Chaim Peer at the Hall of fame

אורי שלום

יש לי הסתייגות מדבריך. אינני מכיר אותך אישית ואולי נפגשנו ואני לא יודעץ אני הייתי מדריך קרב מגע בבה"ד 8 וביחידות לוחמות X. כיום אני מדריך קרב מגע בחברות ביטחוניות מהמובילות בשוק וכיום כשאיש קרב מגע רואה אותי מדריך מידי פעם לפעם הוא שואל אותי תמיד שאלה מטופשת "איזה דאן אתה בק.מ.י או קרב מגע.." כי הוא טוען שאני מלמד ברמה גבוהה מאוד וההבנה שלי מאוד מעמיקה. אבל אני בכלל איש ג'ו-ג'יטסו!!!! אז כן. אני ואבי נורדיה וחיים פאר ורן נקש וירון בנימיני ורונן כץ ושלומי דיאנה ויורם יחזקאל ועוד רבים וטובים שהיו מדריכי קרב מגע בצה"ל הם מדריכי קרב מגע למופת בתחום הביטחון! מכיוון שאבי הוא איש ממערכת ביטחון וכן גם חיים פאר הם אנשי מיקצוע בתחום זה ועם זה אי אפשר להתווכח. המדריכים שהדריכו בהדרכות ביטחוניות נחשבים למיקצוענים בתחום זה של קרב מגע מפאת אלפי שהדרכה שיש להם בתחום ספציפי זה! מקווה שהסברתי לך את דברי בברור. עמית

marx04

New member
דברים ברורים נוספים

שלום עמית, הדברים שאמרתי לגבי חיים פאר ולגבי אבי נרדיה תופסים באותה מידה גם לגביך. כאיש ג'וג'וטסו, אתה ודאי אמן לחימה מצויין, ואם אתה עוסק למקצועך בתחום אומנויות הלחימה והדרכתן במשך שנים אני מניח שאתה לוחם מיומן ביותר. כעת לאחר שהענקתי את הכבוד הראוי לכישוריך ולמיומנויותך, אחזור ואומר שעל פי תפיסתי אינך איש קרב מגע. לגישתי אמן קרב מגע יכול להיות אך ורק מי שלמד והוסמך על ידי אימי או על ידי מי מתלמידיו בהתאם לכללי ארגון הקרב מגע בו הוא התאמן והוסמך. יתכן שידיעותיך, כישוריך והטכניקות שאתה מיומן בהן זהות לסילבוס של הקרב מגע, ויתכן שאתה שולט בהן יותר מכל איש קרב מגע המתאמן כיום. עדיין, בעיני אינך יכול להיחשב כאיש קרב מגע, עד שלא תקבל את ההסמכה המתאימה. אגב, את תפיסתי זו אני מחיל על כל אומנות לחימה שאני מכיר. כמי שעסק בקרב מגע בעבר, אני מניח שחלק מהטכניקות שאני מכיר קיימות בוריאציה זו או אחרת בסילבוס של הג'וג'וטסו, של דניס הישרדות או של נינג'וטסו. האם זה הופך אותי לאיש ג'וג'וטסו, איש השרדות או איש נינג'וטסו ? בעיני ודאי שלא (גם אם הייתי בעל דרגה בכירה ביותר בקרב מגע). בעיני השאלה ששואלים אותך אנשי קרב מגע היא שאלה חסרת חשיבות מעשית, ככל שהם מבקשים ללמוד ממנה על מיומנויותיך. יכולות הלחימה של אדם אינן נמדדות בהתאם לדרגתו באומנות לחימה זו או אחרת או בהתאם להשתייכותו הארגונית ואפילו לא על פי אומנות הלחימה בה הוא עוסק. זו הסיבה שמרבית הגולשים כאן מגחכים בחיוך לנוכח שאלות בסגנון "איזו אומנות לחימה טובה/יעילה/ מוצלחת יותר ?" או "מה יקרה כאשר חגורה שחורה בג'ודו יילחם בחגורה שחורה בקראטה ?" לא טענתי דבר כנגד מקצועיותו ומיומנותו של מישהו מהאנשים שהזכרת. לפי תפיסתי, ולצורך העניין אני מסתמך על דבריך, אתה והאנשים שהזכרת הנכם לוחמים מעולים ואמני לחימה מהשורה הראשונה, אך כל עוד האנשים הללו לא קיבלו הסמכה מאחד מארגוני/עמותות הקרב מגע שהזכרתי בהודעותיי הקודמות, אזי הם אינם אנשי קרב מגע. אין בקביעתי זו כדי לפגום כהוא זה במקצועיותם, במיומנותם, בכישוריהם ובמוניטין שבוודאי כל אחד נהנה ממנו. בברכה, אורי.

