BJJ-ג'ודו דעתי בענין(ועוד דברים)

yonik

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם מה שכתבת

לא צריך להגזים עם "פוליטקלי קורקט", גם אני חושב שהדרך/שיטה/אומנות שבה אני עוסקITS THE BEST אחרת לא הייתי עוסק בה אבל לצערי היא רחוקה מלהיות אולטימטיבית. וכמובן זה לא מונע ממני לעסוק בעוד דברים שהם THE BEST = לגלוש על הגלים, אם כבר מדברים על אולטימטיבי לדעתי הספורט האולטימטיבי
רק חבל שהוא תלוי במזג האויר...

משה קיץ

New member
גלישת גלים

מאוד פופלרית אצל רוב הגרייסים ובכלל בברזיל. חלקם מאוד תחתרותיים בינם לבין עצמם כשזה נוגע לגלישת גלים(הרבה יותר מאשר בג'יוג'יטסו)

yonik

New member
מפתיע לשמוע שחלקם יותר תחרותיים

בינם לבין עצמם שזה נוגע לגלישת גלים. מה שכן אני מסכים שהם מצאו לפחות את ההנאה האולטימטיבית = BJJ + גלישה או ג'ודו + גלישה

יש כזה דבר א"ל אולטימטיבית

בדיוק כמו שכתבת: מה שהוא the best עבורך, זה מה שהוא אולטימטיבי בשבילך. כל אחד מחפש דברים אחרים, כל אחד הוא בעל אופי שונה, פילוסופיה שונה, גישה שונה, ולכל אחד תתאים א"ל ומורה אחר.

צוללן1978

New member
אהלן חברים...עוד כמה מילים...

תראו אני מדבר אך ורק מנסיון שלי .... אני ג'ודוקא וסמביסט מגיל 5.(סמבו ספורטיבי). אני חייב להסכים עם משה קיץ בנוגע להסבר שלו...ניתן לראות בברור שיש לו נסיון גם בג'ודו אפילו אם זה הרבה נסיון באימונים עם ג'ודוקות. כג'ודוקא, גם אני הבאתי איתי לטטמי סגנון כוחני כי כמו שמשה הגדיר, הקרב בעמידה הוא חזק וטכני אך בקרקע יש התבנקרות. יש לזכור דבר אחד חשוב, ג'ודו הוא ספורט תחרותי..וגם מי שלא מתחרה עושה קרבות בעצימות גבוהה באימונים. כמעט כל אימון מסתיים ברנדורי יפני...או רנדורי שיהיי(קרב בעוצמה ואגרסיביות מלאות). מי שמגיע ממועדון שמשקיע באימוני קרקע, אז הוא לא יסתגר וימתין להרמת הקרב אלא יתקוף ויהיה אקטיבי. אין ספק שטכנית הBJJ הרבה יותר מתקדם מהג'ודו כיוון וזהו ספורט חדש יותר טרי יותר שעיבד את הטכניקות הישנות של עבודת הקרקע ושיפר אותן. נבחרת ישראל היתה בברזיל לפני חודשיים במחנה אימון במועדון BJJ ולמדו המון , ניתן לראות באליפות הארץ האחרונה איך החברה יישמו את מה שלמדו . פשוט היו אקטיביים ביותר בקרקע. רוב הטלות הBJJ הן מהקלינץ' בכדי לא לסיים על הקרקע עם הגב ליריב(תקן אותי קיץ אם אני טועה). בג'ודו ההטלה היא מהות הקרב בכדי להפיל את היריב על מקסימום שטח פנים בכדי לקבל ניקוד גבוה ולנצח קרב באיפון. המון מההטלות מסתיימות גם כשהמטיל נמצא על הקרקע מאינרציית ההטלה והמאמץ. מבחינת הג'ודו זה מצויין כי הוא ניצח , מבחינת הBJJ פשוט ניתן לתפוס אותו מהגב ולהתחיל להתעלל. המטרה באחד היא לנצח בניקוד יפה טכני ואקרובטי(כמובן שהאופציה להכניע בקרקע אפשרית אך לא ניתן הרבה זמן לעשות זאת לכן ההתמקדות היא בעמידה)...ובשני להכניע . כשהתחלתי להתאמן ולשלב BJJ היה לי מאוד קשה כי אמנם לא חסר כח בהתחלה אך אחרי דקה של עבודה איזומטרית...מתעייפים וזה נותן יתרון ברור ללוחם BJJ שאורב להזדמנות הזו. לקח קצת זמן והרבה תיפופים על המזרן ללמוד לנטרל את הכוחניות , להשאיר את האגו בצד וללמוד המון מהפסדים ובכך לעבו עבודת קרקע זורמת יותר , טכנית יותר ואיכותית יותר. היוםאני ממשיך להתאמן ג'ודו וסמבו אך משלב אימוני BJJ . העיקר שכל אחד יהנה באימון אותו בחר להתאמן ...

