אני שופטת את הסדרה לא לפי כמה היא מד"ב אלא לפי כמה ביקורת יש לה , הקטע של המד"ב בסדרה זה רק תוצאה בלהראות את הביקורתמד"ב לא חייב להיות בקטע של ביקורת, אבל זה כן היה אמור להיות הקטע של הסדרה.
נכון שהחיים שלו נהרוס, אבל חלק גדול מהקטע של הפרק היה שגם העתק שלו נהרס והוא נתקע בחלל. בגלל זה אהרון פול השאיל לו את העתק שלו, כדי שירגיש אוויר ואדמה.לא הבנתי אותך. הוא רצח בסוף את אישתו ואת הילד שלו, כדי שהוא יהיה באותו מצב כמוהו מבחינת זה שאין לו בשביל מה לחזור. נכון שהוא עדיין יכול לחזור כי ההעתק נשאר, בניגוד לשני. אבל הוא הרס לו את החיים.
אוקיי לא יודעת מה אני חושבת על זה.
נחמד אבל לא נפלתי.
מה בכלל היה המסר בסוף? שעדיף לפתוח בית קפה מאשר לעבוד בתאגיד?
שדיפ פייק זה אסון?
שחייבים לקרוא את תנאי השימוש לפני שחותמים?
וואלה, אין לי מושג, צריכה שמישהו יסביר לי.
בכל אופן אנני מרפי חמודה תמיד. מה שמצחיק זה שהיא נראיית פה הרבה יותר מבוגרת מאשר בשיטס' קריק ואני גרועה בפרצופים, אז לא זיהיתי אותה ממהתחלה, אבל מתי כן? כשהיא סיפרה לפסיכולוגית שקריש מגיש לה אוכל לא טעים והיא תמיד עושה "אמממ" כאילו שכן, אז זה היה כזה "אמממ" של אלקסיס![]()
זה היה נחמד רק בגלל אנני מרפי, חוץ מזה זה היה סתמי לגמרי
נראה לי הכוונה כן הייתה על הסכמי השימוש שבאמת כולם עושים אשר בלי באמת לקרוא, אבל מרגיש לי שזה היה חלש מדי.
העונות החדשות ממש גרועות, הם לא יודעים להעביר את המסר שלהם כמו שהם רוצים
אני ממש אוהבת את אנני מרפי ואני חושבת שהיא שחקנית ממש טובה, ובגלל זה הציק לי קצת שהיא הייתה יותר מדי אלקסיס פה, וחשבתי שזה לא מראה יכולות טובות על המשחק שלה ומראה שיש לה טווח קצר של יכולות, אבל כן ידעתי שהיא שחקנית טובה כי לדוגמא בבובה רוסית היא משחקת ממש שונה אז לא כל כך הבנתי. ואז כמובן בסוף הבנתי את הקטע שהיא שיחקה את אנני מרפי ולכן הייתה צריכה לשחק את אלקסיס, בקיצר קצת רווח לי לדעת שזה היה בכוונה והיא עדיין כשרונית
טוב אני רואה שאני בניגוד לכמה מכם ממש אהבתי את הפרק. הקטע במראה שחורה היא שתמיד הרעיונות שלהם סופר מעניינים, ולכן גם אם הביצוע לא תמיד מושלם, זה עדיין שווה בשבילי בעיקר כי אני תמיד מעדיפה לראות איזה משהו דפוק ומוזר כזה, על משהו שהרגשתי שראיתי מיליון פעם, ואני יודעת מהסצנה הראשונה איך זה יגמר.
אבל אפילו לא חשבתי שהביצוע גרוע, זה ממש עניין אותי לאורך כל הפרק מה יקרה בהמשך וזה לא דבר שקורה לי הרבה יותר. אני חושבת שהפרק הזה מביע בעיקר ביקורת על כמה תחומים:
1. קודם כל כמובן ביקורת על שירותי הסטרימינג, ועל נטפליקס ספציפית (שירות הסטרימינג בפרק דומה בצורה מטורפת לנטפליקס) כל איך שמייצרים היום תוכן וסדרות [יותר מדי תוכן, יותר מדי התייחסות לאלגוריתם- במקום לתוכן עצמו, עיבוד אולי של חיים של אנשים שלא ממש רוצים שיעבדו את החיים שלהם (פה לא יכלתי שלא לחשוב על הסדרה של דאהמר, שהבנתי שהיו הרבה ביקורת ממשפחות הקורבנות האמיתיים שלו שלא שיתפו אותם בעובדה שעושים את הסדרה והשתמשו בשחקנים כדי לייצג את הקורבנות שלו ואנשים מהמשפחה שלו בלי ששיתפו אותם בכלל שהולכים לעשות את זה וממה שהבנתי רובם ממש כעסו על זה)]
2. העובדה שאנחנו מתעדים את כל החיים שלנו ברשת. כמובן יש רמות שונות. כמו שאמרתי פעם יש סטרימרים שכל החיים שלהם ברשת, שהם 13 שנה או משהו עושים לייבים ויש שעות על שעות של תוכן שלהם פשוט "משחקים את עצמם". אבל גם ברמה היותר נמוכה. יש הרגשה היום שצריך לתעד כל דבר. לכל מקום שהולכים עושים סלפי או סטורי ומעלים לאינסטוש וכו'. זה לא אותו דבר כמו שהראו בפרק, אבל זה חלק מהעניין הוא שאנחנו אובססיביים בלתעד את עצמנו, וכמו שאמרו בסוף אני איכשהו נהיים יותר מכורים כשמראים דברים רעים עלינו, כי אנחנו שונאים את זה מצד אחד, אבל לא יכולים להפסיק להתעסק עם זה.
