Box of magic

uribash

New member
אחד מהאלבומים האבודים החזקים שיצאו!

עוד כמה מילים על Skynyrd's First (and..last)O, שהוא לטעמי אחת מאסופות השירים הכי חזקות של אחד מההרכבים הנפלאים בתולדות הרוק. (ואם הוא כבר עולה על סדר היום, קצת קשה להתאפק
) בין השנים 1968- 1972 עברה על סקינירד תקופה מחשלת, מייאשת ולא קלה, אך גם פורה ואדירה מבחינה מוסיקלית. למעשה, אלבום האולפן "הרשמי" הראשון שלהם (Pronounced...) היה מוצר מלוטש ומופק במיוחד(ע"י אל קופר כמובן, חובב מושבע של Overdubbing) בהשוואה לקשיחות, לעוצמה ולאינטסיביות שאיפיינו אותם עד אותה תקופה. בלי לפגוע בחשיבותו של הראשון, שיצא רק ב-1973, כמעט תשע שנים לאחר שגרעין ההרכב המקורי של ואן זאנט-רוסינגטון-קולינס-בארנס כבר פעל (בתחילה, בין 65 ל-68', תחת שמות שונים ומשונים), (ואני עדיין חושב שהוא אלבום בכורה מעורר קנאה -ואולי אפילו אחד מאלבומי הבכורה המרשימים בכלל..) - הרי שרק ההקלטות הללו מציגות את סקינירד האמיתית, המפוארת, החפה מכל הפקה מלוטשת, סקינרד של אגדות הדרכים והמיתולוגיות של הדרום- בתקופה שבה דבר מכל אלה עוד לא חילחל לאזורים אחרים: תקופה שבה חבריה ניגנו בתשוקה של להיות או לחדול, לעיתים כשהם רעבים ממש לפת לחם. תקופה של שנות נדודים שבה הלהקה חרשה את הדרום העמוק, לאורך ולרוחב (וגם באלכסון) תוך שהיא קובעת- כבר בסתיו של 1970- שיא מדהים של 1000 הופעות (!). תקופה שבה ואן זאנט החל לכתוב את השירים טורדי המנוחה שימשיכו ללוותו לאורך כל חייו הקצרים (ושימו לב ל-was i right or wrong, אחד מהטקסטים המצמררים והנבואיים שהוא כתב), תקופה שבה קולו היה חם, מלא ועוצמתי והחל לבלוט בכנות נדירה שאפיינה מעט מאד סולנים באמריקה במחצית הראשונה של שנות ה-70(לואן זאנט תמיד האמנתי. הוא התכוון לכל מילה שהוא כתב ושר את ההתכוונות הזאת ). זו גם התקופה שבה הם שכרו בקתה קטנה מבודדת, עם חדר אחד, מחוץ לג'קסונוויל, בשדה ב- GREEN COVE SPRINGS, כדי שיוכלו להתאמן בלי להפריע לשכנים, והחלו ברוטינה מתישה של חזרות במה שהם כינו HELL HOUSE בשל החום הבלתי נסבל ששרר בו. במקום הזה נכתבו והוקלטו-לראשונה כמעט כל השירים שיצאו בשלושת אלבומיהם הראשונים, ואפילו חלק מהרביעי (כלומר, הם חזרו לא פעם לחור הזה, גם כשכבר התפרסמו מאד). וכמובן, גם תקופה שבה נשזרו סביב שמה מעשיות רבות כל כך עד שהיא הפכה לאגדה מקומית עוד לפני שהספיקה להקליט בחברת תקליטים מסודרת. תהפוכות רבות עברו על סקינרד החל מ-סוף 1967,השנה שבה הם ויתרו סופית (בעצתו של דואן אלמן, אגב) על ביצוע של קאברים ללהיטי הפסיכדליה (!) והבלוז של התקופה (בעיקר Cream ויותר מאוחר אפילו free). ועד 1972- השנה שבה הסתיימו ההקלטות האלו באלבמה, שהיו אמורות לצאת כבר אז, בצורה זו או אחרת ובסופו של דבר,לא ראו אור עד לאחר התרסקות המטוס. אבל אולי רקע קצר להקלטות האלה מתבקש לפני הכל: ב-1968 הם הוציאו סינגל ראשון ללייבל קטנטן בשם shade tree, שכלל את "מישל" ואת "need all my friends"- שירים שנוספו להם אפילו עיבודים של כלי מיתר (!) וזנחו גם את הקו הזה. ב-1969 נשמע החומר שלהם כמו שילוב בין קלפטון הוואוואיסט הפסיכדלי של עידן קרים (בגילום אלן קולינס) לרוק בועט מהמטבח הקרייזי-הורסי של ניל יאנג (בנסיון גילום של גארי רוסינגטון). ההקלטות הראשונות שלהם באולפני קווינבי הקטנטנים (שנמצאו בדיוק ממול לאולפני מאסל שולס