ש מים

New member
רק לגבי אליפות הארץ...

"עבודת הקרקע", היתה במקרים שאותם ניתן לספור על אצבעות יד אחת, ומבין אלה, לפחות אחת המתחרות (שהיתה לה עבודת קרקע מעולה! ואולי הכי יפה שהיתה בתחרות הזו) כלל לא שייכת לנבחרת וכלל לא היתה בברזיל. ובקשר לכוחניות עליה אתה מדבר, היא דבר שאינו מובנה בג'ודו. זו בעיקר תוצאה של סגנון/סוג עבודה בו התאמנת (תחרותי-ספורטיבי, או "קלאסי") ועוד יותר - אצל מי התאמנת!

צוללן1978

New member
שים לב..

פיינבלט רק עכשיו חזרה לנבחרת אחרי פציעה והיא נחשבת לג'ודוקא עם עבודת קרקע הכי טובה בארץ אצל הבנות. אדריאן מבצע עבודת קרקע מהטובות שיש במשקלים הכבדים, לא לשכוח שהוא מעל 120 וגם היה בעבר 135. אבישר ניסה קצת ליישם בקרקע אבל הסגנון שלו יותר עמידה. גל יקותיאל הראה יכולת קרקע מצויינת(ניצח בחניקה). אליס שלזינגר הראתה ניצחון בבריח והיא עובדת קרקע מעולה. יסלחו לי שאר השמות ששכחתי שעבדו קרקע יפה מאוד. נכון שיש ג'ודוקות שעובדים קרקע מעולה אבל באופן יחסי(וברור מקור המאמן) הרוב עובדים עבודה כוחנית. תשאל כל מי שמתאמן BJJ יחד עם ג'ודוקות אורחים באימון, הג'ודוקות כוחניים מדיי לסגנון זה. צריך לעשות סוויטץ' בראש בכדי להצליח בעבודה מול BJJ.

"אצל מי התאמנת"

זה תמיד נכון, אבל יש מקרים שאפשר גם להכליל בלי לחטוא מאוד למציאות:
גם אנשי ג'ודו שעושים הרבה קרקע מודים שבג'ודו "של היום" / "התחרותי" אין כמעט קרקע, ושמי שרוצא ללמוד זאת, צריך למצוא מורה שיודע ועושה זאת (ושג'ודו ללא קרקע הוא לא ג'ודו שלם).
גם אנשי BJJ שעובדים חזק גם בעמידה מודים שיש מקומות שמלמדים BJJ שכמעט לא נוגעים שם בתחום העמידה וההגנה העצמית (וש-BJJ ללא עמידה והגנה עצמית הוא לא BJJ אמיתי).
גם אנשי TKD שלומדים את השיטה כא"ל שכוללת גם מכות ידיים והגנה עצמית מודים שיש מקומות שמלמדים TKD באופן ספורטיבי לחלוטין ושבהם מדגישים כמעט אך ורק את נושא הבעיטות ומזניחים כמעט לחלוטין כל היבט לחימה אחר.
גם אנשי קפואירה שלומדים את השיטה כא"ל "אמיתית" מודים שיש מקומות שמלמדים קפואירה רק כהתעמלות ואקרובטיקה ללא באמת לחימה.
גם אנשי טאי צ'י שלומדים את השיטה כא"ל "אמיתית" (כלומר כולל לחימה והגנה עצמית) מודים שיש מקומות שבהם לומדים טאי צ'י כסוג של התעמלות בריאותית ללא שום קשר ללחימה. אפשר להמשיך את הרשימה, אבל המסר ברור: בסופו של יום, כשאנשים רוצים ללכת ללמוד תחום מסויים, הם יחפשו זאת במקום שיהיה להם הכי קל למצוא אותו. אם מישהו רוצה ללמוד קרקע, אני הייתי ממליץ לו ללכת למכון של BJJ. אם מישהו מעוניין ללמוד הטלות, הייתי ממליץ לו ללכת ללמוד ג'ודו. מי שרוצה לשפר את יכולות הבעיטה שלו, שילך ל-TKD. מי שרוצה ללמוד עבודה עם סכין, שילך לארניס. הגנה עצמית מהירה? קרב מגע. כל שיטה והתחום החזק שלה. מה שמקבלים חוץ מאותו תחום חזק הוא בונוס למי שזו אמנות הלחימה היחידה שהוא עוסק בה (למשל חבר'ה חדשים בתחום), או אולי העקה למי שהוא ותיק ומעוניין לשפר נק' ספציפיות בעבודה שלו. רן.

ננדין

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif (רן - נמאס לי ממך../images/Emo70.gif)

פעם אחת אני רוצה לריב איתך מבלי שאני אהיה חייב לדפוק על המרזון בסוף...תתחיל לכתוב גם שטויות

אביב tkd

New member
../images/Emo45.gif

גם הייתי חושב כמה שעות לא הייתי מנסח את זה כל כך טוב (וזה לא רק בגלל הניסוח...)

