BLACK MIRROR - מראה שחורה עונה 6

Lhuna3

Well-known member
אגב אני כבר צפיתי גם בפרק 5.
אם אפשר לקרוא לזה "צפיתי" כשהחזקתי מעמד בערך עד אמצע הפרק.
לא חושבת שהוגן מצידי לתת לו ציון אפילו. זה לא מד"ב ולא היה לי שום עניין בסיפור הזה.

Aranel Nenharma

Well-known member
מד"ב לא חייב להיות בקטע של ביקורת, אבל זה כן היה אמור להיות הקטע של הסדרה.
אני שופטת את הסדרה לא לפי כמה היא מד"ב אלא לפי כמה ביקורת יש לה , הקטע של המד"ב בסדרה זה רק תוצאה בלהראות את הביקורת
לא הבנתי אותך. הוא רצח בסוף את אישתו ואת הילד שלו, כדי שהוא יהיה באותו מצב כמוהו מבחינת זה שאין לו בשביל מה לחזור. נכון שהוא עדיין יכול לחזור כי ההעתק נשאר, בניגוד לשני. אבל הוא הרס לו את החיים.
נכון שהחיים שלו נהרוס, אבל חלק גדול מהקטע של הפרק היה שגם העתק שלו נהרס והוא נתקע בחלל. בגלל זה אהרון פול השאיל לו את העתק שלו, כדי שירגיש אוויר ואדמה.
ראו איך הוא השתגע רק מלהיות תקוע בחללית וגם זה שהוא לא יכל להיות נוכח פיסית בלוויה של המשפחה שלו
הרי זה היה כל הקטע של הפרק - בגלל שבודד מאוד בחלל ואפשר להשתגע שם אז יצרו את העתקים שהם יוכלו לחזור ולהיות בכדור הארץ בזמ המשימה
אז כן, עצם העובדה שאהרון פול יכול לחזור להעתק שלו זה פלוס רציני ופה לדעתי הכותבים עצמם פספסו את הפואנטה של הפרק שלהם

טוני החתול

Well-known member
מנהל
Joan Is Awful
אוקיי לא יודעת מה אני חושבת על זה.
נחמד אבל לא נפלתי.
מה בכלל היה המסר בסוף? שעדיף לפתוח בית קפה מאשר לעבוד בתאגיד?
שדיפ פייק זה אסון?
שחייבים לקרוא את תנאי השימוש לפני שחותמים?
וואלה, אין לי מושג, צריכה שמישהו יסביר לי.

בכל אופן אנני מרפי חמודה תמיד. מה שמצחיק זה שהיא נראיית פה הרבה יותר מבוגרת מאשר בשיטס' קריק ואני גרועה בפרצופים, אז לא זיהיתי אותה ממהתחלה, אבל מתי כן? כשהיא סיפרה לפסיכולוגית שקריש מגיש לה אוכל לא טעים והיא תמיד עושה "אמממ" כאילו שכן, אז זה היה כזה "אמממ" של אלקסיס :-D
זה היה נחמד רק בגלל אנני מרפי, חוץ מזה זה היה סתמי לגמרי
נראה לי הכוונה כן הייתה על הסכמי השימוש שבאמת כולם עושים אשר בלי באמת לקרוא, אבל מרגיש לי שזה היה חלש מדי.
העונות החדשות ממש גרועות, הם לא יודעים להעביר את המסר שלהם כמו שהם רוצים
אני ממש אוהבת את אנני מרפי ואני חושבת שהיא שחקנית ממש טובה, ובגלל זה הציק לי קצת שהיא הייתה יותר מדי אלקסיס פה, וחשבתי שזה לא מראה יכולות טובות על המשחק שלה ומראה שיש לה טווח קצר של יכולות, אבל כן ידעתי שהיא שחקנית טובה כי לדוגמא בבובה רוסית היא משחקת ממש שונה אז לא כל כך הבנתי. ואז כמובן בסוף הבנתי את הקטע שהיא שיחקה את אנני מרפי ולכן הייתה צריכה לשחק את אלקסיס, בקיצר קצת רווח לי לדעת שזה היה בכוונה והיא עדיין כשרונית

אני בכלל לא זיהיתי שזאת אלכסיס משיטס קריק עד שלב די מאוחר. אם כי כן הבנתי את זה לפני שמייקל סרה מציין את זה באופן ברור.

לגבי מסר - לא הרגשתי שממש היה מסר כאן.
כן אמירה לגבי כל עניין הAI בכתיבת סדרות וAI ביכולת ליצור תמונות ודיפ פייק ואיך השילוב יכול פשוט ליצור סדרות מהאוויר.
אם כי זה קצת לא ברור שזה הנושא כי בעיקר התעסקו בעניין חדירה לפרטיות של אנשים - כל העניין שהטלפון שלך קולט שיחות פרטיות שלך ולפי זה את המקבל פירסום, אבל זה בעצם יכול להיות הרבה יותר מזה.

אבל אני לא מרגיש שאני חייב לקבל מסר או משהו כזה מכל דבר שאני רואה בטלוויזיה וזה ברובו היה שעה מסקרת של טלוויזיה עם רעיון שרובו לפחות הרגיש די מקורי. (מרגיש ששו דבר כבר לא מקורי לחלוטין, אבל בכל זאת).

אהבתי שבסוף מתברר שהכוונה היא לעשות לכל אדם סדרה שהיא "[שם של אדם] הוא נוראי" - פשוט כי זה הבהיר שזה לא שג'ואן הזאת היא אדם נוראי.
כמובן שפרקטית נראה לי די ברור שזאת תוכנית נוראית לעסקים כי אז כולם ירתחו על זה ויפסיקו את המינויים שלהם כדי שזה יפסק.

אגב, היה לי מוזר שג'ואן יודעת שיודעים מה היא עושה בגלל הטלפון שלה, אבל בשו שלב לא שוקלת להפסיק להשתמש בטלפון שלה. אם כי באמת מי ירצה לוותר על הטלפון שלו.
גם התוכנית של להביך את סלמה הייק מספיק הרגישה לי מוזרה.
במיוחד כי לפי הסיפור סלמה הייק צריכה להתרגז כל כך מכך שהציגו אותה מחרבנת בכנסייה, אבל אנני מרפי ממש עשתה את זה (כלומר שיחקה בסצנה הזאת). ואפילו קצת ראינו את סלמה הייק עושה את זה (אם כי בקושי).
גם בכלל זה שהראו כאילו סלמה הייק נפגעת מכל העניין הזה כמעט באותה מידה כמו ג'ואן זה מגוחך.

מהבחינה שג'ואן היא לא באמת אדם נוראי, בסוף ראינו שבאמת היא אדם לא רע. והיה חמוד שהיא התחברה עם אנני מרפי.

אם כי כל הטוויסט הזה שכל מה שראינו היה ברמה ראשונה של הסדרה היה די מגוחך.
כלומר הרעיון הוא שהמחשב קוונטום הוא כל כך מורכב, ברמה שהם מגדירים אותו כמו קסם והוא לא רק יוצר סדרה, אלא יוצר עולם שלם של בני אדם שלא מודעים לכך שהם לא אמיתיים. ובגלל שבכל רמה יוצרים סדרה כזאת אז יש אין סוף עולמות.
אבל לא נראה לי שמהנדסים רואים במחשב קוונטי קסם.
חוץ מזה שלמה שהטכנאי במעבדה שמודע לכך שמשחק אותו מייקל סרה) יראה את התוכנית של רמה אחת מתחתיו.