3. העובדה שאנחנו כ"כ ממהרים לעשות שיימינג ולשפוט אנשים שאנחנו לא מכירים הרבה פעמים ע"ס איזה ציוץ שהם עשו לפני 5 שנים, או משהו שהם אמרו מחוץ להקשר, או סתם כי אנחנו כ"כ מהירים לשפוט שאנחנו לא עוצרים לחשוב אם זה בסדר מאיתנו. (למשל, לשפוט את ג'ואן על מה שהיא אמרה לפסיכולוגית שלה זה קצת דפוק. גם אם היא אמרה דברים שאולי לא נחמד לארוס שלה לשמוע, מותר לה להרגיש אותם וטיפול זאת מסגרת מצוינת לחקור אותם וזה קצת דפוק לשפוט אותה על דברים שהיא אומרת במקום שאמור להיות סייף ספייס לחלוטין עבורה).
ואני מניחה שיש עוד דברים שאפילו לא חשבתי עליהם.
אני מודה שלא הבנתי עד הסוף את הטוויסט שה"ג'ואן" שחשבנו שהיא אמיתית, היא גם בעצם דמות בסדרה שמשחקת את ג'ואן האמיתית. לא ראיתי שיטס קריק, ולא זוכרת שראיתי את השחקנית בשום מקום אחר, אז היא באמת הייתה אלמונית בשבילי. אבל גם איך זה בדיוק עובד? כאילו למה סלמה הייק בלבל שלה ידעה שהיא משחקת דמות שקוראים לה ג'ואן לפחות , אבל ג'ואן של שיטס קריק חשבה שזה החיים שלה? מה המשמעות של זה? כאילו אנחנו כולנו צריכים לחשוב אם מה שאנחנו חושבים שהם החיים שלנו זה בעצם סימולציה או סדרת טלוויזיה? האם כולנו דדפול או אעבד מקומיוניטי (בעצם השוואה לא נכונה, כי הם יודעים שהם דמויות). לא יודעת, אבל היה משהו מגניב באינספשיין הזה.
אה, ובאמת תהיתי אם זה מייקל סרה כשראו את מייקל סרה כי הוא נראה ממש דומה לו אבל לא הייתי בטוחה במאה אחוז, אז סבבה שהוא אמרו שזה הוא, חסך לי גיגול.
אני מרגישה מרומהכי זה לא היה פרק של מראה שחורה, זה היה סתם סרט אימה, שלא הייתי צופה בו אם הייתי יודעת מראש.
אני מניחה שאפשר להגיד שהדקות האחרונות (שכבר הרצתי בפסט פורוורד) עשו מזה "מסר נוקב" על ז'אנר ה-true crime שהופך כל מיני מעשי רצח וזוועות לבידור, אבל אין בזה שום חידוש או מקוריות, וזה הועבר בצורה משעממת.
בואו נגיד שבעונה הראשונה הם העבירו מסר די דומה בצורה הרבה יותר מעניינת וחזקה.
הדבר היחיד שאהבתי בפרק זה את המבטא הסקוטי של השחקן, שהזכיר לי כל הזמן את המבטא של דיוויד טננט.
למה את חושבת שהשאר נראה כאילו זה שנות ה60 או ה70.הפרק הכי טוב בעונה כנראה (יש לי עוד 2 אבל אני פסימית). אמנם משלב מסויים דברים נהיים קצת צפויים, אבל הסוף הרבה יותר נוראי משציפיתי.
זה די מוזר הפער בין רמת הטכנולוגיה בחלל ועם ההעתקים, ומצד שני כל השאר זה שנות ה-60-70, אבל מעניין.
ואהרון פול משחק מעולה.
