birds of feather flock together

BellA עלמה

New member
birds of feather flock together

ישנו פתגם באנגלית שאומר שאנשים דומים מתחברים זה לזה האם אתם מחפשים את הדומה לכם בחברים או בני זוג עד כמה היו מוכנים להתפשר? למשל אם לכם יש תואר תהיו מוכנים לצאת עם מישהו שאין לו? ואם אתם אוהבים חיות תהיו מוכנים להתחבר עם כאלה שלא מסתדרים עם חיות? כנ'ל לחברים, הם דומים לכם?

מחפשת את הדומה- כי הדומה מושך

אותי לאנשים ספציפים אבל גם מחפשת את השונה, כי זה לא כזה כיף בסופו של דבר להיות עם אנשים שהם סוג של קופי שלך... אני בתהליכים של קבלת תואר- יש עוד שנתיים אבל בקטנה
, החבר שלי קצין בקבע, מתכנן לימודים רק עוד שנתיים כנראה וזה בסדר מבחינתי. ולגבי חיות- מתכוונת שיהיה לי בבית כשאעבור כלב כך שתהיה בעיה לצאת עם לא אוהב חיות.

אפרתs

New member
אני לא רואה בזה פשרה

כשאני מתחברת עם אנשים שאינם דומים לי (וזה קורה מבלי שאני אחפש) אני לא רואה בזה פשרה אלא זכות ופן חיובי בזה שניתן להתעלות על השוני [תלוי עד כמה שונה]. יש לי כמה חברים שהם בראש אחר משלי וזה דווקא מושך, מעניין וכיף להיות בחברתם. מן הסתם במסגרות בהם אני נמצאת יש יותר משותף עם אותם אנשים. בסדנא בה הייתי נאמר שתמיד יימצא משותף בין שני אנשים שמתחברים כך שהגבולות מטשטשים עם הזמן עוד ועוד.. להתחיל חברות רומנטית למרות שוני מסויים לא מנע בעדי מעולם :) לגבי ההמשך.. זה כבר דנים כל מקרה לגופו, יש הרבה יותר מכמה פרמטרים בודדים שמשפיעים, כמובן.

BellA עלמה

New member
אם לך יש תואר

האם תצאי עם מישהו שאין לו או נגיד לאת לא מעשנת תצאי עם מעשן? או נגיד שאת חולה על כלבים , תצאי עם מישהו שלא סובל חיות או אדיש להם?

אפרתs

New member
תראי,

אני יכולה לענת פרטנית על כלאחת מהשאלות, כלומר לגבי כל אחד מהמצבים שהצגת אבל אני מעדיפה להתייחס לכלל- בכל מקרה, לא הייתי פוסלת אדם רק בגלל איזה ניגוד אחד או שניים שיש בנינו (גם אם מדובר באהבת חיות/עישון/אמונה וכד').. הייתי מבררת לעצמי עד כמה הניגוד הזה ישפיע על מידת היחסים שלי איתו וכך שופטת את המשך החברות/היחסים. אני יכולה להניח שע"ב חילוקי הדיעות או אורח החיים השונה היו נוצרים חיכוכים שהיו מעיבים על הקשר אבל לאו דווקא מפרקים אותו לגמרי - חשוב לדעתי לשמור על ראש פתוח ולהענות לשינויים

למעלה