Bucknell university

אור302

New member
Bucknell university

אני שוקל להציג מועמדות למשרה שם. מישהו יכול לומר כמה מילים על המוסד, ובעיקר על הסביבה של לואיסברג, פנסילבניה?

John the Savage

New member
הלכתי לבדוק איפה זה על המפה

כמו שאומרים לגבי מדינת פנסילבניה: בצד אחד פילדלפיה, בצד השני פיטסבורג, באמצע אלבמה. לא שזה רע בהכרח. יש אנשים שגרים גם באלבמה, וחלקם די מרוצים. אם לא איכפת לך לגור בחור באמצע שום מקום, בעיירה בת כמה אלפי אנשים, לא איכפת לך שהאופציה היחידה לקניות היא הוולמרט המקומי, אתה אוהב לשתות קפה של דנקן דונאטס, לא מתעניין בהופעות, מוזיאונים, מסעדות וכו', יכול להיות לך נחמד שם.

אור302

New member
אם זו הצרה היחידה, אני מרוצה.

8 שנים גרתי בסיטאל, מתוכן שנתיים במרכז האזור הכי תוסס בעיר (המקבילה של שיינקין בתל אביב, נניח) ועברתי לשם במיוחד כדי לחיות את העיר - פעם אחת, פעם אחת לכל הרוחות, לא הלכתי לא לתאטראות הרבים שם, לא להופעות, לא לברים, אולי למסעדה וחצי. כשעברתי לפורטלנד בתחילת השנה, אמרתי לעצמי שזו ההזדמנות שלי, בעיקר כשהקמפוס הוא במרחק יריקה ממרכז הקונצרטים והתאטרון שם. הסימסטר השני כבר תכף נגמר ואפילו לסרט לא הלכתי אפילו שאני חולף על פני הקולנוע כל בוקר. ופורטלנד היא העיר חמודה שאני מכיר. הגעתי למסקנה שזה פשוט לא יקרה ולא משנה כמה מרכזי יהיה מקום מגוריי. מה שכן, אין מרכז לפעילות ילדים שאני לא מכיר בטווח של מאה מייל מהבית שלי, ממיני גולף ועד מוזאון ילדים. אני מתחיל לחשוב שדווקא אם אני אצטרך לנסוע כדי לראות הצגה, אני סוף סוף אעשה את זה. האמת שסוף סוף השבוע הלכתי לתערוכת BODY WORKS בפורטלנד, שפספסתי אותה גם בסיאטל וגם בניו יורק כשהייתי שם. תערוכה של שעתיים וחצי, גמרתי אותה בארבעים דקות, פעמיים. האמת שדי מעניין, בעיקר הזעזוע של מה שעושים עם גוף האדם. הזכיר את סיפורי הזוועות של המתים שקמים לנקום בחיים. לא הייתי רוצה להיות בסביבה אם המומיות שם יתעוררו איזה יום.

לא מכירה את המקום

אבל מכיון שנדמה לי שאתה נשוי, במקום כל כך קטן יכולה להיות לאישתך בעיה למצוא עבודה (אם היא מחפשת).

John the Savage

New member
הצרה היא שאם כן תרצו להגיע לאנשהו

בשביל להגיע למקום יישוב כלשהו שהוא יותר מאשר עיירה קטנה תצטרכו לנסוע די הרבה. כל מה שיש מסביב זה עיירות קטנות, ובכל המחוז כולו חיים 40-50 אלף איש בסך הכל. ה"עיר" הקרובה זו הריסבורג, במרחק שעה נסיעה. הריסבורג בעצמה היא גם חור רק יותר גדול, ולמי שאינו עובד ממשל של פנסילבניה אין מה לחפש שם. בשעתיים נסיעה אפשר להגיע לאזור ווילקס-בר וסקרנטון, שגם הם לא ממש להיט. אם בכ"ז תרצה אי פעם להגיע לעיר גדולה ולראות נניח הצגה או משהו דומה, תצטרך לנסוע 3 שעות ומעלה בשביל להגיע לפילי או נ"י.

אור302

New member
אמת. זה באמת מרוחק מאוד.

כנראה שאני עוד לא מבין מה פירוש לחית בחור כזה. אני מניח שיש הבדל בין לגור בעיר ולא לנצל את משאביה לבין לגור במקום אין בו משאבים. מצב שני, לחיים בכפר יש היתרונות שלהם. אולי זה טוב לכמה שנים.

