:Bodhidharma

lightflake

New member
כל "אדם" זו צורה של תודעה... אתה יכול לומר שינה....

וכל צורה ורמת הערות של התודעה הזו לעצמה --- ובכל זאת, כיוון שהכל תודעה, המורה הער מדבר אל מה שכבר יודע... התודעה... לעורר אותה להתוודע לעצמה ... ליצור את המהפכה הפנימית הדרושה שבסופה תקח בחזרה את השלטון שנגנב ע"י הדעת ... אם לא הייתה כל יעילות בלימוד הזן המורים ההם לא היו מטרידים בלימודם את האנושות ... זה שזה מיועד למתי מעט זה ברור... אבל זה לא משנה כלל....
&nbsp
&nbsp

תועלת? מי יודע אם יש תועלת

&nbsp
"עץ חסר תועלת
&nbsp
נגר בשם שי היה בדרכו למדינת צ'י. כשהגיע לצ'ו-יואן ראה ברחבת המקדש עץ אלון. גופו של העץ יכול היה להצל על עדר שלם של פרות, היקף גזעו מאה רגל, והוא מתנשא מעל להרים. גובה ענפיו התחתונים שמונים רגל מעל לפני הקרקע. כתריסר מענפים אלו היו כה גדולים עד שניתן לבנות סירה מכל אחד מהם. כה רב היה מספר הצופים בעץ, עד שהמקום נראה כמו שוק. הנגר לא העיף מבט והמשיך בדרכו מבלי לעצור. שוליית הנגר עצר ולטש את עיניו בעץ.לאחר מכן רץ לדרכו, הדביק את הנגר ואמר:
"מורי, מאז אחזתי לראשונה בגרזן והלכתי בעיקבותיך, לא ראיתי עץ נפלא כל-כך. אבל אתה אינך טורח אפילו להעיף בו מבט והולך בדרכך מבלי לעצור. מה פשר הדבר?"
&nbsp
הנגר אמר:
"מספיק! אל תוסיף לדבר על כך.זהו עץ חסר תועלת. אם תעשה ממנו ספינות, הן תשקענה ; אם תעשה ממנו ארונות מתים, לא יחלוף זמן רב והם יירקבו ; עשה ממנו כלים, והם ישברו מיד ; עשה דלתות והן תפרשנה שרף ; עשה עמודים והם יהיו אכולי תולעים. עץ זה אין לו שימוש כעץ. הוא חסר תועלת. על כן הגיע לאריכות ימים".
&nbsp
כשחזר הנגר שי לביתו, הופיע העץ בחלומו ואמר:"למה אתה משווה אותי? האם אתה משווה אותי לאותם עצים המביאים תועלת? עץ התפוח ,עץ האגס, עץ התפוז ועץ הלימון, כל אותם נושאי הפרי - אך מבשיל פריים וכבר הם מרוטים ומושפלים, ענפיהם הגדולים נשברים, ענפיהם הקטנים נכפפים. כיון שיש בהם תועלת , הופכים חייהם לסבל. הם אינם משלימים את מיכסת השנים שהעניק להם הטבע, הם נופחים את נשמתם במחצית הדרך. הם רוצים למצוא חן בעיני העולם וכך מביאים הם על עצמם את המכות שהם סופגים מידי האספסוף. כך גם בכל יתר הדברים. אשר לי, מזה זמן רב חיפשתי את הדרך להיות חסר תועלת. אילו הייתי מביא תועלת, האם יכולתי להיות גדול כל כך? מלבד זאת, גם אתה דבר, וגם אני דבר.כיצד יכול דבר אחד להעריך את רעהו? אתה , אדם חסר תועלתשמותו קרוב, כיצד את יודע שאני עץ חסר תועלת?"
&nbsp
כשהקיץ הנגר שי משנתו סיפר את חלומו.
השוליה אמר:
"אם הוא כל כך שוקד על חוסר התועלת מה הוא עושה במקדש (כעץ קדוש)?"
&nbsp
הנגר אמר:
"שתוק! אל תדבר יותר. הוא פשוט נ מ צ א שם .כך אין הוא מקולל ואין הוא מושפל על-ידי אלו שאינם יודעים זאת. גם אלמלא היה "עץ קדוש" האם אתה סבור שהיו גודעים אותו? הוא מקיים עצמו בדרל השונה מדרכו של ההמון. אם תעריך אותו באמות- המידה המקובלות, תמצא את עצמך טועה טעות גדולה"."
&nbsp
"קולות האדמה" קטעים נבחרים מכתביו של החכם הסיני צ'ואנג טסה. הוצאת מודן. בתרגום יואל הופמן.

lightflake

New member
והנה יש תועלת אפילו בסיפור על שבחה של חוסר התועלת....

&nbsp
מה שכן אני מתחיל לראות את חוסר התועלת בדיון הזה

תועלת רק לחוסר התועלת...

ואם אתה מתחיל לראות אותה אז זה בדיוק הרעיון.
האם אתה שולל את חוסר התועלת? אם כן אז מה אתה רוצה מהזן? לך לגורו עם הבטחות לאושר וכוחות ולפילוסופיות של אמת מוחלטת שנגזרות מאבסולוטיזמים אידיוטיים כלשהם...
נראה לי שאתה מחוץ לרפת. טעית בדרך? הנה, שם הפרות לועסות אמת מוחלטת ומעלות גירה... הרשות בידיך לחזור לשם. ביי ביי...

neophile

New member
זה יותר מלא לחשוב

אני לא יודע מה הניסוח המקורי של המשפט הזה אבל אני דיי בטוח שהוא לא מתייחס רק למחשבות אלה למכלול פעילות של "המיינד" .