בקיצור הלכו לסיבוכיות יתר שבעצם ממש לא היו חייבים לעשות אבל זה כאילו שרצו לסבך את זה יותר בשביל שזה יהיה מרשים יותר.
וזה גם קצת עבד עלי.

*מאוד הצחיק אותי המזכיר ההומו שלה שמעוצבן מכך שבסדרה הוא נראה יותר מידי הומואי.

באופן כללי זה לא היה משהו מדהים.
אבל לפחות הפרק לא ניסה לקחת את עצמו יותר מידי ברצינות.
ובהחלט היו פרקים רבים של מראה שחורה שהיו פחות טובים.

אגב, כל הפרק קיוויתי שבשלב מסויים נראה את קייט בלנשט בתפקיד ג'ואן. ממש חבל לי שלא ראינו.

keren or5

Well-known member
טוב אני רואה שאני בניגוד לכמה מכם ממש אהבתי את הפרק. הקטע במראה שחורה היא שתמיד הרעיונות שלהם סופר מעניינים, ולכן גם אם הביצוע לא תמיד מושלם, זה עדיין שווה בשבילי בעיקר כי אני תמיד מעדיפה לראות איזה משהו דפוק ומוזר כזה, על משהו שהרגשתי שראיתי מיליון פעם, ואני יודעת מהסצנה הראשונה איך זה יגמר.
אבל אפילו לא חשבתי שהביצוע גרוע, זה ממש עניין אותי לאורך כל הפרק מה יקרה בהמשך וזה לא דבר שקורה לי הרבה יותר. אני חושבת שהפרק הזה מביע בעיקר ביקורת על כמה תחומים:
1. קודם כל כמובן ביקורת על שירותי הסטרימינג, ועל נטפליקס ספציפית (שירות הסטרימינג בפרק דומה בצורה מטורפת לנטפליקס) כל איך שמייצרים היום תוכן וסדרות [יותר מדי תוכן, יותר מדי התייחסות לאלגוריתם- במקום לתוכן עצמו, עיבוד אולי של חיים של אנשים שלא ממש רוצים שיעבדו את החיים שלהם (פה לא יכלתי שלא לחשוב על הסדרה של דאהמר, שהבנתי שהיו הרבה ביקורת ממשפחות הקורבנות האמיתיים שלו שלא שיתפו אותם בעובדה שעושים את הסדרה והשתמשו בשחקנים כדי לייצג את הקורבנות שלו ואנשים מהמשפחה שלו בלי ששיתפו אותם בכלל שהולכים לעשות את זה וממה שהבנתי רובם ממש כעסו על זה)]
2. העובדה שאנחנו מתעדים את כל החיים שלנו ברשת. כמובן יש רמות שונות. כמו שאמרתי פעם יש סטרימרים שכל החיים שלהם ברשת, שהם 13 שנה או משהו עושים לייבים ויש שעות על שעות של תוכן שלהם פשוט "משחקים את עצמם". אבל גם ברמה היותר נמוכה. יש הרגשה היום שצריך לתעד כל דבר. לכל מקום שהולכים עושים סלפי או סטורי ומעלים לאינסטוש וכו'. זה לא אותו דבר כמו שהראו בפרק, אבל זה חלק מהעניין הוא שאנחנו אובססיביים בלתעד את עצמנו, וכמו שאמרו בסוף אני איכשהו נהיים יותר מכורים כשמראים דברים רעים עלינו, כי אנחנו שונאים את זה מצד אחד, אבל לא יכולים להפסיק להתעסק עם זה.
3. העובדה שאנחנו כ"כ ממהרים לעשות שיימינג ולשפוט אנשים שאנחנו לא מכירים הרבה פעמים ע"ס איזה ציוץ שהם עשו לפני 5 שנים, או משהו שהם אמרו מחוץ להקשר, או סתם כי אנחנו כ"כ מהירים לשפוט שאנחנו לא עוצרים לחשוב אם זה בסדר מאיתנו. (למשל, לשפוט את ג'ואן על מה שהיא אמרה לפסיכולוגית שלה זה קצת דפוק. גם אם היא אמרה דברים שאולי לא נחמד לארוס שלה לשמוע, מותר לה להרגיש אותם וטיפול זאת מסגרת מצוינת לחקור אותם וזה קצת דפוק לשפוט אותה על דברים שהיא אומרת במקום שאמור להיות סייף ספייס לחלוטין עבורה).
ואני מניחה שיש עוד דברים שאפילו לא חשבתי עליהם.
אני מודה שלא הבנתי עד הסוף את הטוויסט שה"ג'ואן" שחשבנו שהיא אמיתית, היא גם בעצם דמות בסדרה שמשחקת את ג'ואן האמיתית. לא ראיתי שיטס קריק, ולא זוכרת שראיתי את השחקנית בשום מקום אחר, אז היא באמת הייתה אלמונית בשבילי. אבל גם איך זה בדיוק עובד? כאילו למה סלמה הייק בלבל שלה ידעה שהיא משחקת דמות שקוראים לה ג'ואן לפחות , אבל ג'ואן של שיטס קריק חשבה שזה החיים שלה? מה המשמעות של זה? כאילו אנחנו כולנו צריכים לחשוב אם מה שאנחנו חושבים שהם החיים שלנו זה בעצם סימולציה או סדרת טלוויזיה? האם כולנו דדפול או אעבד מקומיוניטי (בעצם השוואה לא נכונה, כי הם יודעים שהם דמויות). לא יודעת, אבל היה משהו מגניב באינספשיין הזה.
אה, ובאמת תהיתי אם זה מייקל סרה כשראו את מייקל סרה כי הוא נראה ממש דומה לו אבל לא הייתי בטוחה במאה אחוז, אז סבבה שהוא אמרו שזה הוא, חסך לי גיגול.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
טוב אני רואה שאני בניגוד לכמה מכם ממש אהבתי את הפרק. הקטע במראה שחורה היא שתמיד הרעיונות שלהם סופר מעניינים, ולכן גם אם הביצוע לא תמיד מושלם, זה עדיין שווה בשבילי בעיקר כי אני תמיד מעדיפה לראות איזה משהו דפוק ומוזר כזה, על משהו שהרגשתי שראיתי מיליון פעם, ואני יודעת מהסצנה הראשונה איך זה יגמר.
אבל אפילו לא חשבתי שהביצוע גרוע, זה ממש עניין אותי לאורך כל הפרק מה יקרה בהמשך וזה לא דבר שקורה לי הרבה יותר. אני חושבת שהפרק הזה מביע בעיקר ביקורת על כמה תחומים:
1. קודם כל כמובן ביקורת על שירותי הסטרימינג, ועל נטפליקס ספציפית (שירות הסטרימינג בפרק דומה בצורה מטורפת לנטפליקס) כל איך שמייצרים היום תוכן וסדרות [יותר מדי תוכן, יותר מדי התייחסות לאלגוריתם- במקום לתוכן עצמו, עיבוד אולי של חיים של אנשים שלא ממש רוצים שיעבדו את החיים שלהם (פה לא יכלתי שלא לחשוב על הסדרה של דאהמר, שהבנתי שהיו הרבה ביקורת ממשפחות הקורבנות האמיתיים שלו שלא שיתפו אותם בעובדה שעושים את הסדרה והשתמשו בשחקנים כדי לייצג את הקורבנות שלו ואנשים מהמשפחה שלו בלי ששיתפו אותם בכלל שהולכים לעשות את זה וממה שהבנתי רובם ממש כעסו על זה)]
2. העובדה שאנחנו מתעדים את כל החיים שלנו ברשת. כמובן יש רמות שונות. כמו שאמרתי פעם יש סטרימרים שכל החיים שלהם ברשת, שהם 13 שנה או משהו עושים לייבים ויש שעות על שעות של תוכן שלהם פשוט "משחקים את עצמם". אבל גם ברמה היותר נמוכה. יש הרגשה היום שצריך לתעד כל דבר. לכל מקום שהולכים עושים סלפי או סטורי ומעלים לאינסטוש וכו'. זה לא אותו דבר כמו שהראו בפרק, אבל זה חלק מהעניין הוא שאנחנו אובססיביים בלתעד את עצמנו, וכמו שאמרו בסוף אני איכשהו נהיים יותר מכורים כשמראים דברים רעים עלינו, כי אנחנו שונאים את זה מצד אחד, אבל לא יכולים להפסיק להתעסק עם זה.
3. העובדה שאנחנו כ"כ ממהרים לעשות שיימינג ולשפוט אנשים שאנחנו לא מכירים הרבה פעמים ע"ס איזה ציוץ שהם עשו לפני 5 שנים, או משהו שהם אמרו מחוץ להקשר, או סתם כי אנחנו כ"כ מהירים לשפוט שאנחנו לא עוצרים לחשוב אם זה בסדר מאיתנו. (למשל, לשפוט את ג'ואן על מה שהיא אמרה לפסיכולוגית שלה זה קצת דפוק. גם אם היא אמרה דברים שאולי לא נחמד לארוס שלה לשמוע, מותר לה להרגיש אותם וטיפול זאת מסגרת מצוינת לחקור אותם וזה קצת דפוק לשפוט אותה על דברים שהיא אומרת במקום שאמור להיות סייף ספייס לחלוטין עבורה).
ואני מניחה שיש עוד דברים שאפילו לא חשבתי עליהם.
אני מודה שלא הבנתי עד הסוף את הטוויסט שה"ג'ואן" שחשבנו שהיא אמיתית, היא גם בעצם דמות בסדרה שמשחקת את ג'ואן האמיתית. לא ראיתי שיטס קריק, ולא זוכרת שראיתי את השחקנית בשום מקום אחר, אז היא באמת הייתה אלמונית בשבילי. אבל גם איך זה בדיוק עובד? כאילו למה סלמה הייק בלבל שלה ידעה שהיא משחקת דמות שקוראים לה ג'ואן לפחות , אבל ג'ואן של שיטס קריק חשבה שזה החיים שלה? מה המשמעות של זה? כאילו אנחנו כולנו צריכים לחשוב אם מה שאנחנו חושבים שהם החיים שלנו זה בעצם סימולציה או סדרת טלוויזיה? האם כולנו דדפול או אעבד מקומיוניטי (בעצם השוואה לא נכונה, כי הם יודעים שהם דמויות). לא יודעת, אבל היה משהו מגניב באינספשיין הזה.
אה, ובאמת תהיתי אם זה מייקל סרה כשראו את מייקל סרה כי הוא נראה ממש דומה לו אבל לא הייתי בטוחה במאה אחוז, אז סבבה שהוא אמרו שזה הוא, חסך לי גיגול.
אני באופן כללי נהניתי, פשוט לדעתי הסיפור היה מבולגן מידי.
הביצוע מבחינת המשחק ואיכות הפקה בפירוש היה ממש טוב.
הכמו שאמרתי הקונספט הרגיש לי מאוד מקורי.

