Canon EOS300D, הביקורת המלאה

maxos

New member
Canon EOS300D, הביקורת המלאה

שלום לכולם, סוף סוף סיימתי את הביקורת המלאה לCanon EOS300D. טוב, לא ממש סיימתי עדיין נשאר את הדף של העדשה שאני מקווה לעלות בימים הקרובים. תיהנו,
<p> <a href="http://www.d-spot.co.il/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=86"> http://www.d-spot.co.il/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=86</a></p> <p> </p>​

ted

New member
עשית עבודה גדולה ללא ספק.

אני חולק עליך בקטע של ה D100. מעודי לא פגשתי ב COLOR FRINGES כשצילמתי טקסט ש"ל מעיתון למשל, גם בהגדלה מירבית. האם המצלמה היתה מאופסת מבחינת סטורציה? משונה ביותר.

maxos

New member
זה קורה הרבה בD100,

COLOR FRINGES זה קצת כללי מפני שזה גם כולל בעיות התאמה של עדשה, פילטר AA, עדשות מקרו וכו.... אני אבחנתי את זה כבעיות באינטרפולציה מפני בNEF זה נעלם (חישוב שונה, חידוד שונה, יצרת צבע שונה). אם הייתי מתקרב בחצי מטר יותר זה היה נעלם, כפי שקורה כשאתה מצלם עיתון מקרוב
.

maxos

New member
דרך אגב יוסי,

אומרים שבגלל שפילטר הAA בD2H דק ביחס לרזולוציה נראה כאלה הרבה בשנים הבאות.. כדאי להתרגל...

ת ו מ ס1

New member
מקס, התחלתי לנבור

בביקורת. האמת נראה לי טוב בינתיים, כל הכבוד ! אתה צילמת את הצילומים בסקירה או זה לקוח מאתרים אחרים ? תומס נ.ב לא הבנתי כלום לגבי פילטר AA, מה מיוחד בדקותו ומה זה גורם ?

maxos

New member
תומס, איך יכולת??? מאתרים אחרים??

לעולם!!!!! פילטר AA מוריד את הרזולוציה של האור כדי להוריד את תופעות Moire כתוצאה ממבנה החישן (פלטרים RGB שצריכים להתחבר בתוכנה). פילטר דק יותר ישפיע פחות על הרזולוציה של האור ולכן תופעות Moire יכולות להופיע. הצד החיובי הוא בכמות הפרטים שנקבל ובחדות קצה.

ת ו מ ס1

New member
מתנצל, פשוט התמנות

מאוד דומות. הם מאוד מקצועיות ! הציפורניים, אני מתכוון
אני חולה למדי, כך שעוד לא קראתי את כל הסקירה. אשלח הערות אחרי כן. תומס

ת ו מ ס1

New member
לגבי פיטר AA

ידעתי את תפקידו, פשוט לא ידעתי מה ה"עובי" קשור לעניין. חשבתי שזה קשור לצפיפותו.... תומס

snow goose

New member
ממש הרגע סיימתי לקרוא

חתיכת השקעה, כל הכבוד לכל העושים במלאכה. כן ירבו. אני רק רוצה להבין דבר אחד. אם ה300d ניחנת באותו חיישן סימוס כמו ה10d אזי איכות התמונה בין שתי המצלמות הוא זהה וההבדלים היחידים בין שתי המצלמות הם סוג חומרים ופונקציות ? אם כך הדבר, קנון שיחקו אותה בענק.

snow goose

New member
למה פראיירים טד ?

אם המצלמה עשויה מאותם חומרים כמו הeos300 האנאלוגית, אז אני מודיע בצורה חד משמעית שהבנייה של המצלמה לא תתפרק אחרי שנה או שנתיים. הeos 300 חיה ושורדת שנים, חבר שלי צילם איתה בהודו, למעלה מ-50 סלילים תוך כדי חבטות, נפילות וזעזועים שלא גרמו לה לחרוק או להשמיע חירחורי גסיסה. לגבי הפונקציות הטכניות, אז ברור שחלק מהפונקציות הידניות ב10d יומרו למצב אוטומט ב-300d, ללא כל אפשרות בחירה של הצלם. מה לעשות שמדובר במצלמת חובבים לכל דבר וצריך גם ל"הצדיק" את המחיר הנמוך. בל נשכח שאתה רוכש רפלקס דיגיטלית במחיר חסר תקדים בעולם הצילום הדיגיטלי ובזה קנון ירתה ראשונה, הרבה מאוד לפני כולם. אז אולי אני לא אקנה את המצלמה הזאת ואעדיף את ה-10d, אבל נראה לי שקהל היעד של המצלמה הזאת ברור והמחיר לא מותיר מקום לספק. כמדומני הסוני החדשה, דמוית רפלקס , נמכרת במחיר דומה אם לא יותר ומי שמעוניין לעסוק בצילום כתחביב רציני, יפיק הרבה פחות ממצלמת דמוית רפלקס איטית להחריד, בעלת צמצם מוגבל ואי יכולת להחליף עדשות ועוד אי-אילו מגבלות שה300d לא סובלת מהן.

ted

New member
אני לא אוהב את הקונספט שלוקחים

מצלמה, מסרסים אותה ומוכרים אותה במחיר נמוך יותר. הן עולות כמעט אותו הדבר לייצור, אז למה לא לתת את ה 10D במחיר הזה? לחובבים מוסיפים אופציה אוטומטית לגמרי, ומי שרוצה להתעמק - עובד ידנית. זו היתה יכולה להיות מחווה יפה של קנון והייתי מוריד את הכובע. מה שהם עשו משיקולי שיווק הוא מחשבה לטווח קצר. אז מי הפראייר? זה שקנה 10D במחיר גבוה וקיבל מצלמה שעולה לייצור כמו ה 300D או זה שקנה 300D ומתעצבן שסירסו לו כמה פונקציות? אני חושב ששניהם.