האגדיים, מקום שבו הקליטו לפניהם כל אליליהם) חותכות ומרשימות, אבל אותן לא תמצאו ב-SKYNYRD FIRST. הן מפוזרות בכמה מקומות, למשל באוסף הדמואים "וויסקי מורעל" שיצא בלייבל LILITH לפני כשנתיים, אבל אני ממליץ בעיקר על Collectybles, אוסף כפול של נדירים באיכות מעולה, שבו אפשר למצוא גם את העוצמה הבלתי-מתפשרת של ראשית הדרך, לדוגמא ב- Hide your Face שגונב ישירות ריף של ניל יאנג. בינואר 1971 נכנסה סקינירד למאסל שולס, לאחר שברי באקט וג'ימי ג'ונסון שמעו את ההקלטות מקווינבי והבינו שיש להם פולוניום-210 ביד (ותשאלו את הרוסים כמה זה עולה וכמה זה נדיר ואיזו קרינה יוצאת מזה...השערות לא סתם עומדות, אלא ממש נופלות..) במשך יותר משנה לאחר מכן ,הייתה הלהקה מגיעה לאולפנים מפלורידה במשאית הישנה של ואן זאנט ומקליטה מתי שרק היו שאריות של זמן הקלטה פנוי (בדרך כלל- בלילה). האחים אלן ופיל וולדן (המנהלים של פרסי סלדג', בין היתר) ניסו לעניין בהקלטות מספר חברות חשובות אבל נדחו על ידי כולן. רק מאוחר יותר ומאוחר-מדי התברר שהסלילים שאותם נהגו לשלוח להשמעה סבלו מבעיה טכנית שהפכה אותם לכמעט לא שמיעים. (עקב אי-הבנה טראגית זו ניתקו יחסיהם של ואן זאנט וג'ונסון לכמה שנים טובות, ולאחר שהתבררה הטעות- התקשר ואן זאנט - שהיה אדם קשה ושתיין עוד יותר קשה,אבל גם איש עקרונות עם לב זהב- וביקש בתחינה שג'ונסון יקבל את התנצלותו על שצעק עליו וניתק עמו את הקשר). הסשן הראשון הוקלט בחלקו עם המתופף ריקי מדלוק- לימים הגיטריסט והסולן של בלאקפוט, שתרם לאלבום האבוד כמה מהשירים ה מ ד ה י מ י ם שבו (ושימו לב לשני השירים שנוספו להוצאה המלאה של הראשון (מ-1998)- ain't too proud to pray ו- you run around, שלא לדבר על "העונות" המקסים. את כולם אגב, הוא עצמו שר בקולו הרך והיפה, ולא ואן זאנט. הסשן השני- הוקלט לאורך זמן לא קצר, עם הטכנאי טים סמית'. יותר מ-18 שירים הוקלטו בסך הכל לאלבום, וחברת 'קפריקורן' הייתה בסופו של יום היחידה שגילתה בהם עניין וביקשה להוציא אותם כאלבום, אבל ואן זאנט חש שחוזה עם חברה קטנה יחסית ומתויגת שתוכל להפיץ אותו רק בצורה מקומית לא יהיה לטובת הלהקה. ועל אף שהיו עדין אלמוניים מחוץ לדרום ההקלטות נגנזו בסופו של דבר בהוראת ואן זאנט, ויצאו רק לאחר ההתרסקות ,באלבום שהיה, כשמו- "הראשון והאחרון" של הלהקה. אגב, זה לא היה ניסיון ציני לעשות קופה על האסון, שכן ואן זאנט עצמו עבד כבר מ-1975 על הוצאת האלבום, ולחלק מההקלטות המקוריות נוספו עבודות גיטרה מופלאות בהחלט של אד קינג,ווין פרקינס וסטיב גיינס- שאותן ניתן למצוא רק בתקליט ההוא (ההוצאה האחרונה "הופשטה" מכל התוספות שנעשו לאחר 1971). שיר אחד אדיר- ONE MORE TIME- נכנס, עם עיטורי הגיטרה של אד קינג , לאלבומם האחרון- Street Survivors עוד ב-1977. (כמעט) כל השאר ראו אור כאמור ב-Skynyrd's First - The Complete Muscle Shoals Album, וחוץ מהגרסאות הראשונות לרבים מהשירים שהופיעו באלבום הבכורה, יש כאן עוד המון בשר לנעוץ בו את השיניים- לטעימונת, חפשו את Lend a helpin hand או את Wino, שתי פצצות ניוטרון שכל להקת רוק גדולה באמריקה, (או באיראן) הייתה יכולה לחלום לייצר, בחלומותיה ה(ר)טובים יותר. רבים ממעריצי הלהקה בעולם החופשי רואים בהקלטות האלו חלק מהקלטות האולפן הנפלאות ביותר של סקינירד- והיחידות שמציגות את הלהקה בימי התהילה של לפני התהילה. אני אחד מהם
אורי

