Big Problem

הדברים לא נובעים משנאה,אלא כדי

שתבין שאין פרות קדושות,.אני חייב לסיים עכשיו.

הינשול

New member
חחחחחחחחחחח

בס``ד עכשיו הרגת אותי מצחוק.... וכי רק סוג אחד של רבנים יש בעולם? אני בהחלט מסכים עם אשריכם בתחום הזה. יש לכבד רבנים גם אם דעותיהם אינן כשלנו.

הינשול

New member
ב``ן חביב

בס``ד אני חושב שזו דווקא דוגמא מצויינת לקלקולים שיכולים להווצר! (ולא חלילה שאני רוקד על הקבר שלה) אני מקווה שנלמד מזה לקח...

הינשול יקר!!מה שלומך??!שלחתי לך

אימיל,אבל הכתובת היתה שגויה כנראה(דרך אגב השבת הטשו..יצא מדהים!)

הינשול

New member
מכתב לא קיבלתי....

בס``ד חבל! והאי-מייל כן טוב. ואגב טשולנט, סוף סוף משהו טוב. תאמין לי, החמין עושה את כל השבת!

אז תעשה לי טובה ותכתוב לי שוב/את

היעד אליו אני אמור לשוב..ובאשר ל..אתה צודק מאד! בברכה/בתי נייטין

nogit..

New member
התגובה שלכם היא כ``כ צפויה

ובכלל לא מועילה. שנים על גבי שנים מנסים להתגבר על ה``בעיה`` הזו בצורה הזו בלקבור את הראש בחול, בלהגיד יש לנו נוער מצוין. אנשים תתעוררו!!! הבעיה קיימת והיא נמצאת וחיה (ויכולה גם להמית -נפשית-) רק התייחסות בריאה לנושא תביא למציאות מתוקנת אני לא טוענת שמגע לפני הנישואים הוא טוב, א ב ל צריך לשים לב שלא לכולם זה ברור ההתייחסות לעניין צריכה להיות באופן כ``כ רגיש וכ``כ עדין ולא בצעקות ולא בהטפות מוסר!!!!! זה לא עובד!! זה רק מחליש עדינות ורגישות ותשומת לב והקשבה והענקת חום רק ככה אפשר לצאת בראיה מפוכחת. ותצאו מהחול ומהראיה המקובעת! זה ממש ממש לא עוזר

בסדר,אבל היא גם צריכה לכבד את הרגשו

ת הדתיים שלנו לא?עם כל ההבנה,דברים כאלה לא מדברים בפרהסיה.

nogit..

New member
ובגלל האמירה הטיפשית הזו

כ``כ הרבה נשים חיות בסבל! אצל הדתיים אין דברים כאלה??????? אצל החרדים אין דברים כאלה???? באמת! תפסיקו להתעלם מהמציאות וצריך ומחויב המציאות לדבר על זה בפרהסיה וליצור אווירה בריאה בנושא כי החינוך הדתי בעניין זה פשוט נכשל יש לי הרבה מה לומר בעניין אבל אין לי כוח להיכנס איתך לדיון בזמן שאתה לא יכול לענות לי בצורה נורמלית

אווירה בריאה?אווירה חולה!!בדברים

כאלה מטפלים בצניעות,כי ככה התורה אומרת,ולא יעזור שום דבר./בברכה/

nogit..

New member
אמרתי לך, כל עוד הדיון ממשיך להתנהל

כך, אני לא לוקחת בו חלק. לך תקנה את הכבל הזה ואז נתחיל אולי לדבר אם יש טעם לדבר בכלל נוגית

...Oo

New member
לפעמים...

בס``ד התייחסות כזאת.. יכולה לתת לגיטימציה לדברים.. אני לא אומרת איך צריך לנהוג כי אני בעצמי לא יודעת צריך למצוא את את הקו הדק של הגבול שאותו אסור לחצות וזה כמובן משתנה בהתאם לחברה.. מה שמסביר את התגובות השונות פה... וזה כ``כ בולט...

nogit..

