BJJ-ג'ודו דעתי בענין(ועוד דברים)

ניקי אפי אנד דאני. שמע חבר

בעכו הולכים יחפים. אז התרגלנו. אבל אלה הצפונים דוגמאת משה קייץ עם כל מגפי עור הנחש שלהם. לך תדע לאן זה יגיע

משה קיץ

New member
אתה טועה BRASIL JIU JITSU

בדרום נצרת עילית היכן שגדלתי,הולכים עם מגפיים מעור תנין. בצפון נצרת עילית,מגפי עור הנחש הם הפופלאריים. חאראשו?(זה ברוסית,אחת משתי המילים שאני מכיר)

ד"א באמת מדליק אותי יום אחד לראות

מישהו שמבצע את הקאטות האלו. אתם עושים את זה? היה לי חבר טוב מקיבוץ לוחמי הגיטאות שהתאמן במנזר בסין. בזמנו התאמנו ביחד קראטה אני פרשתי לרויס גרייסי ג'יו ג'יטסו והוא לקונג פו וטאי צ'י, הוא אקרובט וגמיש מאוד. חויה לראות את השליטה המדהימה בגוף.

גם ברזיליאן ג'יו ג'יטסו לא נשמע שוס

גם ברזיליאן ג'יו ג'יטסו לא נשמע משהו בעברית: "מיומנות ברזילאית עדינה"
... גם "סתם" ג'ו-ג'יטסו" נשמע כמו משהו שלא קשור לאמנויות לחימה. בעברית מה שנשמע טוב זה שמות עבריים: קרב מגע, קרב פנים אל פנים, התגוננות רחוב, לחימה משולבת, אמנות לחימה ישראלית וכו'.

אביב tkd

New member
אם ככה אז אנחנו הכי בבעיה

אין שום דרך לתרגום "טאיקוון דו" לעברית בצורה לא עילגת. "דרך החיים של הפעולות עם הידיים והרגליים"... נשמע כאילו לומדים לכתוב וללכת או משהו דומה...

דוד אח שלו, מצטער לאכזב

אצלנו לא מנפנפים ידיים וספרול למדנו כבר בכיתה ח'. רק הג'וג'י מהגארד עוד לא מתלבש לנו משהו.

משה קיץ

New member
BRAZIL JIU JITSU הנכבד

אני מבקש להרגיע.אל תשכח שמדובר בפורום מכובד. סובלנות לדעותיהם של אנשים,זה המפתח להצלחה באומנויות לחימה. אבקש להמנע בעתיד מרמיזות כאלו ואחרות על שיטות כאלו ואחרות. אנו מעונינים בדיוניים תרבותיים ושקטים. פה זה לא פורום "מכות רחוב ברגליים יחפות בעכו" חחחחחח

משה קיץ

New member
הכל ברוח טובה אנשים

סתם בדיחות דעת בין BRASIL JIU JITSU לביני.קצת רוח שטות לשם שינוי. האמת זה פורום אחלה,עם אנשים אחלה.בגלל זה אנו מבלים בו לא מעט. רן ,צריך ל"הרוג" את השרשור הזה,הוא משתלט על האינטרנט כבר.

IshMaElf

New member
איך עלית על זה? לדוגמא ברגע שאני שם

את נעלי הספורט שלי אני לא יכול לזוז מטר, אני מאבד את כל יכולת הגמישות שהיתה לי לפני ששמתי נעליים, עד היום לא הבנתי למה זה אבל אתה גילית לי את הדרך, גם ליבעוט גבוה אני לא יכול עם הנעליים הכבדות האלו, בכלל גם סטרייקרים ומיתאבקים כאחד לא יכולים לעשות כלום עם נעליים, כולנו הרי לובשים מישקולות כבדות או מגפיים ממלט.

Giyora68

New member
בעיני נראית שקופה

אני אגב לא יודע מי אותו איש הפקידו , אני מכיר איש הפקידו דאן 7 , אחד שהגרייסים מכירים , אני לא אומר שאי אפשר להוריד אותו לרצפה אבל זה סיכון של חיים ומוות ... כמו שאמרתי זה עניין של טיימינג ואני מסכים לטבעיות והפקרטיות אבל לא בהקשר של רחוב .והתפאורה בהחלט משנה . לא בריא לטעמי להיצמד זה מגביל אותך מאוד בהקשר של יריבים אחרים ואו תחמושת על הקורבן. למרות שאני חושב שאם כבר זה בא אז תעשה מה שאתה יודע ולא משהו אחר. שלא תבין טעמתי ג'יוגיטסו ואני מאוד מאוד אוהב את זה .דווקא הסרטון הזה לא משהו ... לא חשוב.

משה קיץ

New member
צא כבר מהסרט של ריבוי יריבים

אף אחד לא שווה הרבה מול זה.(אף שמתאמנים גם על זה) אלת המזל צריכה להיות לצידך במצב כזה. כלי נשק חבויים?לכן בקלינצ' אתה שואף לשליטה ביריבך. עדיין זה סיכון כמו שאם היה רוצה אותו תוקף לשלוף עליך נשק היה עושה את זה בהפתעה בזמן שהיית מתרכז במכה של ידו השניה שהוא היה שולח לעברך. ברחוב כשתוקף רוצה להצמד אליך(ובדרך כלל זה יקרה),לרוב הוא יצליח(בעיקר אם הוא מיומן).כדאי שתהיה מוכן למצב הזה,שבו נצמדים אליך גם ללא יוזמתך (וחלילה עוד לוקחים אותך לרצפה). ד''א בהרבה מצבים בקלינצ' יש לי יכולת להיות מודע טוב יותר ל"שליפות" כאלו ואחרות ולאחוז ביריב באופן שיקשה עליו לעשות זאת(להבדיל ממצב של מרחק). אוי אתה תגיע כל כך מהר לרצפה,אתה לא תאמין... השרשור הזה מתחיל לעייף ואני כועס על עצמי שאני ממשיך להגיב.חלאס,צריך לתת לו למות כבר.

