circulation of capital

אשל6

New member
circulation of capital

שלום לכולם

זקוקה לסיוע בתרגום הביטוי circulation of capital: מחזור ההון? הסירקולציה של ההון? הסירקולציה של הכסף?

כמה משפטים לדוגמה מתוך הטקסט, לצורך ההקשר:
1.
Applying the question of use value to the brand names reveals their place in the circulation of
capital

2.
Desire marks both the unique identity of the brand item and the manner its price has become its property. In this sense, it is desire that articulates the place of the thing in the circulation of capital

3.
By contrast, turning to the perspective of desire as certain surplus over direct use and over mere thingness blurs the distinction and unearths the way things come to assume their position in the cicrulation of capital​
אשמח לקבל רעיונות והצעות

תודה רבה מראש לכל מי שיכול לעזור!

udilir

New member
לדעתי "תנועת ההון" בלבד, ב"סירקולציה" כאן אין הכוונה

לתופעה מחזורית אלא שההון מסתובב בשוק ומופיע פעם בצורה אחת ופעם בצורה אחרת.

גם המונח circulating capital (כניגוד ל- fixed capital) מתורגם כ- "הון נע".

בהסתייגות הרגילה שאני לא מומחה בנושא.

יפתח ב

New member
אני חושב שהפעם מדובר בפירוש במחזור, מפני שזו כנראה כלכלה

מרקסיסטית (האזכור של "ערך שימוש" מסגיר את השיוך הזה). מרקס תיאר את התנועה המעגלית של ההון במערכת הקפיטליסטית, מבעל ההון למכונות ולשכר העובדים, משם לצריכה, או להפקדה אצל גופים פיננסיים, שמלווים את ההון לבעלי ההון, שמשקיעים אותו שוב וחוזר חלילה.

udilir

New member
הון נח/נע (fixed/circulating capital) הם מושגים של מרקס עצמו

(ראה את ההפניות שלי).

ההצעה שלי מתאימה, לדעתי, בין אם המחבר התכוון להשתמש במונחים המרקסיאנים או רק לרמוז עליהם ובין אם לא התכוון אליהם כלל.

יפתח ב

New member
בהקשר של ההון המושקע בייצור, גם אצל מרקס, ההבחנה היא בין

הון קבוע להון חוזר (לא נע). מכל מקום, מתרגמי הקפיטל לעברית נטו לתרגם את ה"סייקל" (ציקלוס) בהקשרים רחבים יותר ל"סיבוב" או "מעגל" (ראה את המונחון בכרך א'). לא העמקתי מספיק לחקור איך תורגם הצרוף המדויק שבשאלה.

אשל6

New member
תודה לכולם - וסליחה שלא הגבתי

לא נכנסתי לפורום מזה זמן רב

למעלה