BJJ-ג'ודו דעתי בענין(ועוד דברים)

משה קיץ

New member
BJJ-ג'ודו דעתי בענין(ועוד דברים)

בזמן האחרון נערכו מספר דיונים(מענינים),בנושא. דעתי היא... ישנו דמיון בין השיטות. אם נרצה לעשות הבדלה גסה בין אומנויות לחימה הרי שבראש ובראשונה ההבדלה תהיה בין שיטות "גרפלינג" לשיטות "סטרייקינג". גם ג'ודו וגם גרייסי ג'יוגיטסו(BJJ),שייכים למשפחה הראשונה שציינתי ולכן כבר כאן יש לנו קירבה ברורה. כמובן ישנם עוד שיטות גרפלינג ולכן ניתן למצוא דמיון בין ג'ודו וBJJ לשיטות נוספות.בקרב שיטות הגארפלינג המוכרות(האבקות ,סמבו,איקיידו וכו),הג'ודו וה BJJ ,הינם,על סמך הידע שלי בענין,הדומות ביותר. אבל... מאידך ישנם הרבה מאוד הבדלים ושוני. כרגע אתייחס לBJJ ולג'ודו כפי שמכירים אותו רובנו.ולאחר מכן אתייחס גם לקוסן ג'ודו(לאחרונה צפיתי בסרטונים רבים של זרם זה). BJJ נלמד בהרבה מקומות(בעולם),כספורט.ז''א,הרבה דגש על גרפילנג(GI ו NO GI),בהתאם לחוקים המקובלים,של תחרוית גרפלינג ו MMA.(כמובן קרקע ועמידה-לרוב עבודה של קלינצ', הורדות וסטרייקינג(איגרוף/קיק בוקס),כל אחד והמינונים שלו). אך מי שעושה את הBJJ האמיתי על כל מרכיביו ,בהתאם לרוח שבה שיטה זו נוסדה,עושה אומנות לחימה בראש ובראשונה! ה"גרייסי ג'יוג'יטסו" שזה שם אחר (והמקורי) לBJJ מתמקד בהגנה עצמית בעמידה ובקרקע כאשר ישנה פילוספיית קרב ברורה אשר מהווה את מהותה של האומנות... הפילוספייה היא הגנה עצמית בעימות ללא חוקים(גם סיטואציות של הגנה מפני כלי נשק שונים).כאשר הנחת העבודה היא קרב של 1 על 1,כאשר ישנה התייחסות טקטית ופילוסופית גם למצב של יותר מיריב 1(ויש מקומות שמתרגלים גם את זה).הרעיון הוא שאין פתרון טוב יותר לאף אסכולת לחימה כשמדובר בקרב של יותר מיריב 1(לפחות אין אף שיטה שהוכיחה את עליונותה בנושא). הרעיון הכללי בשיטה:סגירת מרחק תוך התייחסות למכות/בעיטות,עבודה בקלינץ' תוך התייחסות לפוזיצייה דומיננטית כזו שתנטרל גם נסיונות ל..מכות לאשכים,נשיכות בנקודות תורפה,אצבעות לעיניים ועוד. לאחר מכן הורדה לקרקע כאשר גם שם הרעיון להגיע לפוזיצייה עדיפה מבלי שהיריב יוכל לסכן אותי(בטכניקות נקיות או "מלוכלכות"). נשמע לכם דומה לג'ודו(כל ג'ודו)???

