת שהוא לא יתייחס אלי - לא עברתי הפלות אלא 'רק' לא נכנסת להריון. בבדיקות שעשיתי נתגלו 2 מחוץ לנורמה complement C4 - התוצאה 49 mg/dl כאשר הנורמה היא בין 10-40 CRP - התוצאה mg/dl 0.86 כאשר הנורמה היא בין 0-0.5 שאר הבדיקות בסדר בינתיים, אני עדיין מחכה לתוצאות ה-LAC. וכאמור, מדובר בבדיקות מצומצמות, לא הרשימה השלמה של הבדיקות (למזלי רופא המשפחה שלי הוא גם ראומטולוג ולכן קיבלתי גם את ה-LAC). מישהי יודעת אם יש משמעות לערכים האלה? חיפשתי ומצאתי מאמר שמראה קשר בין C4 להשתרשות אבל אני לא יודעת אם אני בצד הטוב או הרע של הסקאלה. אתן חושבות שעם הערכים האלה המטולוג כן ישלח אותי להמשך בדיקות קרישיות? האם אפשר ללכת לכל המטולוג בקופה (מכבי) או שכדאי ללכת לאחד שמתמחה גם בפוריות (האם אני צודקת שאלה קופרמינץ וקארפ?). האם אני יכולה ללכת לקופרמינץ/קארפ באופן פרטי גם בלי הפניה? מצד אחד אני מרגישה שאני כאילו מחפשת בנרות מה לא בסדר אצלי, כאילו ממציאה דברים, וכך גם מתייחסים אלי החברים/משפחה, אבל מצד שני, עובדה ששנתיים וחצי אני לא נכנסת להריון, אני בת 38 כך שהזמן לא ממש לצידי... אשמח לכל תשובה
ורד

2 מלאכים

New member
../images/Emo24.gif

שתהיה פעם האחרונה ומוצלחת בהחלט!!! CRP מראה על דלקת, הערך שקיבלת לא משמעותי. מציעה להתעלם (גם לי יצא ככה והתעלמו) זה כ"כ נמוך שזה יכול לנבוע מציפורן עם דלקת קטנה. C4, לא יודעת. אבל הערכים מאוד מאוד גבוליים. אם עשית lac זו ממש בדיקת קרישיות, איזה בדיקות נוספות עשית? יש הרבה דברים שאת יכולה לנסות כגון תוספת אספירין, סטרואידים וכו'. מה זיידמן המליץ לך אם אפשר לשאול? אם כבר, אני ממליצה לך לגשת לקופרמינץ, אפשר כנגד החזר על יעוץ. לכארפ אפשר להגיע בתשלום סמלי של כ100 שח דרך תה"ש רק שהוא יכול לקבל שם לאחר שלוש הפלות. מחזיקה לך אצבעות. נחכה שהמומחיות האחרות פה יענו.

שושונלה

New member
תודה על התשובה - אשמח לעוד תשובות ../images/Emo13.gif

באמת מהמחקר שלי באינטרנט ראיתי שה-CRP לא משמעותי. אבל לגבי ה-C4 לא מצאתי משהו ממשי מעבר לאותו המאמר בו בדקו חלבונים שנמצאים ברירית הרחם ומצאו את ה-C4 הזה, וציינו שיש לו תפקיד בהשתרשות... מקווה שמישהי כאן תדע. לא התייעצתי בנושא עם זיידמן - אין לי הפלות בעברי ולכן חשבתי שאין על מה לדבר. אז לקופרמינץ אפשר לגשת בלי הפניה? רק לקבוע תור? וכן, LAC זו ממש בדיקת קרישיות ובאמת בגללה הייתי צריכה ללכת למעבדה מיוחדת ביום מסוים, אבל שאר הבדיקות שעשיתי הן לא ממש מסווגות כ'קרישיות' ולכן יכולתי לעשות את ה-LAC. מסתבר ש-LAC כשהוא בא יחד עם בדיקות קרישיות אפשר לעשות במכבי רק אם יש הפניה של המטולוג, אבל אם הוא בא יחד עם דברים אחרים, אפשר גם עם הפניה של ראומטולוג, ולשמחתי רופא המשפחה שלי הוא גם ראומטולוג. אנסה להדביק בהודעה נוספת את שאר הבדיקות שנשלחתי אליהן - לא רוצה לעשות בלאגן בהודעה הזו
. ורד

