Chronic Fatigue Syndrome

paikea

New member
Chronic Fatigue Syndrome

שלום לכולם ושבוע טוב מה תוכלו לספר לי על הCFS שנקראת גם "מחלת היאפים". כיצד ההומיאופתיה רואה את המחלה? תודה פאי

שלום ושבוע טוב הגר. ותודה שבאת

מבחינה קונבנציונאלית יש על התופעה הזו כל מיני סברות ומרביתן אינן ברורות. התופעה מכונה "סינדרום" משום שמדובר בתמונה כללית ולא סימפטום אחד בודד. יש למחלה הזו ביטוי אקוטי = מהיר וחריף יחסית, ו/או ביטוי כרוני מתמשך ומעיק. התפרצות אקוטית מלווה בחום, עייפות רבה, התנפחות קשריות לימפה וכאבי גרון. לעיתים ישנה הגדלה של הטחול ו/או הכבד. יתכנו שינויים בהרכב ומבנה תאי הדם השונים. הסברה היא שהמחלה נגרמת מהדבקות בנגיף על שם מגלהו "אפשטיין באר", שמה האחר הוא "מחלת הנשיקה" שכן ישנה סברה שההדבקה נעשית באמצעותה. שם נוסף למחלה "מונונוקלאוזיס". בדרך כלל המצב חוזר לעצמו ללא טיפול. האפשרות הכרונית היא שלאחר ההתפרצות וירלית כנ"ל או כהתפתחות הדרגתית ללא אבחנה וירלית, האדם מוצא עצמו במצב ירוד ונטול אנרגיה למרות שישן דיו. יתכנו הפרעות בריכוז, חום נמוך מתמשך או לסירוגין, יתכנו גם צמרמורות וכן הלאה. אן מענה כימי רציני לבעיה זו. והריפוי הוא הזמן והחוסן האישי. זה קופת חולים. הומיאופת קלאסי ינסה להבין את תמונת המחלה שמולו וינסה להבין איך קרה שהגוף פיתח מצב שהוציא לו את הרוח מהמפרשים. בעצם המצב הזה כופה על האדם החולה שינויים גדולים שאחרת לא היו קורים. פעמים רבות מצאתי שהמחלה מתאימה לוורקוהוליים, שאפתניים, הישגיים, אנשים שחיים במירוץ עם הזמן וכו'. זו אחת התופעות המייצגות את חולי העולם המערבי. בחירה של רמדי הומיאופתית במיוחד עבורך עשוייה להשיב את הסדר על כנו, והטיפ הוא שינויים פנימיים ונסיבתיים שקודם לכן לא עלו על הפרק או שפשוט לא נעשו מכל מיני סיבות. נקודה חשובה להפנמה - אין שני חולי CFS דומים. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע.

paikea

New member
מעניין

הגישה שלך נשמעת מאוד הגיונית. דבר אחד לא ממש התלבש לי על הסיטואציה,אני ללא וורקוהולית, לא הישגית ואין לי פלפל בתחת ולמרות זאת מותשת. אני מותשת מתמיד אבל אחרי הלידות והעבודה האינטנסיבית אני מותשת עד שקשה לי אפילו להקליד את ההודעה הזו אליך. אני נהנית לעבוד אבל לא באטרף. נשים רבות יולדות ועובדות ומספיקות גם לעשות מקרמה וספינינג, למה אני נשארת כמו פשטידה מעוכה ומותשת? פאי

יש כל מיני ביטויים אדם יכול לשבת

ולהיות חסר תנועה אך מוחו לא מפסיק לחשוב. גם זו סוג של פעילות יתר, רגשות סוערים, ופעילות נפשית אחרת גם היא סוג של וורקוהוליות מתישה, וגם לידות תכופות. נכון שיתכן גם מצב הפוך ( וזה עדין על אותו הציר הרלוונטי ) שבו האדם החולה בטבעו עייף או איטי, כפי שציינת, ונסיבות כמו לידות ועבודה וכו' מחמירות את הבעיה. התופעה אופיינית יותר לנשים מאשר גברים, וזה מעיד על הקושי בלהיות אישה בתקופתנו ומהרבה בחינות. מענין שכינויך מתחיל בפאי שזה פשטידה, ובסיום דברייך כתבת "פשטידה מעוכה ומותשת? פאי", החלטת להנציח את מצבך ?

