Box of magic

fenriz

New member
מה פתאום,

מה לי ולריאושואים? :) האמת היא שממה שיצא לי לראות, רק לאדם אחד בארץ יש את הקופסא (או שצריך להגיד ארגז) הזו. באיביי היא נמכרת במחירים נמוכים הרבה יותר מהדוגמאות מלמעלה, שמוכרים שמו בטח סתם במחיר מופרז אולי בגלל תקופת החגים, או בגלל שהקופסא עדיין בקרטון המקורי שלה ועוד לא נפתחה. הבעיה היא שהקופסא בנוסף ממוספרת, וככל שהמספר יותר נמוך ככה המחיר עולה. רוב הקופסאות של MFSL נמכרות בסביבות ה - 700 דולר, ולפעמים רואים גם כמה שנמכרות באיזור ה - 500, תלוי במצב.

Jflyaway

New member
Mobile Fidelity Sound Labs

יש גם הוצאה מצומצמת בדיסקים... ומכיוון שלי יש אותם - אני יכול לומר לכם שאין בכלל מה להשוות להוצאות המבזות, הרזות, והמעוקרות נטולות-הקפאין ש EMI הוציאה בסוף האייטיז. הרימאסטרים של Mobile Fidelity Sound Labs בשרניים ומלאים בעוצמה. פשוט תענוג, בעיקר האלבום הלבן שנשמע ממש מפוצף. ככה צריך לשמוע ביטלז.

Barmelai

New member
3 הקופסאות החביבות שלי

Threesome, Vol. 2 היא הקופסה האחרונה שקניתי ובה 3 אלבומי הג'אז רוק הגדולים של פרנק זאפה: HOT RATS, THE GRAND WAZOO, WAKA JAWAKA. הקופסה המתוקה הזאת כוללת כמה משיאיו של זאפה כמלחין, מעבד (לביג באנד) וגיטריסט. ההומור קיים גם כאן אבל הוא חבוי רק בשורות השירים שיש בהם מילים, וברובם אין. לאוהבי הזאפה שלהם מה שיותר מוסיקלי, ג'אזי, חף מגימיקים ונצחי כמו מהדק ניירות. אין בונוסים, אבל האריזה עוצבה במיוחד לקופסה ומכילה די הרבה אינפו. RYKODISC. Chicago IV - At Carnegie Hall, Vol. 1-4 סדרת הופעות ב 1971 תפסה את שיקגו במיטבה גם מבחינת ההרכב וגם מוסיקלית. קופסה של 4 דיסקים גדושים מתעדים בלייב את כל השירים משלושת אלבומי שיקגו הראשונים והחשובים ביותר, וכמה מהאלבום הבא שלהם. יותר מזה לא צריך משיקגו. גרסאות ההופעות לא ממש רחוקות מהאולפן, אבל אנרגטיות להפליא. מי שאוהב את הלהקה ומי שאוהב ג'אז-רוק חייב את הקופסה ויכול להסתפק רק בה. בזמנו ההופעה יצאה על אלבום ויניל מרובע ועלתה במחיר של אלבום אחד לטובת המעריצים (החלטה שיווקית שהתגלתה כמוטעית - צרכנים פוטנציאלים האמינו שהמחיר משקף אלבום זניח ולא קנו). הקופסה ב CD יצאה בשנות התשעים באיכות גרועה, אי אפשר היה לשמוע את חטיבת כלי הנשיפה. הפגם תוקן בקופסה שלי שיצאה השנה, ונוספו שלל בונוסים - מאותו סבב הופעות. יאמממי. ULTIMATE SPINACH - THE BOX מהלהקות האהובות עלי ביותר בתחום הפסיכדליה. המארז דמוי קופסת ויניל (משהו ענק) ובתוכו 3 אלבומי התרד האולטימטיבי, כל דיסק בקרטון שהוא שיחזור של התקליט המקורי, חוברת עבה ופוסטר. AKARMA שהיא לייבל ידוע באיכות הקופסאות שלו ופחות באיכות הסאונד התעלתה על עצמה - סאונד מעולה, בונוסים וצ'ופרים. באשר לשושת האלבומים בקופסה: שני הראשונים הם מאסטרפיס באוזניי. השלישי בינוני ואני מתייחס אליו כדיסק שלם של בונוסים, מהם מוצלחים, מהם פחות. השלישי אגב יצא תחת אילוץ של חוזה הקלטה וככה הוא גם נשמע. לקנות בריצה בגלל 2 האלבומים הראשונים.