שושונלה

New member
הנה הבדיקות שעשיתי

קרישה: PT (%) PT (Seconds) I.N.R PTT PTT Ratio Lupus Anticoag. DRVVT Lupus Anticoag.APTT assay Cardiolipin IgG Ab Beta 2 Glycoprotein 1 IgG
אימונולוגיה C.R.P ASCA IgA ASCA IgG C-ANCA P-ANCA Antinuclear Ab Adults - שלילי ולכן לא נבדקו Sm Ab. (Smith), Ro Ab Anti SSA, La Ab Anti SSB , Rheumatoid Factor Quantit Complement-C3 Complement-C4 Protein Electrophore. (B) Immunoglobulin M (Nephl) Immunoglobulin G (Nephl) Immunoglobulin A (Nephl) a כל התוצאות היו תקינות חוץ ממה שציינתי, ו-LAC עדיין לא הגיע. ורד

2 מלאכים

New member
שושנה

אני חושבת שמנסים לאתר בעיה שנובעת אולי מדלקת סמויה ברחם. זה ה CRP , C4 גם גורם דלקתי, אולי זה הכיוון שמחפשים אבל זה לא נראה לי הכיוון כי הבדיקות נראות לי תקינות מהבחינה הזו. רוב פקטורי הקרישה קשורים להפלות חוזרות וסיבוכי הריון, לא שמעתי על קשר ישיר בין בעייה בפקטור קרישה לבין בעיות השתרשות. יש עוד כמה טריקים שאפשר לנסות כאמור מיקרופירין, סטרואידים... את יכולה לקבוע תור באופן פרטי אצל קופרמינץ אם את רוצה להיות שקטה. לי באופן אישי זה לא נראה הכיוון, חוצמיזה יש סיכוי טוב שהקופה לא תאשר לך את הבדיקות הללו. שאלתי מה זיידמן ממליץ לא מבחינת קרישיות אלא מבחינת פרוטוקול. את כבר לא בת 16, נכון, אבל מי מאיתנו כן? הבדיקות שלך טובות. התגובה טובה. היום נשים הרות גם עם רזרבה שחלתית מאוד נמוכה ובגיל הרבה יותר מתקדם. קחי בחשבון שבגיל בסביבות 40 גם עם FSH נמוך יש מספר גבוה יותר של ביציות לא תקינות מבחינה כרומוזומליות כך שצריך סבלנות, ולדעתי למרות שאת לא חברה של הורמונים, הפריה "רגילה" (עם הרבה הורמונים כפי שרוב הרופאים ממליצים) אמורה לתת אפשרות טובה ורחבה לבחירת העובר המנצח. אם תתבונני על המצב מהצד אני בטוחה שתראי כמוני שהסיכוי שלך מאוד גבוה. זה רק עניין של זמן.

שושונלה

New member
ברור לי שיתכנו אלפי סיבות לאי הכניסה להריון

ובעיות קרישיות הן רק סיבה אחת אפשרית - אבל מכיוון שזו סיבה שאפשר לבדוק אותה, אני בודקת. ובהחלט יש דיעה שגם חוסר כניסה להריון יכול לנבוע מבעיות קרישיות בעיקר ב-IVF כאשר יש עוברים יפים. אני יודעת לפחות שקופרמינץ מחזיק בדיעה הזו. להערתך - אני בכלל לא משוכנעת ש-IVF עם הורמונים הוא הפתרון - והרי עשיתי גם כזה וגם כזה - הסברה היא שעובר של מחזור טבעי הוא טוב יותר מזה של מחזור הורמונלי - שמעתי את זה מכמה רופאים וגם קראתי בספר של בר-חווה. מכיוון שאני לא מוכנה (כרגע לפחות) להחזיר יותר מ-2 עוברים, אז גם כך הסיכוי להריון גדל רק במעט (לא פי 2 אם הולכים לפי הסברה הנ"ל) במחזור הורמונלי. אבל בכל מקרה - כפי שאמרתי - כן, יש עוד דברים לעשות, ואעשה, אבל בין היתר אני בודקת גם את הקרישיות, ולא נראה לי שאפשר להגיד שזה לא הכיוון בלי לדעת מה תוצאות הבדיקות שעוד לא עשיתי. נכון, צריך סבלנות, אבל אני לא רוצה להגיע למצב שאני בודקת קרישיות רק אחרי 10 IVF... אם אפשר לבדוק עכשיו. ואם הקופה לא תאשר לי, אעשה את הבדיקות באופן פרטי - מדובר על סכום של 2,000 ש"ח ובין כל עלויות טיפולי הפוריות, זה בהחלט נסבל. בדיוק דיברתי על זה היום עם חברה שגם בטיפולים - אמרתי לה שיש נשים שהולכות לקברי צדיקים - אני הולכת לבדיקות קרישיות
. ורד ורד