melancholy man

New member
אורי פעם הבאה שאתה מרגיש שאתה מתאפק

אל...
תודה, למדתי המון. אנסה לבדוק את זה אפילו (החיבה לסקינרד זה משהו חדש מאוד אצלי, יש לי המון חסרים).

אתה תותח, באמת תודה רבה

אני חושב שאני ארכוש את אלבומי האולפן המוכרים שלהם לפני שאתעמק באלבום שברשותי רק כדי שאדע להעריך אותו כמו שצריך.

ch15

New member
יופי של סקירה

אוסף מדהים של סקינרד מוקדם...ואל תשכח את השיר המדהים comin home,אחד היפים שכתב רוני ואן זנט. גם האלבום collectybles שווה ביותר, יש שם הקלטות ממש מוקדמות כולל הסינגלים הראשונים שלהם,והופעה חיה מ1973 בהרכב המקורי עם קינג ובארנס...מדהים.המינוס היחידי שבדיסק השני יש הרבה קטעים מתוך ההופעה החיה מ1976 (גרסאות אלטרנטיביות) שיצאה כבר בכמה גרסאות,היו יכולים להוסיף עוד קטעים נדירים(יש עוד לא מעט אבל באיכות לא טובה של בוטלגים)במקום כמו שני שירים שהופיעו רק בתקליט best of the rest ולא יצאו עוד בדיסק או ההופעות הנהדרות שהם נתנו בגרמניה וצרפת ב1974 שזקוקים לרמסטר דחוף.

strangebrew

New member
אפרופו קופסאות,

דיסק קלאב פה התחילו במגמה מפחידה (לארנק שלי), של להביא כל מיני קופסאות שוות שאחת מהן היא של דיויד קרוסבי (ועוד איזה אחת של הבי-ג'ייז ואחת של ג'ון לי הוקר ועוד כמה נהדרות), שפרטים עליה ניתן למצוא כאן. המחיר מאתיים שקלים חדשים (חשבתי שאם לא אכתוב את זה במספרים זה ייראה פחות נורא, אבל לא). מישהו ממלומדי הפורום יוכל לייעץ לי מה עליי לעשות? לא לאכול כמה ימים ולקנות את הקופסא או להשאיר אותה יפה על המדף?

garcia

New member
לגבי ה-box set של קרוסבי

בינתיים ג'וני הוא היחיד שמחזיק את הקופסה הזאת ולכן צריך לחכות לדיעה להמלצה שלו. יש לי אין ספור קופסאות בארון למעלה. רק להעביר עליהם אצבע בשביל לצייר פס אבק
אבל הקופסה האהובה עלי ביותר היא של CSN והמון פעמים אני חוזר אליה.

John Barleycorn

New member
לגביה

גרסיה הוא היחידי שכתב עליה "סקירה מקדימה". כדאי לשאול אותו
סליחה שאני לא מביא קישורים. יום אחד ערכו תפוז שינוי במנוע החיפוש שלהם, העסק החדש שונא מקינטושאים ואני לא מסוגל יותר למצא דבר בארכיון. הרי לכם מנהל פורום יעיל.
לא השתתפתי עד כה בשרשור הזה כי לא איש קופסאות אנוכי ודבר אין לי לתרום. הקופסה של קרוסבי נשלחה אלי כמתנה והיא היחידה שיש לי. הקופסה מושקעת כדרך קופסאות בנות ימינו. שלושה דיסקים, 52 שירים, סאונד נפלא וחוברת ובה סיפור ארוך על כל שיר ושיר. זהו סיכום יפה של הקריירה של קרוסבי. השירים הם משנות הששים ועד ימינו (PCR), ולשמוע אוסף של "אורות גבוהים" (איפה ההוא שלא אוהב תרגומים?) של קרוסבי - תערובת של Byrds, CS&N ושירי סולו של קרוסבי ברצף תוך הכנת ארוחת הערב זה יופי חי. הבעיה בקופסה, כפי שציין גרסיה, היא שאין בה הרבה חומר נדיר שלא שמענו קודם, למעט ששה שירים בדיסק השלישי. זה אולי לא מעט, אבל אפשר היה במקרה הזה הרבה יותר. מי שלא מסתפק בזה ורוצה יותר חומר נדיר ירצה אולי לחכות לדבר הבא. אלא שלאחר הוצאת קופסה משולשת שכזו אין לדעת מתי ייצא משהו דומה של קרוסבי.