usr

New member
"קרב מגע" כ brand name

שלום לכולכם. לדעתי הבעיה היא בהסתכלות האם המושג קרב מגע הוא "מותג" כפי שאורי רואה את זה, או כפי שחברים רבים אחרים חושבים שקרב מגע מושג גנרי. הבעיה הזאת קיימת אך ורק בישראל ואינה קיימת בשום מדינה אחרת בעולם. אני חושב שאם מישהו בחו"ל אומר שהוא מדריך "קרב מגע" הכוונה היא בפרוש ל"קרב מגע" שהפיצו תלמידיו של אימי ברחבי העולם. אם מישהו בארץ אומר שהוא היה מדריך קרב מגע בצבא - (יש גם מקצוע צבאי כזה) , לא חייב להיות שהוא קיבל הסמכה מארגון קרב מגע האזרחי , אבל מבחינת הצבא , וגם מבחינתי הוא מדריך קרב מגע צבאי. אני לא כל כך בקי בהיסטוריה ,אבל גם הקפא"פ - קרב פנים אל פנים פותח בפלמ"ח או בהגנה. גם כאן , נלקח הקפא"פ ונהפך למותג רשום שעוזר להפצת השיטה ברחבי העולם.

marx04

New member
נישאר חלוקים

שבת שלום גם לך יובל, נראה שאתה, רן ואני נישאר חלוקים. הקפדה על פרטים אין משמעה ויתור או התעלמות מהמהות. ורק למען ההבהרה - העובדה שלא נשארתי איש קרב מגע והפכתי לאייקידוקא אינה קשורה לאהבתי למסורת באומנות לחימה, אלא לנסיבות חיים שונות, שלא אטריח את הגולשים כאן בהצגתן. בברכה, אורי.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif צודק בהחלט

האמת שאין לי מושג למה הויכוחים על מה ואיך או מי זאת שיטה ממשיכים להתקיים . כל שילוב , כל מאמן ראוי (ומסתבר שחיים זוט ראוי ע"כ ההכרה הבינלאומית !!!) ראוים לפתח כל תחום הנראה בעינהם כשילוב "מנצח" . לעניין הקרב מגע , מעטים מאוד בישראל העוסקים בתחום אומנויות הלחימה ולא עברו בצורה כזאת או אחרת אימני קרב מגע כפי שנלמדים מבית מדרשו של "איימי " . עם זאת , כל השילובים , כל הפיתוחים כאלה או אחרים דומים לקרב מגע ועם זאת שונים ממנה מאוד .

יודע ובכ"ז עדיין בין כלל המפתחים

כולל כמעט כולם יש קו אולי דק אבל ישנו עדיין המזוהה עם הקרב מגע של איימי .

נ.ב

הנגיעה של איימי מורגשת אצל כמעט כולם אם לא כולם . אם בתרגולות או בחשיבה או בעקרונות וכו'... אבל היא בודאי מורגשת .

