Canne de Combat and historical fencing

לא. אין כבוד בלירות בבנאדם. אם קרב, אז פנים

אל פנים. לעולם לא לגב, עד להוצאה מכלל פעולה. הרג כמוצא אחרון. דוואי שיפו!

roy33itc

New member
יובל,איך אתה מסביר את פיתוח הג'ודו? JODO

הרי קשה להגיד (למיטב הבנתי ואשמח להערות והארות),שלמפתח השיטה לא היתה נגישות לפלדה יפנית משובחת. גם ידוע שאותו אדם ניצח בקרב (בין הבודדים אם אינני טועה) את מוסאשי המפורסם.

מידרש ואגדה

את פיתוח הג'ו מייחס לג'ונוסוקה - בן תקופתו של מוסאשי... המסורת מספרת כי הלה ניצח את מוסאשי בקרב גומלין, אחרי שהפסיד לו כשהיה חמוש במקל בו אך הושאר מתוך כבוד בחיים ע"י מוסאשי ולכן גמל לו אותו הדבר כשניצחו עם ג'ו. לא הייתי שם אבל אם היית שואל לניחוש שלי, הרי שהשניים לא נפגשו מעולם - לא כל שכן נלחמו. עוד מילה בזכות העץ: אחת הטאקטיקות המיוחסות למוסאשי היא לחימה עם בוקן (חרב עץ) ושו-טו (חרב קצרה): מספרים כי כאשר היה היריב מניף: נהג מוסאשי לבלום עם חרב העץ - תוקע את פלדת היריב בסיבי העץ הרכים יחסית, ובשבריר הזמן שלקח ליריב לחלץ את הרבו, היה מוסאשי סוגר את הטווח עם החרב הקצרה ומחסלו. בין עם הסיפור מדיוק - אם לו, אנו יכולים ללמוד על חיוניותו של החומר הזה הקרוי עץ, גם ללחימה אבל אין הפרט משליך על הכלל. פלדה עושה יותר נזק מעץ, נקודה. בשום מקום לא יצאו למלחמות עם אלות כשהיו חרבות בנמצא ולא עם מקלות כשהיו חניתות. נשק עץ ללא סיומת מתכתית, הוא נשק אזרחים ו/או נשק עניים. לא נשקם ה מ ר כ ז י (!) של לוחמים מקצועיים.

אגב, כיוון שאין בפרט להשליך על הכלל:

הרי שחשוב להדגיש כי ניתן גם ניתן לנצח אדם חמוש בלהב ע"י כלי שאינו להבי ! פשוט: במספרים הגדולים, הסיכויים נוטים לטובת הפלדה.

shlomym

New member
אני אגיד לך (ננדין) למה חשבתי כך...

כי אם זכרוני אינו מטעה אותי,הם מסתובבים לא מעט על צירם אל מול היריב. חסום לי היוטיוב בעבודה,שאלה,האם זה אמור לדמות סייף או מקל,או לא אף אחד מהם? 10X

ננדין

New member
נראה לי שזה אמור לדמות סייף עם מקל

ולא חרב מכיוון שבקרב חרבות/להבים אתה לא מקריב את עצמך לפגיעה על מנת גם להשיג פגיעה. למרות שללא ספק יש שם לא מעט אלמנטים תנועתיים מעולם הסייף האירופאי עם חרב... בכל מקרה, קרב ספורטיבי (ראה מה שנח ויובל רשמו), אבל מדהים ביכולת הלוחמים...

ננדין

New member
חסום לך היוטיוב בעבודה???