נראה לי שהרעיון הוא יותר לגרום לקליף להרגיש איך דייויד הרגיש שאין לו כלום.הפרק היה מקבל ציון הרבה יותר נמוך ללא אהרון פול
לונה מה לעזאעל אהבת בפרק הזה? הוא היה גרוע
מה הלך שם??? הוא גם היה צפוי וגם כאילו מה היה האמירה בו?
בכל פרק יש סוג (לפחות בעונות הראשונות) ביקורת על החיים הטכנולוגים שלנו כיום, אני רוצה לדעת על מה היה פה ביקורת? על הקטע החדש הזה שאנשים נכנסים לגופות של אנשים? אני לא הצלחתי להבין את המשל של הסיפור לימינו
הביקורת היחידה שהיתה פה זה על המבחנים הפסיכולוגים שעושים לאסטרואנטים שכנראה הכותבים חושבים שהם לא טובים כל כך
אני במקום הבחור השני (לא אהרון פול) הייתי מצמידה להעתק של אהרון פול פצצה שתפוצץ את ההעתק אחרי 5 דקות שהוא עוזב אותו, זה באמת ילמד את אהרון פול לקח
כי בסוף הקיים אז אהרון פול פשוט יכול לחזור לחיות בהעתק שלו
מעניין לגבי המשפט האחרון שלך. לא חשבתי על זה. באמת היה יכול להיות הגיוני לעשות את זה ככה.בקיצר זה היה פרק מטומטם, אני אפילו שונאת אותו יותר מהשתיים הראשונים
וגם כאילו מה הקטע לשלוח את האמיתיים לחלל ולשאיר את ההעתק בכדור הארץ, לא עדייף לעושת את זה הפוך? הרי בחלל לא צריך את הגוף אלא את המוח המדעי וזה הי מספר עם העתק
פרק 4
לא מד"ב, גרוע, מיותר.
ציון: 0
את צודקת שאני מחבב את הפרק הזה.תשובה על פרק 4: תראו, סה"כ אני מניחה שאפשר לקרוא לזה הפקה איכותית, דמויות בסדר, משחק לא רע, ואני מניחה שיש כאלו שיאהבו גם את הסיפור. אני מהמרת למשל שניק דווקא יחבב את זה (ואולי גם את שאר הפרקים). אבל זה פשוט מאוד לא מה שאני מצפה מהסדרה הזאת, סיפור שלא נתן לי כלום ולא דיבר אלי ולא עניין אותי, אז מבחינתי זה היה שעמום ובזבוז זמן מוחלט.
אני לא מבין איך אפשר להגיע למצב שאתה רואה משהו בפסט פורווד ודילוגים. זה יהיה צריך להיות הדבר הכי נוראי בעולם כדי שאני אעשה משהו כזה ואז אני כנראה פשוט אפסיק לראות.ואת הסוף כבר צפיתי בפסט פורוורד ודילוגים.
הטכנולוגיה הייתה "רשת חברתית אנונימית". סחיטות בתיבול סייבר וכו'.היי זוכרים את הפרק הראשון של מראה שחורה? עם ראש הממשלה שמזיין חזיר? גם שם "לא הייתה טכנולוגיה". "לא היה מד"ב".
אם פרק ראשון של סדרה הוא כמו הצהרת כוונות שלה, אז לדעתי הצהרת הכוונות של מראה שחורה היא להציב, ובכן, מראה שחורה אל מול החברה. מה עלול לקרות, ומה כבר קורה עכשיו. אכן המיקוד היה טכנולוגיה לרוב, אבל לא תמיד.
כן. זה מד"ב מהז'אנר האסימובי. גם כשזורקים אותך למציאות כמעט ראליסטית, היא עדיין מעלה את כל אותן דילמות ומחשבות. לא חייבים רובוטים מתכתיים עם מבטא מזעזעלוך הנרי, לדוגמא,
כשהפרק נגמר אין לי ספק שצפיתי במראה שחורה.
מד''ב לא חייב להכיל טכנולוגיה, יש כל מיני תת ז'אנרים של מד''ב, למשל גם היסטוריה אלטרנטיבית זה מד''ב.היי זוכרים את הפרק הראשון של מראה שחורה? עם ראש הממשלה שמזיין חזיר? גם שם "לא הייתה טכנולוגיה". "לא היה מד"ב".
אם פרק ראשון של סדרה הוא כמו הצהרת כוונות שלה, אז לדעתי הצהרת הכוונות של מראה שחורה היא להציב, ובכן, מראה שחורה אל מול החברה. מה עלול לקרות, ומה כבר קורה עכשיו. אכן המיקוד היה טכנולוגיה לרוב, אבל לא תמיד.
