Blasphemy! My Oaritis - וובקומיקס חדש!

MajorWinters

New member
Blasphemy! My Oaritis - וובקומיקס חדש!

http://www.bmo.co.il שלום לכולם! אנו שמחים לבשר לכם על היסטוריה בהתהוותה. למרות שבחו"ל זה נהוג לפתוח אתרים שכאלה, עד היום לא קם אחד כזה בישראל. עד היום ניתן היה למצוא קומיקס ישראלי ברשת רק בבלוגים, באתרים חינמיים מחו"ל או כתוספת לפורטלים אחרים. לראשונה בישראל קם פורטל בדומיין ישראלי שמבוסס כולו על הקומיקס שלו. בכל שבוע מתפרסם באתר פרק חדש, ולכבוד הפתיחה החגיגית פורסמו שלושת הפרקים הראשונים ברצף. באתר ניתן למצוא גם פורום, עמוד הורדות, ארכיון משוכלל, עמוד דמויות ועוד אגפים נוספים שייפתחו בעתיד. Blasphemy! My Oaritis (או בקיצור: bmo, או בעברית: בימו) הוא שמה של להקתם של שישה בני נוער "מגוונים": אלון הכישלון החברתי. יעל הפסיכופת הפאשיסט. גונזלס האתיופי שעבר כריתת אונה. סטיקס המתופף שעבה בערך כמו המקלות שלו. רוברט הזומבי. וכמובן, טל, בחורה ממוצעת בגודל של כוכב לכת ממוצע. בכל שבוע יתפרסם פרק חדש שמספר על מעלליהם של ששת בני הנוער הממוצעים האלה ועל אנשים נוספים בעולם של בימו. הקומיקס והאתר הם פרי עמלם של שלושה חבר'ה צעירים: כתיבה: דין לנגסם (20). סטודנט למתמטיקה וחובב בארים ובירה (רצוי ביחד). אומנות: מולי "מולון" יחבס (23). יוצר קומיקס ותיק שמפרסם קומיקס קבוע בנענע ומעדכן באופן שוטף בלוג בנושא קומיקס (http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=372444 ). וובמאסטר: אלעד אברון (23). איש מחשבים מחונן.
נשמח לראותכם באתר! היוצרים.​
http://www.tapuz.co.il/forums/main/addmsg.asp?id=272 פורום קומיקס - קהילות תפוז

Hubert Hubert

New member
אני חושב שגם אם הייתם ממש ממש מתאמצים

לא הייתם יכולים למצוא שם יותר גרוע לוובקומיקס *ישראלי* ב*עברית*. עכשיו נקרא את הקומיקס...

Hubert Hubert

New member
אוקיי, עכשיו אחרי שעברתי כל *הכל*

קודם כל, כמו שאמרתי, שם מחורבן ברמות. לי הוא גם מרגיש די מאולץ כי אני יודע מה המקור שלו (נדמה לי), אבל גם בלי זה הוא פשוט גרוע, בעיקר אם אתם מנסים לשווק את עצמכם כפורטל הקומיקס הישראלי הראשון, או משהו. העיצוב של האתר די טוב, למרות שהוא מרגיש יותר כמו חלק מהסגנון של להקות-גותיות-אימו-שחורות-עם-פסים-ורודים מאשר שהוא צוחק עליהם. אני מניח שאם היה איזשהו אלמנט עיצובי אימו-י ממש מוקצן או איזשהי קריקטורה בפינה או משהו אז זה היה יותר ברור, בכל אופן זה לא כזה קריטי. הכוכב הסגול שמופיע ליד הכתובת בדפדפן נראה כאילו זה האתר של סלקום. אין הרבה דברים יותר פתטיים מפורום לקומיקס שעדיין לא גיבש קהילת קוראים כלשהי או שאין מספיק מה לדבר עליו והפורום נותר ריק ומדיף ניחוח של כישלון, הטעות הזאת חוזרת בערך בכל פעם שמקימים אתר קומיקס ישראלי כלשהו (קומיקום, המקק, אמבלם ובטח יש עוד שאני לא זוכר) וזה מביך כל פעם מחדש (ואני אומר את זה כמנהל הרשמי של פורום 'הוברט הוברט' בהייד פארק). כנ"ל לגבי החתימות להורדה, מומלץ לדעתי לחכות שיהיה לפחות טיפה ביקוש קודם, לא? למה שלא תשימו רינגטונים וזהו? חוץ מזה האתר מעולה ומגניב ממש שסוף סוף יש אתר מושקע באמת שלא נראה כמו חלטורה, עם ממשק עובד וכל זה. עכשיו, לחלק העיקרי - הקומיקס עצמו. זה בטח לא בא לכם כהפתעה גדולה, אבל לא נפלתי. היו כמה בדיחות חמודות, כמו זו על 'האנטומיה של גריי', אבל הרוב די חלש ונדוש ובאופן כללי יש הרגשה של חוסר כיוון. הדמויות עצמן נראות סבבה והציורים די טובים, אבל אני ממש לא מבין מה הקטע של להשאיר את הסימנים של העיפרון מתחת, זה נראה מלוכלך ולא אסתטי. אם ניסית לתת לזה איזשהו מראה גראנג'י או מחוספס או משהו כזה - לא עבד. מצד אחד זה לא מספיק עקבי או בולט או יפה כדי שאני אחשוב שזה מכוון, ומצד שני מולי קרא ספר של על פוטושופ אז אני מניח שלסדר את זה זה לא משהו שבלתי אפשרי בשבילו או שהוא פיספס את זה בטעות. בקיצור - לא יפה, תיפטר מזה. זה הכל לבינתיים.