Giyora68

New member
אז אסכם

מדהים כמה רב אנשי הפורום מקפידים לומר וכנראה גם לחשוב כי השיטה שלהם אוליטמטיבית . אתה יוצא מהנחה כאילו אני בא ממקום אחר ולא יודע מה זה ג'יוגיטסו בכלל. כתבתי בעבר שהבעיה זו הבועה שכל אחד מעדיף אולי להמצא בא , וכמה המסטר שלו ואו השיטה שלו היא הכי טובה בעולם . עכשיו שימות השירשור.

sgracie

New member
לגיורא, ניק ושות'...

קראתי את הדיון הקודם שבו דיברתם אתה, משה וברזיל ג'ג' על אפקטיביות/שלמות וכו' של שיטות כאלו ואחרות, לחוד ואחת אל מול השניה. הדיון הזה היה דומה מאוד להרבה אחרים שנתקלתי בהם, הרבה בגלל התגובות שלך לסרטונים וטיעונים שהוצגו בפניך. יש לי מספר שאלות: 1) אם ישנן כל כך הרבה טכניקות שיכולות לשמש את לוחם האפקידו/אייקידו וכו' כנגד פעולות של יריב משיטות אחרות (ובמקרה שלנו BJJ) האם תוכל להציג בפנינו סרטון שבו הן באות לידי ביטוי? 2) איזה סרטון יספק אותך עד רמה כזו שלא תטען שאתה "לא מכיר את הלוחם ההוא"/"הוא היה יכול לעשות ככה וככה" ואולי עוד טיעונים שאני לא זוכר כרגע? 3) אתה חוזר וטוען (ושוב, לא רק אתה, כל מי שדיברתי איתו על הנושא הזה שבא מהרקע שעליו אתה "מגונן") שאפשר היה לעשות כך וכך במצבים שונים ועצם העובדה שאסור/נמנע לעשות זאת מפחית מעצם היותו של הקרב "קרב רחוב", ואם רק היה ניתן להשתמש בטכניקות הללו הכל היה נראה שונה... השאלה היא, באימונים אתם שוברים ליריב את הברך/רגל כאשר הוא מתקרב לקלינץ'? כי אם לא, איך תדע שהטכניקה הזו עובדת? האם אתם שולפים אחד לשני את הגרוגרת/עיניים/נחיריים או שאתם מדמים זאת? כי אני כמעט בטוח שאחוז האנשים שיוכל להתגבר על המחסום הפסיכולוגי הטבעי שלנו, בני האדם, לעשות דבר שכזה אפילו בעת סכנת חיים קטן מ-100% ואפילו אסתכן ואומר הרבה יותר קרוב לצד השני של הסקאלה (למרות שאלו עדיין פעולות שניתן יחסית בקלות לעשות, לעומת שבירת רגלו של מישהו). השתתפתי בלא מעט קרבות נגד לוחמים משיטות שונות, ולצערי אפילו קצת ברחוב, ככה פתאום. תן לי להגיד לך משהו: כשתהיה בסיטואציה כזו (קרב בזירה מול לוחם מנוסה שינסה להוריד אותך לקרקע, או ברחוב מול לוחם כזה או סתם מישהו שיודע קצת מהחיים שלו מספיק בשביל להתקרב מהר ולהצמד) אתה תגלה שברוב הפעמים אין לך זמן להשחיל את הבעיטה שתפרק לו את הברך כי הכל קורה כל כך מהר והוא לא יתרגש ממנה גם בגלל האדרנלין וגם בגלל שהסיטואציה לא סטרילית אז הבעיטה לא תהיה הכי מדוייקת...

צלילה ו/או סגירת מרחק ברחוב

אני מסכים ששמירה על טווח ביטחון ותיזמון צלילה ו/או סגירת מרחק הם דברים שחשוב לעבוד עליהם ולהכיר אותם, אבל נראה לי שהם יהיו יותר נפוצים בזירה מאשר ברחוב. הסיבה היא שנראה לי שברחוב היריב הממוצע לא יגשש מרחוק במכות, אלא יתנפל במכות ויגיע בעצמו אלינו למצבי חביקה. נראה לי שמבחינת הגנה עצמית, חשוב לנו לדעת יותר איך להתגונן מפני סגירת מרחק של היריב ולדעת לעבוד במצבי חביקה מאשר לדעת ליזום בעצמנו סגירת מרחק כזו.

לא חשבתי אחרת

זה לא נכתב כביקורת חלילה אלא כנק' למחשבה ואולי להמשך דיון... חוץ מזה שלדעתי הדרך הטובה להתמודד עם איום היא ללמוד לאיים הכי טוב, וכמובן לעבוד מול כאלה שמאיימים הכי טוב. זה לא שונה במקרה הזה.

למעלה