מורנא007

New member
התרד טעים ביותר

גם אני לקוח מרוצה של חברת אקרמה, הקופסא חביבה עלי במיוחד. קופסא נוספת שיש לי, (ואני ממליץ עליה למכורים לצפרדעים בלבד), היא The Word Is Live של להקת Yes.

gryphon music

New member
סנדי וניק

את הקופסא של סנדי דני וניק דרייק רכשתי בשעה שהכרתי בסה"כ שיר אחד מכל אחד מהם.היתה לי אובססיה לכל מה שקשור לסיכומי קאריירה אקסקלוסיביים ומושקעים גם אם לא הכרתי את הפרצוף שמצולם על העטיפה ואת החומר השוטף הרגיל שלו. הארווסט פסטיבל והקופסא של DERAM הינן הקופסאות האהובות עלי מימי הדיסקים ונראו ממש כאילו נתנו לי לערוך מהרפרטואר של שני הלייבלים המצוינים האלה.

Welsh

New member
אתה יכול להרחיב

בנוגע לקופסא של ניק דרייק?
מה היא מכילה וכמה עלתה?

gryphon music

New member
ס נ ד י ו נ י ק

סתם שלשת האלבומים שלו ועוד אחד עם נדירים שגם הם הופיעו על דיסק .יצא בהדפסה מחודשת בלייבל "חניבעל" {הקופסא יצאה גם בדיסקים אבל לדעתי לא מיצרים אותה יותר"}

psychodoodle

New member
Fruit Tree

כך קוראים לקופסא התקליטים שיש ברשותי ,אם זו היתה הכוונה . היא מכילה את 3 האלבומים הרגילים בתוספת אלבום שנקרא Time of no reply + חוברת עם המילים של השירים וכל מיני תצלומים .מישהו בשם ארתור Lubow זורק כמה מילים . .יצא בחברת "חניבעל" 1986 .

רק לאספנים

את כל השירים ניתן להשיג כיום בדיסקים. האוסף הזה (לא ממש קופסה, במובן המוכר לנו) יצא בשנות השמונים כאשר העניין בדרייק החל להתגבר, בעקבות כמה קאברים לשיריו שהוקלטו באותן שנים. עד אז, הוא היה דמות אלמונית כמעט לחלוטין. כמדומני שהאוסף איננו בדפוס כיום.

Welsh

New member
אני לא בדיוק אספן..אז טוב לדעת../images/Emo13.gif

נראה לי שאני אלך על 2 האלבומים בנפרד (bryter עליז לי מדי), תודה!

giloni

New member
לפני חודש המלצתי כאן על קופסא

ולטובת אלה שלא קראו עליה... נו טוב, אני לא חוזר על זה עכשיו. יש במאמרים. בכל זאת, אני חושב שקופסא שתשכון אצלי לבטח, כמו זו שכתבתי עליה, היא אוסף של דברים שלא מצויים בהקלטות רשמיות. מאחר ואני מחזיק את רוב הדברים שאני אוהב, ובחלקם בשני פורמטים ואפילו בשלושה של אותו אלבום, אני מניח שיהיה קשה להפתיע אותי. האוסף של ה Bee Gees למשל, מושך אותי מאד מכיוון שאין לי את כל האלבומים המוקדמים שלהם ובמקום להשיג אותם אוכל להנות מהאוסף שיש בו גם מהמוקלטים וגם מהנידחים שלהם בשנים היפות. להשקיע באוסף שמרכז ארבעה או חמישה דיסקים שיצאו כבר בפורמט כזה או אחר - לא הייתי הולך על זה (אלא אם כן מדובר במחלה ולמזלי, הנשא של המחלה שלי אכן הוציא אוסף אבל כזה שנמנה על הסוג הנכון), אולי מלבד קופסא של Csn&y של Creedence ושל Richard Thompson שנפלו איך שהוא לידי ואני לא מצטער לרגע... יקי

AeroTom

New member
3 הגדולות שלי:

The Yardbirds - Train Kept a Rollin. בוקס של 4 דיסקים שמקיף את כל התקופה על גיורגיו גומלסקי. כולל בתוכו את ה-Five Live Yardbirds וגם את ההקלטות עם סוני בוי, פלוס שלל הקלטות (חלק עם כמה וכמה טייקים שונים) מכל התקופה הזאת של הלהקה. בוקס נהדר שמומלץ מאוד (יחד עם עוד כמה מוצרים ספציפיים של הלהקה) לכאלה שרוצים בלא יותר מדי מוצרים את כל, או רוב ההקלטות והדברים שציפורי החצר הקליטו. Led Zeppelin Box Set. הבוקס המרובע מ-1990. יש אחלה של סידור של השירים וגם יש פה את: Hey Hey What Can I Do Traveling Riverside Blues ו-White Summer/Black Mountain Side שלא שוחררו באף אלבום\אוסף לפני זה. פשוט 4 דיסקים שממש כיף להאזין להם (ואפשר להוסיף את ה-Box Set השני מ-93 שמשלים את כל השירים החסרים בבוקס הזה). Tom Petty & The Heartbreakers - Playback. מארז גדול של 6 דיסקים עם המון פנינים נהדרות. הייתי אומר שזה בוקס יותר למאזינים החזקים של הלהקה, אבל אפשר גם ככה להכיר, ולהכיר הרבה מהם. כל דיסק פה מגיע בנפרד ב-Digipack קטן משלו (ועם שם משלו) וכל אחד מתמקד במשהו אחר. 3 דיסקים לתקופות של הסטודיו של השירים שנמצאים גם באלבומים. דיסק אחד מלא ב-B-Sides, דיסק אחד מלא בהקלטות נדירות שלא שוחררו קודם וכדומה. זה אחלה מארז עם 6 דיסקים מלאים בכל טוב, שמבחינת יופי והשקעה גם הוא המוביל אצלי כנראה.

לא ממש קשור

אבל יש לי בשבילך שאלה, בגלל שאני יודע שאתה מבין בלינארד סקינארד רציתי לשאול "מה הקטע" של האלבום לינרד סקינדרד פירסט אלבום ואם הוא שווה משהו.. זאת אומרת הוא טוב אבל מה הכוונה האלבום הראשון אם אני יודע שהראשון הוא פרנוונס? זה סוג של אוסף? תודה מראש.

AeroTom

New member
זה אלבום מאוד שווה

במיוחד לאלה שמתעניינים מאוד בלהקה. Skynyrd's First - The Complete Muscle Shoals Album יצא ב-78 (תחת השם Skunyrd's First And...Last) שנה לאחר התאונה ההיא, והוא כולל בתוכו הקלטות מוקדמות של הלהקה מ-71\72, מלפני שיצא האלבום הראשון שלהם. זה אלבום מאוד מעניין כי הוא כולל בתוכו את הגרסאות הראשוניות של כמה וכמה קלאסיקות ושירים אחרים שלאחר מכן נכנסו לאלבומים המוקדמים של הלהקה. וגם יש בו רצועות שלא שוחררו בכלל באלבומים בזמנו ונשארו בהקלטות הללו. מי שאהב את אלבומי הלהקה המוקדמים (עם הלהקה המקורית, לפני התאונה) בטח יהנה גם מהאלבום הזה. הוא מאגד בתוכו דברים מאוד מעניינים וטובים. אני אישית בהחלט ממליץ עליו. רצוי להשיג את הגרסה המלאה החדשה יותר שלו מ-98 עם 17 שירים (בהוצאה הראשונית ב-78 היו 9 שירים).

../images/Emo45.gif תודה, זה מה שיש לי

אני אגב מעדיף את הגרסאות של הלהיטים באלבום הראשון, הגרסאות שיש פה לא שלמות וניכר שחסר בהן משהו. אבל זה עדיין פיצוץ.

AeroTom

New member
אני מאוד אוהב את הגרסה המוקדמת שם

של Free Bird, אם מדברים על הלהיטים מהאלבום הראשון. השוני שם עם הקלידים ממש נהדר.

Aeroguy

New member
קצת הרחבה בקשר לזה...

ההקלטות שמופיעות באלבום המוקדם הם מ-Muscle Scoals (די בטוח שאייתתי את זה לא נכון) באלאבאמה, באולפנים בהם הוקלטו כמה מאמני הסול הגדולים של שנות השישים כגון אריתה פרנקלין, ווילסון פיקט, את'ה ג'יימס ואוטיס רדינג, ולאחר מכן באו להקליט שמה אמנים לבנים כגון הסטוסז, בוב דילן, ליאון ראסל ואחרים.

למעלה