Peter MFM

New member

הבדיחה עם הבולבול מצחיקה וגם הדמות של הזומבי סבבה

mulon1984

New member
מגניב. תודה.

אגב, תרגיש חופשי לגנוב קטעים מהאתר לMFM או לעשות אד באסטינג. זה יהיה כבוד גדול. אני יכול גם להביא לך את הפרקים בשחור לבן ככה שהם יעברו טוב בMFM. במיוחד הבולבול.

mulon1984

New member
אחלה

השם הוא פארודייה על להקות אימו. הוא אומנם לא הכי ישראלי, אבל מה זה כבר ישראלי? וחוץ מזה, יש לאנגלית פונטים יותר יפים P: אנחנו התעקשנו שלא לספר בדיחות על אימויים (הו! אנחנו כל כך עצובים) ,לפחות בהתחלה, כדי שלא יחשבו שזה כל ההומור של הקומיקס וגם כדי לא לפספס קהל שלא יודע מה זה אימו (אם לא איבדנו אותו עד לשם). אני שמח שהאתר נראה כמו להקות-גותיות-אימו-שחורות-עם-פסים-ורודים. זאת היתה הכוונה כשעיצבנו אותו. לסלקום אין מונופול על כוכבים והם עוד יחליפו אותו. אני חיפשתי באתר איזשהו סמל שנוכל להפוך אותו לאייקון, והכוכב היה הכי זמין. נכון שזה מזכיר את סלקום, אבל למי אכפת? האתר עלה לרשת שעה ורבע לפני שנכנסת אליו. כל המוני הילדים שמחכים להגיב בפורום עדיין לא התעוררו. בגלל זה הוא ריק!!!!! כי הוא חדש!!!!! בכל מקרה, זה לא משנה אם הוא ריק או לא, העיקר שיש את האופצייה ושזה לא הייד פארק, זה פורום שלנו. כנ"ל לגבי חתימות ושאר תכנים: מה רצית? שאנשים יכנסו לאתר ובהכל יהיה כתוב "תחת בנייה" "בעתיד יהיה כאן..." או יותר גרוע "שילחו לנו ונפרסם"? אני מעדיף שההיצע יחכה לביקוש, ולא שיהיה אתר ליימר שמחכה עד שיהיה ביקוש כדי לעשות משהו. אחד הכיווני מחשבה שלנו היה איך לגרום לאנשים לבלות יותר מ20 שניות באתר בפעם הראשונה. חתימות היה אחד מהם. אם לא הצחקנו אותך זה שם אותנו באותה שורה ביחד עם משפחת סימפסונס. הידד! לגבי האומנות: לא תראה שיפור בפרקים הקרובים כי נכון לעכשיו הם מוכנים עד פרק 8. אולי בפרק 9 תראה שיפור. מה שבטוח זה שלא היה לנו ספק שהאומנות עוד תמשיך להתגבש ולהשתנות במהלך הזמן בהתאם לביקורות שנקבל. אני בטוח שלביקורת שלך תהיה השפעה . אבל אני שמח שזה נראה מלוכלך ולא אסתטי, זאת היתה הכוונה, וזה בהחלט היה בכוונה ולא בטעות (ובגלל שקראתי ספר פוטושופ אז גם זה ייקח שנייה לתקן). בהמשך האומנות תמשיך להתגבש. תודה על הביקורת! תבוא שבוע הבא, יש פרק חדש בקנה.

mulon1984

New member
אין באסיסט

אף אחד מהם לא רוצה לנגן בבאס כי זה ידוע שהגיטריסטים מקבלים את כל הבנות. אז אין באס D:

אם אני לא טועה

יש גם בחורה/לוויתן בלהקה... אם היא מלקקת שטיחים אז זה בסדר תהיה בנאדם תוסיף באסיסיט ,שאני אוכל לישון כמו בנאדם בלילה

mulon1984

New member
בונגלוס, לא הבנת את הבדיחה?

