close to the edge

Swerty

New member
close to the edge

ישבתי והקשבתי לאלבום הזה כמה פעם באמת אחלה של אלבום אבל לא הבנתי על מה הוא מדבר מישהו אולי יכול לעזור לי?

jazzis

New member
תשובות

1. מה זה משנה? 2. גם הם (או יותר נכון אנדרסון) לא יודעים 3. חלק מהפוזה 4. פסאודו-מיסטיקה 5. אבל נחמד.... :) אדם

Swerty

New member
אז הם סתם זיינו בשכל?

לא נשמע לי הגיוני חייב להיות איזה משהו שם לא יכול להיות שבמשך ארבעים דקות הוא סתם מזיין בשכל

Tidal

New member
עזוב את המילים.

גם אם תתאמץ ממש חזק לא תמצא מסרים נורא עמוקים. הוא אמר פעם שהוא פשוט כותב מילים שנשמעות יפה עם המוזיקה.

אתה לא היחיד

חברי הלהקה באו לאנדרסון ואמרו לו: Jon, your fucking lyrics don't mean anything at all והוא אמר להם בתשובה: "זה נשמע לי יפה בגלל הצליל". אכן, תתמקד במוסיקה, ותנסה להתייחס למילים כאל ג'יבריש. זה עובד!

אם באמת מחפשים אז אפשר למצוא

משמעות (למרות שזה יהיה ממש ממש פלצני אבל ככה זה באומנות) ...

avivs

New member
אם אתה תנסה למצוא בכוח משמעות

זה סתם יעצבן אותך וגם לא נכון, כי כמו שאנדרסון אמר "זה סתם נשמע יפה"

ובכן

"זה שאני לא מבין את המשמעות של היצירות שלי, לא אומר שאין להן משמעות" דאלי. (בתרגום חופשי מזיכרון, בכל זאת!)

avivs

New member
אבל זה שהאמן אומר שאין

לה משמעות, כן אומר שאין לה משמעות, אפילו אם את בכוח מוצא אחת, עדדין אין לה משמעות.

dpascal2

New member
בואו נסכם את כל מה שנאמר למשפט אחד

"זה שאני לא מבין את המשמעות של היצירות שלי, לא אומר שאין להן משמעות",,,טיפשית, ונסגור ענין,

RamiSun

New member
ממש ממש לא מסכים!!!!

ג'ון אנדרסון כתב טקסטים מענינים בעלי הקשרים אסוציאטיבים מעולים (גראס טוב כנראה היה בזמנו שם....) בגוון מיסטי רוחני עם מסרים מעולם ילדי הפרחים שממנו יס התפתחו. חבל להקשיב לזה רק בתור ג'יבריש, צריך לפתוח את הראש, ולטוס איתו לאין סוף.

לא נכון

זה כמו שאמן כותב משהו עם משמעות מסוימת, ואתה מפרש את האמנות שלו עם משמעות שונה לגמרי. אין משמעות אחת מוחלטת, גם אם האמן התכוון למשהו ספציפי מאוד, תמיד אפשר לייחס לזה משמעות אחרת. אין צודק ולא צודק כאן.

avivs

New member
אבל במקרה של אנדרסון

שהוא אמר במפורש שאין משמעות, אז אין משמעות

cut2

New member
למה?

ממתי ג'ון אנדרסון הוא האינדיקטור האולטימטיבי לקיומה של משמעות? אם הוא אמר שאין משמעות, אבל אתה מצאת, אז למה זה לא בסדר? למה אתה לא יכול להוציא מהיצירה דברים שאפילו אנדרסון לא ידע שיש בה? כי הוא אמר? נו באמת

avivs

New member
תראה

נניח שאתה רואה כתם דיו על הרצפה (אולי כתם אסטטי, אבל עדיין כתם), אתה יכול לטעון של"ציור" הזה יש את כול המשמעיות העמוקות בעולם, אבל זה לא יהיה נכון- כי זה רק כתם. וכן, אנדרסון הוא האינדיקטור האולטימבטי לקיום משמעות בעבודות של עצמו, אני מניח שהוא מכיר את העבודה שלו הרבה יותר מכולנו ואם הוא אומר שבעבודות שלו אין משמעות (בחלקן) אז פשוט אין משמעות, לא משנה איזה משמעות תמצא. עוד דוגמא טובה זה אקוולונג של ג'ת'רו טאל, אנשים טוענים שזה אלבום נושא ואולי הם ימצאו את כול ההוכחות לזה באלבום, אבל זה לא משנה את העובדה שאיאן אנדרסון, הבחור שכתב את זה, אמר שזה לא קונצפט ולכן זה לא אלבום קונצפט, כי אני מניח שהוא יודע מה הוא כתב יותר טוב מכולנו.

orbiti

New member
אני לא מסכים

מוזיקה, בהיותה לא הרבה יותר מתדרים שזזים באוויר, היא דבר מופשט לחלוטין, ואין לה משמעות שניתן לתאר במילים (אפשר לקרוא ליצירה מוזיקלית 'גלי הים שמציפים את החוף', אבל מה שתשמע יהיה תזמורת סימפונית ולא ים). זה נכון שהרבה פעמים במוזיקה יש טקסטים, שלהם יכולה להיות משמעות משלהם, אך המשמעות המשותפת לטקסטים ולמוזיקה היא לרוב שונה מהמשמעות שסיפק לה כותב הטקסטים המקורי. אם אנדרסון גם היה המלחין היחיד של המוזיקה ביס, יכולנו לתת לו איזהשהו קרדיט על הבנת משמעות היצירה, אבל כיוון שאנדרסון הוא בסה"כ חלק קטן מההרכב שהוביל ליצירות הגדולות של יס, אני חושב שייתכן בהחלט שאפילו הוא בעצמו לא מבין את מלוא המשמעות שלהם.

avivs

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל אנדרסון היה כותב המילים העיקרי לא? ודיברתי כאן על משמעות טקסטואלית, ועל כך שיצרות למשל כמו "קרוב לקצה" שאנדרסון אמר שאין לה משמעות טקסטואלית אז פשוט אין לה משמעות. אתה יכול לחשוב שיש משמעות לחפש אותה ואפילו למצוא משהו, אבל זה עדיין לא נכון, זה עדיין גיבוב מילים חסר משמעות (גיבוב מילים יפה לעיתים [קרוב לקצה] לעיתים מכאיב באוזניים [and you and i] אבל עדיין חסר משמעות). אני יכול לכתוב משפט כמו "חצילים מפרפרים בשמיים מגיר הילוכים של סוזוקי בלאנו", אני עכשיו אומר לך שאין משמעות לזה, אתה לא יכל לבוא ולהגיד שאני, האיש שכתב את המשפט, טועה ושכן יש משמעות ואתה יודע אותה ואני לא.

למעלה