לגבי התחומים שאמרת זה מבקר:
1. זה אכן ברור שזה ביקורת על שירותי סטרימינג. עוד לפני שראיתי את הפרק ראיתי בכותרות של ביקורות על העונה הזאת שנטפליקס יורדת על עצמה. כי לא היה כאן ניסיון לומר שזה שירותי סטרימינג אחרים, זה בפירוש פארודיה על שירות הסטרימינג של נטפליקס בעיקר.
בהחלט התייחסות לעניין האלגוריתם.
לא חשבתי על הקשר למשהו כמו דאהמר שעיבדו חיים של אנשים שלא רצו את זה. אני לא יודע אם זה משהו שקרה מעבר למקרה הזה (יש המון סדרות פשע אמיתי, אבל אני לא יודע אם היו עוד מקרים של אנשים שכעסו שעשו משהו על החיים שלהם)
2. זה מרגיש לי פחות קשור. כי אנשים שמתעדים את עצמם בוחרים לעשות את זה וזה ידוע שהם בוחרים מה לתעד. הם בטח לא יתעדו את הפגישה שלהם עם הפסיכולוג. זה מאוד שונה ממה שג'ואן עברה בפרק.
3. על זה לא חשבתי וזה באמת משהו שהגיוני שניסו לבקר בכוונה. כל הקטע של לשפוט אנשים לפי מה שהם עושים בפרטיות הוא נוראי.
אם כי לרוב שיימינג באינטרנט לא נעשה על משהו פרטי, אלא על משהו שמישהו פירסם בעצמו ולא חשב על כך שהוא יוצא מאוד רע.
אגב, היה פרק מעוהל של מראה שחורה שהתעסק בשיימינג (פרק 3X06)

הסוף כמו שאמרתי כאילו מסובך מידי ומטא כדי להיות מסובך מידי ומטא וכאילו להתחכם יותר בלי שזה מרגיש שזה מוסיף שום דבר.

(וסלמה הייק בלבל השני לא ידעה שהיא משחקת דמות שנקראת ג'ואן. פשוט לא ראינו את הלבל שלה - שבו היא מדברת עם קייט ווינסלט (?) על כך שהיא משחקת אותה בלבל 3.)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
Loch Henry
אני מרגישה מרומה :mad: כי זה לא היה פרק של מראה שחורה, זה היה סתם סרט אימה, שלא הייתי צופה בו אם הייתי יודעת מראש.
אני מניחה שאפשר להגיד שהדקות האחרונות (שכבר הרצתי בפסט פורוורד) עשו מזה "מסר נוקב" על ז'אנר ה-true crime שהופך כל מיני מעשי רצח וזוועות לבידור, אבל אין בזה שום חידוש או מקוריות, וזה הועבר בצורה משעממת.
בואו נגיד שבעונה הראשונה הם העבירו מסר די דומה בצורה הרבה יותר מעניינת וחזקה.

הדבר היחיד שאהבתי בפרק זה את המבטא הסקוטי של השחקן, שהזכיר לי כל הזמן את המבטא של דיוויד טננט.