paikea

New member
האמת היא

שלא שמתי לב איך התגלגל לו הכינוי שלי. מפאיקאה- שם עם עוצמה של מי שהולכת כנגד הזרם- מה שהייתי פעם, מלאה בעזוז, חזון ויכולת לפאי- פשטידה מעוכה שכל מה שנותר לה זה המלל, ושלל רעיונות ונושאים שמתחלפים זה בזה במהירות מסחררת, עד להתשת השומע. אז הנצחתי בלי רצון להנציח. יש לך אבחנה דקה...

noati

New member
הנה פאיקאה

גילית למה את מותשת ועייפה לא? פעם היה לך חזון, רצון, ויכולת..והלכת כנגד הזרם אם היה צריך גם בעוצמה ומשהו קרה,אין לי מושג מה, והעוצמה מסתתרת לך...היכולת גם אי שם מתחבאת אבל החזון נשאר בצורה כזו או אחרת לא? :) לרפואה הקונבנציונלית אין תשובה של ממש ל"מחלת היאפים" אני הייתי מנסה את ההומאופטיה... מעבר להכל,טיפול הומאופטי הוא חוויה בפני עצמה :)

האם עשית בדיקות דם?

כי אולי יש משהוא נוסף שגורם לתשישות שלך לפעמים בעקבות לידה בלוטת התריס לא עובדת כראוי וזה גורם לעייפות ועוד בדיקת דם פשוטה וטיפול הומאופתי יכולים לרפא

אני כתבתי שהיא מרפאה?

זה נכון שגם אם הבעיה אצלה מתבטאת בפעילות לא מאוזנת של בלוטת התריס וגם אם היא מתבטאת במחלת היאפים אז שניהם יטופלו בהומאופתיה ע"י אותה רמדי אבל בדיקות דם לא מזיקות וההומאופתית (הקלאסית) שלי מבקשת לראות בדיקות דם כשמגיעים אליה לפגישה הראשונה והיא גם מתיעצת עם אנדוקרינולוג משלה אתה לא?

אז טעיתי בעברית

וניסחתי לא ברור וגם לא שאלתי אם אתה צריך טיפול שאלתי אם אתה בתור הומאופת לא מבקש ממי שבא אליך שיביא תוצאות בדיקות דם סליחה על הטעויות שלי מתנצלת ומבקשת סליחה

paikea

New member
בדיקות דם

בדיוק עשיתי בדיקות דם לבדוק שאיזה וירוס לא יושב לי על הנשמה וגם B12 ובלוטת התריס. כשאקבל את התוצאות אספר לכם מה יש לרפואה המערבית לבשר לי בנושא. חוצמיזה אני מחפשת הומיאופת/ית קלאסי. יש המלצות? תודה פאי

הי פאי

הייתי ממליצה לך על ההומאופתית שלי - אבל היא באזור מטולה .. אבל בטח יש טובים כמוהה גם באזור שלך אני גם עשיתי בדיקות דם ומחכה לתשובות (בלוטת התריס, תפקודי כבד, תפקודי כליות, B12 ועוד) למרות שלפני 5 חודשים התוצאות היו מאוזנות להפליא אבל תמיד טוב לבדוק כעבור כמה זמן אם הן תהיינה שוב מאוזנות להפליא אז אשים כאן עותק לתפארת ההומאופתיה הקלאסית והטבעונות ואשים עותק של התוצאות הנוראות שהיו לפני שנה שתראו מה הומאופתיה עושה

למעלה