Biggie Smalls is the Illest

Biggie Smalls is the Illest ../images/Emo16.gif

בין כל שירשורי ה
שלכם הספקתם לשכוח שהיום מסמן 10 שנים להירצחו של אחד מהראפרים הגדולים בכל הזמנים The Notorious B.I.G. ספרו כאן על ההיכרות הראשונה שלכם עם המוסיקה של הבחור, סיפורים מצחיקים (במיטב המסורת של שיחת הטלפון מ Life After Death) או סתם שירים שלו שאתם אוהבים. גם וידאו'ז של קליפים/הופעות יתקבלו בברכה. RIP

TakTik

New member
או...יש למישהו ספק בכלל שאני כאן?

אני לא בטוח אם הוא האם סי הגדול ביותר בהסטוריה, או אם הוא האם סי האהוב עלי, אבל אני כן בטוח שהוא חתיכת גאון. ביגי היה תופעה בלי ספק, עם כל הדיעות הקדומות אי אפשר להתכחש ליכולות המדהימות שלו,לרתק. באמת הIllest כל מה שנשאר לי לעשות זה להפנות את כל מי שפיספס לקרוא את ההמלצה שלי לאלבום המופת שלו - Ready To Die ומי שלא מכיר? שישר יטוס לקנות/ להוריד/ למצוא תוי נגינה באינטרנט, לשלם 60 ש"ח לשיעור גיטרה במשך חודשיים ואז לנסות לנגן את האלבום בעזרת הליריקס.....

12356

New member
לא ממש ידעתי עליו הרבה עד לפני כמה

זמן... כנראה שבגלל שכשהייתי ילד הייתי טופאקון (לא בלבוש... ולא במנטליות... פשוט הקשבתי הרבה לטופאק) יצא לי להתרחק ממנו כי הם היו בביף ניגה... בקיצור לפני כמה חודשים ראיתי סרט דוקומטרי על הרציחות שלו ושל פאק.. ועל הדרך גיליתי שלמרות הליריקס של שכונת עוני שלו הוא היה מאמאז בוי שגר בבית 10 חדרים... ולמה מאמאז בוי? אמא שלו סיפרה שפעם היא סיימה איתו שיחה כשהוא אומר שאם היא לא תגיד לו שהיא אוהבת אותו הוא לא ינתק... אחרי 6 שעות היא מרימה את הטלפון והוא עדיין מחכה לה

12356

New member
הוא התקשר אליה...

ולא ניתק וחיכה לה עם הפלאפון על האוזן... עד שהיא הרימה את הטלפון לעשות שיחה ואז היא גילתה שהוא עוד על הקו...

../images/Emo77.gif

האתר המצוין הזה עשה מחווה יפה לביגי ושם להורדה ארבעה קטעים נדירים מאוד שהם חובה לכל חובב ביגי.

ועוד מחווה

מאוד מתחנפת לביגי עם כל הכבוד, אני ממש לא חושב שאם הוא היה חי היום היה לו משהו מעניין להגיד על המלחמה בעירק...