אני מאוד מסכים שזה בכלל לא פרק של מראה שחורה. כמה פעמים במהלך הפרק תהיתי איך זה יתקשר לנושא של הסדרה - טכנולוגיה והאפקטים שלה.
תהיתי אם זה יהיה משהו לגבי דרכי צילום חדשים או משהו כזה. אולי מצלמה שמראה את העבר... 🤷‍♂️
אז בסוף הקטע זה כל תופעת סדרות הTrue Crime ואולי איך שהם משפיעים על הקורבנות שלהם. איך הסרט הזה הרס את החיים של דייויס. ואולי גם קצת איך זה בעצם יכול לשפר חיים של אנשים כמו החבר שלו שהסדרה הזאת הצילה את התיירות בעיירה שלו.
אפשר לומר שזה מראה קצת איך האובססיה עם הTrue Crime היא הזויה. כי אנשים הולכים למקום בגלל שהיו בו רציחות. והקטע הממש דוחה שנשים לובשות מסכה כמו שהייתה לאם כשהיא רצחה אנשים.

כשאת אומרת על פרק מהעונה הראשונה שהעביר מסר די דומה בצורה חזקה יותר, אני מניח שאת מתכוונת לפרק הראשון. לא ממש מרגיש לי דומה כל כך. אם כי כן באמת מתייחס לזה שאנשים רוצים לראות דברים נוראיים שאנשים אחרים עברו.
אבל זה מרגיש לי מאוד שונה מנושא הTrue Crime שכאן התעסקו בו.

אגב, בפרק הקודם (Joan Is Awful) כשהזוג בסדרה מחפש מה לצפות בשירות סטרימינג אז שוקלים לרגע לצפות בLoch Henry.
וזה קצת מרגיש כאילו כל הפרק נעשה כדי לעשות את החיבור הזה.

אז אני מסכים שהפרק הרגיש ממש לא קשור לסדרה. ובמידה מסויימת מרגיש כאילו אולי נגמרו להם הרעיונות לדברים שקשורים לנושא הסדרה.

אבל אם ככה אני מעדיף לשפוט אותו בלי קשר ל"מראה שחורה".

וככזה די אהבתי אותו. לא מאוד. הוא ממש לא חובה. וכנראה שלא הייתי בוחר לצפות בסרט קצר בנושא הזה.
*אבל לפחות לא הייתי צריך לצפות בסדרת True Crime שלמה וארוכה על זה, אז זה טוב.

בהתחלה ממש לא הבנתי מה יהיה הקטע של הפרק. כי לקח זמן עד שהזכירו את זה שהיה את הרוצח הזה.
אהבתי את איך שהעבירו את הסיפור, שראינו קטעים שלו תוך כדי שהבחור מספר.
ואז זה כבר היה צריך להיות ברור שהם הולכים לעשות סדרה על המקרה.

אז היה ברור שהם הולכים לגלות משהו חדש. הדבר הכי צפוי זה שהאדם שהאשימו לא היה הרוצח האמיתי.
חשבתי על אופציה שכל העיירה בעצם עשו את הרציחות יחד, ועדו כמה רעיונות.
ואז נעשה די ברור שהאבא של הבחור האחר (זה ששיחק ג'ון האנה) מעורב בזה וכמובן שחשדתי שהוא לקח חלק ברציחות.
וזה כמובן היה הרעיון של לגרום לנו לחשוב את זה כדי שנפחד אחר כך שהוא רוצה לפגוע בדייויס שחוקר את זה, בעוד בעצם הוא רצה להגן עליו מלגלות את האמת על ההורים שלו.
בין היתר עלתה בי כמובן המחשבה שההורים של דייויס קשורים בזה, אז זה לא היה הפתעה גדולה. זה פשוט היה אחת האופציות.
גם היה לי ברור שהאמת מסתתרת בקלטות האלו של התוכנית על הבלש.

לא אהבתי את זה הלכו לכיוון שהחברה שלו בסוף בורחת מהאם ומתה בטעות. זה כאילו הרגיש לא לכאן ולא לכאן.
גם ממש מעניין אותי אם האמא הייתה באמת פוגעת בה או לא.

היה בסוף עצוב שדייויס זוכה בבאפטא, אבל הרוס מידי בשביל ליהנות מזה.
ואז הפרק מסתיים בזה שאנחנו רואים מה כתוב בפתק שאמא שלו השאירה לו, לצד הקלטות, וקופסה עם יומן ותמונות - היא כתבה לו "בשביל הסרט שלך".
בסופו של דבר היא חשבה שאיך שהיא יכולה לעזור לו זה שלפחות הוא יוכל להצליח בזכות מה שהיא עשתה.

שני דברים שלא ברורים לי:
למה לאמא היה כל כך חשוב להתראיין ולמה היא כל כך כעסה על הרוצח כביכול על כך שהוא ירה על בעלה ובגלל זה הוא מת. זה הרגיש שהכעס הזה בא ממקום מאוד אמיתי. אבל היא בטח ידעה שבעלה ירה בעצמו בכתף.
עוד דבר זה למה בעצם בעלה השוטר ירה בבחור ההוא והוריו ובכך גרם לחשיפה של הכל. לא הוסבר למה שהוא יעשה את זה.
למעשה שני הדברים האלו היו הגיוניים יותר אם היו שומרים על הגרסה המקורית שלפיה הבחור ירה בכתף של השוטר ואז בהוריו ובעצמו. אז אפשר להסביר את זה שהיו לו חרטות והוא החליט להפסיק אבל לא יכל לחיות עם זה שזה היה מתגלה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
Beyond The Sea

הפרק הכי טוב בעונה כנראה (יש לי עוד 2 אבל אני פסימית). אמנם משלב מסויים דברים נהיים קצת צפויים, אבל הסוף הרבה יותר נוראי משציפיתי.
זה די מוזר הפער בין רמת הטכנולוגיה בחלל ועם ההעתקים, ומצד שני כל השאר זה שנות ה-60-70, אבל מעניין.
למה את חושבת שהשאר נראה כאילו זה שנות ה60 או ה70.
כאילו גם לי עברה מחשבה כזאת, אבל אז קלטתי שזה בגלל שהיו היפים. חוץ מזה לא נראה לי שראינו משהו לגבי רמת הטכנולוגיה שלהם על כדור הארץ.
*אוקי, הסתכלתי עכשיו על התיאור של הפרק ובאמת כתוב שזה אמור להיות 1969.
ואהרון פול משחק מעולה.
הפרק היה מקבל ציון הרבה יותר נמוך ללא אהרון פול
לונה מה לעזאעל אהבת בפרק הזה? הוא היה גרוע
מה הלך שם??? הוא גם היה צפוי וגם כאילו מה היה האמירה בו?
בכל פרק יש סוג (לפחות בעונות הראשונות) ביקורת על החיים הטכנולוגים שלנו כיום, אני רוצה לדעת על מה היה פה ביקורת? על הקטע החדש הזה שאנשים נכנסים לגופות של אנשים? אני לא הצלחתי להבין את המשל של הסיפור לימינו
הביקורת היחידה שהיתה פה זה על המבחנים הפסיכולוגים שעושים לאסטרואנטים שכנראה הכותבים חושבים שהם לא טובים כל כך
אני במקום הבחור השני (לא אהרון פול) הייתי מצמידה להעתק של אהרון פול פצצה שתפוצץ את ההעתק אחרי 5 דקות שהוא עוזב אותו, זה באמת ילמד את אהרון פול לקח
כי בסוף הקיים אז אהרון פול פשוט יכול לחזור לחיות בהעתק שלו
נראה לי שהרעיון הוא יותר לגרום לקליף להרגיש איך דייויד הרגיש שאין לו כלום.
בקיצר זה היה פרק מטומטם, אני אפילו שונאת אותו יותר מהשתיים הראשונים

וגם כאילו מה הקטע לשלוח את האמיתיים לחלל ולשאיר את ההעתק בכדור הארץ, לא עדייף לעושת את זה הפוך? הרי בחלל לא צריך את הגוף אלא את המוח המדעי וזה הי מספר עם העתק
מעניין לגבי המשפט האחרון שלך. לא חשבתי על זה. באמת היה יכול להיות הגיוני לעשות את זה ככה.

