YONIK ,USR וכל מי שרוצה
בקרקע להבדיל מעמידה,יש לי את "החיכוך" שנובע מהעובדה ששטח פנים גדול יותר של הגוף נוגע ברצפה. עובדה זו ,עוזרת לי לשלוט ואף לקבע יריב גדול ממני באופן כזה שבעמידה לא הייתה לי את האפשרות. אם אתה יודע איך למקם את עצמך ביחס ליריב שלך,לא תרגיש יותר מידי בהפרשי המשקל.(תלוי גם כמה ההפרש) כמובן עדיין יש למשקל משמעות.אבל...הפרש המשקל והכח משמעותי יותר בעמידה(וכרגע ההנחה היא שאתה מיומן בעמידה ובקרקע במידה שווה). בקרקע ישנם הרבה יותר מצבים והזדמנויות ליצור LEVRAGE(בהגדרה גסה-מנוף). לכן מול יריב כבד וחזק עדיף להצמד.כשאתה רחוק ממנו ,זה כמו פר משתולל(והכי גרוע להחליף מהלומות עם מישהוא כבד וחזק ממך,גם אם הוא פחות מיומן-אלא אם כן ההבדלים הטכניים אדירים). כשאתה צמוד אליו,היכולת שלו להתפרע עם הידיים והרגליים יורדת משמעותית(ואתה הרבה יותר בטוח).אם תדע להתבסס טוב מבחינת באלאנס,לא תצטרך הרבה כדי לערער את שיווי משקלו(לא צריך לשאוף לזרוק מישהוא גדול ומתנגד באזשהיא הטלה גרנדיוזית-זה די קשה). בקרקע היכולת שלך לתמרן,ולמזער את הבדלי המסה.תוכל לעשות זאת טוב יותר מאשר בכל מצב אחר.יש לך את הרצפה(והחיכוך) שעוזרת לך בזה.ומילת המפתח מול מישהוא גדול-LEVRAGE!!! בקרקע יש לך יותר נזדמנויות לנצל את זה. BJJ נוצר על ידי אנשים קטנים ,שחיפשו את הדרך להתמודד מול הגדולים.