kodman

New member
הסיפור עליי ועל ביגי

בתחילת שנות ה90 מייקל ג'קסון היה מהזמרים האהובים עליי. לאחר שהתענגתי כל כך בהופעה שלו בארץ במשך כמה שנים לא הפסקתי לשמוע אותו. אפילו היה לי משחק MJ במגה דרייב ("סופר נינטדו סגה ג'נסיס!"). כשיצא HIStory ישר רצתי עם אבא וקניתי את האלבום - שם לראשונה שמעתי את ביגי. לאחר מכן 2 הסינגלים המצליחים מ Life After Death הצליחו באירופה, נוגנו ב MTV והיו להיטים גם בארץ. אני זוכר ב 97 כשניגנו את השירים במסיבות נוער באזור - אני הייתי בטירוף, ואף אחד לא הבין על מה כל המהומה.. אני דיברתי בביה"ס על ראפרים בזמן שהחבר'ה הסתכלו עליי כאילו נפלתי מחטיף של מארס ואמרו לי "רוצה שאני אעתיק לך את האלבום של הספייס גירלס?". רק שנה לאחר מכן כש Hard Knock Life יצא (שאגב היה פספוס ענק של פאפי: ג'יג שמע את הביט כשהתארח ב TOUR של פאף והמשפחה כשהביט נוגן כמוסיקת פתיחה בהופעות ורץ למארק המלך ושם את ידיו על הביט תמורת כמה פרוטות..) השיר הפך ללהיט ענק שכל ילד וילדה שרו בשכונה (כן פה בארץ) - החבר'ה התחילו לשאול ולהתעניין בנוגע להיפ הופ. בתחילה כששמעתי את Ready to die - שמעתי אותו ע"ג עותק לא מקורי, תמיד שנאתי לשמוע אלבום ללא החוברת, או לפחות עטיפה/תמונת שער - והעפתי את ה CD-R לכל הרוחות אחרי כמה האזנות. לאחר מכן כשהצלחתי לשים את ידיי על עותק מקורי של האלבום.. התאהבתי. מאז עברו שנים רבות - שמעתי את האלבום אלפי פעמים, בלי לדלג על אף שיר. אני זוכר כל מילה בעל פה וממלמל שורות מהאלבום תוך כדי שינה. אני זוכר שבסוף 99 או תחילת 2000 קניתי את Born Again משומש בבאלנס הישן (מלווה באח של חסיד). לאחר מכן כשסיפרתי על כך בפורום ב IOL גימל (זוכרים אותו?) אמר לי ב ICQ "טוב שנזכרת לקנות אותו!" (לאחר מכן הוא כבר לא דיבר איתי
) אני אוהב את ביגי כל כך - שיש לי 2 עותקים של Life After Death (עותק אחד "שמן" שיצא ב 97 עם 2 חוברות, ואחד בהוצאה מחודשת באריזה צנומה עם חוברת אחת ) ואני לא מוכן להיפרד מאף אחד מהעותקים. לסיום: הוא היה הגדול מכולם, בלעדי Run D.M.C, ה Fat Boys ועוד גדולים רבים שהשפיעו עליו הוא לא היה עושה את מה שהוא עשה כפי שהוא עשה - אבל זה לא משנה, כי אף אחד לפניו לא היה כישרוני כמוהו. תודה Big!

מרגש ../images/Emo7.gif

לדעת שהיו לך חבר'ה בבית ספר
סתם, באמת פוסט מרגש, שיחקת אותה.

Pootie Tang

New member
היית בהופעה של מייקל ג'קסון?!

מניאק. ביגי מלך. אחד המוכשרים...

Killo Vat

New member
Definitely the illest

יש הרבה שמחשיבים את ביגי לראפר הכי טוב בכל הזמנים. יש מצב שהם צודקים, לדעתי נאס הוא הכי גדול, אבל אין ספק שביגי הוא הבוטה שבהם. לא היה ראפר עם טקסט חודר כמו של ביגי. אלבום כמו Ready To Die לא היה ולא ייצא יותר. היו כל כך הרבה ראפרים שנויים במחלוקת אבל לא כמו ביגי. כששמעתי לראשונה את Suicidal Thoughts בפעם הראשונה כמעט רציתי להרים טלפון למשטרה ולהתריע על התאבדות... הטקסט שלו נשמע כל כך אמין וכל כך אמיתי. ביגי בכל השירים שלו ששמעתי ממש גרם לי להזדהות איתו. ענק. Definitlet the illest.

Killo Vat

New member
חחחח כן אבל

זה לא גרם לטקסט להישמע פחות אמיתי ממה שהוא. ולזה התכוונתי - שזה פשוט נשמע לי כאילו מישהו ממש מדבר איתי בטלפון ומדבר על התאבדות

האם ביגי הוא הראפר הגדול בכל הזמנים

? הנה מאמר שטוען שכן. בדף השלישי יש סקר וכולכם תוכלו להצביע שלא .

היום ברחבה בחוץ בג'י ספוט ...

אני אקדיש את הסט לראפר הכי אהוב עליי בכל הזמנים . notorious b.i.g כל מי שאוהב ורוצה להנות משיריו מוזמן להגיע . חוץ מזה יהיו עוד המון דברים טובים.

למעלה