הקטע הזה שהם להקה של שש אנשים ואף אחד מהם לא מנגן בבאס כי "זה לא מגניב", זאת בדיחה. הומור. קומדיה. יהיו שינויים בהרכב הלהקה בעתיד, כמובן, אבל בעיקרון הם לא להקה רצינית יותר מידי והם צריכים להתמודד גם עם העובדה שאין להם באס וגם עם העניין הזה שכל אחד מהם יודע רק אקורד אחד.

מה?!

באיזה יקום חלופי הייתי בזמן שבאסיסטים נהיו "לא מגניבים"? נו מולי בחייך באסיסטים הם עמוד השדרה של כמעט כל להקה... חוץ מזה הרבה מאוד זמרים והרכבים פורצי דרך כותבים שירים של אקורדים מועטים (אומנם לא אקורד אחד אפילו שהוא מסובך!) הראמונס? סקס פיסטולס? בוב דילן?צ'אק בארי?מוטורהד?שריף הילד הדרוזי? אז ללהקה שלך יש עוד סיכוי

MajorWinters

New member
הלהקה שלנו עוד תופיע בפילמור

נירוונה עשו קריירה מטורפת מלהיות חרא להקה עם שירים בשלושה אקורדים. בסיסטים הם מגניבים בטירוף לפי דעתי, ובסיסט טוב הרבה יותר מלהיב מגיטריסט טוב. אבל בעולם שBMO חיים, ובגיל שBMO חיים בו, ובעיקר בסגנון המוזיקה, זה לא ככה. תמיד לסולן ולגיטריסט יהיו את הבחורות והם יהיו "המגניבים".

Hubert Hubert

New member
הבנתי שהוא פארודיה על להקות אימו

הוא עדיין נוראי, בייחוד אם אתם לא מכוונים לחו"ל ואז זה עוד איכשהו איכשהו איכשהו נסלח. או כמו שאח שלי אמר כשהראתי לו את האתר שלכם - "הם לא בונים על פופולריות, הא?". וכשלוקחים בחשבון שהפירוש של השם אפילו לא מופיע בויקיפדיה... בקיצור, לפעמים שם שרק אתם מבינים הוא נחמד ושומר על סוג של מסתורין או אותנטיות, אבל השם הזה פשוט מסורבל ברמות. מומלץ לדעתי להשאיר את שם הלהקה המלא כאיזשהו קוריוז, אם זה קריטי לכם, ואת הכותרת של האתר לשנות לBMO, כמו הדומיין. אמנם עדיין חסר משמעות ובאנגלית, אבל יותר נסלח. הבדיחות לא הצחיקו אותי בלי או עם קשר לאימויים. הסימפסונס דווקא הצחיקו אותי מאוד פעם, אבל אם אתה מתעקש בכל זאת להוציא מחמאה מכל דבר, שיהיה. רחוק לא תגיע עם זה. לי אכפת, כי כמו שאמרתי, זה נראה כמו משהו אחר. על הכל אפשר להגיד "למי אכפת" כאילו אנחנו חבורת אנרכיסטים אדישים ומגניבים, אבל אם אתה רוצה לעשות את "פורטל הקומיקס הגדול של ישראל!!!!111" מומלץ לשייף גם בדברים הקטנים, לא? לתת אופציה זה לעשות מקום לתגובות בכל פרק, שזה סבבה. לעשות פורום זה כבר לצפות לקהל קוראים קבוע שידסקס ארוכות על הפרק החדש, וכשזה לא קורה ואנשים חדשים ייכנסו לאתר וילכו לראות את הפורום, ויראו פורום ריק, זה ישאיר רושם רע. בקשר לחתימות - לא יודע, לי זה נראה יומרני. אם היית שם וולפייפר, מילא, אבל חתימות לפורומים... שיהיה. לעשות אתר "מלא" עם תוכן זה רעיון טוב, אל תבין אותי לא נכון, והעמוד של הדמויות למשל הוא סבבה, פשוט הייתי מעדיף שיהיה עוד תוכן ממשי במקום שטויות שברור שאף אחד לא ישתמש בהן בזמן הקרוב (חוץ ממך). אגב, זה גם לא ממש פורום שלכם, אין בו אף אלמנט עיצובי מהאתר ונראה ממש כמו חלק של אתר אחר. שמע, כמה שתסובב את זה, הציורים לא אסתטיים. לא "לא אסתטיים" בצורה "זרוקה" ו"מגניבה" ו"זו היתה הכוונה שלי כי אני אנרכיסט מגניב שלא שם זין", זה פשוט נראה מכוער. לא מכוער "אלטרנטיבי" ו"חתרני" ו"שמים זין על המיינסטרים", אלא סתם מכוער. חספוס כזה לא הופך טוב עם צביעה חלקה כזאת.

