Blasphemy! My Oaritis - וובקומיקס חדש!

amitais

New member
הציורים לא רעים.

התוכן לא מדבר אלי. מולי, מה שהוברט אמר זה שלכלוך העפרון הוא לא לכאן ולא לשם: לא מספיק נוכח כדי להיות באמת מלוכלך, ומצד שני פוגם במראה המלוטש של הקו הסופי. הקו הוא קרטוני (cartoony) עגלגל ומהודק, לא בטוח שמתאים לו הלכלוך, למרות שלי אישית זה לא כל כך הפריע. מה שיותר הפריע לי זה שלשלוש דמויות יש כמעט אותה תספורת (הפוני השחור), כך שסטיקס וטל נראים כמעט זהים אם לא רואים להם את הגוף. לגבי טל אתה צריך להיות יותר עקבי בציור הפרצוף שלה: לאנשים שמנים יש שומן גם בפרצוף, ויש להם איזה 5 סנטרים שנראים כמו צמיגים, לא יכול להיות להם סנטר קטן, חד ויפה כמו שלי. עיצוב האתר אכן נראה כמו אימו\גותיקה. זה לא כל כך נורא, אבל הייתי מקטין את כל העצמים בערך לחצי הגודל כדי קצת לעדן את המראה. דבר אחד חשוב שמראה על הרצינות שלכם זה שהשלמת את העבודה על 8 פרקים לפני שהעליתם את האתר לאוויר, וזה בניגוד לתופעה הרווחת בקרב יוצרי קומיקס מיינסטרים ישראלים, שנוטים קודם לצאת בהכרזות בומבאסטיות, להעלות אתר עם פורומים ורק אחר כך לשקול אם לצייר איזה קומיקס או לא. גם הרעיון של להעלות 3 פרקים ראשונים יחד הוא טוב כדי להכניס את הקוראים לסדרה. עכשיו אתם רק צריכים עלילה.

mulon1984

New member
עלילה?! זה וובקומיקס!

צוער החלל בשידור ישיר ממעבדת מחשבים בטכניון מדווח: לגבי האומנות כמו שאמרתי, העסק עוד ישתנה ויקבל צורה. הערותיכם בהחלט נלקחות בחשבון. תודה! לגבי התוכן יש קו זרימה כללי (שלושת הפרקים הראשונים הם הקמת הלהקה, ומשם זה הכנות לקראת הופעה ראשונה), אבל בעיקרון אנחנו מרשים לעלילה גם לסטות לפרקים עצמאיים. אבל אני יכול להגיד שבהחלט יש תכנון עתידי ובנייה של מערכות יחסים בין דמויות ולא סתם דמויות קרטון שמוצבות במקומות באקראיות לצורך סיפור בדיחה. יש חשיבה קדימה. לגבי התכנון האסטרטגי המבריק תודה רבה, אלו היו דרישות של הצוות שנשדר מקצועיות ושיהיה לנו פרקים קדימה כדי שלא נתקע בלי (אנחנו מקווים להישאר במצב של חמש פרקים קדימה ויותר). לא סיפרנו על האתר ועל התכנונים כדי שלמור על סודיות, אבל זכור לי תמיד מה שאמרת לפני שנים ל-howling wolf studio: "קודם שיהיה לכם מה לפרסם, אח"כ תפרסמו". שלושת הפרקים הראשונים הועלו כדי להחזיק אנשים באתר ליותר משלוש שניות, וגם כדי שאם פרק אחד לא הצחיק, אז אולי שתיים או שלוש יעשו את העבודה ויגרמו לבנ'אדם לחזור שוב. מה שמזכיר לי שלאנשים יותר קל לחזור לאתר אחרי שקראו כבר 3 פרקים מאשר אחרי שקראו פרק אחד. תודה רבה על המחמאות ובמיוחד על הביקורת! אנחנו בהחלט למדים ממנה.

mulon1984

New member
לגבי הפוני

ראה, פוני על חצי פנים הוא מאפיין חזק של אימו. התאפקתי והשתמשתי בו רק לשלושה דמויות שהן לחלוטין שונות אחת מהשנייה: לסטיקס פנים רזות ומרובעות. לטל פנים עגולות, שפתיים אדומות וריסים ענקיים. ובכלל הראש שלה עיגולי לעומת סטיקס שראשו יותר אליפסיי. רוברט הוא בצבע כחול וחצי מהמוח שלו בחוץ. נכון, לא מומלץ לעשות לשלושה דמויות אותו שיער, אבל בגלל שבהחלט מדובר במאפיין חזק של אימו, הייתי חייב להשתמש בו. מצטער. מקווה שלא כולם יתבלבלו כמוך.

apathic

New member
המממממממ....

זה באמת וובקומיק, אז כל דבר שתגידו עליו הוא ממש שולי כרגע - הדברים האלה נוטים להשתנות יחסית מהר ולהשתפר בדר"כ - בעיקר מבחינה גרפית, אבל לפעמים גם מבחינת כתיבה. כנראה שהפורמט הוא יותר מדי חופשי כשנכנסים אליו בהתחלה, ואז מבינים שאי אפשר באמת לעשות פרקים ענקיים בצבעוני עם מלא דיאלוג כל שבוע אז די יורדים מזה בסופו של דבר, וכן הלאה...... נראה מה יקרה אתכם. יש רק שני דברים שמפריעים לי, השם שהוא באנגלית (זאת אומרת, אם כבר קומיקס באינטרנט בעברית, למה שלא יהיה.. לא יודע.. בעברית? סתם נקודה למחשבה, הרי הדיאלוגים וכל זה הם אכן בעברית, חבל שלא סיימתם את העבודה עם חבילה שלמה בעברית) והכוכב דמוי סלקום הזה. עכשיו, זה לא מפריע לי שהוא נראה כמו הכוכב של סלקום, כי הם לא המציאו כוכבים ובטח שלא את הצבע הסגול (וגם לא את השילוב של שניהם, למרות שהם היו רוצים לחשוב ככה). זה רק מפריע שכוכב סגול זה מיחזור סתמי לחלוטין. בהצלחה בכל מקרה.

mulon1984

New member
תודה אביב!

מסכים איתך לחלוטין. ואני יכול גם להוסיף שאנחנו לא שוקדים על השמרים (או נחים על זרי הדפנה או כל ניב אחר) ותמיד מחפשים להשתפר. דין יכול להעיד כמה הוא הציק לי שהגיטרות נראות "שטוחות" ואני אעיד שאני משפר את זה. חוץ מהקטע של השם. אוקי, היה אפשר ללכת על עברית, אבל יש שיקולים אחרים שהובילו לזה ולכן ויתרנו. מצד אחד הפבדנו כמה דברים ומצד שני הרווחנו דברים אחרים. מעגל החיים! תודה גבר! אגב, יופי של דבר עשית להם בנענע. אהבתי.

apathic

New member
האמת

אני יכול להבין את השם באנגלית כי זה מתאים לקונספט, זה מציק לי בעיקר על רמת העיקרון ותודה גם לך

למעלה