garcia

New member
כולה פרומו

הנה הסקירונת. כהרגלי אני מתפלסף שם בלי סוף סביב עצמי
מי שיש לו כסף פנוי אז שילך על זה. אני תמיד מעדיף להשקיע את הכסף בחומרים ובאלבומים שעדיין עוד לא שמעתי. ואם אנחנו עוסקים בדיוויד קרוסבי אז אני מאד ממליץ על ההופעה האקוסטית שלו ביחד עם גרהם נאש ב-1971 שנקראת A Very Stony Evening.

הקופסה של קרוסבי

אם אתה מחזיק את האלבומים שלו, הקופסה לא שווה קניה. הערך המוסף בצורת קטעים שלא התפרסמו הוא קלוש במיוחד (6 קטעים חדשים?) אלא אם אתה פריק של מארזים וחוברות עם נייר כרום שמריח בנזונה, חוצמזה - אין סיבה לקנות. אם אתה לא מחזיק את כל התקליטים שלו, עדיין הייתי חושב פעמים. עדיף כרגע להוציא כסף על הרימאסטר החדש של התקליט הראשון, זה יותר חשוב.

strangebrew

New member
בחורה הנני ../images/Emo13.gif

חוץ מזה, תודה רבה לכולכם, כנראה שהקופסא תמשיך לשבת יפה בדד על המדף ואני במקום זאת אקנה את joe's garage ששמתי עליו עין מזמן

melancholy man

New member
אבל שלא תתחמקי

האלבום הראשון של קרוסבי, זה פשוט אלבום חובה, בלי קשר לקופסא.

strangebrew

New member
כנראה שאתה לא מכיר אותי ../images/Emo13.gif

אני? להתחמק מלקנות דיסקים?
מה פתאום!

Barmelai

New member
joe's garage ../images/Emo45.gif

אין לי צל של ספק שזה אלבום הגראז' הטוב ביותר שיצא אי פעם
(לתשומת לב מסיונרי הגראז' שמסתובבים בשטח בחליפות אדומות
). ואלבום ענק של פרנק, יצא בתקופה שזאפה היה משחרר לשוק אלבומים כפולים משולשים ומרובעים של חומר חדש באותה קלות שאולמרט משחרר הצהרות סותרות לתקשורת. זה אלבום הקונספט היחיד שלו אאל"ט, יציאה יפהפיה, מעוררת מחשבה, מפחידה ובעיקר קורעת מצחוק. כמעט כל שיר קלאסיקה בקאנון של פרנקי. גאונות להמונים.

strangebrew

New member
לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר בעצמי

יצא לי לשמוע לא פעם ולא פעמיים את הגארז' של ג'ו באמצעים לא כשרים מסויימים. ואני חייבת לומר שממש התאהבתי בו. הסנטרל סקרודינייזר פשוט מוריד אותי לרצפה מרוב צחוק כל פעם מחדש

LEATHER REBEL

New member
כסף-כסף-כסף...

שורף לי את קצה היד. כן, יש לי כסף, אבל כבר אין לי זמן לשמוע את כל המוסיקה שאולי הייתי רוצה. כמה שזה יכול היה להיות כיף להיות שוב בן 20...

LEATHER REBEL

New member
חכה חכה...

גם כשאתה תגיע למצבי לא יהיה לך זמן לשמוע מוסיקה כל היום. איזה כיף זה היה בגיל 20...

giba70

New member
../images/Emo57.gifהמחומש של הבוס../images/Emo168.gif

במקרה הזה מדובר בחמישיית תקליטים במארז גדול, שאותה קיבלתי ב-1986 מחבר לכיתה ששהה בחו"ל. כמה חבר'ה מהכיתה אהבו את הבוס וכאשר שמענו שהוא הולך להוציא אוסף מההופעות שלו בחמישה תקליטים (1975-1985) התחרפנו לגמרי והזמנו אותו עוד לפני שהגיע לארץ. אני חושב שזה היה המארז הגדול ביותר שהוציאו עד אז, ולכן היה כל כך כיף לפתוח אותו, להסתכל בצילומים הנהדרים מכל התקופות שלו ושל האי-סטריט באנד. והביצועים סוחפים... הוצאה בהחלט מושקעת

למעלה