mulon1984

New member
אנחנו מתדרדרים

dude, כמו שהצהרת בעבר, אתה אפילו לא יודע לתרגם את the perry bible fellowship לעברית, מה אתה מתלונן על BMO? תקרא לו בימו כמו כולם. (אגב: אחוות התנ"ך הפריאני). אני עדיין לא מבין מה מסובך בBMO... זה לא "פורטל הקומיקס הגדול של ישראל!!!!1" אלא: פורטל הוובקומיקס הראשון בישראל". מה שעדיין משאיר לנו את האופצייה לשים ז** על מה שמתחשק לנו. יש אופצייה לשוחח בפורום. מי שרוצה, מוזמן. מי שלא, לא חייב. יש גם אפשרות לשים תגובה. המערכת של הפורום היא מערכת קוד פתוח (אם אני לא טועה) שאפשר להשתמש בה בחינם (בגלל זה היא באנגלית). הפורום שלנו כי הוא בדומיין שלנו ואנחנו לא נותנים בו דין וחשבון לאף אחד. מבין? היה לי חשיבה על טפטים, יהיו בהמשך. וגם משחקים. יהיה עוד תוכן, אל דאגה. יש גם רעיונות לפיתוחים הרבה יותר גדולים. נכון לעכשיו האתר בן פחות מיום. ובהתחשב בעובדה שהאתר מבוסס על הקומיקס, כל עוד יש קומיקס זה מה שחשוב וכך גם סדר העדיפויות שלנו. על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. אני מצטער שלא אהבת את האומנות ושאתה חושב שהיא מכוערת, אני יכול להרגיע אותך בדברים שאמרתי קודם (שהיא ממשיכה להתפתח ולהשתנות כל הזמן). אני בהחלט אשמח לשמוע עוד ביקורת ממך, בייחוד לאור העובדה שאתה היוצר של אודי, גם במייל וגם בפורום כאן (או בכל מקום אחר). רק תשתדל לשמור על רמת דיון ושפה, סבבי?

Hubert Hubert

New member
מתי אמרתי שאני לא יודע לתרגם את השם של PBF?

מה שאני לא יודע זה מי לעזאזל זה פרי ולמה יש לו אחוות תנ"ך משלו...

mulon1984

New member
כמדומני בבלוגך או כאן בתפוז

אבל לא משנה. העיקר שהבהרנו שלפעמים הקומיקס עושה לעצמו שם ולא השם את הקומיקס.

ailag

New member
בקשר לפורום

פורום יהיה פעיל רק בתנאי שתהיה קהילה פעילה וגדולה שסובבת סביב הקומיקס שלך, ואפילו בחו"ל איפה שיש יותר קהל זה קשה מאוד. ובלי קהילה כזאת הפורום יראה ריק - כלומר אזור שלם של האתר יראה ריק. זה לא ממש יפה. לא הבנתי למה לא פשוט לאפשר תגובות לכל פרק. חוצמזה, ברמת האתר: - תמסור למתכנת להוסיף גם RSS. אתה לא צריך להבין מה זה, פשוט תגיד לו. - מומלץ לשים את הפרק האחרון בדף הפתיחה של האתר. פשוט כי זה מה שמקובל וכדי לתת לאנשים תוכן בלי שיצטרכו עוד קליקים. אתה בעצם לא מחפש שהם יהיו כמה שיותר זמן באתר אלא מחפש שהם יפיקו את המיטב מהזמן שלהם באתר.. לא?

mulon1984

New member
מגניב

בדיוק אלעד ביקש ממני להכין כפתור RSS. כשיעלה פרק חדש תהיה הודעה על פרק חדש. זה קצת בעיה לשים את הפרק בעמוד הראשי כי הם ענקיים ואז אף אחד לא יקרא את הפוסטים שיש שם. אלא אם כן יש לך פיתרון טוב יותר.

ailag

New member
מה אתה מתכנן לכתוב בפוסטים?

בוובקומיקס נהוג לפעמים לכתוב "rants" - כשבמקרה הזה הכוונה היא שיש סטריפ ומתחתיו (בד"כ) איזה פוסט סמי-בלוגי של היוצרים. או בלוגי אישי ("היום היה לי מגניב נורא") או דיווחי (בקומיקס על טכנולוגיה "היום הייתי בתערוכת מחשבים", "זו דעתי על החדשות של מיקרוסופט" וכו'). לדוגמה, מגהטוקיו http://www.megatokyo.com/ או קבוצת rants כמו בריל לייף http://www.reallifecomics.com/

למעלה