אני קצת חלוק לגבי הפרק.
מה שברור זה ששוב יש ביצוע ממש טוב ושחקנים ממש טובים. (כמובן שאהרון במיוחד מדהים בכך שהוא הצליח יפה לגלם את שני הדמויות)
לא ממש מפריע לי שאין איזו אמירה משמעותית, או ביקורת על משהו, יותר אכפת לי מסיפור מעניין.

הבעיה העיקרית שלי היא כמה הסיפור אפל.
קודם כל בקטע בהתחלה שרוצחים את המשפחה של דייויד. אני כל הזמן הייתי בטוח שמשהו יעצור את ההיפים האלו. הייתי בשוק גמור שבאמת רצחו את כולם. כולל הילדים.
אם הייתי יודע שבסוף הפרק ירצחו עוד ילד (לא ראינו שהוא רצח גם את הילד, אבל אפשר להניח) אז לא הייתי ממשיך.

מהרגע שאמרו שהרסו את הרפליקה של דייויד שואי אפשר לבנות אחד נוסף אז היה לי די ברור לאן זה הולך. או יותר נכון חשבתי שאני יודע לאן זה הולך.
ולרוב הפרק זה באמת הלך לאן שחשבתי.
שבשלב מסויים קליף ייתן לדייויד לקחת את מקומות ברפליקה שלו חלק מהזמן ושלאט לאט יתפתחו רגשות בין דייויד ואשתו של קליף.
אבל אני חשבתי שזה ילך לכיוון שקליף ודייויד יחלקו את הרפליקה באופן שווה חצי חצי. אולי אפילו שקליף יצטרך לקבל את זה שדייויד גם חי עם אשתו. גם חשבתי על אופציה שדייויד יתפוס את מקומו של קליף ולא יספר לאשתו. וגם כמובן שאולי דייויד ירצח את קליף ויקח את מקומו באופן קבוע, למרות שהבהירו שחייבים שני אנשים בשביל לתפעל את הספינת חלל.
לקראת הסוף אני חשבתי שדייויד פשוט יאיים על קליף שאם הוא לא ייתן לו זמן שווה עם הרפליקה אז הוא יהרוג אותו בשנתו או יפוצץ את הספינה. אז לקליף לא הייתה שום ברירה אלא לוותר.
גם ככה נראה לי שקליף היה די מניאק שהוא נתן לדייויד רק שעה בשבוע להיות ברפליקה.
לרצוח את המשפחה של קליף מרגיש מוגזם בשביל דייויד וגם לא נותן לו שום דבר.
אבל אני מניח שההשפעה של אבל, המון זמן בבדידות וגם מה שקליף אמר לו על כך שאשתו חושבת שהוא דוחה התחברו יחד כדי להוביל אותו לעשות משהו כזה מטורף.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
Mazey Day

פרק 4

לא מד"ב, גרוע, מיותר.

ציון: 0
תשובה על פרק 4: תראו, סה"כ אני מניחה שאפשר לקרוא לזה הפקה איכותית, דמויות בסדר, משחק לא רע, ואני מניחה שיש כאלו שיאהבו גם את הסיפור. אני מהמרת למשל שניק דווקא יחבב את זה (ואולי גם את שאר הפרקים). אבל זה פשוט מאוד לא מה שאני מצפה מהסדרה הזאת, סיפור שלא נתן לי כלום ולא דיבר אלי ולא עניין אותי, אז מבחינתי זה היה שעמום ובזבוז זמן מוחלט.
את צודקת שאני מחבב את הפרק הזה.
הוא רחוק מלהיות אחד הפרקים הטובים של הסדרה.
ראיתי כבר סיפורים על פאפרצי, אז זה לא היה חידוש מיוחד, אבל היה מעניין לגבי בו שקלטה שמה שהיא עושה זה נוראי והחליטה להפסיק אבל נפלה בפיתוי של המון כסף. וזה ששילבו את זה עם סיפור על כלב זאב.
*אגב מבחינת איכות הפקה - ראיתי בהרבה הפקות טרנספורמציות של בני אדם לאיש זאב, וזה לדעתי היה עשוי הכי טוב שראיתי.
הצליחו קצת להפתיע אותי כי בהתחלה בהחלט לא חשבתי שזה ילך לכיוון העל טבעי. אבל כן קלטתי ככל שהתקרבנו לזה.
בכל זאת אין המון מה להגיד על הפרק.

גם הפרק הזה בקושי הרגיש כמו פרק מראה שחורה. כלומר אמירה על פפרצי זה בקושי מתקשר לדעתי.
ואת הסוף כבר צפיתי בפסט פורוורד ודילוגים.
אני לא מבין איך אפשר להגיע למצב שאתה רואה משהו בפסט פורווד ודילוגים. זה יהיה צריך להיות הדבר הכי נוראי בעולם כדי שאני אעשה משהו כזה ואז אני כנראה פשוט אפסיק לראות.
אם כבר הגעת עד לשם עם הפרק אז תלכי עד הסוף.
האם קלטת את מה שקרה ממש בסוף הפרק? כי זה לדעתי אחד הרגעים החזקים - שעם כל כמה שבו נעשתה מוסרית במהלך הפרק, בסוף היא יורדת לתחתית של התחתית כשהיא נותנת למייזי אקדח על מנת להרוג את עצמה, ומכוונת מצלמה על מנת לצלם את זה.
(אם כי אני לא מבין איך היא לא תאסר אם היא תפרסם את התמונה הזאת.

Lhuna3

Well-known member
🤷‍♀️ אני לא יכולה להתווכח איתך כי אם אתה מצאת את זה מעניין, אז מצאת... אני פשוט לא מבינה מה מעניין בזה.

לא התחברתי לדמויות ברמה שתגרום לי להתרגש או שיהיה אכפת לי ממה שקורה להן.
בגדול זה די קשה בפורמט של סיפור קצר / פרק באנתולוגיה, לגרום לי להתחבר לדמויות כמו בסדרה, אבל יש מקרים שבכל זאת הצליחו. פה ממש לא.
אין שום אמירה שגרמה לי לחשוב על משהו באור חדש, או לחשוב על משהו בכלל. כאילו זה שאנשים שחייבים דחוף כסף לשכר דירה יתפתו לפעמים לעשות דברים מגעילים בשביל הרבה כסף? זה מובן מאליו, בטוחה שזו לא תובנה שנחתה עליך פתאום כשצפית בזה.
שפאפאראצי זה לא המקצוע הכי מוסרי? כנ"ל. שאנחנו כחברה נהנים מלראות את צרותיהם של מפורסמים ועשירים בתור בידור? דא... והכי לא קשור בעולם ולא תרם לכלום זה שהיא הפכה לאיש זאב |פנים| מה זה בא להגיד? מה זה תרם? מתח? אם היה אכפת לי נורא מהדמויות והייתי חוששת לגורלן אז אולי, אבל לא היה אכפת לי שכולן ימותו, כולל הגיבורה שלכאורה קצת יותר מוסרית מהשאר. צריך קצת יותר מלגלות חצי עמוד שדרה מוסרי בשביל לגרום לי לחבב מספיק דמות בכל כך מעט זמן.