John the Savage

New member
זה באמת משהו שלא ממש מכירים מהארץ

המרחקים בארץ כל-כך קטנים, שלא קיימים באמת "חורים" באמצע שומקום. הכי קרוב לזה, אולי, זה לחיות במצפה רמון, אבל גם שם המרחקים לעיר גדולה הרבה יותר מצומצמים. יש כאלו שיסתדרו עם זה. אאל"ט, FPNH חי במקומות כאלו ודווקא נהנה. לי זה לא היה מתאים (ואני לא רוצה לחשוב בכלל על התגובה של אישתי אם הייתי מספר לה שאני שוקל לעבור למקום בסגנון).

FPNH

New member
אתה לא טועה

מבלקסבורג וירג׳יניה זה ארבע שעות נסיעה לריצ׳מונד (לא שיש סיבה ליסוע לשם בהתנדבות) וחמש שעות לוושינגטון. גם כשגרנו בניו המפשייר זה היה אמנם רק שעה או שעה וחצי מבוסטון אבל בקושי הגענו לעיר הזאת (בדר״כ לבקר חברים שגרו בפרברים ועוד איזה פעמיים שלוש למוזיאון הילדים ולאקווריום...). מאידך, אנחנו גם גדלנו בישראל במקומות שהם יותר משעה נסיעה לעיר גדולה.

John the Savage

New member
אם כי בבלקסבורג וירג'יניה

חיים 40 אלף איש (ו-160 אלף במטרו), כך שזה עדיין מקום הומה אדם בהשוואה ל-5000 איש בלואיסברג.

FPNH

New member
אני אף פעם לא הבנתי

אם כשמפרסמים את מספר התושבים בעיירות האלה זה כולל סטודנטים או לא כולל אותם. כי יש שם 30,000 סטודנטים. לא חלק זניח באוכלוסייה.

John the Savage

New member
לא יודע

התחושה שלי היא שלא. לדעתי סטודנטים לא נחשבים לתושבי קבע ולא נספרים בסטטיסטיקות האלו, אבל אני לא בטוח בוודאות. מה שכן, גם וירג'יניה טק עצמה גדולה פי 10 מ-Bucknell מבחינת מספר הסטודנטים.

FPNH

New member
טוב. אז ויקי אומרת

שבמפקד של 2010 היו בבלקסבורג 42620 אנשים ומתוכם 23895 סטודנטים (60%).

BigMatilda

New member
ניסיתי גם לראות כמה זה רחוק ממוסדות אחרים

למשל דיקינסון קולג' (בעיירה קרלייל) או ליהיי יוניברסיטי בבית-לחם. התוצאות לא מאד מעודדות, עם שעה וחצי ושעתיים נסיעה בהתאמה... אבל חבר שמלמד בדיקינסון מאד מרוצה. לא יודעת להשוות את האיזורים אבל אולי זה ייתן קנה מידה. בהצלחה בכל מקרה!!!

אור302

New member
נו, אלה מרחקים טובים

בעיקר עבורי. אחרי 8 שנים בסיטאל, כשהמוסדות הרציניים הקרובים ביותר הם שיקגו במזרח ואל איי בדרום, מה זה שעתיים נסיעה? כלום. פשוט כלום, הרף-רגע, עפעוף, תנועת אישון. יוצאים בשש ומגיעים לארוחת בוקר מוקדמת.

Gidi Shemer

New member
יש לי דברים טובים להגיד על הביולוגיה שם

אבל אני מניח שאתה לא עושה הסבה....

FPNH

New member
ממדגם של אדם אחד -

היה איתי במעבדה פוסט דוק שעשה שם תואר ראשון. חוקר מעולה! (היום הוא פרופסור בג׳ורג׳יה טק)

Sonic hedgehog

New member
השאלה אם תואר ראשון

באמת משפיע במשהו על הפוסט, את יכולות המחקר כנראה פיתח בדוקטורט

Gidi Shemer

New member
אמת, אבל לזכות באקנל

הם שמים דגש מאד חזק על מחקר במהלך תואר ראשון. יחסית לאוינברסיטאות קטנות שהמחקר שם מתבסס בעיקר על תלמידי תואר ראשון, פה יש דרישות די גבוהות מחברי הסגל לפרסם, ולפרסם טוב. זוהי לא אוניברסיטה של הוראה וקצת מחקר בתואר ראשון, אלא כזו שדורשת גם וגם.

למעלה