c++ design

ami026

New member
c++ design

היי..אם במקרה מישהו יודע איפה אפשר למצוא ספר על design בכל הנוגע ל-C++. כל זאת בהנחה שאת התחביר של השפה אני יודע. אם תוכלו להמליץ על ספר שניתן לקרוא במספר ימים (4-5 ימים) וזאת לשם ראיונו תעבודה למשרת מפתח ב-C++. תודה

DadleFish

New member
design הוא לא נושא שנוגע ל-++C.

אם יש לך 4-5 ימים, תקרא את Design Patterns של Erich gamma ואחרים. זה ייתן לך כמה כלים נחמדים.

ami026

New member
בנוגע לזה..

אני יודע ש-design הוא נושא כללי לתכנות מונחה עצמים או תכנות בכלל. המטרה שלי היא לקחת בעיה לעשות לה design מתאים ואז לממש אותה. את המימוש אני יודע חסר לי רק את השלב של ה-design. design pattern לא נוגע לאיטרטורים וכ'ו? או שהוא מדבר גם באופן כללי יותר?

DadleFish

New member
איטרטור הוא design pattern אחד,

ולא מתוחכם במיוחד. אתה צריך להכיר את הרעיון של DP בכלליות, והאמת שספרים לא ממש יעזרו לך. צריך הרבה נסיון כדי לעשות DESIGN נכון, ועוד יותר נסיון כדי לדעת לתקן DESIGN בהינתן אילוצים חדשים. אתה לא צריך לשקר בראיון - אתה יכול לומר שאין לך הרבה נסיון ב-DESIGN. אם ירצו אותך בלי זה, סבבה. אם לא - האמת תתגלה מהר מאוד ואז תצא שקרן ואולי גם תפוטר.

ami026

New member
בדר"כ אני מאמין

שכל דבר שרוכשים עם ניסיון ניתן גם ללמוד בבית. עבדתי שנה וחצי בחברת מחשבים גדולה ותכנתתי בין השאר גם ב-C++. כל מה שעשיתי שם ידעתי/עשיתי גם בבית ובאוניברסיטה לפני. בטוח אפשר גם ללמוד design השאלה היא מהו הספר שמסביר זאת בצורה טובה ללימוד עצמי. בימים אלה שגם ככה קשה למצוא עבודה אפשר קצת "לעגל" פינות גם אם לא ממש התעסקתי בזה. כל עזרה תתקבל בברכה.

DadleFish

New member
אה, אז יש לי חדשות בשבילך,

אתה פשוט טועה. אין ספרים טובים שמלמדים איך לעשות DESIGN, כמושג כללי. זה משהו שרוכשים עם הזמן - ולא בבית אלא פשוט במהלך עבודה עם אנשים שיודעים מה הם עושים. רק ככה תקבל פידבקים נורמליים על מה שאתה עושה, ורק ככה תשתפר. "עיגול פינות", אגב, זה לומר שהיית 3 שנים על ++C כשהיית 2.5 שנים. לא לומר שאתה יודע OOD כשאתה לא יודע. אם היית מגיע לראיון אצלי, היית מקבל שאלת DESIGN שבמצבך הנוכחי פשוט לא היית יודע. אם היית אומר מראש שאתה לא יודע OOD, אולי הייתי מביא אותך לפוזיציה קצת יותר נמוכה, אבל לא הייתי מצפה ממך לדעת לעשות OOD. תעשה מה שאתה רוצה, את התבשיל שלך אתה מבשל לעצמך. קח את זה כטיפ - ועוד משהו קטן, כדאי שתיקח בחשבון שרוב החברות מקושרות זו לזו ולא כדאי לך לשרוף את עצמך בתור אדם בלתי אמין. אני מכיר מישהו מאוד מוכשר שזה קרה לו והוא פשוט לא מוצא עבודה כבר שנה וחצי, למרות שהשוק חם מאוד.

ami026

New member
למה לא אמין?

לא אמרתי שאני יודע OOD ולא אמרתי שאני לא יודע. פשוט אמרתי שתכנתתי שנה וחצי ב-C++ וזה נכון..יכול להיות שהסיקו שהיות ועבדתי בחברה X סביר שאני אדע OOD. ונניח גם שהיו מחליטים שאני אפילו לא אמין..למה שזה ישרוף אותי אצל השאר?? החברה בה עבדתי היא גדולה ומכובדת והייתי אמין ומוערך שם (+ המלצות) ואין סיבה על סמך חברה אחרת שחושבת שאני לא אמין שאני ישרף אצל השאר.