משה קיץ

New member
המשך

קרלוס גרייסי למד סה''כ 4 שנים(ברוטו-ז''א למד לסירוגין בגלל נסיעותיו הרבות של מורהו) ,ממסטר מאדה(שהוא עצמו כבר החל להכניס שינויים לדברים שלמד בקודוקאן).מאדה היה חניך באסכולת הג'ו ג'יטס וה ג'ודו,אשר התנסה בקרבות CHALLANGE במסעותיו בעולם(לפני שהגיע לברזיל) ונחשף גם להאבקות ואיגרוף. הסברה היא(על ידי משפחת גרייסי עצמה),שמאדה לימד את קרלוס את הבסיס בעיקר(ואולי עוד כמה טריקים). הרבה מאוד מהשיטה,זה החזון והגאוניות של גרנד מסטר הליו גרייסי(מייסד ה"גרייסי ג'יוג'יטסו). יש לזכור שהשיטה צמחה על רקע קרבות VALE TUDU( תחרויות של קרבות ללא חוקים כלל) שהיו פופלארים בברזיל וקרבות רחוב שהיוו מבחן מתמיד ליעילותה של השיטה מול שיטות אחרות ובכלל, ולהתפתחותה המתמדת ג'ודו: כיום אין ספק שמדובר בספורט נטו(למעט מספר שרידים שמלמדים את אומנות הלחימה).יצא לי להתאמן עם חגורות שחורות(טובות) בג'ודו,במרוצת השנים.לראות הדגמות,תחרויות,אימונים וכו.הם חזקים,פיסיים(כיאה לספורטאים),אין להם יותר מידי ענין איך יסיימו על הקרקע לאחר הטלה(כל עוד היריב על הגב) ואיך הקרב יימשך בקרקע. עבודת קרקע כוחנית,כיאה לאדם שיש לו 25 שניות להחזיק מישהו בריתוק,או להתגונן(יותר נכון להתבנקר) עד שהשופט יקים חזרה על הרגליים. אחת מטעויות הקרב הבוטות ביותר שיעשה ג'ודוקא בקרב,זה להפנות את גבו בכל הזדמנות.(גרוע מבחינת לחימה,מצויין מבחינת חוקי התחרות). מעט מאוד ואריאציות. עבודה חלשה מהגארד אין בריחי ברכיים אין יותר מידי ESCAPE ממצבים נחותים(למה "לברוח" ממצב בעייתי אם אפשרלהתחפר/להתכרבל 25 שניות כשאין גם מכות בעסק). קוסן ג'ודו: דומה לעבודת הקרקע של BJJ.ברמה הכללית(אם חופרים עמוק עמוק),מדובר באותו בסיס(גם לג'ודו של היום כמובן). אם זאת ישנם לא מעט שינויים(גם בסיסיים ואולי לעיתים גם תפיסתיים). בקוסן ג'ודו לא ראיתי(אולי יש התייחסות זניחה אם בכלל),בריחי רגליים. עבודה בקוסן בנויה יותר על תבניות ברורת(שמורכבות ממספר טכניקות בסגנון-תרגיל/תגובה ,תרגיל/תגובה וכו).מעין קטה קצרה. למראית עין,עבודה פחות זורמת מהBJJ.יותר נוקשה וכוחנית.(גם בBJJ עובדים על סדרות של תרגיל/תגובה וכו,אך לא כתבנית אחת) לא יעזור כלום הגארד של הקוסן זה לא הגארד של הBJJ.(אין יותר מידי מה להגיד בענין).אני מדבר גם על מעברי גארד מלמעלה(מטבע הדברים כשהגארד יותר "בעייתי" ומסוכן זה משליך גם על העבודה מלמעלה ועל פיתוח אספקט זה). אין התייחסות ממה שראיתי בקוסן למצב של מכות(בתוך הגארד ובכלל)בקרקע.אין ספק שבעבודת קרקע הגרפלינג הוא העיקרי ואם יש אותו יש הכל,אבל עדיין צריכה להיות גם התייחסות למצב בו מישהוא(בעיקר מיומן אף הוא בגרפלינג) מנסה להכותך. לא ראיתי גם התייחסות בקוסן לסגירת מרחק בטוחה בעמידה.(תוך כדי מכות)

