?Chto? Gdye? Kagda - גמר סדרת האביב

../images/Emo127.gif זו התשובה המלאה והמדויקת ../images/Emo45.gif

הרכבת נוסעת רק כאשר הנהג לוחץ על הכפתור! אם קרה משהו לנהג והוא הפסיק ללחוץ על הכפתור, הרכבת נעצרת.

lupoN

New member
ניסיון

אולי זה קשור לאנשים שעשויים להימצא בטעות (או במתכוון) על הפסים ו"לקבל פלטפוס" אחרי מעבר הרכבת?
אז, הכפתורים היו בצד החיצוני של הרכבת, ואם מישהו מבחוץ ראה שישנה סכנה מסוג זה - לחיצה על הכפתור הייתה יוצרת את העיכוב הנדרש?

lupoN

New member
>>>

כוונתי הייתה לזמן שהיא עומדת בתחנה, אבל כבר גיליתי שהתשובה שלי אינה נכונה. לא ארשום כל רמז כדי לא להרוס.

lupoN

New member
כעת מותר לומר...

חיפשתי בגוגל את הביטוי
"dead man button"

התוצאה הראשונה שקיבלתי הייתה זו:

<a href=http://www.proz.com/kudoz/926734 target=_blank style=color:blue>http://www.proz.com/kudoz/926734</a>

הציטוט הרלוונטי:

<div align=left dir=ltr>
In Spain trains has a &quot;dead man button&quot;... it is a button that
has to be pressed every 3 minutes by the train driver.

If the driver gets sick or something happens and the button is not pressed, the train automatically stops...
</div>

אמנם מדובר שם על רכבות בספרד, אבל מצוין שזהו כפתור שעליו צריך ללחוץ הנהג כל פרק זמן מסוים, שאם לא כן, נראה שהנהג במצב לא טוב, ואז הרכבת עוצרת מאליה.

היה צריך

לקרוא לכפתור הזה &quot;כפתור האדם החי&quot;.

אומרים שברוסיה המטרו הוא הכי יפה. במוסקבה יש הרבה תחנות מפוארות, המעוצבות כמעט כמו אולמות של מוזיאון. תיירים מערביים מתעכבים בהן ומצלמים.

סנדרין

New member
אולי

בצידה התחתון של הרכבת, והוא נלחץ במידה ונתקל במשהו שהיה על הפסים?...

JustAFriend

New member
../images/Emo62.gif

ליד הכרטיסן, כדי שיוכל לעצור את הרכבת אם קורה משהו לנהג

../images/Emo35.gif שאלה מספר 3.

נקווה שתצליחו להתגבר על "כישורי" הציור שלי, ולנחש בכל זאת במה מדובר. בתאטרון בתקופת הרנסנס היו צובעים צילינדרים עקומים כאלה (ב"ציור" שלי הם יצאו לצערי עוד יותר עקומים) ומסובבים אותם. מה הם הציגו?

../images/Emo35.gif שאלה 4.1.

שאלת "סוּפֶּר בליץ", עליה חייב לענות שחקן אחד בלבד, בלי עזרת השאר, במשך 20 שניות. הוא נכשל. ג'ורג' ביירון: "החנית והמגן של האישה..." למה קרא ג'ורג' ביירון "החנית והמגן של האישה"?

למעלה