Canne de Combat and historical fencing

nevada007

New member
Canne de Combat and historical fencing

http://www.youtube.com/watch?v=wuTeAaSG_i8 http://www.youtube.com/watch?v=saYFaZYwMRs&mode=related&search=

ננדין

New member
וואו../images/Emo70.gif תהנוג../images/Emo70.gif ../images/Emo51.gif רבה../images/Emo70.gif

ראיתי כבר חומר של CANNE DE COMBAT אבל רק של מקל הליכה כבד ולא של כזה מקל ארוך וקל ובטח לא תחרויות ברמה כזאת גבוה... על הדרך, אני מנצל"ש ל JOGO DO PAU: http://www.youtube.com/watch?v=gSDSsereOdg http://www.youtube.com/results?search_query=jogo+do+pau&search=Search אגב, אני אשמח אם תציג את עצמך (אתה לא חייב אבל תמיד כיף להכיר אנשים עם עניין דומה...) אבל הכי חשוב, תמשיך להעלות לנו סרטים כאלו כמו שהעלת בכמה ימים האחרונים
תודה רבה
רון

shlomym

New member
שאלה ברשותכם: זאת תחרות או הדגמה?

כי לי זה נראה כמו הדגמת ספארינג נחמד בכל אופן

ננדין

New member
אני חושב שזאת תחרות...

יש שופטי זירה מסביב, סיבובים, פיקשושים (רק שיהיה ברור, אני הייתי מת להיות ברבע מהרמה שלהם...) ואני רואה לא פעם את הלוחמים נרתעים ממכה... אגב, יצא לכם לראות שהם נלחמים בשני ידיים ומחליפים ידיים במהלך הלחימה (בעיקר הלוחם בירוק-אדום...)

נח גרוס

New member
תסלחו לי אבל אני ממש לא מבין איך זה קשור...

ללחימה או להיסטוריה. סוג הסיוף הזה במקלות ספורטיבי בצורה כה מובהקת כך שלא נשאר קשר למקל הליכה או מקל שיכול להיות כלי לחימה. התנועות נובעות מהיותו קל משקל ומגבלות חוקיות על שימוש במכות עם הידיים ורגליים שאינם אוחזים בו. זמ משחק יפה אך לחימה במקל. באשר להדגמת הסיוף העילגת בסוף הקליפ השני גם זה מצחיק עד כאב. משתמשים בקיסמים עם משהו שאמור להיות גארד ועושים כאילו סייף. באמת, חברים, ספורט זה אחלה אבל לא לערבב עם לחימה. לעומת זאת החברה הפורטוגזים מ ז'וגו דו פאו עושים עבודה יפה מאוד. נח.

נח גרוס

New member
תיקון קל...

"אך לחימה במקל" היה צריך להיות אך לחימה במקל זה לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נח.

../images/Emo45.gif להטוטנות ותו לא

ממש לא קשור ללחימה תכליתית... לא סייף מחד וגם לא סטיק פייטינג מאידך. מיותר לטעמי.

ננדין

New member
לחימה תכליתית זה בטוח לא

וללא ספק זה לחימה ספורטיבית ואם כבר מקל לחימה אז בטח שלא הייתי בוחר במקל מהסוג הזה... אבל אני אישית מאוד מעריך כישורים כאלו כמו שהם מציגים בתחרות/ספארינג ואני בטוח שעם קצת עבודה הם יוכלו לתרגם את הכישורים הספורטיביים שלהם ללחימת רחוב... ובלי קשר, זה פשוט יפה... הקשר היחיד למקל הליכה הוא שCANNE DE COMBAT/SAVATE מלמדים גם לחימה עם מקל הליכה, בדיוק כמו שהם מלמדים בעיטות... (לא אמרתי שיש קשר טכני בין מה שרואים בסרטון לבין לחימה עם מקל הליכה...)

NetaSher

New member
!I like it too

I just met a Korean master who teaches canne savat too and he showed us many of these videos - their skill is admirable! Regarding that Korean master, he gave me a present, folding nunchucks! and showed me self defense techniques with them, which were surprisingly similar to how we use the gunting trainer or dulo-dulo...(...only the gunting doesn't open up after you strike). Speaking of impressive (non-realistic!!!) saber fighting, check this out, it was done here in the Philippines by someone I know. I do love watching wu-shu moves

אחלה כוריאוגרפיה!

חזק לחלוטין! כל הכבוד. זה למה תמיד תמיד תמיד עדיף מקל על גבי חרב (גם אם זה לא מטה לייטסייבר).

ת מ י ד עדיף מקל על חרב ../images/Emo12.gif ../images/Emo35.gif

האחד חובט ושובר, והשני מנקב ומבתר... שני כילים שונים - למטרות שונות...

מרחק מכה. פשוט מאוד.

מקל בגובה שלי מאפשר לי להכות ברדיוס יד + אורך מקל (בעדיפות למקל בגובה של המשתמש). סכין או חרב מאפשרים אותו דבר - רדיוס פגיעה של יד + אורך הסכין או החרב, אבל עם יעילות ירודה, כי אם אני לא טועה, פחות טוב לשסף או לבתר עם מפרקים נעולים. מה גם שבעבודה נכונה (לפחות בקונג פו) המקל תמיד בתנועה, מה שמקל על עבודה זורמת, מאפשר יציאה להרבה מאוד מכות, ומאפשר עבודה דינמית יחסית.