משה קיץ

New member
המשך

יש לזכור שמאדה שלימד את הגרייסים,הושפע רבות מקוסן(מן הסתם) ובכל זאת הליו גרייסי הרגיש שהדברים לא באים לא בקלות והוא נדרש למידה לא מבוטלת של כוחניות בעיקר מול אנשים גדולים.הדבר הזה הוביל לחיפוש אחר LAVRAGE טוב יותר בביצוע הטכניקות ולעיתים אף שינוי של חלק מהטכניקות,הוספה של אחרות וכו.כך התפתחה השיטה.הליו גרייסי לא הגיעה בוקר אחד ואמר "הבה נפתח שיטה". לא מבין למה בג'ודו(כולל קוסן) יש תפיסה של HEAD LOCK.זה מסוכן לתופס וזה עוד דבר ששונה מBJJ.שם לא נראה את זה.(ב99% מהמקומות,אלא אם כן מישהוא מחליט "להמציא" משהו.) לא ראיתי את הבט ההגנה העצמית בקוסן או בגודו הישן כך שאני לא יכול להשוות.אני מעריך שגם שם נמצא דברים שונים ודומים לBJJ. עוד דבר אחרון ההבט הספורטיבי(ספרינג) קיים חזק גם בBJJ (גם במקומות שעושים את GRACIE JIU JITSU המלא).אני חושב שזה חשוב מאוד. אימון ספארינג בעצימות גבוהה,אף על שהינו מוגבל באיסורים מסויימים(וזה מובן),נותן יכולת להביא לידי ביטוי בצורה הכי ראליסטית את הטכניקה.(ועל שני הפרטנרים לנסות להכניע ו"להראות" אחד לשני,ולא כל רגע לעצור,לתקן,להראות,לחבק,להחמיא וכו) אין אמון טוב מזה לסיטואציה אמיתית(יותר "טוב" מזה ,זה ללכת מכות "על אמת"). כשאני עובד עם חברי על המזרון(לצורך הענין קרקע).אני לא רוצה שנתחיל ל"תפוס" אחד לשני או לנקר עיניים וכו.זה יסית אותנו מהמטרה האמיתי של האימון,שהיא לפתח תנועה מסוימת,תגובה,תזמון וכו.בסופו של דבר מי שמתאמן בדרך זו ישיג שליטה טובה יותר בפוזיצייות וביריבו.ואז יהיה לו את היתרון ב"לתפוס",לנקר עיניים,לנשוך וכו...גם כשינסו לעשות לו את זה,יכולתו למנוע זאת תגדל מכיוון שהוא שולט בפוזיצייה.(הדברים נכתבו גם מנסיון אישי מול אנשים שעבדו מולי וניסו לבחון תאוריה זו). לפי דעתי ג'ודוקא שעושה הסבה(אפילו קצרה) לקרב יותר ראליסטי(בין אם זה MMA או רחובׂ),באופן תאורטי(כמובן זה גם תלוי בלוחם עצמו),יהיה יעיל יותר מהרבה שיטות אחרות ל"הגנה עצמית".מכיוון שהוא מורגל בקרבות(אפילו שהם ספורטיביים). שוב,עליו לעשות הסבה,אך הבסיס שיש לו בגודו מעולה. לפי דעתי הוא יהיה עדיף על איש קרטה מסורתי לדוגמא.(בתאורייה) לגבי הדיון בנושא "אולטימטיביות".(שעלה אף הוא) אני מסכים שההגדרה בעייתית.אך עדיין אין להתעלם מהעובדה שבקרבות בין שיטות 1 על 1,אני לא מכיר אף תיעוד כמו התיעוד שקיים ב"גרייסי ג'יוג'יטסו".מאז שנות ה-20 המאוחרות של המאה ה-20 עד לשנות ה-90 המאוחרות,לא הפסיד נציג מאסכולת הגרייסי ג'יוגיטסו(BJJ) באף התמודדות מול שיטה אחרת.וכשיש תיעוד שכזה של מאות קרבות(חופשיים חלקם ללא חוקים כלל וחלקם עם חוקים מינימליים),אני לא יודע מה יותר הוכחה מזה.בעיקר שברוב ההתמודדויות הנחיתות הפיסית הייתה בצד של הBJJ. אין ספק שיכולת לנצח בקרב תלויה הרבה בלוחם. היא תלויה גם הרבה בשיטה!!! עובדות מדהימות אלו שהוזכרו בפסקה הקודמת,גרמו למהפכה תפסתית כלל עולמית בקהילת אומנויות הלחימה בעולם.בדרך שבה אמני לחימה חושבים,מאמנים ומתאמנים. סוגיית הקרקע,קיבלה מקום משמעותי בהסתכלות ובבחינת סוגיית"הקרב" בקהילת אומנויות הלחימה הבינלאומית,בזכות הBJJ ולא בזכות אף שיטה אחרת. כמעט כל ד'וגו היום,לא משנה של מה,משלב קרקע ברמה כזו או אחרת(בכל העולם). בזכות מי?? אומנות הג'יוג'יטסו זכתה לעדנה משמעותית ב-20 שנה האחרונות.מי שהביא לזה הינו הזרם של הBJJ.

