bugaboo או MUTSY??

efratga

New member
בתור בעלת מוצי

העגלה נוחה כל עוד נוסעים קדימה. קשה לנסוע אחורנית ובסיבובים וכן לתמרן במקומות צרים כמו מעברים בסופר. האמבטיה - נוחה, שימשה עד גיל 4 חודשים, הגבהנו את המזרן כי יש פס פלסטיק שבולט וגם כדי שתוכל להציץ מסביב כששוכבת על הבטן. סלקל - מדהים, מעולה, הדבר הכי טוב בעגלה. אין שום סלקל אחר שמאפשר שכיבה כמעט מלאה, ואפילו השכבה על הבטן (כשמחובר לעגלה). אמנם קשה להרכיב ולפרק מהאוטו אבל עיגלנו פינות (קשרנו רק רצועת בטחון למטה וחיזקנו עם המושב הקדמי) טיולון - רק התחלנו אתו, עשינו שפצור שמאפשר השכבה כמעט ל- 180 כדי שתוכל לשכב על הבטן. הסיבה שלא קנינו בוגבו - הסלקל פחות טוב, המחיר יצא יותא זול (קנינו את הטיולון והסלקל ושכרנו אמבטיה, בבוגבו היה יוצא יותר יקר כי היינו צריכים לקנות סלקל בנפרד) ועדיפות לבלימת זעזועים במוצי. בדיעבד - לא הייתי קונה אף אחת, אלא עגלה משולבת רגילה שהתינוק יכול לשכב על הבטן בצורה נורמלית, בלי להגביה את המזרן או לשפצר את גב המושב. אבל אם חשוב לכם הסלקל תקנו מוצי.

vonder

New member
../images/Emo207.gif מאיזה גיל ניתן להתחיל להשתמש

בטיולון?

efratga

New member
תלוי איך - בשכיבה מלאה אפשר מוקדם

תראי, אני שכרתי אמבטיה והחזרתי לאחר 4 חודשים, שזה היה לפני חודש כשמזג האוויר נהיה נעים, אז קשרתי את הגב של הטיולות למסגרת כך שישכב ב- 180 מעלות והתינוקת מבסוטה על הבטן והגב, יכולה להציץ מסביב בשתי התנוחות וכשקריר אני שמה את מגן השמש. לא נראה לי בעיה לשים גם תינוקות קטנים יותר כך כי כל עוד זה משטח ישר אין בעיה שישכבו, אבל אם את קונה מוצי ויש לך את הסלקל לתינוק קטן הוא יותר מתאים מהטיולון, הייתי משתמשת בסלקל לביתי מגיל חודשיים כדי שתשכב בו על הבטן, כי באמבטיה היה לה קשה להתרומם ולהציץ החוצה, ופחדתי להגביהה את המזרן. בסלקל ובטיולון אפשר לקשור עם חגורת הבטיחות שלא תפול. מצטערת על האורך...

vonder

New member
לי יש את ה- Loola, אני לא יודעת אם

את מכירה, אבל באמבטיה מזמן הפסקתי להשתמש כי היא די קטנה והוא גם לא כל-כך אוהב לשכב, ובפועל יוצא שאני מטיילת עם הסלקל (או עם מנשא). עמית כבר בן 4 חודשים ושבוע ואני מתלבטת אם לעבור לטיולון. אני אבדוק אם אפשר לכוונן אותו ל- 180 מעלות, אבל במידה ולא נראה לך שאפשר כבר בכל זאת להשתמש בו? הרי בסופו של דבר גם בסלקל הם לא נמצאים בתנוחת שכיבה

efratga

New member
בסלקל לא אמורים לבלות הרבה זמן ביום

ובעגלה מטיילים די הרבה וגם ישנים. הבעיה בטיולון שלא מאפשר השכבה על הבטן היא שבגילאי 4-7 חודשים כשעדיין לא יושבים אבל בהחלט מתעניינים בסביבה קיים הפיתוי להושיב בטיולון מה שלא מומלץ, ולשכב ולהסתכל על השמיים לא מעניין אותם.

feline9

New member
../images/Emo41.gifרגע

אז בגיל 4 חודשים איך הם צריכים להיות בטיולון? רק בשכיבה? לא יכול להיות נגיד חצי ישיבה חצי שכיבה?

feline9

New member
לי יש מוצי דגם basic

והיא מקסימה. יתרונות: הליכה איתה זה הכי כיף. נוחה לתמרון. קלה כמו הבוגבו (9.5) זולה יחסית (2600). חסרונות: האמבטיה. היא לא יכולה לשכב על הבטן ולהסתכל החוצה. לנו היה מעולה אמבטיה כי היא ישנה רק על הבטן. אנחנו לא השתמשנו בסלקל כי הוא היה נורא יקר אז לא קנינו. חסרונות לעומת בוגבו: רחבה יותר מהבוגבו ב-4 ס"מ. בבוגבו יש חיסרון רציני שהטיולון לא מתקפל עם העגלה וצריך להפריד כשמכניסים לאוטו. חוץ מזה שהיא מכוערת אש אבל זה כבר עניין אישי...