אפשר ללכת לקופרמינץ בלי הפניה, אבל רצוי ללכת

אחרי שכבר יש לך מקסימום מידע ובדיקות. עוד דבר שאנחנו מרוב המוקד על הקרישיות פיספסנו - הוא גם רופא פוריות. היינו, יש מקום להתייעץ גם בנושאי פוריות, ולא רק קרישה. אנחנו היינו כל כך ממוקדות מטרה (ומסתבר שלא לחינם, יצאנו עם המלצות לקלקסן) שלא ניצלנו את הפגישה לחוו"ד נוספת בעניין פרוטוקולים וטיפולי פוריות.

גם אני פספסתי את ענין הפוריות,

רק למחרת הבנתי את הפספוס והתקשרתי אליו, הוא אמנם היה אדיב מאד, אבל אני מרגישה שהיתי יכולה ללמוד יותר בפגישה...

זה היה בדיוק אחרי כשלון של הזרעה

בביוץ טבעי, שאלתי אותו מה הוא חושב על הורמונים, הוא היה בעד. המליץ על גונל והדגיש את ענין הקלקסן כבר בשלב ההורמונים... כאמור, אם היתי חושבת על זה בפגישה היתי מתיעצת ברובד עמוק יותר... בהצלחה! סינדרלה

2 מלאכים

New member
השאלה שלי

אם הוא אמר שתיתכן אי פוריות בגלל פקטורי קרישה. ההורמונים ביחד עם קלקסן מה שידוע לי עד היום זו המלצה שאינה קשורה לפוריות. ז.א. את לא מקבלת קלקסן בשביל לעזור לעובר להיקלט. מאוד מעניין אותי לדעת אם כן יש קשר בין אי קליטה או בעיות השרשה לבעיות קרישה.

שושונלה

New member
אם לא אז מאיזו סיבה נותנים לנשים מסוימות

קלקסן עוד לפני הבטא החיובית - חלק עם החזרת העוברים וחלק עוד קודם, עם תחילת הסטימולציה? חברה שלי היתה אצלו עם ערך מאוד גבולי באחת מבדיקות הקרישיות. מכיוון שהיא לאחר מספר לא מבוטל של IVF, הוא אמר לה שהוא נותן לה קלקסן בעוד שאם לא היתה לה היסטוריה של IVF-ים מאחוריה היה ממשיך בבירור בגלל שהערך מאוד גבולי. ורד

2 מלאכים

New member
תשובה שאני קיבלתי

לי אמרו שאני צריכה עם ההורמונים, מהיום הראשון של הסטימולציה לקבל קלקסן כי כבר אז אני בסיכון לפתח קריש.

קלקסן לפני הבטא

לנו הסביר שלא בדיוק ברור הנמגנון, ואם זה בלל קשור לקרישה או לא, אבל מחקרים הראו שקלקסן כן עוזר בתהליך ההשרשה כשניתן אחרי ההחזרה/הזרעה (בנשים שלא צריכות בזמן הסטימולציה) וציין שיכול להיות שמהכיוון האנטי-דלקתי דווקא.

2 מלאכים

New member
מתי הוא ממליץ?

לפי פקטורים מסויימים או פשוט במקרים שיש בעיות השתרשות?

לא הובנתי נכון

ההמלצה הספםציפית שלנו היא בגלל בעיה בבדיקות (הומוזיגיטיות לmthfr) גם הקרדילפין היה ממש בקצה העליון של הנורמה, אבל לא נראה לי שהוא התייחס לזה. + סיפור משפחתי כבד מאוד של הפלות ולידות מוקדמות (אימא וסבתא) לגבי התזמון של תחילת הטיפול הוא הסביר שבזמן מתן סטימולציה אני לא אהיה בסיכון, ולכן אין מקום להתחיל טיפול כבר שם. אך בשל המחקרים שהראו שמתן קלקסן עזר גם בהשתרשות (ושוב, הסיבה לכך לא לגמרי ברורה) אז התזמון הוא כבר אחרי ההזרעה/החזרה, ולא רק אחרי בטא חיובית.

nubi

New member
היית חולה/מצוננת בזמן בדיקות הדם?

