Bookme

amoswul

New member
Bookme

אני נוהג לקנות ספרים באינטרנט במיתוס או בוקמי. לאחרונה קבלתי שרות גרוע ביותר בבוקמי. לאחר אישור ההזמנה חלף זמן רב, והספר לא הגיע. פניות טלפוניות לא נענות וכן פניות בדואל. אני ממליץ לכולם להזהר מאתר זה.

Mנטה

New member
פעם בכמה שבועות מופיע מתלונן תורן

ומשמיץ חנות ספרים מסוימת. החנויות המושמצות הן בדרך כלל דוקא אלו הקטנות, הזולות ואלו שהרבה אנשים מכירים אותן כנותנות שירות טוב מהיר ואמין. כך היה עם בקבוק ועכשיו אותו דבר עם בוקמי. בשתיהן קניתי הרבה פעמים וזכיתי לשירות מצוין במחיר הטוב ביותר בארץ. לא אתפלא אם מדובר בפרסומת סמויה למיתוס או לאחת הגדולות.

Boojie

New member
לא נעים לי לומר לך את זה,

אבל מהידע שלי, מתלונות של חברים, זו לא פרסומת סמויה של מיתוס, אלא אמת צרופה. בחנויות הקטנות יש נטייה לשירות לקוחות גרוע יותר. בשתי פעמים מתוך שלל הפעמים שקניתי במיתוס היו בעיות עם המשלוח. בשתי הפעמים הספרים הפגומים הוחלפו מיד. באחת הפעמים קיבלתי ספר נוסף (בלי לבקש). בכל הפעמים שרכשתי ממיתוס המשלוחים היו מהירים ומדויקים, ולא קרה שחסר ספר בהזמנה. לעומת זאת, שמעתי כבר כמה וכמה פעמים על תקלות במשלוחים של החנויות הקטנות יותר - וזה לא מפתיע. לנסיון יש השפעה, והחנויות הקטנות, כדי שיוכלו להמשיך להציע את המחירים הנמוכים יותר (ואגב, זה לא נמשך לנצח. המחירים הנמוכים מאד הם בדרך כלל מחירים שמבוססים על רווח כמעט לא קיים, ומשמשים רק כדי להשיג דריסת רגל בשוק. אחרי שהחנות מתבססת, המחירים עולים לרוב) לפעמים מעגלות פינות. האם זה אומר שלא כדאי לקנות בחנויות הקטנות? חלילה, לא אמרתי דבר כזה. במיוחד יש לי סימפטיה לחנות "בקבוק", מהרבה סיבות שלא זה המקום לפרטן. אבל לקחת בחשבון שלפחות אני עד היום לא נתקלתי בחנות שהשירות שלה טוב ברמה של מיתוס. אין מה לעשות, מיתוס היו שם כמעט מההתחלה, וצברו נסיון שלכמעט אף חנות וירטואלית אחרת אין.

Boojie

New member
זה סטנדרטי לחלוטין בחנויות מקוונות.

חנות מקוונת (פרט לסטימצקי, שיש להם קטלוג משלהם, ככל שאני יודעת) מבססת את הקטלוג שלה על הקטלוג של דאנא. מסד הנתונים של דאנא מכיל רישום של כמעט כל הספרים שיצאו בארץ, אבל אין בו סימון לספרים שאזלו מההוצאות. אז חנות מקוונת חדשה, עד שגומרים לנפות מהקטלוג את הספרים שמופיעים במסד הנתונים אבל לא זמינים באמת, תמצא את עצמה "מוכרת" ספרים שאין במלאי. אגב, חנות מקוונת (פרט לסטימצקי, כמדומתני) לא מחזיקה ספרים במלאי, אלא מזמינה אותם ישר מההוצאות, מה שמאפשר חלק מהחסכון הגדול על אחסון, וכתוצאה - את החסכון הגדול במחיר. מכיוון שהעדכונים של דאנא (נדמה לי שזה עדכונים חודשיים, אבל אני לא זוכרת במדויק) כוללים רק את הספרים החדשים שנכנסו לקטלוג שלהם, מרגע שחנות מקוונת מספיק ותיקה כדי לנפות את רוב הספרים שאזלו, כבר לא אמורה להיות בעייה, או שהיא אמורה להתעורר רק כשספרים בדיוק אוזלים מההוצאה בתקופת ההזמנה.

siv30

New member
בוג'י גם בדיונון זה קרה לי והם לכל

הדעות לא חנות חדשה...