גרזנית

New member
אינגלזינה

אני לא מבינה איך רוכשים עגלות שאי אפשר להשכיב תינוק על הבטן ושצריך להתאמץ לקפל ולהרכיב אותם וגם שתופסות חצי בגז'. רק בשביל להיות אופנתים?

tiger mom

New member
לא ממש. בואי אני אסביר לך

יש לי בגאז' גדול. לא אכפת לי לתפוס חצי ממנו עם עגלה. שבוע שעבר הכנסו לבגאז' את המוצי עם שני תיקים גדולים ונסענו לאילת. סבבה של באגז'. לא מצאת לנכון להשכיב על הבטן בעגלה. תרגילי בטן עשיתי לה בבית ואף פעם לא בעגלה. לישון היא ישנה על הגב. גם היום, ממרומי גיל 10 חודשים אני משכיבה אותה לישון על הגב. לבחירתה להתגלגל ולישון על הבטן, אבל היא נרדמת על הגב. לא שמעתי ממנה תלונות לגבי שכיבה על הגב בעגלה. מה גם שהיום היא בעיקר יושבת בעגלה ולא רוצה לישון בכל מקרה, אז בכלל אין שאלה של לישון על הגב. אבל אני אסביר לך למה כן לקנות אותה: יש לה ידית מאד גבוהה שמתכווננת. מתאים לבעלי הגבוה ולי, הנמוכה. יש לה עבירות מעולה!!!!!!!! בשכונה שלנו עוד אין מדרכות בכל מקום וכבישים סלוללים בכל מקום. וגם במקומות שיש מדרכו ת וכבישים, הם בד"כ מלאי בורות, אבנים, קפיצות וכו'. הילדה לא מרגישה כלום. כל כך קל להסיע את העגלה הזו, שאני מסיעה אותה על חול ודשא בדחיפה ביד אחת. בולמי זעזועים מצויינים. הילדה לא מרגישה על מה נוסעים ומה דורסים בדרך. היא יציבה מאד- אני תולה תיק כבר ושקיות על הידית וגם כשהעגלה ריקה אין מצב שהיא מתהפכת. כל חלק של המוצי בא בנפרד. כלור אם חלק אחד מתקלקל אני יכולה לקנות רק אותו. אני יכולה לקנות רק טיולון והוא יתלבש על המסגרת שיש לי והתשלום הוא בהתאם לחלק שקנית. על השלדה שאנחנו קנינו יש אופציה להלביש מושב רכבת לשני ילדים קטנים או לשים משטח מאחור שמאפשר עמידה של ילד קטן. ועדיין היא תשאר יציבה כי היא מתוכננת לנשיאה על 50 ק"ג. כלומר, תינוק, ילד ותיק. וחוץ מזה, נניח שזה באמת רק בשביל להיות אופנתיים. אז מה? למה לא? בא לי. יפה לילדה שלי לשבת בטיולון בצבע תכלת עם גלגלים מסיביים. ג'יפ מגיל 0.

yoyo10

New member
לגבי כל חלק שאפשר לקנות בנפרד

כל חלק עולה בערך כמו כל העגלה שאני קניתי זה בכלל לא שיקול מבחינתי

tiger mom

New member
הדיון הוא על בוגבו ומוצי

לפי מה שאת אומרת, ממילא אף אחת היא לא שיקול מבחינתך. מבחינתי, בתור מישהי שגם התלבטה בין בוגבו למוצי, זה כן היה שיקול. לא מאד מרכזי, אבל בהחלט שיקול.

קפיה

New member
בעיית ידיות באינגליזינה....

העגלה נמוכה לי והידיות לא מתכוונות ולא מצאתי אופציה להגבהת הידיות אני מוצאת את עצמי עם גב שבור אחרי כל טיול ולא שאני כזו גבוהה...למישהי יש רעיון?

tiger mom

New member
לנו יש מוצי

לא אהבנו בבוגבו שהטיולון לא באמת נשכב, אלא נשארים במן פוזה של אסטרונאוט עם הרגליים למעלה. האבטיה מצויינת, לא לקחנו את הסלקל של מוצי אלא קנינו מקסי קוזי עם מתאמים. בעיקר בגלל שלא מצאתי שום מידע על מבחני בטיחות של הסלקל שלהם. הטיולון מצויין. לא משכיבה את הבת שלי על הבטן אף פעם בעגלה בכל מקרה, ככה שלא אכפת לי שהוא לא נשכב ל-180 לחלוטין. בכל מקרה הוא נשכב יותר טוב מהבוגבו. לגבי נסיעה לאחור- יש לה תמרון שונה מלעגלות אחרות. צריך להתרגל ואז זה מאד פשוט. לא מסתובבת עם העגלה בחנויות ובסופר בד"כ, אבל במקרים הבודדים שנאלצתי, הסדתרתי. מוכנה לוותר על עבירות מחנויות בתמורה לעבירות על המדרכות, ששם אני בעיקר משתמשת בה. החסרונות היחידים: משקל- אנחנו לא מכניסים לאוטו ומוציאים הרבה, ככה שזה לא בעיה. גם יש לנו מעלית, אז אין בעיה. הסל בתחתית העגלה לא נוח כשמשתמשים בטיולון.

אמיתמי

New member
..... לא מבאס?

נשמע כמו דפקטים שיש בכל עגלה רגילה, אה,.... בעצם אין! בלי לשפוט, אם היה לי כסף בטח הייתי מתפתה לקנות, כי הן באמת נורא יפות. אבל נשמע לי מבאס לשלם כל כך הרבה ולקבל עגלות כאלה דפקטיביות, לא להוציא מהאוטו? סליחה!

אמיתמי

New member
ומצד שני... כל הכבוד

על האומץ להגיד משהו לא טוב על העגלות האלו, כשאנשים קונים משהו יקר, בדרך כלל מנסים להצדיק את הקניה ולהתעלם מן הפגמים.

למעלה