keren or5

Well-known member
:eek::eek::eek::eek: אומג! הסוף!
אוקי לא ציפיתי לזה, חשבתי שאני לגמרי בטוחה לאן הפרק הזה הולך. אני אקרא לשני הגברים ארון פול וג'וש הארטנט כי אני לא זוכרת מה השמות שלהם בפרק. אז הייתי בטוחה שזה יגמר בזה שג'וש הארטנט יהרוג או יעשה משהו לארון פול ואז יתחזה אליו ויהיה עם האישה שלו בסוף. למעשה הייתי כ"כ בטוחה בזה שבקטע שהייתה את השיחה האחרונה בין ארון פול לאישה שלו שבו הוא שואל אותה מלא שאלות ומתעמת איתה לגבי אם היא הייתה עם השני, כבר הייתי בטוחה שנגלה שזה הטוויסט והוא כבר אז שג'וש הארטנט שמתחזה לארון פול (במיוחד כי יש את הקטע שהיא אומרת לו שלמרות שהיא מנעה את זה כן היה בה חלק שהיא רצתה שההוא ירצה אותה, וברגע הזה היה נראה כאילו ארון פול כזה קצת שמח, אז חשבתי שבטוח הוא ג'וש הארטנט באמת). אבל אז הבנתי שזה לא נכון, אבל עדיין הייתי בטוחה שג'וש הארטנט יהרוג את ארון פול ויתחזה אליו בסוף. במיוחד בקטע לקראת הסוף שהוא שולח אותו לתקן משהו מחוץ לחללית- הייתי בטוחה שהוא פשוט ישאיר אותו בחוץ. שכחתי לגמרי מהעניין הזה שצריך את שניהם כדי לתחזק את החללית אז לא חשבתי שזו תהיה בעיה, עד שקראתי את התגובה של ניק והיא הזכירה לי.
קיצר הייתי בשוק שמה שהוא בחר לעשות בסוף זה לרצוח את האישה והילד :eek: וואו!! והיה לי מוזר איך ארון פול חזר לספינת חלל אחרי שהוא ראה את המוות של האישה והילד שלו ופשוט ישב ליד ג'וש הארטנט ברוגע ולא רצח אותו. כאילו נכון שזה לא הגיוני לרצוח אותו כי צריך את שניהם לתחזק את החללית, אבל אפילו אני הייתי כ"כ בהלם ומלאה בכעס שבמקומו הייתי פשוט מתנפלת עליו במכות לא משנה אם זה הגיוני או לא (בתקווה לרצוח אותו).
אולסו זה היה מוזר לאורך הפרק למה ארון פול באמת היה כזה מרוחק מאישתו ומהילד (מה הוא גורם לילד לקרוא לו sir?! :-[ ג'סי פינקמן לא היה בחיים מתייחס ככה לילד), עד לרמה שחשבתי שאולי הם לא נשואים במובן הרגיל אלא שיש עוד משהו שאני לא מבינה, שאולי ציוותו לו אישה וילד שהוא לא מכיר, לא יודעת, זה היה כ"כ מוזר שהוא היה כ"כ מרוחק מאישתו, אבל אני מניחה שזה היה חלק מהסיפור.

טוב, אני רואה ששוב אני בעמדת מיעוט לעומת רוב הכותבים פה שבנתיים את שלושת הפרקים האלה ממש אהבתי ונהניתי מהם. האמת היא שלא אכפת לי שהסדרה הזאת תביע ביקורת על דברים שקורים היום (למרות שהרגשתי שפרק 2 כן עשה את זה ממש טוב), אבל אני גם מוכנה להסתפק בזה שהפרקים יהיו פשוט סיפורי אימה/מד"ב קצרים כי זה הז'אנר האהוב עלי, ובנתיים הם עשו את זה בצורה מעניינת ומותחת ומדכאת כמו שאני אוהבת. אז הציון שלי לשלושת הפרקים בנתיים הוא-9.
והיה כייף לראות את ארון פול! |מאוהב|
טוב.. ממשיכה לפרקים הבאים, נראה בעוד איזה צורות הסדרה הזאת הסדרה הזאת תצליח להפתיע אותי!

אוסווין

Active member
היי זוכרים את הפרק הראשון של מראה שחורה? עם ראש הממשלה שמזיין חזיר? גם שם "לא הייתה טכנולוגיה". "לא היה מד"ב".
אם פרק ראשון של סדרה הוא כמו הצהרת כוונות שלה, אז לדעתי הצהרת הכוונות של מראה שחורה היא להציב, ובכן, מראה שחורה אל מול החברה. מה עלול לקרות, ומה כבר קורה עכשיו. אכן המיקוד היה טכנולוגיה לרוב, אבל לא תמיד.
לוך הנרי, לדוגמא, מדבר על פשע אמיתי. ז'אנר שהתפתח מאווווד בשנים האחרונות בזכות נטפליקס, ובזכות התפתחות הטכנולוגיה. אין פה איזה קונספט מד"ב, אבל מבחינתי כשהפרק נגמר אין לי ספק שצפיתי במראה שחורה.
אם אחזור רגע לפרק הראשון-ראשון, זה אפילו לא נכון להגיד ש"לא הייתה טכנולוגיה" - עד כמה שזכור לי, הפרק הזה מאווד היה סביב השיח והדיבור על העניין עם הנסיכה וראש הממשלה ברשתות החברתיות, טוויטר וכזה - נושא שהיה מאוד חם אז. פשוט דרך עדשה עכשווית ו'מציאותית', ולא דרך עדשה מד"בית.

ai27

Well-known member
היי זוכרים את הפרק הראשון של מראה שחורה? עם ראש הממשלה שמזיין חזיר? גם שם "לא הייתה טכנולוגיה". "לא היה מד"ב".
אם פרק ראשון של סדרה הוא כמו הצהרת כוונות שלה, אז לדעתי הצהרת הכוונות של מראה שחורה היא להציב, ובכן, מראה שחורה אל מול החברה. מה עלול לקרות, ומה כבר קורה עכשיו. אכן המיקוד היה טכנולוגיה לרוב, אבל לא תמיד.
הטכנולוגיה הייתה "רשת חברתית אנונימית". סחיטות בתיבול סייבר וכו'.
הרעיון חביב, אבל ביצוע רע והפרק מבחיל. טוב שהרמה עלתה מאז
לוך הנרי, לדוגמא,
כשהפרק נגמר אין לי ספק שצפיתי במראה שחורה.
כן. זה מד"ב מהז'אנר האסימובי. גם כשזורקים אותך למציאות כמעט ראליסטית, היא עדיין מעלה את כל אותן דילמות ומחשבות. לא חייבים רובוטים מתכתיים עם מבטא מזעזע
אבל גם לא חייב להיות מבחיל כמו הנסיכה והחזיר.

העונה הזאת מאוד אפלה, המון עיסוק במוות, אבל בהתחשב בכך, עדיין מגוון ומעולה.