amir_aikido

New member
אורי - "גנרי" זו בדיוק הנקודה

אני חושב שבהודעה לעיל הסברת בדיוק את הבעיה, והיא כולה סמנטית: האם המונחים "קרב מגע", "אייקידו", "ג'וג'וטסו", "ארניס" ... הם שמות גנריים או שמות של משפחת שיטות ספציפית שיצאה ממייסד אחד
להבנתי, כאן יש לעשות הבחנה חדה בין קבוצות אנשים שונות. האדם הפשוט מהרחוב מלכתחילה לא מבחין בין אמנויות הלחימה השונות, ובהחלט ייתכן שאם נערוך משאל בקרב עם ישראל, נגלה שבעיני אחוז נכבד מהאוכלוסיה כל אמנות לחימה היא "קרב מגע". ואזכיר את המונח הבינלאומי "ג'ודו ג'ופ"
כפי שצויין לעיל, ומחוסר ידיעה, אני אקבל את האמור - רבים מהשייכים למערכת הבטחונית אוחזים בגישה מאוד דומה לעיל ("קרב מגע" הוא כל הוראה של לוחמה זעירה בידיים ריקות / ללא ירי). אותה גישת מינוח איננה מתאימה למומחים בתחום, שלא פעם משנים את משמעות המינוח בדו-שיח בינהם. לכן, למיטב הבנתי הודעתך גם צודקת אך גם מפספסת, בו-זמנית. ההודעה נכונה אם אתה מניח התייחסות ברמת ההופולולוגיה - ההיסטוריה המדקדקת של אמנויות הלחימה (סוג התייחסות שאני מאוד אוהב ולומד ממנו רבות). אך היא מיותרת לחלוטין ואף חסרת טעם, אם אתה מניח שההתייחסות היא ברמת המינוח היום-יומי. באותו האופן גם ביחס למונח "אייקידו", אני ואתה חלוקים בהתייחסות למשמעותו (לא בקרב ה"עמך") . להבנתי, אייקידו הוא בהחלט שם גנרי, ובהחלט תקין אם בעוד כמה שנים יקום אדם נוסף, וייסד סגנון אייקידו נוסף וזאת למרות שלאותו האדם לא יהיה כל קשר לאאושיבה ו/או לדאיטוריו. כל עוד אותו האדם שומר על הרעיונות של עקרונות האייקי בעבודתו, והאמנות שלו נסמכת על אותה משפחת מקורות של ג'וג'וטסו יפני עתיק (להבנתי האחרון הוא בהחלט מאפיין של המינוח אייקידו, בשונה מהראשונים).
אמיר

ננדין

New member
../images/Emo45.gif

איך גנבתה לי את הדוגמא על איקידו??? אני רציתי לערוך השוואה בין איקידו מבית מדרשו של אושיבה לבין קורינדו איקידו...

ישר כח

חיים כל הכבוד ומגיע לך הרבה כבוד לא רק על העבודה המצוינת שלך אלה גם בתמיכה שלך באחרים. אני יכול להעיד ממקור ראשון שעזרת לקנדו להתפתח ולהתקדם. תודה, ישר כח ותמשיך הלאה מרקו יו"ר העמותה הישראלית לקנדו ובודו

brazil00

New member
לחיים מורי היקר

חיים מזל טוב לכניסתך להיכל התהילה. הבאת הרבה כבוד למדינה הקטנה שלנו ששמת אותה על המפה. מגיע לך, אתה אדם שניכר עליו שהוא חי את אומנויות הלחימה יום יום ומעביר את אהבתו אל תלמידיו ועל אופן ההשקעה שלך אנחנו מודים ומוקירים. שלך באהבה: מועדוןmultifight

ריגן מאצדו באותו אירוע

ריגן או כפי שהברזילאים אומרים היגן... באותו אירוע מקבל עבור כל 5 האחים ג'ון ,רוג'ר,קארלוס,ריגן וזאן זאק מאצדו לחיים ד"ש חם מהמאצדו ברזיליאן גיאוגיטסו ובהחלט יש לך מזל טוב חם מהם ובמיוחד מג'ון שפגשתי היום וריגן שפגשתי באירוע אפרופו - עם כל האהבה והערכה פעם הבאה אתה תגיע לאירוע ! אני לא מתכוון ללבוש חליפה שוב בחמש שנים הבאות גם עם זה עבורך...אהבתי את ריגן שפשוט הגיע בג'ינס כמה שהוא אמיתי ומדבר רק על המיזרון...צחקנו על זה היום עם ג'ון איך הוא איחר ובא בג'ינס...כשכולם בטוקסידו...

ריגן מאצדו

היי רן שים לב לגודל שלו....לריגן 367 קרבות רשומים !כולם בניצחון מגודו,סמבו,גיאוגוטסו וקרב חופשי איש מיוחד ומצחיק וחזק בטירוף ! מורה מדהים עם תלמידים טובים מאוד קשה לקבל חגורות אצלו 3 שנים לכחולה,8 לסגולה !5 לחומה ....מה שאומר שבערך 10 ל 15 שנים לשחורה במיקרה הטוב... אורי קפה "ניגב " את הריצפה רבות אצלו ... בתמונה גם פרנסיסקו מנסור מותיקי הגיאוגיטסו הברזילאי (הזקן החביב בתמונה )שיצא עם ספר חדש לאחרונה

למעלה