משה קיץ

New member
המשך ואחרון

אני מאמין שכל אומנויות הלחימה הן טובות,כל אחת בדרכה היא. אך אני מאמין שהגרייסי ג'יוג'יטסו היא הטובה ביותר.מכיוון שרוב הסיכויים שהקרב יגיע לקרקע ושם אם "נפלת" עם מישהו מBJJ... נקווה שהוא במצב רוח טוב. כיום בזירות החופשיות ניתן לראות שגם אנשים המגיעים מBJJ מפסידים לעיתים. הסיבה היא שכיום זה לא שיטה מול שיטה.כולם נחשפו להכל ועובדים פחות או יותר על הכל.החוקים כיום בנויים בצורה כזו שישנה הרבה משמעות לאתלטיות וליכולת הגופנית. בין תלמידיי היום ובעבר ישנם חגורות שחורות משיטות שונות(דאן 3 אייקידו,דאן 2 קרטה וכו).אין אחד שאחרי מספר חודשי אימון והתנסות מעשית חלק על הדברים שנכתבו פה. ישנה סברה שאנו אנשי הBJJ שחצנים. האמת היא שחלקנו(לא אני),דווקא נחמדים ואוהבי בריות(לא אני).אנחנו(רובנו המוחלט) פשוט מאוד מאמינים ששיטתנו היא הטובה ביותר.אנו מאמינים בזה ולכן שלמים לכתוב את זה. אנו לא פוסלים את העובדה שלכל איש BJJ באשר הוא(ולא משנה דרגתו) ,יש מה ללמוד מאומנויות לחימה אחרות. שיהיה לכולכם המשך שבוע טוב.

משה קיץ

New member
במשך אכתוב מאמר קצר בנוגע

לעבודה עם GI מול עבודה בלי GI ולמה זה טעות לתלמידים מתחילים לעבוד בלי GI בתחילת דרכם.

לירוןE

New member
לגבי האולטימטביות.

קודם כל הבהרה: כן היו הפסדים לחבר'ה של גרייסי,כולל להויס עצמו (לא מול הג'ודאי) שהוא אכל חצץ וכמעט הוציאו לו את הכתף. לגבי היעילות של גרייסי בקרבות 1 על 1 מול חבר'ה אחרים ב MMA לסוגיו, מסכים איתך. לגבי זה ש99% מהקרבות בתחרויות אלה נגמרים בקרקע, מסכים איתך. לגבי זה שצריך לגעת קרקע גם בהקשר של הגנה עצמית, מסכים איתך. אבל לגבי זה שקרבות MMA הם המדד הטוב ביותר לבדיקת יעלות שיטה אחת מול אחרת,לא מסכים איתך בכלל. ולמה? 1.חוקי קרבות הMMA למינהם אומנם קשוחים מאוד,והכי קרובים לדבר האמיתי שאפשר,אבל הם עדיין רחוקים מאוד מלהיות מצאותיים. ומי שמבין את העניין שלחימה ברחוב עשוייה ולעיתים צריכה להיות "מלוכלכת" כולל: נעיצת אצבעות בעיניים, תלישת אוזנייים, משיכה בשיער, נשיכות וכ'ו.....יכול לראות שהMMA רחוק מלהיות הדבר האמיתי. בנוסף לכך, מי שרואה לחימה ברחוב כמו שציינתי,יכול לראות אלפי רגעים "מתים" בקרבות MMA שבהם גם הגרייסים היו יוצאים בלי עיינים, בייצים או עם ראש מרוח על המדרכה עם העניין היה מתרחש מול לוחם רחוב מנוסה. 2. הלוחמים בMMA אומנם מתחרים בחוקים קשוחים מאוד, אבל הם עדיים עולים לזירה בראש של קרב ספורט. אף אחד שם לא עולה בגישה של: להרוג או למות. והם אינם מודעים כלל (בקרב עצמו) לסכנות הממשיות שציינתי קודם. לכן כשמגיעים לקרקע למי שיש את היכולות הטכניות יותר במסגרת הספורט יש את היתרון. אם הלוחמים היו עולים לקרב בראש של הגנה עצמית ולא ספורט (קשוח ככל שיהיה) אני בטוח שהקרב,הן בעמידה והן בקרקע, היה ניראה אחרת לגמרי, והרבה מהיתרונות האבסולוטיים שיש ללוחמי הקרקע היו מתבטלים. הנקודה היא שחשוב להבין באיזה ראש עולים לקרב ספורט ובאיזה ראש נלחמים על החיים.אם תסתכל מנקודת מבט זו תראה שהיכולת לקבוע מה היא הא"ל הטובה ביותר, לא קיימת. לירון |