DadleFish

New member
אם תעבוד בחברה תקופה מסוימת,

ויתברר שאתה לא אמין כי העדת על עצמך שאתה יודע OOD ולמעשה אתה לא יודע - אז זה עלול לשרוף אותך בחברות אחרות. אולי זה לא ישרוף אותך אם מדובר בסטארטאפ קטן, אבל בחברות בינוניות ומעלה אתה צריך להיזהר עם המוניטין שלך.

ami026

New member
ועוד משהו..

מה כבר האלטרנטיבות שלי? סביר שאם אכריז בקורות חיים שלא עסקתי ב-OOD סביר שלא אתקבל לאף משרה ב-C++ - וזה חבל, כי יש לי יכולות ללמוד את הנושא ולהתמקצע בו - הבעיה שהמעסיקים רוצים את הידע זמין כאן ועכשיו. אז אם אתה אומר שבלאו הכי אני לא אתקבל למשרות ב-C++ אז למה לא לנסות? זה מזכיר לי אנשים (לא אני) שהצהירו שהם בעלי ניסיון בכל מיני תפקידים ורק על סמך זה קיבלו אותם ובסופו של דבר השתלבו בעבודה - הם הניחו שזה עדיף על פני לשבת בבית.

vinney

Well-known member
למה למהצהיר שאתה "לא" משהו?

תגיד מה אתה כן, מה שאתה לא, אל תגיד. ישאלו אותך ברעיון - תענה מה שאתה יודע. יתנו לך שאלת OOD? תענה איך שאתה יכול. אני התקבלתי אחרי ראיון שבו לא יכולתי לענות על חלק מהשאלות, ולא קרה כלום, העיקר לעמוד מאחורי המילה שלך - אם אתה אומר שאתה יודע משהו - תהיה בטוח שאתה יודע את זה באמת, כי את מישהו שלמד מספר אפשר להתקיל בקלות, ובדברים טריויאליים, וסתם תתפדח.

DadleFish

New member
בוא נפריד לכמה חלקים.

ראשית, אתה לא צריך לכתוב "לא יודע OOD". אתה צריך לכתוב מה אתה כן יודע, ואתה אפילו יכול לעגל פינות. אבל אם שואלים אותך אם יש לך נסיון ב-OOD, אתה לא יכול לענות שכן. בגלל זה הלימוד המואץ שאתה מנסה לעשות ב-4 ימים הוא די חסר טעם. אם תתקבל לעבודה שדורשת ממך משהו שאתה לא יודע - אתה יכול לומר שאתה לומד את זה כרגע, או שתשמח ללמוד את זה, ולמרות חוסר הנסיון שלך בתחום - עדיין ייתכן שירצו אותך. שנית, לא בטוח ולא סביר שלא תתקבל לאף משרה ב-++C. ישנן משרות שלא דורשות ממך להיות ארכיטקט מערכת. ישנן ENTRY POSITIONS שדורשות ממך ידע ב-++C ונסיון מסוים, אבל לא מצפים ממך לתכנן לבד מודולים ענקיים במערכת. אף אחד לא צובר נסיון מ-OOD בבית. שכח מזה. גם המעסיקים והמנהלים שלך יודעים את זה, ולכן הם יחנכו אותך, ישקיעו יותר ב-DESIGN REVIEWS שלך וכן הלאה. שלישית, אנשים שקרנים תמיד היו ותמיד יהיו. אני אישית כשראיינתי שקרנים - ויצא לי לעשות את זה לא מעט - זיהיתי אותם מהר מאוד ומייד הפסקתי את הראיון. אנשים כאלו מבזבזים לי את הזמן, ואם יש לי שתי פוזיציות שהם מתאימים לאחת מהן אבל הם מרואיינים לשניה כי הם שיקרו - הם לא יתקבלו לכלום. בקיצור - תהיה אתה עצמך. תראה למראיינים מה אתה יודע, מה אתה שווה, ולמה אתה מסוגל. תהיה אמין, ואני בטוח שתמצא עבודה. השוק היום מלא בהצעות, מכל הסוגים והגוונים. יש לך שנה וחצי נסיון, ותוכל למצוא את מקומך.

למעלה