אז מה אתה אמור לעשות שם כל היום??? לעבוד??? זה פשוט ניצול
אני במקומך הייתי מתפטר מייד...

alex zhelezniak

New member
יש פה דברים מעניינים

כן זו תחרות.כן זה ספורטיבי.אך בעייני היו כמה עקרונות נחמדים ביותר - אני שמתי לזה לב כי אני עושה אותם בקרבות כל הזמן (אני מתייחס לקרב מקלות) 1. הגנה של ראש עם המקל תוך בריחה עם הרגל הקדמית - נותן מקסימום של הגנה בסיטואציה קרבית כאשר היריב שלך "שידר" התקפה שאתה לא בטוח לגבי כוון שלה. 2. ללוחם הגדול יותר היו כמה כניסות לראש מצויינות שהוא השתמש בסיבוב של היריב שלו. 3.שינוי רמות וזוויות של התקפה - כל הזמן - רגליים/ראש/ידיים. 4.שימוש טוב בסיבוב כדי לצאת מהמכהשלא הצליחה- אני מרבה לעשות את זה אחרי מכה לרגליים . לא כדי לעשות אקרובטיקה אלא כדי ליצור מהירות על ידי סיבוב ולצאת מכיוון של התקפת נגד. ברור שכל החומר הראוותני היה מיותר ולא פרקטי twirling וכאלה אך יחד עם זאת היו כמה וכמה רגעים של קרב . רק דעתי כמובן:) אלכס ACT

alex zhelezniak

New member
ובמובן JOGO DO PAU היא אומנות נפלאה

מאוד מכבד את העבודה שלהם ומשתמש בכמה וכמה טכניקות מהאומנות הזו. הדברים האהובים עליי: 1. החלפת עמידות מתמדת היוצרת את הזדמנויות לכניסה לטווח אחרי שהיריב מפספס 2.שיחרור מקל ליד אחת ליצירת טווח פגיעה ארוך יותר (כל מי שעשה איתי sparring יודע את מכת ה"שיחרור" לרגליים או לראש) 3.עבודת בלימות מצויינת ושימוש בבלימה למעבר להתקפת נגד. עבודה משובחת אלכס ACT

../images/Emo45.gif מענין

אכן קליפים מעניינים רועי ותודה ! מה שחסר לי לראות זה קצת דקירה ולא רק פעולת הכאה או חיתוך יש תחושה שסוף סוף מתחילה גישה של להחזיר את הסיוף לימיו הטובים לא כספורט בלבד אלה לחזור לאלמנטים הקרביים יותר אבל שוב הטעות בליצור ספורט חדש עם חוקים חדשים אהבתי מאוד את עבודת המקל הפורטוגזי בהחלט עוצמתי ומאתגר וניראה "זורם " טוב יותר מעבודת בו שניתקלתי בעבר

roy33itc

New member
התודה לנוואדה,אני רק הפכתי אותם לנגישים.

בשביל כבוד צריך לעבוד וכו'

Kenshinkan

New member
מישהו מכיר את החברה האלה?

איזה סוג של מקלות הם משתמשים (עץ מלא, פיברגלאס, במבוק?)? איך אפשר ליצור קשר עם דובר אנגלית? מתעניין מאוד בציוד המגן שלהם! בעז

נח גרוס

New member
סוגי המקלות...

ניתן למצוא על כך מידע מפורט באתר שלהם. הם פיתחו מספר סוגים של כלי אימון ומיגון מאוד מרשימים כפי שאפשר לראות. אחד מהחברה המפורטוגל, לאויז פרטו, כתב גם ספר על השיטה, מומלץ. נח.

roy33itc

New member
משהו בעבודה שלהם,מזכיר לי הצלפה.

יכול להיות? מה המקל שהם משתמשים בו, מישהו יודע?

broadaxe

New member
באמת דומה לעבודת שאמבוק

המקל/מוט דק וגמיש עם אפקט הצלפה-למחצה. השאמבוק (SJAMBOK) המודרני מתנהג באופן דומה, משהו שבין שוט למוט גמיש.

roy33itc

New member
תודה ברודאקס,אגב מה היא שיטת הלחימה

במקל כזה?,כמו בשוט?. והאם העובדה שהוא גמיש לא מורידה מ"כוח החדירה" (לא מצאתי מונח יותר טוב בשעה כזו) של המכה,ולמעשה "מבזבז" אנרגיה בכך שהוא קופץ חזרה ולא מעביר את כל העוצמה למטרה?

למעלה