New member
בועה יקרה

הבעיה היא כזו: מגע לרוב האנשים זה לא דבר פשוט, זה דבר שמביא איתו גם דברים אחרים יש איתו הקשרים חיוביים של חום ואהבה ותשומת לב ויחד עם זה מעורבבת האשמה ומלחמות פנימיות . בגלל זה צריכים לעסוק בזה בסופר עדינות וסופר רגישות בתי נייטין למשל הראה בצורה הכי הכי חריפה מה ההתייחסות הגורפת שבנות במצבים כאלה מקבלות. היא צריכה עזרה הילדה הזו (שהיא בטח איפושהו בגיל תיכון) עברה משהו שגם מבחינה נפשית הוא לא פשוט ואין את ההבנה הזו בכלל- בלי לשכוח את העובדה שהיא עלולה להיות בהריון- זה מה שאני רוצה לעשות פה בעצם לחדד את הרגישות אני ממש לא נותנת לגיטימציה לקיום חיי אישות (רציתי לכתוב משהו אחר אבל ע``מ שלא לפגוע באף אחד...) מחוץ למסגרת הנישואים אני ממש לא חושבת שזה מותר ואני לא חושבת שיהיה מישהו שיתיר את זה. אבל צריכה להיות פה, שוב, רגישות מאוד גדולה . אני לא הולכת לפצוח בקריירה של פסיכולוגית בזמן הקרוב אז לעומק אני לא יודעת להסביר אבל ממה שראיתי בחיי אני חושבת שאפשר לעזור ולנסות גם לגרום לה להבין מאיפה זה בא והידיעה הזו ש``אני לא הולכת לחזור על זה אף פעם`` התשובה האמיתית באה מתוך העמקה והבנה ולא מתוך קריאה שטחית מקווה שהצלחתי להבהיר

הינשול

New member
נוגית, הסירי היגון מעינייך

בס``ד אני חייב להתייחס פה לכמה דברים: 1)אני מסכים לגבי הרגישות שצריכה להיות, אבל צריך גם רגישות לאחרים! מדוע אין לך רגישות לב``ן?! הבעיה שלנו הרבה פעמים היא שאנחנו שופטים אדם לפי מוצאו וזהו. זה לא צריכה להיות ההתנהגות. וכי חושבת את שאין לנו מה ללמוד האחד מהשני?! וכי אנו החכמים באדם?! מה פשר מילותייך, שנשמע מהם כאילו כלל אין להתייחס לב``ן ולדיעותיו כאילו המדובר באויל חסר מוח?! פויה, תתביישי לך! 2)לגבי איסור נגיעה, אני כמובן מסכים שזה אסור. ויותר מזה, צריך להתייחס גם לאיסור ייחוד ועוד הרבה אחרים. הדברים הגדולים תמיד מתחילים מדברים קטנים. (אני אכתוב עכשיו בל``נ סיפור ששמעתי על זה. אני אקרא לו משהו בסגנון ``מסמר קטן``.

...Oo

New member
נוגית...

בס``ד אין ספק שצריך רגישות גדולה בענין הכוונה שלי הייתה שעצם העלאת הדברים על השולחן והדיון בהם נותן איזושהי לגיטימציה (לא היתר אלא פתח לדבר שיותר נסלח כביכול...) אולי לא הסברתי את עצמי טוב, קצת קשה לי :) בכל אופן כמו שנייטין אמר, וזה אחת הפעמים היחידות שאני מסכימה איתו ובאותה הזדמנות אני גם מוחה על החריפות שבתגובתו.. (אפשר להביע זעזוע גם בדרכים אחרות, נייטין) דבר לא פחות חשוב זה לשמור על הצניעות... צריך רגישות ואפשר לעזור אבל לא בטוחה שזו הדרך... דעתי הקטנה, בועה

למעלה