משה קיץ

New member
על מה אתה מדבר לירון

האר את עיני.על איזה הפסד את מדבר(של רויס,עם הכתף)? נכון היום בזירות גם חבר'ה של BJJ מפסידים לעיתים.בעידן של היום(והסברתי),כולם עובדים על הכל ואין יותר מידי הפתעות.זה כבר לא שיטה מול שיטה. למעשה חזונו של הליו התגשם והוא עצמו אמר שהדרך לנצח אותם,זה ללמוד את אומנותם. אבל אני לא דיברתי על MMA.קרבות ה CHALANGE לאורך ההסטוריה של ה BJJ התקיימו ללא חוקים כלל(VALE TUDO) והיה מותר לעשות את כל הטכניקות בעולם(נשיכות,שיער,ראשיות,אשכים וכו).אלה היו למעשה קרבות רחוב מאורגנים.

yonik

New member
אם כבר אנחנו בנושא אז שאלה, אם

קרבות הזירה היו נערכים אם אותם חוקים אבל בתנאי רחוב = על קרקע מוצקה (אספלט, בטון מדרכה וכו'), האם אתה חושב שהמתחרים היו שורדים את הנפילות ויכולים להמשיך לעבוד בקרקע? ובאופן כללי יותר מה הסיכוי לשרוד שלם הטלה טובה על קרקע מוצקה? אני בספק שאם היו מטילים אותי בהטלה חזקה כמו שמבצעים בקרב ג'ודו על קרקע מוצקה הייתי יכול לקום אחר כך.

משה קיץ

New member
YONIK

אגב קרבות CHALANGE לא מעטים התרחשו על רצפה קשה ולא מזרון. אותה תחרות מפורסמת בין אחד המועדונים הנחשבים בברזיל לקרטה לבין גרייסי ג'יוג'יטסו התרחשה על משטח קשיח(רצפת אולם) לבקשתם של הקאראטיסטים. מעבר לכך שאנשי הקרטה הפסידו בכל הקרבות(בערך דקה לקרב),הם חטפו קשות את ההטלות ונראה לי שבדיעבד היו בוחרים מזרון. חלק מהקרבות האלה ניתן לראות בGRACIE IN ACTION 1.(שמו לזה קישור לא מזמן) לגבי קרבות זירה של היום שאלת? לא מבין את השאלה...אתה שואל מה יותר מסוכן לאדם שמטילים אותו?בטון או מזרון? נו,זה לא ברור? לא מבין את השאלה.הטלה חזקה על הראש/גב על בטון/אספלט,סיכוי נמוך מאוד לשרוד KO (בעיקר ראש).הורדה אחרת לקרקע בה הראש לא נחבט ברצפה(ויש כאלה הורדות),בודאי שאפשר לשרוד ולהמשיך להלחם(בעיקר עם כל האדרנלין בגוף) בגלל זה עצם העובדה שיש מזרון בתחרויות,זה לטובתו של הסטרייקר יותר מאשר של הגרפלר.