הכל באשמת ניקון

אם הם היו מוציאים את ה-D70 לפני שקנון הוציאו את 300D, אז קנון היו ישר מורידים את מחירי ה-10D בקצת ועושים את ה-300D הרבה יותר טובה ממה שהיא היום

idohal

New member
יוסי צודק! גם אני כתבתי לפני כמה

זמן שקנון מייצרים מצלמה "נכה" מתוך אילוץ שיווקי ולא בגלל יכולת ייצור ולדעתי זה "נ" גדול של קנון. נכון, הם הצליחו בתרגיל השיווקי שכנראה עוד ייכתב עליו לא מעט בבתי הספר למינהל עסקים אבל הם מוכרים מוצר שהיה יכול להיות הרבה יותר טוב וזאת כיוון שאין להם מתחרים. אני עדיין מחכה לתשובות של ה"מתחרים" (הם לא ממש מתחרים בגודל אבל באיכות בוודאי) כמו ניקון, מינולטה, אולימפוס ופנטקס שבמהלך 2004 יוציאו דגמים חדשים אז אני מאמין יהיה מבחר גדול יותר וחשוב לא פחות זול יותר. אגב, יש מצלמה מתחרה כבר היום SIGMA SD10 לפחות במחיר 1600 כולל 2 עדשות 18-50 ו 55-200. אבל היא מייצרת רק קבצי RAW ז"א 150 תמונות לכרטיס 1 ג"ב!

old

New member
כל הכבוד יופי של סקירה

חובה לקרוא למי שמתעניין ברכישה. עשית בעבר כזאת סקירה ל10D כי לא מצאתי אצלך. אם כן אשמח לקבל לינק

Alto

New member
סקירה מצויינת

קצת מרגיז לראות את כל הניסיונות של קנון להוריד את איכות המצלמה כדי להצדיק את ה 10D ולהפריד את שני הדגמים הזהים בעצם טכנולוגית. מה שמעודד הוא שהמצלמה הזאת מוכיחה שבעצם ניתן לייצר גוף דיגיטלי איכותי בפחות מ 1000 דולר, עם הופעת ה D70 במהרה בימינו יהיה בכלל מעניין... ארנון

DY1119

New member
קנון היא לא חברה פילנטרופית

ומכירות ה-300D וה- 10D , מצלמות אחרות, סדרות i במדפסות וכו' הביאו לתוצאות מופלאות אלו: http://biz.yahoo.com/djus/031225/0134000009_2.html זה שיש מי שמתרגז על המדיניות זה בסדר, אבל מה האופציה שלו? דרור

ת ו מ ס1

New member
למה ניקון לא מורידים

את מחיר ה D100 שעולה לייצור כמו ה 300D ? אני מבין שאתה מתרגז על קנון כי אתה לא אוהב אותם רק בגלל 5 האותיות אבל מה עם ניקון חביבתך ?: א) עושים טובה שבכלל מורידים מחיר ל D100 ב 100-200$! והיא מצלמה ישנה, ויש הצדקה להורדת מחיר ! כנראה, בניגוד למה שאתה אומר, כמות מצלמות שמצדיקה מחיר גבוה כדי להחזיר את הוצאות ניקון על פיתוח המצלמה עדיין לא נמכרה !? ב) גם להם, כמו לקנון עלות הייצור זהה, אם אתה מדבר על קנון וכועס שהם לא עשו מחווה ע"י הורדת מחיר 10D, למה אתה כועס על ניקון מאותם הסיבות ? ג) ניקון מאחרים עם יציאת מצלמה דומה בתמחור ל 300D כבר מספר חודשים, לזה אתה קורה תחרות ? ד) אתה כותב כאן, ללא בושה, שתחליף ל 300D היא ניקון ? על איזה ניקון אתה בדיוק מדבר יוסי ? D100 שעולה פי שניים ? ממש תחליף ! או שאתה רוצה לשכנע את הבחור לקנות דמויית SLR של ניקון במקום 300D, הצחקתני. יש לך מזל אחד, אני חולה למדי כבר איזה שבועיים ולכן לא מגיב ל Drivel שאתה ממלא בו את דפי הפורום, אך עכשיו הצלחת להוציא ממני תגובה. יוסי, תהיה הוגן - אם אתה מגיב, אז גם תכתוב משהו לא רק נושא ללא שום תוכן, גם עם הנושא מכיל את האותיות המקודשות שהם, כפי שאתה תמיד אומר, לא רק חברה אלה גם דרך חיים ! תומס

למעלה