BULIT או BIGHIT

SHONN1

New member
BULIT או BIGHIT

מה עדיף? מבחינת תמורה ביצועים( למרות שחלקו של הרוכב הוא בעל משקל) וניסיון מוכח? תודה מראש נ.ב האם יש למישהו נתונים של משקל האופניים ללא טריפל?

c o m f i

New member
תשמע......

ביג היט הם תמורה הכי הכי טובה לכסף שאתה יכול למצוא חוץ ממשומשים שגם לא תמיד תמצא...תלוי גם לאיזה ביג היט אתה מתכוון תלוי כמה כסף אתה מעונין להוציא בהתחשב שבוליט חדשות עולות הרבה שאני אומר הרבה שה אומר שבערך 8500 שקל רק לשילדה ובולם אחורי תלו גם מה אתה רוצה מהאופניים??? רק פרירייד ודרופים מטורפים? או קצת טיולים שלדעתי עם בוליט ללא טריפל אתה תהנה. אני מחכה לתשובות ממך כדי שאני יוכל לנסות יותר לעזור לך. אני גם התלבתי בין שני הזוגות הנ"ל ובסוף החלתי בוליט. טל

SHONN1

New member
היייייייייי

הכיוון הוא להשתולל קצת אבל גם לטייל (כמה שאפשר עם אופניים מהסוג הזה) למרות המשקל תודה

c o m f i

New member
תראה.......

הבוליט שאני רוכש מחר... שוקלות 15 וחצי גג ויש להם איבזור סופני להשתולליות ואני גם יטייל איתם בכיף ואם אני ירצה לשדרג אז אני לא מוגבל , הבולם האחורי הוא הבולם הטוב בעולם כיום וקידמי אפשר לשדרג. כמה אתה מוכן להוציא על אופניים?

shl17

New member
בוליט

אם רם או דניאל ספרו לך שהבוליט שוקל 15 קג think again my lad אוקי זה בעצם נתן אבל בשביל מה בוליט ? אתה הולך לשים חלקים של xc שאין טעם לשים על בוליט קצת קשה לטיל עם בוליט (שלי שוקלות 19 קג) גם בגלל המשקל וגם בגלל הגאומטריה אבל עם מזלג single crown אפילו ארוך (150) זה אפשרי תוכח ששרירים מסוימים נדרשים לתפעל אותן בטיולים כמה רכיבות ראשןנות אתה תקלל בעליות אבל בסוף מתגברים תקח חלקים חזקים ואל תחשוש מהמשקל 15 קג לבוליט זה אומר הרבה תקלות בהשואה ל big hit זו ליגה אחרת אלה אם אתה רק יורד(כמו רוב בעלי הbig hit אז זה טעם אישי בלבד משום מה רוב רוכבי הפריריד בעצם רוכבים down hill ועולים עם מנועים למניהם

c o m f i

New member
כן?

אז אם מה מדיוק רוכבים כל רוכבי הדאון היל והפריריד בעולם עם fuul xtr ולא עם deore ורם ודניאל לא אמרו לי אני שקלתי אותם.

c o m f i

New member
אפשר לשאול משהו? כנס

איזה איבזור יש על הבוליט שלך ?? אבל תפרט.... טל.

shl17

New member
אבזור בוליט

מערכות xtr גלגלים 321 צמיגים panaracer dh+ weirwolf מזלג fire fly ברקסים hope m4 כידון tomac triple butted קרנק north shore dh ועוד שטויות התכונתי שלא תרכיב על האופניים גלגלים קלים וחלשים מערכות xtr לא כ"כ קלות בהרבה והן גם יותר חזקות מdeore קצת קשה לטייל עם deore כי גלגלי השיניים נשחקים יותר מהר מה שכן כשנשבר xtr אז חבל רק לירידות אפשר לשים הכי זבל שיש כל החבילה 19 קג

ilfreerider

New member
מה עדיף?

אז ככה , אם אתה מתכוון לטייל אם האופניים טיולים של 20+ ק"מ ומדי פעם לקפוץ דרופים של 2 מ' אז לדעתי גם הבוליט וגם הביג היט קצת לא בכיוון ויהיה עדיף לך להסתכל על ההקלר או האינדורו (בסביבות ה-15 ק"ג מקסימום) , כי אלו אופניים עמידות מאד שיסבלו התעללויות ויאפשרו לך לטייל בנוחות מרובה ולטפס עליות ללא קשיים מיוחדים. לעומת זאת, אם אתה מתכוון להתמקד יותר בפרירייד / דאון היל אז לך על הבוליט או הביג היט כשבבוליט אתה קונה שלדה ומוסיף רכיבים כאוות נפשך ואת הביג היט (COMP,EXPERT,DH) אתה מקבל כחבילה (למרות שגם שם אפשר להוסיף מה שאתה רוצה) כשע"י כך ניתן לשמור על מחיר הגיוני (+9500,11500,20000 בהתאמה). אני רוכב על ביג היט COMP 2003 ומאד מרוצה מהאופניים , אני יכול להגיד לך שהן עמידות בטירוף , באות עם חלקים טובים ,המתלה האחורי שלהן מעולה(6.3" מהלך אחורי) והן וורסטיליות בצורה מדהימה (זווית ראש , פרוגסיביות , מהלך מתלה משתנה) ובקלות יכולות להפוך לנשק DH אמתני ע"י הוספת לינק שהופך אותם ל-8.1" מאחור ומזלג טריפל. קניתי את האופניים כי ידעתי שלרמת הרכיבה שלי אין צורך במשהו יותר מטורף , וגם היום , אחרי דרופים של 2.4 מ' יש לי עוד זמן רב עד שאני אצדיק אופניים יותר מטורפות (אם יש משהוא כזה) מהביגהיט שלי. דבר אחרון , האופניים כבדות , למעשה הן שוקלות 19 ק"ג (L) וטיולים ארוכים שכוללים טיפוסים יכולים להיות חלום בלהות אם אתה לא בכושר עילאי ולכן ,תחשוב טוב על סגנון הרכיבה שלך . את הבוליט אני מכיר קצת פחות טוב אבל הן גם אופניים מעולות , אפשר לבנות אותן מ-15 ק"ג עם רכיבי XC/TRAIL ואפשר להגיע איתן גם ל-25 ק"ג עם רכיבי פרירייד. לבוליט 7" מהלך אחרי ובולם 5TH ELEMENT מעולה שאמור למנוע "בובינג" ולסייע בפידול (כל עוד אתה יושב).הבעיה עם הבוליט היא המחיר .בפעם האחרונה שאני בדקתי היה 7900 ש"ח לשילדה עם בולם , שזה 1600 ש"ח פחות מהביג היט קומפ השלמות ועם רכיבים דומים הבוליט לא יעלו פחות מ-13000 ש"ח (שזה אפילו יותר מהביג היט EXPERT המדהימות באיבזורן). לסיכום , אם בטיולים וקצת פרירייד עסקינן אז הקלר או אינדורו (יש אופציות נוספות בלי סוף) ואם בפרירייד נטו אז לדעתי ביגהיט ,בעיקר בגלל התמורה למחיר , שהיא (באחריות) הטובה ביותר בשוק היום והוורסטיליות שלהן. בכל מקרה, תעשה נסיעת מבחן על שתי הזוגות (זה הרבה כסף , אל תעיז לקנות רק על פי המלצות) ורק אח"כ תחליט. מקווה שעזרתי , ILFREERIDER. נ.ב - אם משהו לא מובן תשלח לי מסר עם הטלפון ואני אתקשר ואסביר לך יותר לעומק.

למעלה