Lhuna3

Well-known member
לוך הנרי, לדוגמא, מדבר על פשע אמיתי. ז'אנר שהתפתח מאווווד בשנים האחרונות בזכות נטפליקס, ובזכות התפתחות הטכנולוגיה. אין פה איזה קונספט מד"ב, אבל מבחינתי כשהפרק נגמר אין לי ספק שצפיתי במראה שחורה.
אם אחזור רגע לפרק הראשון-ראשון, זה אפילו לא נכון להגיד ש"לא הייתה טכנולוגיה" - עד כמה שזכור לי, הפרק הזה מאווד היה סביב השיח והדיבור על העניין עם הנסיכה וראש הממשלה ברשתות החברתיות, טוויטר וכזה - נושא שהיה מאוד חם אז. פשוט דרך עדשה עכשווית ו'מציאותית', ולא דרך עדשה מד"בית.
מד''ב לא חייב להכיל טכנולוגיה, יש כל מיני תת ז'אנרים של מד''ב, למשל גם היסטוריה אלטרנטיבית זה מד''ב.
ההגדרה הטובה למד''ב היא ספרות ספקולטיבית, כלומר מציגים את השאלה ''מה היה קורה אם...'' כאשר מדמיינים משהו משמעותי שונה מהמציאות שלנו, אבל שבעקרון יכול לקרות בעתיד או יכול היה לקרות בעבר, זה הרבה פעמים טכנולוגיה אפשרית עתידית, אבל ממש לא בהכרח.
ואז בוחנים את ההשלכות של השינוי הזה, על החברה ככלל ו/או על אינבידואלים.

Having said all that
פרק החזיר יכול להיות מוגדר כמד''ב באופן גבולי... כלומר זה די שנוי במחלוקת. זה דבר שבעקרון יכול לקרות גם היום. אבל יש בפרק בחינה של ההשלכות של משהו קיצוני כזה שאף פעם לא קרה, על החברה.
אז גבולי, אבל בעיניי קרוב מספיק.

בפרק לוך הנרי אין בעיני שום דבר כזה. כלומר כן אולי סוף הפרק התיימר להביא אמירה על כך שז'אנר הפשע אמיתי זה לעשות בידור מצרות של בני אדם, אבל כל סיפור האימה הזה - ובמיוחד הטוויסט שלו - לא רלוונטי למסר הזה בכלל. אני צפיתי פה בסרט אימה. זה שבחמש דקות שלו רואים שהיוצר אומלל בגלל הקשר של הסרט שהוא עשה לחייו, לא משנה את זה. זו גם אמירה מאוד חלשה בעיני ולא גורמת לי לחשוב על כלום.

ai27

Well-known member
בפרק לוך הנרי אין בעיני שום דבר כזה. כלומר כן אולי סוף הפרק התיימר להביא אמירה על כך שז'אנר הפשע אמיתי זה לעשות בידור מצרות של בני אדם, אבל כל סיפור האימה הזה - ובמיוחד הטוויסט שלו - לא רלוונטי למסר הזה בכלל. אני צפיתי פה בסרט אימה. זה שבחמש דקות שלו רואים שהיוצר אומלל בגלל הקשר של הסרט שהוא עשה לחייו, לא משנה את זה. זו גם אמירה מאוד חלשה בעיני ולא גורמת לי לחשוב על כלום.
כבר ההתחלה מגרה את הדמיון. כל העניין של כפרים נטושים שהעולם שוכח מהם. מאוד רלוונטי היום עם ההתכווצות הגלובלית

ואז הטוויסט הקטן: לא שכחו מהם, מפחדים מהם. הכפר מסתיר עבר אפל. האם דווקא האפלה יכולה להחיות אותו? הרי הרוצחים מתו מזמן.

וכשמגיע הטוויסט הגדול, אז רגע: מה בכלל קרה פה?
האם באמת הפסיכופטיה נעלמה כש2 מהצוות נהרגו?
או שהיה פה "טיפוח" מכוון ואידאולוגיה של רדיפת פרסום לזוועה?
האם היוצר עצמו היה מלכתחילה בובה על חוט במשחק החולני?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
סיימתי את העונה
יאיי
ואני חושב שאולי הפרק האחרון הוא זה שהכי אהבתי
Demon 79
אני רק אבהיר שאין לי מושג איך הפרק הזה מתקשר לנושא של מראה שחורה.
ונכון שאמרתי את זה גם על חלק מהפרקים האחרים בעונה הזאת, אבל בפרק הזה, זה נכון אפילו יותר.
האם זה בגלל שהשד מופיע בצורה של מישהו שהיא ראתה בטלוויזיה?
האם זה בגלל שהיא בכלל צפתה בטלוויזיה?
האם זה בגלל שחלק מהחזיונות שלה היו כאילו היא רואה משהו בטלוויזיה על הפוליטיקאי ההוא?

בכל מקרה כל זה לא משנה כי זה לא הפריע לי ליהנות מאוד מהפרק.
אז יש עלילה די רגילה על בחורה ממוצא פקיסטני (אני מניח) שחיה באנגליה וסובלת מגזענות (לפעמים יותר בוטה ולפעמים פחות).
והיא שומרת על ארשת אדישה לכל זה, אבל בפנים היא מעוצבנת ומדמיינת שהיא רוצחת כל מיני אנשים כמו הקולגה החראית שלה (שהדבר היחיד שיש לומר לזכותה זה שהיא כנראה חראית גם בלי קשר לזה שהיא גזענית)
ואז זה נכנס לתחום הפנטזיה עם השד שהיא מזמנת.
זה מין מצב מוזר כי מצד אחד השד אומר לה שהיא חייבת להרוג 3 בני אדם, אבל מצד שני זה כדי להציל את כדור הארץ. כלומר זה לא ברור איך זה אמור להשחית אותה אם היא יכולה להרוג אנשים רעים והמטרה הסופית היא טובה. כלומר זה לא שהבחירה לא להרוג אף אחד היא בחירה מוסרית.
אבל כנראה הקטע הוא לגרום למישהי שרק מפנטזת על להרוג מישהו בעצם לעשות את זה. אפילו אם זה בלית ברירה. ואז משם היא מתדרדרת לעשות את זה יותר.
כי היא בהחלט מתדרדרת.
הרצח הראשון היה מכה אחת וסיימנו והיא בקושי יכלה לסבול את זה. הרצח השני היא כבר התנפלה עליו עם הפטיש והמשיכה עוד ועוד.
ואז רגע אחר כך די בקלות שוכנעה להרוג גם את אחיו שלא עשה שום דבר רק כדי שלא יגלו אותה.
ואז עברה חזק ללתכנן מראש התנקשות מורכבת שכללה להעיף מישהו מהכביש ואז להכות בו בפטיש כשהוא פצוע כבר.

מה שמאוד אהבתי בפרק זה המסע שהיא עוברת מלהיות כנועה ללעמוד על שלה. ולהשמיד אדם שעמד להיות נוראי בעתיד.
אני גם מאוד אהבתי את השד שהתברר כבחור מאוד נחמד. אומנם כמה פעמים חשבתי שהוא פשוט משקר לה. אולי על הכל.
כלומר הוא באמת שיקר לה בהתחלה כשהוא אמר לה שאם היא תסכים לקבל אותו הוא יפסיק לדבר איתה. אבל אז זה גרם לי לחשוב שהוא משקר לה לגבי הבחור עם הבת, ולגבי הארמגדון בעוד 3 ימים.
אבל אנחנו יודעים לגבי הבחור הראשון שהוא לפחות אמר את האמת לגבי השם של הבת שלו.
ונראה לי גם שהוא יכל לתת רק חזיונות אמיתיים כי הוא בפירוש לא רצה שהיא תהרוג את הפוליטיקאי, אבל בכל זאת נאלץ להראות לה את החזיונות הרעים לגבי העתיד שלו.