אם אחזור רגע לפרק הראשון-ראשון, זה אפילו לא נכון להגיד ש"לא הייתה טכנולוגיה" - עד כמה שזכור לי, הפרק הזה מאווד היה סביב השיח והדיבור על העניין עם הנסיכה וראש הממשלה ברשתות החברתיות, טוויטר וכזה - נושא שהיה מאוד חם אז. פשוט דרך עדשה עכשווית ו'מציאותית', ולא דרך עדשה מד"בית.לוך הנרי, לדוגמא, מדבר על פשע אמיתי. ז'אנר שהתפתח מאווווד בשנים האחרונות בזכות נטפליקס, ובזכות התפתחות הטכנולוגיה. אין פה איזה קונספט מד"ב, אבל מבחינתי כשהפרק נגמר אין לי ספק שצפיתי במראה שחורה.
בפרק לוך הנרי אין בעיני שום דבר כזה. כלומר כן אולי סוף הפרק התיימר להביא אמירה על כך שז'אנר הפשע אמיתי זה לעשות בידור מצרות של בני אדם, אבל כל סיפור האימה הזה - ובמיוחד הטוויסט שלו - לא רלוונטי למסר הזה בכלל. אני צפיתי פה בסרט אימה. זה שבחמש דקות שלו רואים שהיוצר אומלל בגלל הקשר של הסרט שהוא עשה לחייו, לא משנה את זה. זו גם אמירה מאוד חלשה בעיני ולא גורמת לי לחשוב על כלום.
כן, זה לרוע המזל בערך מה שציפיתי לו.אם אפשר לקרוא לזה "צפיתי" כשהחזקתי מעמד בערך עד אמצע הפרק.
לא חושבת שהוגן מצידי לתת לו ציון אפילו. זה לא מד"ב ולא היה לי שום עניין בסיפור הזה.
היחיד שעדיין לא ראיתי, עכשיו זה ממריץ אותי יותר לראות אותו. מוזר, כי ראיתי כמה אנשים שאמרו שהוא הכי פחות טוב, אבל אני כבר לא סומכת על אף אחד עם הדעות על הסדרה הזאת כבר@keren or5 אני רוצה לדעת מה את חשבת על הפרק הזה?
אולי אני צריכה להבהיר שב"זה לא מד"ב ואין לי שום עניין בסיפור הזה", הכוונה היא לשתי אמירות לא קשורות:אני מסכים שזה בכלל לא מד"ב.
אבל האם אין לך שום עניין בפנטזיה?
ראיתי את הפרק אתמול.@keren or5 אני רוצה לדעת מה את חשבת על הפרק הזה?
אני מסכימה. ואפילו בהתחשב בפרקים הקודמים בעונה הוא הרגיש הכי פחות קשור לנושאי הסדרה. אפילו הפרק עם הפאפרצי (שנראה לי שהוא האהוב עלי העונה) מרגיש שמתקשר הרבה יותר, למרות שהוא מתאר תופעה שכמעט ולא קיימת היום, אבל הייתה נפוצה מאוד בעבר הלא רחוק, ועוסקת בתמות מוסריות שהסדרה התעסקה איתם מהעונה הראשונה (יצר המציצנות של אנשים, רצון של אנשים ליהנות מסבל של אנשים אחרים, הגבול בין פרטיות של אנשים מפורסמים לבין הקהל).אני רק אבהיר שאין לי מושג איך הפרק הזה מתקשר לנושא של מראה שחורה.
שוב מסכימה. אני מרגישה שמכל פרק אחר אני יכולה לחלץ אולי תמות מסוימות שמתקשרות לנושאים שמראה שחורה התעסקה בהם בעבר, גם אם הם לא ברורים כמו בפרקים אחרים. חוץ מהפרק הזה שבאמת אני לא רואה שום דרך שהוא קשור אפילו בתמות לנושאים שמראה שחורה מתעסקת איתם בכלל.ונכון שאמרתי את זה גם על חלק מהפרקים האחרים בעונה הזאת, אבל בפרק הזה, זה נכון אפילו יותר.
גם לי לא. כסיפור אימה/מיסתורין קצר הוא עבד לי טוב מאוד. ברגע שהבנתי את הקונספט של הפרק עניין אותי מאוד לראות איך הוא ימשיך ואיך זה יגמר. בנוסף, אני אוהבת את המימד הקומי שהוסיפו לפרק הזה, בדמות השד שהיה דיי מצחיק ובהחלט נתן לפרק יותר אוירה של אבסורדיות מוזרה שלא הייתה בפרקים הקודמים שתיפקדו יותר כאימה "רגילה" ולא כאימה קומית. ואהבתי את זה מאוד.בכל מקרה כל זה לא משנה כי זה לא הפריע לי ליהנות מאוד מהפרק.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.