siv30

New member
כן, לשלם עוד 10 ש"ח על ספר כי זה

מיתוס לא נראה לך מופרך במצב הכלכלי של היום
אולי לך יש עודפים, אבל לי אין וכל שקל חשוב לי. שנית למה להשמיץ אני באופן קבוע רוכשת מבוקמי ולא נתקלתי בשום בעיה איתם, להפך שירות אדיב ומהיר. כמו כן המחירים שלהם נשארו זולים לאורך זמן. אם כבר להשמיץ זה את מיתוס שעובדים על הלקוחות בעניים- נותנים כוכבים או תלושים של 10 שקלים שאפילו לא מכסים את המשלוח...כך שיוצא שעדיף ללכת לחנות הקרובה של סטימצקי שאת כל כך מתעבת ולהתפלל שאולי יש להם מבצע (כי בד"כ יש להם).

Boojie

New member
איזו עבודה בעיניים???

מיתוס מציינים במפורש באיזה מחיר הם מוכרים את הספרים שלהם. התלושים הם בונוס, לא שום דבר אחר. והמחירים של מיתוס סבירים לחלוטין (גם בלי תלושים ובלי שום דבר), במציאות שוק הספרים של ימינו. אני ממש לא מבינה אותך, נותנים לך קופון הנחה לקניה הבאה ואת קוראת לזה רמאות? מאיפה לאיפה זה רמאות בדיוק? מהפעמים האחרונות שהשוויתי מחירים עם האתרים ה"חדשים" (הם כבר לא כל כך חדשים), התרשמתי שהפערים הצטמצמו מאד, וגם היו מקרים שבהם במיתוס הספר היה יותר זול. וזה בהחלט תואם את המגמה שהתייחסתי אליה - חנויות חדשות מציעות מחירים לא ריאליים כדי להשיג לעצמן דריסת רגל בשוק. המחירים האלה לא יכולים לשרוד לאורך זמן, ותוך חודשים ספורים רואים מגמת עלייה במחירים. ולא השמצתי את אף אחד. כלומר, יכול להיות שבעינייך, להגיד "אנשים אמרו לי שהיו להם בעיות איתם" זה השמצה, אבל ככל שאני זוכרת את ההגדרה של השמצה, זה אפילו לא מתקרב. ואגב, אם במבצעים, בכל החנויות הווירטואליות יש מבצעים כל הזמן, ואז המחירים עוד יותר נמוכים מהמחירים במבצעים של סטימצקי, כמעט תמיד (חוץ ממבצע ה"הבה נשבור את ההוצאות עוד קצת בזה שנחרבן להן את שבוע הספר" המפורסם).

amoswul

New member
שרות בבוקמי

אני אדם פרטי ולא מפרסם אף אחד. אכן המחירים בבוקמי טובים אבל אני מצפה מהם לידע אותי מיד בהזמנה אם הספר קיים או לא ולא לחכות 10 ימים, וכן לענות לטלפונים ולדוא"ל. הי מקרה שספר הופיע ב 2 הוצאות בהפרש מחירים. הזמנתי את הזול ואז , לאחר יותר משבוע, טענו שהוא לא בנמצא והציעו לי את הספר במחיר היקר יותר וכמובן זמן המתנה נוסף.

tepic

New member
עניין של מזל

דווקא לי, עד היום, היה מזל. קיבלתי שירות מצויין מכל החנויות המקוונות שמהן קניתי ואפילו מ (לא עלינו, שלא נדע) איבוקס. מיתוס היו פעם זולים והיום הם ממש לא, אבל מפעם לפעם הם שולחים לי קופון משמעותי (40 ש"ח למשל) ואז אני משתמש בו, תוך הקפדה לא להפסיד כסף יחסית לאחרים. גם האתר שלהם נהיה כבד מאד, והחיפוש בעייתי יחסית לעבר. אני יודע שיגיע היום שגם לי תהיה איזו בעיה עם איזו חנות מקוונת, אבל הסיכוי לבעיה עדיין שווה את המחיר והנוחות. ד"א : פעם הזמנתי מאמאזון טרילוגיה. בדואל השליחה נאמר לי שהספר האמצעי לא קיים ולכן נשלחו לי רק הראשון והשלישי, ורק עליהם חוייבתי. מיד שלחתי להם הודעה שאם הספר האמצעי לא קיים, אני לא מעוניין בשאר הספרים, ושאלתי אותם כיצד לבצע את ההחזרה. לתדהמתי, הם ענו (די מיד) שאין צורך שאשלח את הספרים, והם לא יחייבו אותי כלל. לא על הספרים ולא על המשלוח. זה שירות!

למעלה