אחד הקטעים המעולים היה כמובן כשהיא לוקחת את המעיל האופנתי מהעבודה. והייתי במיוחד בשוק שהיא השאירה שם את המעיל שלה עם כל כתמי הדם.
הייתי בטוח שהמשטרה תגיע לשם בשלב מסוים ותראה את המעיל הזה ואז תבין שהיא הרוצחת. אבל עברו ישר לכך שהשוטר מגיע אליה לדלת.

הסוף גם הפתיע אותי*. אתה אף פעם לא מצפה בדברים כאלו שהעולם יסתיים. (זה מזכיר לי סרט אימה טוב שבאמת מסתיים ככה וזה היה גם מאוד לא צפוי)
אבל האמת שאחד מהפרקים הקודמים בעונה הזאת גרם לי קצת להיות פחות מופתע שהסוף הוא איום כזה.
אם כי היה גם משהו מאוד חמוד בסוף שהשד (שנראה כל הזמן כמו מלאך) מזמין אותה לבוא איתו לגלות נוראית. כי אז לפחות הם יהיו יחד. ובכל מקרה האופציה האחרת שיש לה זה למות.

*בקטע שהשניות זזו לאחור עד חצות אני ציפיתי שהשוטרים יקבלו טלפון שהפוליטיקאי מת מהפצעים שלו וככה העולם ינצל.

טוב, נראה מה אחרים חושבים.
(אני מנחש שלונה לא אהבה)
אם אפשר לקרוא לזה "צפיתי" כשהחזקתי מעמד בערך עד אמצע הפרק.
לא חושבת שהוגן מצידי לתת לו ציון אפילו. זה לא מד"ב ולא היה לי שום עניין בסיפור הזה.
כן, זה לרוע המזל בערך מה שציפיתי לו.

אני מסכים שזה בכלל לא מד"ב.
אבל האם אין לך שום עניין בפנטזיה?

@keren or5 אני רוצה לדעת מה את חשבת על הפרק הזה?

אגב, בסוף הפרק נטפליקס העביר אותי לפרק Black Museum (פרק 4X06)
ואז נזכרתי שזה פרק שאף פעם לא ראיתי

keren or5

Well-known member
היחיד שעדיין לא ראיתי, עכשיו זה ממריץ אותי יותר לראות אותו. מוזר, כי ראיתי כמה אנשים שאמרו שהוא הכי פחות טוב, אבל אני כבר לא סומכת על אף אחד עם הדעות על הסדרה הזאת כבר

Lhuna3

Well-known member
אני מסכים שזה בכלל לא מד"ב.
אבל האם אין לך שום עניין בפנטזיה?
אולי אני צריכה להבהיר שב"זה לא מד"ב ואין לי שום עניין בסיפור הזה", הכוונה היא לשתי אמירות לא קשורות:
א. זה לא מד"ב
ב. אין לי שום עניין בסיפור הזה (בלי קשר לזה שזה לא מד"ב)
אני יכולה לאהוב סיפורי פנטזיה או סיפורים מהרבה ז'אנרים אחרים, אבל זה לא אומר שאני אתעניין בכל סיפור. ראיתי כחצי מהפרק ולא מצאתי בו עניין. נכון שהוא הציג כאילו דילמה מוסרית* אבל לא בצורה שעניינה אותי, השד היה קצת משעשע אבל זה לא היה מספיק, לא חיבבתי את הדמות הראשית או התחברתי אליה איכשהו או שום דמות אחרת, החיים שלה והדימיונות שלה לא עניינו אותי, בקיצור לא היה מה שיחזיק אותי.
* מקריאת דברייך אני מבינה שהדילמה אולי לא היתה העיקר אלא ההתדרדרות שלה לאכזריות, וזה רק עושה את זה עוד פחות מעניין מבחינתי, כי עכשיו אני עוד יותר בטוחה שלא הייתי יכולה ולא הייתי רוצה להתחבר לדמות הזאת.

keren or5

Well-known member
ראיתי את הפרק אתמול.
דיי אהבתי אותו!
אני רק אבהיר שאין לי מושג איך הפרק הזה מתקשר לנושא של מראה שחורה.
אני מסכימה. ואפילו בהתחשב בפרקים הקודמים בעונה הוא הרגיש הכי פחות קשור לנושאי הסדרה. אפילו הפרק עם הפאפרצי (שנראה לי שהוא האהוב עלי העונה) מרגיש שמתקשר הרבה יותר, למרות שהוא מתאר תופעה שכמעט ולא קיימת היום, אבל הייתה נפוצה מאוד בעבר הלא רחוק, ועוסקת בתמות מוסריות שהסדרה התעסקה איתם מהעונה הראשונה (יצר המציצנות של אנשים, רצון של אנשים ליהנות מסבל של אנשים אחרים, הגבול בין פרטיות של אנשים מפורסמים לבין הקהל).
ונכון שאמרתי את זה גם על חלק מהפרקים האחרים בעונה הזאת, אבל בפרק הזה, זה נכון אפילו יותר.
שוב מסכימה. אני מרגישה שמכל פרק אחר אני יכולה לחלץ אולי תמות מסוימות שמתקשרות לנושאים שמראה שחורה התעסקה בהם בעבר, גם אם הם לא ברורים כמו בפרקים אחרים. חוץ מהפרק הזה שבאמת אני לא רואה שום דרך שהוא קשור אפילו בתמות לנושאים שמראה שחורה מתעסקת איתם בכלל.
בכל מקרה כל זה לא משנה כי זה לא הפריע לי ליהנות מאוד מהפרק.
גם לי לא. כסיפור אימה/מיסתורין קצר הוא עבד לי טוב מאוד. ברגע שהבנתי את הקונספט של הפרק עניין אותי מאוד לראות איך הוא ימשיך ואיך זה יגמר. בנוסף, אני אוהבת את המימד הקומי שהוסיפו לפרק הזה, בדמות השד שהיה דיי מצחיק ובהחלט נתן לפרק יותר אוירה של אבסורדיות מוזרה שלא הייתה בפרקים הקודמים שתיפקדו יותר כאימה "רגילה" ולא כאימה קומית. ואהבתי את זה מאוד.

אהבתי בעיקר שהרגשתי שאני באמת במתח לראות מה יקרה וממש לא הייתי בטוחה איך הפרק הסתיים (וכשהוא הסתיים באמת הייתי דיי מופתעת שככה בחרו לסיים אותו). השאלה המוסרית שהגיבורה עומדת בפניה היא ורסיה מסויימת על שאלת הטרולי שזה משהו שאני רואה שמתעסקים איתו לאחרונה דיי הרבה בהרבה סדרות לאחרונה, אבל לא בצורה מורכבת מדי.

בקיצור נהנתי מהפרק הזה מאוד, ומהעונה באופן כללי, אין לי ממש מה להוסיף על מה שכתבת על הפרק עצמו.

למעלה