לא צריך לחפש, הוא שוכב מול העיניים
כמו שאמרתי, הם לקחו שמות, רעיונות, מושגים, רעיון כללי (שפחות או יותר שרד), את הערפדים שלהם ובעצם כמעט את הכל, הכניסו לבלנדר וערבבו טוב טוב כדי לפזר את המושגים מסביב, לערפל את השמות של הכוחות בכך שהם מוצאים את השם הנרדף, בעצם להציג לך את אותו המשחק באדרת שונה. הם קיצצו את הרעיון של "דורות" והכניסו את הרעיון של Blood Potency במקום. וואלה יופי, אז עכשיו אין סטרטיפיקציה בין "אלו שדמם דליל ואלו שדמם סמיך" ואין את רעיון הקרבה לערפד הראשון (ואגב, דיאבלרי הפכה לפעולה הכי מגוכחת שקראתי עליה בחיים שלי). אז בקיצור - הם החלישו קצת את הערפדים. אם אתה הולך לישון, תשכח מכוחות ברמה 6 ומעלה עד שתתעורר עם דם דליל. תרדמת היא לא רעיון חדש, גם בV:TM היה מושג הTorpor, אומנם קצת שונה - ערפד לא בהכרח מאבד את הכוח שלו ובטח שלא את קרבת הדם שלו לערפד הראשון. המבנה של החברה הערפדית שונה? הוא שונה בכך שאין שתי כתות גדולות אלא הרבה קבוצות כוח וכתות קטנות יותר והדגש הוא פחות על "ארגון שבטי" ויותר על ארגון קבוצתי. אבל הרעיון הוא אותו רעיון, קבוצות נסתרות של ערפדים, חלקן בעלות אג'נדה קוואזאי-דתית והפוליטיקה שביניהן. חוץ מזה שהחלישו את הערפדים והפכו אותם לכמעט אנושיים (ניהאו, אם רצית לרדת על הכוח של ערפדי V:TM, תבדקי את ערפדי V:TR קודם) הערפדים הם אותם ערפדים. הם נוצרים באותה הדרך, הם נפגעים מאותם דברים והחיים שלהם לא שונים מאלו של ערפדי V:TM. אתה אומר שזה חידוש בכך שהם "כמעט ואף פעם לא יוצאים מהעיר בה עורפדו"? ידידי, קרא שוב את V:TM וספריו הנלווים (The Gilded Cage, למשל) - גם ערפדי V:TM לעיתים רחוקות בלבד עזבו את עיר המולדת שלהם (אם בכלל הם עזבו אותה). גם בV:TM, אגב, לא היה צורך לקנות ספרי הרחבה. יכולת להסתדר יופי רק עם ספר הליבה. מה גם שחלק מספרי ההרחבה לא מקדמים אותך בעלילת על כלשהי, אלא מספקים לך מידע בקשר לנושאים שלא הרחיבו עליהם או לא כיסו אותם בספר הליבה - ממש כמו V:TR. כן, אתה מבין, אין צורך להרחיב, אבל זה רצוי. <<מצד שני, אני מבין אותך, כי קשה לראות את זה בספר הבסיס, והתגובה שלי אליו הייתה דומה.>> נו? אז גם אתה הבחנת בזה. אגב, זה הצחיק אותי לחלוטין לקרוא את התיאורים של הכתות של Belial's Brood ו-VII ופשוט לקבל פלאשבק רציני לתיאורים של השבת שקראתי לפני שקראת את המדריכים לשבת - וVII הזכירו לי שילוב חשוד בין האסמייתים ליד השחורה. << אני ממליץ שתשחק במיני-קמפיין של הדבר הזה, ואז אני מבטיח שתגלה את רמת ההבדלים.>> אני מקבל את ההמלצה הזו. <<ובשבוע הקרוב יצא משחק מבוסס קונספט חדש לחלוטין בסגנון שהזאב הלבן לא ניסו עוד.>> לזה אני דווקא מחכה! Promethean: The Created...