ש מים

New member
טכניקה וגודל...

אני שונא p/c. מצד שני, אני גם לא אוהב להיות דון-קישוט, ולא בגלל שאני לא אוהב להלחם, אלא מפני שאני לא רוצה לבזבז כח על מלחמות מיותרות (עם פז"מי העתיק הגעתי, סוף סוף, לתובנה שלפעמים עדיף לשמור את הכוחות למלחמות בהן ניתן וכדאי לנצח, כי הכח והאנרגיה מוגבלים וכנ"ל גם החול שבשעון החול שלנו...
). אין לי התנגדות או בעיה לכך שאתם ("אתם" באופן כללי. כלומר - "לא אני"
) תילחמו על נושאים אלו. אם אתה/ם מרגישים צורך (וכח, וסיבה, וסיכוי לשינוי ו/או כל סיבה אחרת שטובה בעיניך/ם) - ת'פדל. בקשר לגודל או לקוטן - זה לא מטריד אותי (היי, אני מדבר - כמוך - במשלים!
). אני שלם עם עצמי ועם מה שיש לי, אילחמדללה!

HAKOKI

New member
גרייסי ג'יוג'יטסו בקרבות ללא חוקים

אני מנחש שמי שאומר שבגרייסי ג'יוג'יטסו מיישמי השיטה חשופים לטכניקות "מלוכלכות" הוא אדם שכנראה לא ראה/חווה שיעור של גרייסי ג'יוג'יטסו,כמו שיש התייחסות שונה לקרב עם גי מול קרב בלי גי,לקרב עם מכות מול קרב בלי מכות,כך יש התייחסות טיפה שונה לעבודה מול אדם שמשתמש בטכניקות "מלוכלכות". ואני עדיין מאמין שכאשר אני שולט ביריב,בין אם זה בקרקע בקלינץ' או בעמידה(שמירה על טווח מתאים לי וסגירתו כאשר אני אבחר)אני יכול ליישם טכניקות "מלוכלכות" באפקטיביות רבה יותר. אני מצרף סרטון של קרב צ'אלנג' בין רוריון גרייסי ללוחם הפקידו,בקרבות אלה (vale tudo) לא היו חוקים והכל היה מותר,בסרטון זה הבחור מהפקידו מנסה להגיע לאשכים,ורואים את השינויים הקטנים שרוריון עושה(במקרה הזה ממש קטנים),מוריד את האגן צמוד לגוף,שומר יד בינו לבין אדם תוך כדי שהוא מכין את החניקה,ואז כשהחניקה כבר מוכנה ובמקום..... טוב פשוט תראו את החתימה שלי בשביל זה. http://www.youtube.com/watch?v=7ciYtazMQE4 העניין הוא לא מה יותר טוב ומה פחות טוב,העניין הוא שגרייסי ג'יוג'יטסו היא שיטה שלמה ופתוחה תוך הישענות על בסיס חזק וזו מבחינתי נוסה מנצחת,הבסיס הוכיח אפקטיביות מול הרבה מאוד שיטות אחרות,והגישה של השיטה להתפתחות הביאה לנו את ה mma שכרגע זו הדרך הטובה ביותר לבחון את עצמך בתור לוחם ולהתפתח. בקשר לג'ודו מול bjj בקשר לג'ודו ,רוב האנשים שעבדו/עובדים ג'ודו ועושים הסבה לbjj אומרים את אותו הדבר,הם מתעייפים מהר,הם מוציאים יותר מדי כוח,והם מרגישים תקועים בהתחלה,ולאחר שהם מכירים יותר את הטכניקות ושוקעים יותר בbjj הם מעריכים מאוד את השיטה ואת עניין ה"מנוף" ,לשפר את הטכניקה בלי להוציא עוד כוח ואף פחות כוח-מי לא יאהב את זה?...

Tonjin

New member
תגיד חקוקי, אתה אשף בסרטים לא?

תמיד כשמעלים קישורים לאיך הגרייסים מנצחים את כולם אז זה או הבחור המסכן הזה מהקונג-פו שהויס (נדמה לי) מתעלל בו, או זה שהבאת עכשיו מההאפקידו או את הדו-קרב בים (ומזכירים את זה מול מועדון הקראטה על הרצפה הקשה, אני אישית הייתי מעדיף להלחם מול קראטקה על רצפה קשה מאשר מול ג'ודוקא, אבל זו סתם הערה קטנונית שלי בקשר להערה של משה על כך שהמזרון בזירה הוא יותר לטובתו של הסטרייקר) אבל כולם מדברים על מאות ואולי אלפי הקרבות ללא חוקים המתועדים.. יש לך אולי בבקשה קצת קישורים ל"חומר חדש"?

למעלה