yonik

New member
התכוונתי האם אתה חושב שריבוי עבודת

הקרקע ב BJJ מרובה בגלל שהתחרויות מבוצעות בזירה שמאפשרת להמשיך קרקע אחרי ההטלה כי המוטל לא נפגע (בהקשר להבדלים בין ג'ודו ל BJJ)? אם היה מדובר למשל בזירה מבטון ייתכן כי לוחמי ה BJJ היו מתמקדים יותר בהטלות שמסתיימות על הגב/על הראש? הרי ה BJJ כולל המון הטלות, למה לרדת לקרקע (מנקודת מבט של הגנה עצמית לא של זירה) אם אפשר לסיים את העניין בהטלה? ושוב במבט של הגנה עצמית גם אם הטלת מישהוא על אספלט והוא לא שבר משהוא, למה לרדת לקרקע? למה לא לבעוט בו, לקפוץ עליו או כל דבר אחר?

משה קיץ

New member
שאלה יפה YONIK

לא כל הטלה,היא קטלנית.לא בכל פעם ישנה אפשרות לבצע הטלה קטלנית,כזו שהיריב ינחת על הראש וחסל סדר. מה אם הוא גדול,חזק וכבד ממך? מה אם הוא מיומן גם כן? מה אם נגררתם לקרקע ועכשיו צריכים להמשיך? מה אם הטלת אותו,אבל הוא הצליח ליפול טוב/לבלום,מה שלא יהיה ועכשיו צריך להמשיך? הטלות קטלניות לא תמיד פשוט לבצע והרבה פעמים יש לך אפשרות להוריד יריב לקרקע ואתה כגרפלר תנצל זאת ,גם אם ההורדה אינה קטלנית.אתה לא "תעכב" את ההורדה ו"תחפש" משהו יותר טוב. לגבי הקרקע. בקרטה מראים שברגע שהיריב נפל/הופל,תסמן לו מכה לראש.אפילו בלי לשלוט בו(לדוגמא לשים ברך על הבטן). נראה לך יעיל? אני יכול לספר לך.זה חארטא. אם היריב,הינו אגרסיבי ובא להלחם,ההורדה לקרקע לא מסתיימת בכך שעכשיו נשאר להכותו ונגמר הענין. יש לך פה עסק עם אדם שרוצה להוריד לך את הראש.אם לא תשלוט בו היטב ותתן לו חופש ל...התפרע,לבעוט מלמטה,לקום אליך,למשוך אותך אליו וכו וכו(חבל שאני לא יכול להדגים,היית מבין על מה אני מדבר),לא עשית כלום בכך שהורדת אותו. THIS IS THE REAL WORLD לא תצוגה שבה המוטל שוכב כמו איזה...ומחה שתסמן לו מכה. אני לא צריך ללרדת לקרקע ולשכב עליו.אפשר לשים ברך על הבטן,מאונט אלה מצבים שהקימה מהם היא מידית. אתה רוצה להכות ולא להכניע.אין בעיה.רק זכור FIRST POSITION THEN SUBMISSION כמובן כמו שאמרתי אתה רוצה להכות לאחר השליטה בקרקע ,אין בעיה.

yonik

New member
אתה צודק, הנחתי שלמי שעומד יש יתרון

גדול אבל אף פעם לא הייתי בסיטואציה, בגלל זה חשבתי שלוחם BBJ שיש בארסנל שלו המון תרגילים יעילים בעמידה יעדיף לסיים את הקרב ממצב כזה (לא דווקא הטלות, גם לבעיטות, אגרופים וכו'). בנושא הזה הארת את עיני - תודה (תמיד הרגשתי שמה שמלמדים בקראטה לגבי יריב על קרקע לא פשוט כמו שזה נשמע...) לגבי הנק' השנייה שרשמת, לי אישית, במסגרת הג'ודו קל הרבה יותר להשתלט על מישהוא יותר גדול ממני (בהנחה שאנחנו ברמה דומה) בעמידה ולהטיל אותו מאשר בקרקע, לא חסרות הטלות שבטיימינג נכון אפשר להפיל בקלות מישהוא ששוקל ב 50% יותר ממך ואני אומר זאת על סמך ניסיון. לעומת זאת אם הגעתי לקרקע עם מישהוא ששוקל 50% יותר ממני סביר להניח שהמצב אבוד והוא ינצח. כל זה במסגרת מה שמותר בג'ודו, יכול להיות שיש ב BJJ תרגילים שהיו יכולים לעזור לי בקרקע במצב כזה אבל אני עדיין חושב שהיתרון שיש לי בעמידה הוא הרבה יותר גדול וכל עוד זה תלוי בי אני יעדיף לא לתת לקרב לעבור לקרקע.

