לגיורא, ניק ושות'...
קראתי את הדיון הקודם שבו דיברתם אתה, משה וברזיל ג'ג' על אפקטיביות/שלמות וכו' של שיטות כאלו ואחרות, לחוד ואחת אל מול השניה. הדיון הזה היה דומה מאוד להרבה אחרים שנתקלתי בהם, הרבה בגלל התגובות שלך לסרטונים וטיעונים שהוצגו בפניך. יש לי מספר שאלות: 1) אם ישנן כל כך הרבה טכניקות שיכולות לשמש את לוחם האפקידו/אייקידו וכו' כנגד פעולות של יריב משיטות אחרות (ובמקרה שלנו BJJ) האם תוכל להציג בפנינו סרטון שבו הן באות לידי ביטוי? 2) איזה סרטון יספק אותך עד רמה כזו שלא תטען שאתה "לא מכיר את הלוחם ההוא"/"הוא היה יכול לעשות ככה וככה" ואולי עוד טיעונים שאני לא זוכר כרגע? 3) אתה חוזר וטוען (ושוב, לא רק אתה, כל מי שדיברתי איתו על הנושא הזה שבא מהרקע שעליו אתה "מגונן") שאפשר היה לעשות כך וכך במצבים שונים ועצם העובדה שאסור/נמנע לעשות זאת מפחית מעצם היותו של הקרב "קרב רחוב", ואם רק היה ניתן להשתמש בטכניקות הללו הכל היה נראה שונה... השאלה היא, באימונים אתם שוברים ליריב את הברך/רגל כאשר הוא מתקרב לקלינץ'? כי אם לא, איך תדע שהטכניקה הזו עובדת? האם אתם שולפים אחד לשני את הגרוגרת/עיניים/נחיריים או שאתם מדמים זאת? כי אני כמעט בטוח שאחוז האנשים שיוכל להתגבר על המחסום הפסיכולוגי הטבעי שלנו, בני האדם, לעשות דבר שכזה אפילו בעת סכנת חיים קטן מ-100% ואפילו אסתכן ואומר הרבה יותר קרוב לצד השני של הסקאלה (למרות שאלו עדיין פעולות שניתן יחסית בקלות לעשות, לעומת שבירת רגלו של מישהו). השתתפתי בלא מעט קרבות נגד לוחמים משיטות שונות, ולצערי אפילו קצת ברחוב, ככה פתאום. תן לי להגיד לך משהו: כשתהיה בסיטואציה כזו (קרב בזירה מול לוחם מנוסה שינסה להוריד אותך לקרקע, או ברחוב מול לוחם כזה או סתם מישהו שיודע קצת מהחיים שלו מספיק בשביל להתקרב מהר ולהצמד) אתה תגלה שברוב הפעמים אין לך זמן להשחיל את הבעיטה שתפרק לו את הברך כי הכל קורה כל כך מהר והוא לא יתרגש ממנה גם בגלל האדרנלין וגם בגלל שהסיטואציה לא סטרילית אז הבעיטה לא תהיה הכי מדוייקת...