לא מדוייק ../images/Emo13.gif

הנפת נשק מפלדה חדה: לעולם יזיק לגוף יותר מאשר נשק עץ ! גם בקונג-פו. רקמות חיות הן רקמות חיות בכל מקום, תרבות, שפה ואמנות לחימה. אין קשר לרדיוס הפגיעה: ישנם להבים ארוכים כקצרצרים וכמוהם מקלות - בכל אורך שאדם יכל לתפעל... טווח: הוא מרחק ולא סוג של כלי. נסיון של למעלה מ- 17 בנשק סיני, יפני, פיליפיני ואף אינדונזי: לימדני כי גם הושטת יד מלאה אינה מחייבת נעילת מרפק. תמיד קיימת שאיפה לתנועה בלתי פוסקת: יד ריקה, נשק עץ ונשק להבי. זה הוא ה- FLOW המאפשר שינוי בלתי פוסק בכיווני וסוג הפעולות ואיתו באה מהירות מוגברת... אבל זה הוא עיקרון אוניברסאלי של ביו מכאניקה ולא טאקטיקה ספציפית לנשק או לשיטה. בברכה, יובל.

בהחלט, יובל מכובדי,

אבל אני מעדיף לשמור אותך במרחק של כמעט 2 מטר ממני, מאשר לשמור אותך במרחק עבודה שראיתי באינספור סרטונים שלכם. אני תמיד אעדיף אותך כמה שיותר רחוק (אותך, ואת כל החבר'ה שלך - יש לכם סכינים, ואתם יודעים להשתמש בהן!) ממני, ואם תהיה לי בחירה, אני רוצה במבו של מטר שמונים. לא פחות. אני רוצה אותך במרחק של מעל 2 מטר, ואני אדאג לשמור אותך שם, כי לך יש כלי נשק חד ביד. הכלי שלך קטלני בנגיעה בהגדרתו. נכון, שלי לא, אבל אתה עומד מחוץ לטווח, ואם וכשתסגור, יש לי יותר סיכוי לפגוע בך. פשוט מאוד, מתוך כבוד גדול, למלך ולנסיך של הנשקים (החרב והסכין), אני לא רוצה אותם קרוב אלי. אז קח סכין, תן מקל, ובוא ניפרד כידידים, כי אני באמת לא רוצה להסתכסך איתך, עם ננדין, בייבי, או כל שאר אנשי ה-CSSD. תודה.

אתה מתבדח, נכון ../images/Emo6.gif

כי אני פוחד שיש עוד מי שיחשוב שיש כאן סיבה לסכסוך (ועוד אלים
)... הבה ננהל ויכוח לגיטימי ועקרוני, היות ולא מדובר כאן בשיבחה של שיטה כל שהיא
: חשוב שלא עערבב שני תחומים נפרדים (!): 1. נשק חובט מול נשק להבי 2. נשק ארוך מול נשק קצר אין להשוות מוט חיזרן סיני של 180 סמ' לקראמביט אינדונזי עם להב של עשרה סמ'... זו פשוט השוואה לא מלומדת... יש להשוות מין במינו אם אתה מדבר על לחימה לפי טווח: מקל ארוך - מול חנית מקל באורך בינוני (כמו ג'ו) - מול חרב לאחיזה בשני ידיים (קטאנה / מיאו דאו) מקל קצר (באסטון פיליפיני / הנבו יפני) - מול חרב לאחיזה ביד אחת (דאו / ו'אקיזאשין / בולו ) וכן הלאה. או.קיי ? כאן עליך להבין כי היסטורית: לחימה בכלי עץ הייתה היכן שלא יכל היה הלוחם להשיג כלי בעל להב פלדה ! אם מתוך מיגבלה כספית, מיגבלה חוקית או מכל סיבה אחרת... למלחמה העדיפו כולם לצאת עם פלדות - לו רק יכלו. עכשיו, אתה יכל לבוא ולדבר על נושא אחר והוא ההעדפה האישית שלך לגבי לחימה
: התרומה הגדולה ביותר שאני יכל לתת לך ממטב הבנתי שלי, היא כי לא אחת: הטווח משתנה גם לטוב שבלוחמים... זאת הסיבה להימצאות כלים שונים בעלי אורכים משתנים בקונג-פו, בבו-ג'וטסו ולמעשה בכל שיטה ומקום (כמעט): ניתן למצוא מחנית ועד סכינים זעירות בכיליו של של הסמוראי - כבכיליו של הנזיר השאוליני הלוחם. מקווה שיש מבין. שלך, יובל.

כמובן שיש מבין, ויש גם מצדד...

רק תרשה לי להגיד, שאם תהיה לי בחירה, אני לא רוצה קרב הוגן איתך!. אתה קטלני עם סכין, ואני בטוח שגם קטלני עם חרב. אני לא רוצה לאפשר לך להגיע בכלל לאפשרות של לדקור, לשסף, לבתק או לפגוע ולו בקצת באחד מאיברי האהובים. כן, אין לי בעיה לעבוד איתך בחרבות, בסכינים, ובמה שתבחר. אני כמעט בטוח, שאתה תצא במעט נזק, ואני כמעט בטוח שאהרג בקרב כזה. לא אכפת לי אם לך יש טאנטו ביד, אני רוצה מקל! ואם אפשר ממתכת, אחלה, אבל אני לא רוצה לתת לך את האפשרות לחתוך אותי.

למעלה