השאלה היא מה מודע למיינד הזה והאם הוא אני ?

אם אני נמצא במצב הזה מעט אז אני לא ממש יכול לומר שזה אני רק מתוך אידיאליזם או להשתמש במחשבה הזאת כדי לגרש מחשבות אחרות כי זה לא משנה הרבה אולי אפילו זה לא משנה שום דבר.

ברור שיש כאן איזה שהיא אשליה שצריך לנפץ אם כן איך עושים זן בלי לעשות זן ?

lightflake

New member
בוא נתחיל ב"לא לחשוב" או לפחות ב "לא להאמין למחשבות"...

אחרכך כבר נראה מה יהיה

lightflake

New member
וגם... כי... יש פחות סיכוי ללכת לאיבוד כאשר ההוראה פשוטה

ורדיקלית, לא לחשוב (או לא לקבל אף מחשבה, לא לקנות מה שהיא מציעה) זה רדיקלי, אם זה יותר מורכב מזה קל ללכת לאיבוד, מי כמוך יודע... אבל אם זה כל כך פשוט אתה יכול בקלות לוודא שאתה עוקב אחר ההוראה (או, רלוונטי יותר, לפחות לוודא שאתה לא עוקב אחריה) כי בכל פעם שאתה נתפש לתוכן כלשהו אתה יכול להיות בטוח שהלכת שולל כי ההוראה שוללת כל תוכן שהוא באופן מוחלט. זה בעצם זהה ל"נטי נטי"... לא זה ולא זה, אל תקבל כלום, השאר ריק, השאר שקט.
&nbsp
לגבי מה שכתבת שאולי הוא מדבר על כל תכני המיינד ולא רק מחשבות... זה כבר דוגמה לסיבוך שנובע ממחשבות... הרי גם אם עולה בך כעס, בלי מחשבות כלל לא היית מסווג את התחושה כ"כעס"... היית רק רואה משהו, בוא נקרא לזה לרגע בשם כללי "תנועות אנרגטיות" ... בלי מחשבות אין עם זה בעיה, יש חוויה, אף אחד לא ביקש לשלול את החוויה עצמה ואם לא עשית ממנה עניין היא ממילא כבר השתנתה...

neophile

New member
אני מוצא את עצמי לפעמים הולך שולל

גם בלי לחשוב על הרגשות שעולים בי.
&nbsp
אחד העקרונות הבסיסיים שאנחנו חוזרים עליהם שוב ושוב - זה העיקרון של המרכזים , הרגשות פועלים במקביל ובנפרד אבל גם ביחד עם המחשבות.
&nbsp
&nbsp
אפשר לנסות להיות מודע לתהליכים האלה שחלקם מתרחשים באופן מקביל , וחלקם מתרחש ביחד ושמשפיעים זה על זה כדי ליצור את היחס שלך ל*עכשיו* בין אם אתה מודע לתהליכים האלה או לא.
&nbsp
אפשר גם לא לחשוב על שום דבר מיוחד ועדיין להיות מלא בשיפוטים ואם תשים לב הפסקת מחשבות לא ממש משנה את השיפוטים, היא אולי יכולה לנטרל נקודתית אבל אין לה השפעה קבועה, כדי להתמודד עם השיפוטים אתה צריך לקפוץ לתוכם ולהרגיש אותם ולנסות במקביל גם להרגיש משהו גבוה יותר כמו במקרים שאתה מתרגל התחשבות באחרים , שזה אומר לפעול במקביל ברמות שונות - כמו שאתה באמת ולא באופן חד מימדי וחד צדדי שזאת הפעילות המכאנית הרגילה שלנו .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
בלי מחשבות איך יהיו שיפוטים? איך תהיה הליכת שולל?

"אנחנו חוזרים על זה שוב ושוב" מי זה אנחנו? אתה ומיסט?
&nbsp

neophile

New member
שיפוטים זה עניין רגשי

אתה מרגיש אותם לפני שאתה מנסח אותם במלים וגם אז יש לך אופציה לנסח אותם בכל מני ניסוחים "דיפלומטים" יותר או פחות או גסים יותר או פחות או שאתה יכול להתבונן בתהליך הזה של שבו המחשבות מחפשות מלים כדי לתאר את ההרגשה.

Mist2

New member
האם שמעת אותו אי פעם מדבר על רגש?

הוא יודע רק מחשבות ומיינד, הכל זה מחשבות...
וללא קשר, שיפוט יכול להיות בכל מרכז, בדרך כלל בחלק המלכתי/רגשי של המרכז.
לכן זה לא מדויק לומר שהשיפוט הוא רק רגשי...

lightflake

New member
רועי כתב על הנושא פה למיסט... על הסיכון בשימוש בשפה מסויימת

ואז אתה מתחיל לראות את העולם על פי מערכת המושגים שלה וכבר לא יכול לראות את הדברים כהוויתם
עם שחרור (אי-הזדהות) הפעילות המנטלית מתגלה שקט, חלל, או ריק, שמהווה את הרקע לכל המופעים... על זה מדברים מורים כגון בודהידהרמה... לא על מרכזים...

neophile

New member
עדיין זה לא בא מוויתור אתה צריך להתעקש על זה...

קשה לדעת על מה בדיוק צריך להתעקש אבל כדאי ללמוד את זה מנסיון וטעייה...
מה לשחרר אבל לא פחות גם במה לאחוז , למה יש יותר ערך ולמה יש פחות ערך זה לא חד מימדי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה