מה עדיף?
אז ככה , אם אתה מתכוון לטייל אם האופניים טיולים של 20+ ק"מ ומדי פעם לקפוץ דרופים של 2 מ' אז לדעתי גם הבוליט וגם הביג היט קצת לא בכיוון ויהיה עדיף לך להסתכל על ההקלר או האינדורו (בסביבות ה-15 ק"ג מקסימום) , כי אלו אופניים עמידות מאד שיסבלו התעללויות ויאפשרו לך לטייל בנוחות מרובה ולטפס עליות ללא קשיים מיוחדים. לעומת זאת, אם אתה מתכוון להתמקד יותר בפרירייד / דאון היל אז לך על הבוליט או הביג היט כשבבוליט אתה קונה שלדה ומוסיף רכיבים כאוות נפשך ואת הביג היט (COMP,EXPERT,DH) אתה מקבל כחבילה (למרות שגם שם אפשר להוסיף מה שאתה רוצה) כשע"י כך ניתן לשמור על מחיר הגיוני (+9500,11500,20000 בהתאמה). אני רוכב על ביג היט COMP 2003 ומאד מרוצה מהאופניים , אני יכול להגיד לך שהן עמידות בטירוף , באות עם חלקים טובים ,המתלה האחורי שלהן מעולה(6.3" מהלך אחורי) והן וורסטיליות בצורה מדהימה (זווית ראש , פרוגסיביות , מהלך מתלה משתנה) ובקלות יכולות להפוך לנשק DH אמתני ע"י הוספת לינק שהופך אותם ל-8.1" מאחור ומזלג טריפל. קניתי את האופניים כי ידעתי שלרמת הרכיבה שלי אין צורך במשהו יותר מטורף , וגם היום , אחרי דרופים של 2.4 מ' יש לי עוד זמן רב עד שאני אצדיק אופניים יותר מטורפות (אם יש משהוא כזה) מהביגהיט שלי. דבר אחרון , האופניים כבדות , למעשה הן שוקלות 19 ק"ג (L) וטיולים ארוכים שכוללים טיפוסים יכולים להיות חלום בלהות אם אתה לא בכושר עילאי ולכן ,תחשוב טוב על סגנון הרכיבה שלך . את הבוליט אני מכיר קצת פחות טוב אבל הן גם אופניים מעולות , אפשר לבנות אותן מ-15 ק"ג עם רכיבי XC/TRAIL ואפשר להגיע איתן גם ל-25 ק"ג עם רכיבי פרירייד. לבוליט 7" מהלך אחרי ובולם 5TH ELEMENT מעולה שאמור למנוע "בובינג" ולסייע בפידול (כל עוד אתה יושב).הבעיה עם הבוליט היא המחיר .בפעם האחרונה שאני בדקתי היה 7900 ש"ח לשילדה עם בולם , שזה 1600 ש"ח פחות מהביג היט קומפ השלמות ועם רכיבים דומים הבוליט לא יעלו פחות מ-13000 ש"ח (שזה אפילו יותר מהביג היט EXPERT המדהימות באיבזורן). לסיכום , אם בטיולים וקצת פרירייד עסקינן אז הקלר או אינדורו (יש אופציות נוספות בלי סוף) ואם בפרירייד נטו אז לדעתי ביגהיט ,בעיקר בגלל התמורה למחיר , שהיא (באחריות) הטובה ביותר בשוק היום והוורסטיליות שלהן. בכל מקרה, תעשה נסיעת מבחן על שתי הזוגות (זה הרבה כסף , אל תעיז לקנות רק על פי המלצות) ורק אח"כ תחליט. מקווה שעזרתי , ILFREERIDER. נ.ב - אם משהו לא מובן תשלח לי מסר עם הטלפון ואני אתקשר ואסביר לך יותר לעומק.