CMV-משהו לא ברור לי...

ניובה

New member
או יופי! המון המון תודה

גם אני מצאתי את התוכנית, אני מקווה שתצליחי יותר ממני באיתור המקור. אם הבנתי נכון לפחות אחת מהחותמות על המאמר מומחית בתחום? אשמח מאד לשמוע את דעתך מחר. לילה טוב, ניובה

כל הרופאים החתומים על במאמר חוקרים את הנושא

כבר במשך שנים. ד"ר גליה רהב היא זיהומולוגית, וכמובן מומחית בזה.

תמי ס

New member
../images/Emo41.gif התייעצות עם ד"ר פלדמן בנושא CMV

מעיין ברכה או מומחיות אחרות לנושא? האם ניתן להגיע לד"ר פלדמן להתייעצות בנושא CMV רק באופן פרטי או שניתן גם בתה"ש? הבדיקה נעשתה בשבוע 8 IGM חיובי (שיטת ליאזין ) IGG - 2.5 אוידיטי - 0.22 נראה לי לא להיט...

happy

New member
תמי אפשר גם להגיע לליפיץ

צריך להרים טלפון לתל השומר ולהגיע עם טופס 17. צריך להסביר את סיבת הבעיה ולוודא שאחד מהמומחים ב CMV יהיה נוכח בפגישה.

תתקשרו לתה"ש

למרפאת אם עובר או ליייעוץ הגנטי. שבוע 8 הכוונה 7 פלוס או 8 פלוס? ככלל, רוב הסיכויים שההדבקות טרם ההריון, ואז הפרוגנוזה טובה מאוד. כמובן, חשוב לערוך עוד בדיקת דם וכן לקחת את הדמים שכבר יש למעבדה בתה"ש.

תמי ס

New member
8+ 1 ביום לקיחת הדם

ומחלת חום הייתה ביום ה 19 למחזור. בינתיים כבר נקבע תור להיום לד"ר פלדמן באופן פרטי. מקווה כל כך לצד הטוב של הסטטיסטיקה
. תודה.

מה אמר ד"ר פלדמן?

אני חושבת, שזה לרוב מצב של ,הכל או לא כלום", כלומר, לדעת רופאים רבים, לרבות פרופ' שיף, אם חלה הדבקות בשלב כזה, העובר לא ישרוד ומכיוון שיש דופק, זה מאוד מעודד. אם אכן הייתה הדבקות בהריון, אז כמובן שהסיכון עולה מאשר טרם ההריון, ועדיין, אבסולוטית, הוא סיכון קטן (לפי המחקר שצורף כאן, 5%, אם כי, כידוע,א ני מכירה גם מספרים גבוהים יותר). הייתי לוקחת זמן לעוד בירורים (בדיקות דם חוזרות, הרצה של הבדיקות במקביל במעבדה בתה"ש) ושומעת גם מ"דר פלדמן אם עדיין מתקיים הטיפול הניסויי באם ההרה בנסיון למזער סיכויי פגיעה בעובר (היה ניסוי כזה בעבר בתה"ש). חשוב לבצע שקיפות עורפית, לפעמים יש אינדיקציות כבר שם. ובסוף בסוף, זה תלוי גם באומץ ובאורך רוח. חשוב גם לברר מול תה"ש את גוף נתונים מן השנים האחרונות: כמה נשים נבדקו עם חשד להדבקות בשבוע שכזה, והאם למי מהן יצא בדיקור מי השפיר "שלילי בטעות", כלומר, אמרו שהעובר לא נדבק אך בפועל הוא כן. זה קריטי לצורך קבלת ההחלטה (הנתונים שהיו בזמני אל היו מרשימים, כיום, למיטב הבנתי, המצב כבר אחר).

תמי ס

New member
בדיוק מה שאת אומרת...

הוא היה מאד נחמד, ישב איתם כשעה והסביר הכל בצורה מובנת ובסבלנות. עפ"י הנתונים ההידבקות הייתה לאחר תחילת ההריון, זה מתאים למה שידענו כי יודעים מתי הייתה מחלת חום (שהותירה אותה מסמורטטת מאז). גם הוא מדבר על 5%. הוא לא דיבר על בדיקות דם חוזרות, כן דיבר על שקיפות, סקירות ומי שפיר לאחר שבוע 22 במידה ויוחלט להשאיר את ההריון. הוא לא הזכיר שום טיפול ניסויי. אני לא מקנאה בהם על ההחלטה הקשה שהם עומדים בפניה עתה. ברור לי מה אני הייתי עושה במקומם (ואת מכירה אותי ולכן מניחה שאת יודעת מה דעתי) אך אני לא רומזת להם אפילו על דעתי בעניין, זו צריכה להיות החלטה אישית שלהם כזוג. תודה.

דילמה קשה ביותר

תראי, אולי לא אני האדם לכתוב זאת, אבל אני חושבת שבנתונים שיודעים כיום ובידע שנצבר בשנים האחרונות, כדאי להמשיך את ההריון. את ההחלטה שלי עשיתי בשנת 2001, התחום היה הרבה יותר בחיתוליו (למשל: רק כמה עשרות נשים עשו עד אז בדיקת CMV במי השפיר, לא ניתן היה לכן לדעת מה באמת הסיכוי ל"שלילי בטעות" בבדיקה, בטח ובטח שלא היה מספיק מידע על מה מצבם של יילודים שהבדיקה שלהם חיובית, אך ההדמייה תקינה). כיום יש גוף ידע רחב הרבה יותר, לכן, אני חושבת שכדאי לחכות למי השפיר, לו ניתן (ובהנחה שהסקירה והשקיפות ללא דופי) ובינתיים להפגש עם פרופ' אמיר משניידר. יש גם קומונה להריון עם CMV, אולי לה יהיה קשה כעת לקרוא, אבל כדאי שאת תעיפי מבט. שתהיה להם החלטה נכונה עבורם!

ניובה

New member
זה עוד מוקדם מאד לדבר על זה

והלוואי שבאמת לא תגיעו לשם, אבל אני ממליצה לך גם לקרוא קצת בקומונת הריון עם CMV כי מהסיפורים שם למדתי שגם כשיש הדבקה של העובר המשמעות שלה משתנה מהריון להריון כך שאפילו לתסריט הכי שחור יש כל מיני גוונים. אבל זה באמת מוקדם עכשיו ואני מחזיקה לך אצבעות שבכלל לא תגיעי לשם. ניובה

תמי ס

New member
תודה (רק לציין שלא מדובר עליי)

אני סיימתי את סאגת המיילדות בחיי... כרגע הדילמה שלה היא בין להפסיק את ההריון עכשיו או להמתין למי שפיר תוך ידיעה ברורה שאם אכן העובר נדבק - להפסיק את ההריון. היא לא תמשיך את ההריון אם העובר נדבק.

למעלה