CRP גבוה בדרך כלל מראה על איזשהו תהליך דלקתי בגוף. זה מדד מאוד לא מדויק (יחד עם שקיעת דם -ESR). אם כל שאר הבדיקות תקינות, לפעמים פשוט לא מתייחסים לזה. רמות גבוהות של משלים- אצלך זה לא מספיק גבוה כדי להעיד על מחלה כלשהי. גם האלרגיות של האביב יכולות לגרום לרמות גבוהות של משלים. כדאי להתייעץ עם רופא פנימי או ראומטולוג לגבי המשך הבירור.

שושונלה

New member
תודה על התשובה. לא, לא הייתי חולה

וגם אין לי אלרגיות, אבל אני בהחלט מבינה שרמות לא מאוד מעל הנורמה לפעמים הן לא חשובות. אז בתור התחלה אכן אתייעץ עם רופא המשפחה שלי שהוא במקרה ראומטולוג למרות שהדבר האחרון שאני מודאגת ממנו הן מחלות ראומטיות
. שוב תודה, ורד

גם הכיוון של קרישה יכול להיות קשור למחלה

ראומטית (מחלה אוטואימונית), כך שאם את בודקת את האחד את בהחלט חושבת (גם אם לא במודע) על השני. מעבר לזה, אני מסכימה שאם יש לך את האפשרות, כדאי לבדוק את כיוון ההפרעות בקרישה. בשנים האחרונות הולך ומצטבר יותר ויותר מידע על הקשרים המסועפים הקיימים בין הפרעות מסוג זה ובין הפרעות בלידה, הריון ופוריות, וחלק מהעניין הוא שהיום מתגלה כי הפרעות כאלה יכולות לבוא לידי ביטוי בשלבים הרבה יותר מוקדמים מכפי שחשבו בעבר. לאור זאת, כלל לא מפתיעה ההיפותיזה החדשה יחסית, שהפרעות בקרישה עשויות להפריע גם להשתרשות. אני מכירה כמה וכמה נשים (בעיקר ממועדון ה40+) שהרו בפרוטוקול שכלל גם קלקסן מההחזרה ועוד לפני כן. עם זאת, חשוב לי להדגיש שהקלקסן במהלך הטיפול נועד לא רק או לא בהכרח לשיפור סיכויי ההשתרשות, ולא ניתן "סתם" לכל אישה שמאחוריה X כשלונות, אלא ניתן לנשים בעלות הפרעת קרישה מוכחת או נחשדת קלינית, כדי להגן עליהן מפני האפקט הפרוטרומבוליטי הכרוך בשינויים ההורמונליים הקיצוניים במהלך הטיפול. ואם כבר נגענו בנקודה הזו, אני מניחה שזה לא מה שאת רוצה לשמוע, אבל תביאי בחשבון שעם כל הצער שבדבר, אי-השגת הריון בשלושה IVFים אינו עונה להגדרה של "כשלונות חוזרים". שלושה IVFים זה בהחלט בגדר הטווח הסביר סטטיסטית, מה שאי אפשר להגיד על שמונה, שלוש עשרה או שמונה עשרה מחזורי טיפול. ולצערנו, יש גם בנות שזה בדיוק מה שקורה להן, ושלא מצליחים למצוא לכך שום סיבה, כולל קרישיות. כך שבפרפרזה על דברי היסטוריון ידוע, La coagulation ne commande pas seule. אני בהחלט מציעה לבחון, בנוסף לענין הקרישיות, גם כיוונים אחרים. יתר על כן, אני חושבת שהעובדה שכן הושג הריון באחד ממחזורי הטיפול היא סימן חיובי. מעבר לזה, אני מבינה את השאיפה להמנע מהורמונים, אבל חשוב שתדעי שההמלצה על IVF במחזור טבעי רלבנטית יותר לבעלות FSH גבוה, שממילא אינן "מרוויחות" דבר מהסטימולציה. במקרים אחרים נראה שיש יתרון למחזור מלאכותי, כמובן בהנחה שהפרוטוקול שניתן מתאים *לך* ולצרכייך ושואף להשגת מספר ממוצע של עוברים (והפריות) ולא רק "להפציץ" את הגוף בהורמונים כאלה ואחרים. זה נכון גם בהנחה שאינך מעוניינת להחזיר יותר משני עוברים. מקווה שעזרתי, ושיהיה המון המון
עתליה

למעלה