אם כבר העלאת את עניין המשקל!

אני מתפלא מזה שדוד או משה עוד לא ענו :) רויס עשה קרב נגד אקיבונו ששקל לא 50% יותר אלה משהו כמו 300% יותר וניצח בהכנעה! כך שיש לך מלא מה לעשות! אני שוקל יותר 50% יותר גם מדוד(BRAZILIAN JIU-JITSU) וגם ממשה קיץ! ואני אומר לך שהיתרון של הגודל והכוח פשוט לא קיים! ואני כבר מתאמן יותר מ 3 שנים עם דוד בינמין ב BJJ!! אם תמצא את הקרב צפה בו, אני אנסה לשים קישור!

yonik

New member
באמת מרשים לראות את ההכרעה הזו,

איך שהבחור הצנום הכריע את הבחור הענק. יש לי גם שאלה, אתה חושב שהגישה הזו הייתה מתאימה גם להגנה עצמית ברחוב או שברחוב הוא היה בוחר בצורת עבודה אחרת (למשל לעבוד בעמידה)?

usr

New member
לא מסכים

אפשר להגיע למצבי חניקה בקרקע גם מול אדם ששוקל 30 ק"ג יותר ממך.

yonik

New member
אני עדיין חושב שהרבה יותר קל לגמור

ע"י הטלה מאשר על הקרקע, יש הטלות כמו טמה-גורומה, אוצ'ימטה וכו' שאפשר להפיל איתם אנשים כבדים דיי בקלות אם מבצעים אותם ברגע הנכון תוך הוצאה משיווי משקל. להגיע לחניקה מול מישהוא ששוקל יותר ממני הרבה יותר קשה. לפחות לגביי זה ודאי, כל אימון יוצא לי לעבוד עם כבדים ממני, בעמידה אין לי שום בעיה אבל שזה מגיע לקרקע חבל על הזמן... וכמובן כל מה שאני מדבר עליו הוא במסגרת הג'ודו.

שלום לך yonik

אני חושב שהכל תלוי במיומנות שלך. כלומר, אם היית עושה BJJ ולא ג'ודו, היית חושב אחרת. אבל היות ואתה מיומן יותר בהטלות, אתה מרגיש טוב יותר בעמידה. לא יעזור, כאשר מדובר בגרפלינג עמידה או על הקרקע, למשקל יש חשיבות מכרעת. על מנת להכריע אדם כבד ממך, אתה חייב להיות יותר מיומן ממנו באופן שיפצה על חוסר המשקל שלך. אם אתה מצליח להטיל כבדים ממך זה משום שאתה (הרבה) יותר מיומן מהם.

usr

New member
אני מדבר במסגרת הג'ודו

כמובן שאני מסכים אתך במצבי עמידה. לגבי קרקע. אל תשכח שאם אתה קטן יותר אתה גם זריז יותר. הגעתי מספיק פעמים למצבי בריחים שלא יכותי לגמור בגלל הפרשי כוחות. אבל אם מתלבשת לך חניקה לא משנה הגודל של הבנאדם.

yonik

New member
לגבי בריחים חיים פאר הראה לנו

במפגש לפני כמה זמן משהוא מאד מעניין, אם היריב שלך מתעקש שאתה עושה ג'וגי-גטמה במקום להתעקש על בריח אפשר לבצע מעבר לסנקקו ומשם לחניקה. אני אימצתי בין היתר מהמפגש (המאד מעניין) את הטכניקה הזו ומנסה ללמוד אותה כמו שצריך כי המון פעמים יצא לי להיות במצב כזה ותמיד הייתי נעול על לסיים את הבריח. אולי למישהוא מהתלמידים של חיים שקורא פה יש סרטון שמדגים את המעבר הזה כדאי מאד ללמוד את המעבר.

למעלה